Gott Nytt År!!

Årets sista dag är här. Hur det än är med nyårsfirandet, så blir jag alltid lite fundersam över året som varit och året som ska komma. Vad som har varit höjdpunkterna och vad jag har att se fram emot. Som alltid är det familjen, vännerna och jobbet som är stommen i livet. På de punkterna har det varit ganska lugnt under året, familjen ser ut som den gör och vännerna finns kvar. En go jobbarkompis flyttade, det var tråkigt. Jag har ju bytt arbetslag under året, och det har blivit bra, för jag har fått äran att jobba ihop med M, och har skrattat mycket under höstterminen!

Under våren och sommaren -05 fick jag ihop en trippel i konserter som hette duga. Jag fick se tre av mina absoluta favoritartister live; Kent, The Ark och Lasse. Det var höjdpunkter, liksom våra två semesteveckor i Portugal. Några skojiga fester har det ju också blivit, syster T:s 30årspartaj, midsommar, 35-årsskivan på Källaren Kronan, juldagen m fl. Tjejhelgen i Köpenhamn måste också räknas in under rubriken höjdare.

Mina barn mår bra, lilla E har börjat 6-års och trivs ypperligt. Båda har kompisar och verkar ha det bra i livet. Maken trivs med jobb och fotboll(och oss hoppas jag ;) ) Det ser rätt ljust ut.

I kväll blir det middag hos Lo P i Smedby. Rätt lugnt firande i år tror jag. Men fin vill jag ju vara, så nu har jag spolat upp ett bad och sen ska jag välja klänning och örhängen! Puss och kram och Gott Nytt År till alla som läser detta!

Fläskkotlett med svål!

Och snön bara ÖSER ner!! Vi har världens snögrotta på gården och i förmiddags var ungarna och jag ute och byggde stora snödjur som de kunde rida på! Det är bara så härligt tycker jag. Kameran har varit framme tom. Jag är ingen stor fotograf, den här rullen har suttit i sen september eller så, men snart ska den framkallas. Såg förresten några foton igår hos syster T från juldagsfesten, konstigt hur man kan trycka ihop sig i en soffa, systrar o bröder o drinkar... Ska be pappi att han skriver ut några åt mig också.

Egentligen städar och diskar jag just nu, märks inte det? Tog bara ett litet break när nu datorn stod här och såg ensam och ledsen ut. I kväll ska E o J komma hit och äta middag. Det blir dansk julmiddag har maken bestämt. Alltså fläskstek, potatis, sockerpotatis, rödkål och sås. Min uppgift i det hela är att koka de små potatisarna nu på dagen, så att de hinner svalna tills de ska stekas i socker. Bäst att komma igång med det, måste också göra chokladmousse och hiva in i frysen. Det är vårt bidrag till nyårsfesten i morgon! Återkommer!

The bright side of life

Idag har jag varit på stan och bytt julklappar. Det gick riktigt bra med typ trosor som skulle ha annan färg och pyjamasar som skulle byta storlek. Inte så bra när ballongkjolen skulle bytas till vad som helst i butiken. Jag fick som väl var ett presentkort, så jag kan återkomma. Jag hittade faktiskt en supersnygg kavaj, men det var inte rätt size. Jag ville verkligen inbilla mig att det inte gör något att det är lite bylsigt i sidorna, men ska det vara insvängt så ska det ju...

Ikväll har jag lagat en mycket försenad födelsedagsmiddag till min syster T. Vi var trots förseningen glada att vi fått till ett datum att ses. Mycket trevlig kväll hos henne, mat och vin och bussen hem.

Såg precis slutet av Life of Brian. Missade tyvärr steningen, som är min favoritscen. Men de visslande korsfästa är inte så dumma de heller, Always look on the bright side of life!

Kaniner i snö

Oj, vad det snöar!! Mina små bebisar, kaninerna, var helt insnöade på altanen. Jag krängde på mig termokläderna på morgonen och gav mig ut för att skotta fram dem, he he. De levde i allafall, och nu har jag lagt in massor med halm och mat och hängt för en gammal regnjacka så inte all snön åker rätt in. Maken tycker att jag pjåskar, för de har faktiskt päls och nästan ingen hjärna. Hmmff.

I övrigt har vi haft en släng-förmiddag. Barnens julklappar fick liksom inte riktigt plats om vi inte hivade en del annat. Det blev en hel säck med gamla mcDonaldssaker och annat trasigt och oanvändbart. Skönt att få ut lite skräp!

Träningen igår var kanon! Jobbigt, men ändå så att jag kände att jag orkade och kroppen hade inte tappat för mycket kraft under julen! Ikväll däremot är det tjejmiddag hos J. Ska bli mysigt att sitta och prata med kompisarna, men det blir nog bilen. Andra årstider kan jag mycket väl cykla några km för att kunna ta ett glas vin, men halt och snöyra stoppar mig idag!

Se upp i backen!

Pulkaåkning piggar verkligen upp! Idag ringde J och ville ha med mig och ungarna ut i backen. Det var kul, man ska utnyttja snön när den väl är på plats. Med ett sånt här kustklimat är ingen vinter snösäker. Varm choklad och pepparkakor i kylan var också helt ok.

Lilla E fick ett sällskapsspel i julklapp som heter Elddonet, och det har vi spelat i några omgångar. Lite klurigt till att börja med, men nu funkar det. Jag har ännu inte fått gifta mig med prinsessan, men väl halshugga häxan!

Nu ska jag snart åka och träna, vilket säkert kan behövas. Sen är det andra delen av 3:ans Mord i blodet som gäller.

Annandag jul

Hej igen!
Hoppas alla har haft en härlig jul! Vår blev jättebra. Lugnt och mysigt på julafton, gamla farfar och svärfar var också med. Förvånansvärt nog var alla vakna hela Kalle och tomten kom på kvällen!

Igår var det vi som var värdpar, 13 personer i vårt lilla kök...Blandat danskt och svenskt både folk och mat! Vi snapsade loss och sen körde vi våra tävlingar. Det var himla kul, det är så sällan vi träffar makens bröder som bor i Köpenhamn. Till slut var sex stycken kvar som lyssnade på musik och lekte fåniga lekar halva natten.

Lite smått trött idag, har städat och diskat i omgångar. Kompis M från Göteborg m familj var här och fikade. Nu är det seriös slappning som gäller; soffa, bok, film, sudoku m m. Det är så skönt att vara lite ledig. Ska gå på syster T:s träningspass i morgon kväll, bra att ha en egen PT som driver på en, ha ha!

God Jul!

Ho ho ho! Nu är det verkligen kvällen före, och det mesta känns fix och färdigt. En allt mer desperat make ringde från stan flera gånger och kunde inte hitta någon klapp t lilla E. Som sista utväg provade vi att åka t Öland, och där fanns den!!! Den riktiga klappen! De sa ju t mamma i telefon att de inte hade den, puckon. Mat t juldagen har också inhandlats, jag har varit med julblomma hos mormor och morfar och vi har fått upp våra vita hyllor i vardagsrummet.

Nu har vi börjat titta på en gammal Bondfilm, men jag pallar nog inte den. Ska slå in det sista och sen lägga mig och läsa.

God Jul alla bloggisar!!! Ha en jättebra dag i morgon!

Julbad med skum(tomtar)

Dan före dan. Jag köpte de (nästan) sista klapparna på stan igår. Maken har som sin uppgift att fixa de allra sista efter jobbet idag. Det är inte klokt vad svårt det är att hitta på en ny present när den man tänkte sig var slut. Vill ju att min minsta plutt ska bli glad!

Igår hade vi Lillejulafton hos mammi o pappi. Det blev en kväll för tidigt, men mamma ville gärna ha en dag emellan för att fixa det sista! Vi baxade i alla fall in deras gigantiska gran genom sovrumsdörren och klädde den med hjälp av stege. Den blev också oerhört vacker. Jag gillar verkligen julgranar, även om (citat lilla E) " det är lite konstigt att ta in stora träd inne".

Vi smakade lite av julmaten och provade hur det gick att dricka snaps. Allt funkade fint och vi känner oss redo för den stora dagen i morgon, ha ha!

Nu ska jag ta julbadet med hårinpackning och skum. Sen går vi väl ut en sväng och fixar lite tallris. När maken kommer hem ska vi ta oss an den härliga uppgiften att handla mat på Obs till juldagsfesten.....Vi hörs senare, om jag överlevde!

Påskharens död

Julen måste vara tandläkarens värsta tid. Knäck är ju en riktig mardröm, seg och söt med små bitar som sätter sig fast! Okej, påsken är en riktig gottehögtid också. Jag har hört att det finns tandläkare som ligger i bakhåll och skjuter ner påskharar när de kommer hoppande. Det kanske inte är sant.

Städandet har iallafall gått framåt. Det sista tar jag på fredag. Jag fick nästan hål i huvudet av tjat i förmiddags, så vi klädde granen vid 11-tiden. Den blev verkligen fin, det är nog den bästa granen vi har haft! (och det är sant varje år, eller hur syster!) Sen blev det lugnare, och jag kunde sätta ut en och annan tomte i min egen takt.

Lite dusch, sen ska vi traska bort till föräldrarnas hus för att traditionsenligt tillverka marsipanfigurer. Syster T och jag har gjort det sen vi var små, och nu har vi tagit med ungarna i smeten!

Presenten fanns inte i hela Karlskrona heller, och går inte att hitta på nätet. Suck, det var en sån bra julklapp. Nu blir det till att tänka om.


Julrace

Jullov, jullov! Jag sov verkligen i morse, det var skönt! Ute är det riktigt mulet och mörkt, så idag passar det bra att vara inne och julstäda. Faktiskt så är det rätt fint redan, för jag har dammat och dammsugit en hel del när vi målade om och flyttade saker.

Igår hade vi världens race mellan 18 o 20. Jag tänkte mig en snabb sväng, men först hittade vi inte den julklappen jag ville köpa, letade runt i tre affärer. Ringde en affär på Öland plus svärfar i Karlskrona. Hoppas han hittar den i någon affär där under dagen. Sen gick vi glatt in på Obs. Då var det någon form av procent-på-allt-du-handlar-om -du-är-medlem-kväll där. Snacka om folk. Då tog det ganska lång tid. Det enda som gick fort var granköpet, det var en söt gubbe som hjälpte oss. Den granen har kommit in och jag är jättenöjd! Som avslutning skulle vi köpa hämtmat, orkade inte laga. Då hade han i princip stängt av allt och var tvungen att köra igång igen, så då tog det också en stund. Jag var mycket tyst i bilen hem, men tinade upp efter ätandet!

Nu är det nog bäst att gå igång med dammandet, lilla E har redan tjatat tre gånger om att vi ska klä granen. Vi hörs senare!

Morgon i december

God morgon! Datorn har stått på i natt så jag kunde inte låta bli att skriva en snutt! Frågesporten igår med eleverna gick bra, jag var mäkta imponerad när flera stycken fortfarande kom ihåg att det sitter 349 st i riksdagen och att soc.dem bildar regering just nu!

Julavslutning idag. Själva skoldagen är inget att stå efter, vi gör absolut inget vettigt. Hela dagen ska liksom bara gå, med lekar och kyrkan. Sen blir det lugnt när alla har gått hem och vi vuxna sätter oss ner med varsitt glas glögg innan det är lov. I eftermiddag är det ingen som klagar över att vara lärare.

Julmötet med arbetslaget i går kväll blev en lugn tillställning. Mat, prat och julklappslek, hemma till 21. Annat var det förra året med mitt gamla arblag, där var det hålligång så vissa inte dök upp på jobbet dan efter, ha ha! Kanske inte så bra det heller....

Nej, nu är det dags att ta på sig den lilla röda kjolen och gå till jobbet!

Pepparkakshus

Oj oj oj, vilka roliga tävlingar vi har gjort till juldagen! Det blir nog lite för alla, hoppas vi! Släkt från båda familjerna brukar samlas hos oss och blanda friskt med dansk och svensk julmat. Efter maten är det lite tradition att vi leker och tävlar, och i år blir det riktigt bra!  Mer säger jag inte.

Jaha, idag skulle vi ha åkt till svärmor och bytt julklappar o sånt. Tror ni att (se upp nu för jag brukar använda vårdat språk) den jävla biljäveln startade i morse?? Nä nä, den nöjer sig inte med att vara på verkstaden tre gånger, den ska in en fjärde gång innan jul, hooray!

Vi surade ett tag, sen kom svärmor till oss och bakade pepparkakshus med ungarna. Maken gjorde hamburgare och så var det fika med fyra ljus o lussebullar och friden var återställd för en stund. Lilla E har varit på ett gräsligt humör hela dagen, så det var bra och skönt för alla att han somnade tidigt, he he.

Nu ska jag skriva färdigt en frågesport till klassen i morgon, den handlar om allt vi har läst under terminen. Ska bli oerhört intressant. Två dagar kvar, sen är det JULLÅÅÅÅV!!!

Knäck och kola

Tada! Knäck och kola är i kylen! Jag förtränger att kolan måste skäras och viras in i små bitar av folie. Knäcken blev naturligtvis kletigare och kletigare ju längre ner i grytan jag kom, men smålänning som jag är kämpade jag tappert på. Det kunde ju vara minst tre härliga knäckar som gått förlorade om jag spolade ur i förtid...hmm.

Det blev en riktigt trivsam (synonym för trevlig) stadsrunda i förmiddags. Maken, pappa, jag och ett av barnen strosade runt och liksom pekade ut och önskade oss saker. Mamma hade det andra barnet och de köpte julklappar. Sen bytte vi barn, och efteråt fikade vi! Det var länge sen jag var på just det fiket och jag tog min favoritmuffin, stor, choklad med vit glasyr på - jummy!!

Det har sina fördelar att gå på stan en lördag, man träffar mycket folk! Konstigt nog upplevde en del i sällskapet det som en klar nackdel, i o m många täta stopp.

Lugn lördagkväll, det känns som om jag har skrivit det förut. Kvällsnöjena har visst legat på fredagar ett tag nu. Kanske, om maken är i form, kan vi få till några kul tävlingar till juldagsfesten!

Julmiddag med vännerna

Jaha, nu har vi varit på julmiddag. Det var kul! Jag ska sluta använda ordet trevligt. Enligt säkra källor är det 30+ ordet framför andra. Förr var saker skitkul eller coola, nu är allt bara trevligt. Hursomhelst, temat i år var jultapas och det var gott, med lite rött till. Efterrätten stod ju vi för, och den var smaskens! De allra flesta verkade gå på makens o svärfars linje med körsbärssåsen, jag fick sitta där med mina clementiner! Pinsamt nog fick jag mandeln, och inte kunde jag gömma den i kinden heller för jag har lite ont i en tand. Mandelgåvan åkte alltså hem till oss igen.

Paketöppningen är ett kapitel för sig på våra julkalas. Alla har med sig en paket som läggs på bordet (jag tror det var min familj som kom på det..ha ha) och sedan slår vi tärningar om vem som får vilket. När alla har ett paket har vi 5 min på oss att slå igen och få dubbelt, för då får man byta med någon. När tiden är ute öppnar man sitt paket. SEN är det dags för ytterligare 5 min med tärningarna, där man kan byta till sig saker som verkar bättre än det man fick!
Jag fick en bok, den verkar bra. Maken fick martiniglas. Egentligen var jag sugen på min grannes brända Thåströmskiva+Sudokubok, men kraften var inte med mig.

I morgon ska det spanas på julklappar och kokas knäck och kola. Nu måste jag sluta för katten krafsar på mig som en galning. Han vill antingen ha mat eller gå ut.

Körsbärssås eller clementiner??

Jag trodde faktiskt att barnen skulle få förbli friska terminen ut. Ack vad jag bedrog mig, igår efter Luciafirandet kände jag hur varm lilla E var. Suck, stackarn. Maken och jag har turats om att vara hemma idag, jag jobbade förmiddag.

Det pysslas vilt här hemma just nu. Båda barnen har införskaffat pysselböcker av typen där man trycker ut delar till olika saker i papp och sedan sätter ihop dem till olika skapelser. Disneyversionen av Mors Julbrev helt enkelt. Lim, tejp, saxar, aluminiumfolie och gamla toarullar konsumeras, och det är rätt trevligt. Även om jag vet att kreationerna kommer att vara roliga ca 2 dagar. Det är verkligen tillverkandet som är grejen här!

Dagens tvistemål mellan mig och maken (och blir det inte värre än så här så står man ju ut i ett äktenskap, he he) är om man ska ha körsbärssås eller clementiner till Ris á la Malta. Själv avskyr jag allt som har med körsbär att göra, så det blir clemmisar för mig. Denna rätt har nämligen fallit på vår lott att ta med på den årliga julmiddagen med vännerna som går av stapeln på fredag. Det får nog bli båda tillbehören.

Imorgon är jag hemma hela dagen, har varit på skolan och fixat lite ikväll. See U then!

Lussedinosaurier

Idag var det stor happening på gymet. Nytt pass och fyra ledare i matchande röda toppar och glitter! Syster T var bäst, tyckte jag. Kul med lite ny musik. Efter passet beklagade jag mig lite över att jag var tvungen att åka hem och tänka ut middag, för det gjorde minsann ingen åt mig...Gissa vem som redan står vid spisen när jag kommer hem? Just det, maken. Och det är inte någon gammal tråkig spagetti heller, utan grönsakssoppa gjord från grunden och bröd m soltorkade tomater i. Där fick jag så jag teg, men det var det värt! Mums!

Eftermiddagen har varit väldigt julig, har slagit in julklappar, skrivit julkort och bakat lussekatter. Barnen med en kompis lekte på övervåningen när jag hade knådat degen och börjat forma små lussisar. Då fick jag strida med mig själv om jag skulle ropa på dem eller ej. Å ena sidan tre plåtar med likadana fina bullar, å andra sidan lite konstiga bullar, men bakandet har varit gemensamt. Mitt snällare jag vann, alla tre kom dundrande och gjorde bokstäver, gubbar, maskar och dinosaurier. Nu är det klart, och jag ska strax på födelsedagskalas hos min kompis K på Öland.

Julkort och klappar

Lördag i ladan.Jag har varit lite seg idag, men gårdagskvällen var mycket rolig, så det får man ta. Trevligheter med makens jobb. Vi började på bowlingbanan. Jag brukar slå den bästa serien först, och sen går det utför, men igår blev min sista serie kanon! Min bästa någonsin, och i o m den så tog jag hem tjejmatchen! Julbord och pub. Avslutning på brasiliansk afton med mycket dans! En kväll helt i min smak.

Idag var föräldrarna här och förmiddagsfikade, vi ville gärna visa upp vårt nyfixade vardagsrum..;) Nu gäller det bara att vi fullföljer och gör snyggt i den lilla undanskymda delen också. Väldigt lätt att tappa fart när den viktigaste biten är klar. Tog mig i kragen och åkte till stan för julklappsinköp. Ska absolut inte avslöja något här, jag vet nog att det finns folk som läser detta som kan vara påtänkta julklappsmottagare! Hittade en del i alla fall, skönt att vara på gång.

Ja, sen har det mest slappats här. Jag har skrivit de flesta julkorten, måste nog köpa 10 till. Egentligen är det ju vansinnigt att jag håller på att skicka julkort till kompisar och släktingar som jag träffar i julhelgen och tom byter julklappar med! Borde klura ut folk som jag inte har hörts med på evigheter istället, och skicka till dem!

Ikväll är det hemmakväll, det stora valet står mellan På spåret och Bad Santa. Maken försöker blanda in Robinson i det hela, men det går jag inte med på! ;) Ha en mysig decemberkväll, och tänd alla ljus ni har!

Glasyrens McGyver

Ännu en eftermiddag av stressade förflyttningar. Hade mitt sista hemkunskapspass för terminen -tjohoo!! Vi bakade pepparkakor, och det var faktiskt allmänt mysigt. Fick tom ihop en fungerande glasyrsprits av bakplåtspapper o tejp.(McGyver, ho ho)  Sedan vidtog barnhämtning, handling, hemcykling, badklädspackande och blodpuddingsstekande. Allt detta på ca 50 min, och då skulle lilla E o jag hinna trycka i oss käket också.

Vi hann till simskolan, och därefter till  vanliga skolan igen. R:s klass spelade upp en teater. Det var jättebra. Jag sitter med ett fånigt leende på läpparna hela tiden vid såna här tillfällen. Han är så duktig, och jag blir så stolt. Fika efteråt m lussekatter o pepparkakor.

Ikväll ska jag lägga mig lite i tid. Vi har verkligen fixat och donat mycket i vårt vardagsrum de senaste kvällarna, men just nu orkar jag inte tänka. Jag är verkligen nöjd, gardinerna är underbara. Läser just nu en mysko bok, Se dem inte i ögonen av Aino Trosell. Går inte att sträckläsa, och vissa kapitel är så politiskt tjatiga att jag hoppar över dem. Men jag kan inte sluta läsa heller, så...natti natt!

Copernicus å grabbarna

Ibland är det bra att vara lärare för lite äldre barn. Man tvingas lära sig nya saker för att kunna lära ut. Just nu läste jag t ex ett kompendium om astronomi, hur vår bild av universum och vårt solsystem har förändrats genom århundradena. Egentligen hade jag nog hellre läst något annat, men nu kan jag lite mer än jag kunde innan!

Idag har vi haft en späckad dag. P g a utbildning jobbade jag lite längre, så vi åkte i ilfart till simskolan direkt efter. Bad, dusch, en korv på Maxi och sen var det julfest på scouterna! Fika, luciatåg, dans runt granen, lotterier, långdans och tomte med godispåsar till barnen! En klassisk julfest helt enkelt.

Maken är så ihärdig med målandet, och snygg också i målarbyxor och vit tshirt! Varför har målare vita kläder? Det verkar så opraktiskt. Nåväl, vardagsrummet är nu helt färglagt i vitt, så i morgon kan vi börja skruva upp saker igen, och fundera på hur vi vill ha det på väggarna. Snart, snart kommer mina julgardiner med hjärtan!! Jiho!

Underbar söndag

Vilken underbar söndag jag har haft! Har känt mig så glad hela dagen, min gråtmilda sinnesstämning från fre-lör var helt borta. Adventsfrukost med tända ljus, hela familjen satt ner samtidigt åtminstone 5 minuter, innan julkalendern började på TV...

Maken o jag röjde loss i vardagsrummet redan vid 9.30. Flyttade möbler och gick igång med målningen. Nu är det bara en vägg kvar, det blir fint. Sen handlade jag på Obs och tränade body pump med syster T. Kände mig inte bara glad utan stark också! ;). Lax och potatismos, sen åkte vi till stan och tiitade på gardiner. Det verkar som att jag ska få julgardiner för första gången!! Adventsfika hos J o F.

Jag känner mig glad även inför morgondagen, fast det är måndag. Min bästa kollega hade sökt ett annat jobb, och fick det, men hon har tackat nej, det var för dålig lön! Hurra, hon stannar kvar i klassrummet bedvid mitt!

Melodikryss-all by my self

Mycket märkligt. Jag undrar hur jag är i huvudet ibland. Ett tag nu har det känts som att så fort jag är hemma så måste jag göra saker, alltså städa, diska, plocka undan mm. Idag skulle jag prova att bara vara hemma och ta det lugnt, göra det nödvändiga såklart, middag och så. Efter några timmar kände jag mig totalt rastlös, det bara gnagde i mig. Till slut gav jag upp och städade toaletterna, plockade ur diskmaskinen, satte på en tvätt och bäddade. Pust. Jag är uppenbarligen totalt otränad på att slappa.

Det går mycket bättre att ta det lugnt när jag är borta, så det ska bli mysigt att adventsfika hos Jo F i morgon.

Idag har vi varit på första matchen i en fotbollsserie för klasslag, som överraskande nog R är med i. Till saken hör att han aldrig har varit intresserad av någon sport - at all. Han spelade pliktskyldigast tennis hela förra året, men inte nu längre. Nåja, maken blev så lycklig när R ville vara med så han anmälde sig som lagledare. Tyvärr var första matchen grym, ett motstånd som var äldre och väldigt samspelat. 8-1.Bättre nästa gång!

Idag löste jag melodikrysset alldeles själv! Inga telefonsamtal, sångböcker eller make. Då gjorde jag slag i saken och skickade in det! Nu ska jag nog äta lite kvällsmat, och sen ska vi se en film som heter A love song för Bobby Long. Mystiskt namn, vi får se hur den är!

Hungrig!!

Har just kommit hem, mailat en inköpslista t maken som tar Obs på vägen hem och nu är jag så hungrig. Det finns inte en chans att jag (eller kids) kan vänta tills han har slutat jobbet, handlat, kört hem och maten är lagad. Det var en tunn ursäkt för soppa i skolan, och den ligger inte kvar i magen.Får väl bli lie macka i väntan på.

Idag ska det alltså tränas och träffas lite m syster T. Hon är hos mamma och bakar pepparkakor just nu, så vi drar oss väl in till stan lite senare.

RSS 2.0