Endast tomten är vaken.

Annorlunda lördagkväll. Maken är på träningsläger i Danmark sen i torsdags morse, och ungarna har lagt sig. Jag är inte sugen på någon film, men vill inte lägga mig vid 21.30 heller..Det blir nog musik och bok. Köpte lite cashewnötter, dem kan man ju knapra i sig! ;)

Annars har dagen varit mycket bra, solig och fin. R har haft kompis översovande, och alla tre barnen lekte både inne och ute hela förmiddagen. Jag löste melodikrysset och bakade kärleksmums med altandörren öppen mot våren. Sjöng med hejvilt till alla låtar jag kunde när melodikrysset fick övergå i vanlig Mix Megapol. Grannarna kanske inte tyckte att det var så vackert, men det struntade jag i!

Lilla E och jag åkte ut till J o E, som har köpt sig ett hus. Där arbetade vi med maskeringstejp och täckpapp. Lite grillning och senare också fika i trädgården hanns också med. Mitt umgänge för lördagen hade alltså avslutats redan vid 17-tiden, därav denna ensliga kväll. I morgon ska här påskpyntas, fram med kycklingarna bara!! En förhoppningsvis solig utflykt ska det också bli!

Födelsedagar och jular i en aldrig sinande ström.

Jag hämtade upp tiden jag tappat igår! Eller, det kan man kanske inte, men jag gjorde ärendena på stan så snabbt att jag hann allt och ändå var i tid till mötet. Ståd bredvid Mr F från mitt jobb framför speglarna på gymet med lösa vikter i händerna, det var kanske inte den rätta personen. Mina vikter såg ut som tandpetare bredvid hans, ha ha!

Idag har jag varit hemma m lilla E,  och hann äntligen städa hela övervåningen. Med allt, plocka undan, damma, dammsuga och moppa. Skönt! Oftast blir övervåningen kvar när undervåningen är städad och då orkar inte jag vara sådär noga. Suttit i solen på framsidan har vi också gjort, den lille ska nog i skolan i morgon så lite luft skadade inte. Just nu i dessa dagar tittar vi igenom alla fotoalbumen, iaf från R:s födelse. Vi har kommit till 2002-2003 nu. Lite fascinerande att titta på kort mellan 1996-2006 i hyfsat rask takt. Dels inser man att många saker återkommer år efter år och då tar man alltid kort ( födelsedagar, midsommar, jul, halloween, påskkärringar, julbordet osv), dels är det intressant att titta på sina egna och vännernas kläder och frisyrer. Jag måste nog byta frisyr snart. Ganska många somrar när barnen var små hade jag också samma bikini, det har jag iaf köpt några nya sen dess..;)

Synd om E att han inte kunde gå på idrottsskolan idag, härligt uteväder. Själv måste jag nog ta tag i högen med matteläxor, hinner väl en bit innan det är Vänner!

Kraschad tidsplan

Så var det tisdag, och jag har verkligen inte suttit vid datorn mycket! I fredags gick L och jag på stan o hittade fina presenter till M. Lördagen blev en riktigt härlig dag! Jag cyklade in till stan och tränade på morgonen, sen var det underbart väder så familjen var ute i trädgården och räfsade. Vinterdäck av på bilen och årets första korvgrillning! Och ovanpå detta en rolig tjejfest på kvällen!!

Söndagen var man ju lite trött...Hjälpte ändå syster T med lite flyttstädning, nu är hon ute ur sin lägenhet! Soppa och våfflor hos föräldrarna på em. Blev lite deppig bara för lilla E fick feber igen. :( Tur i oturen är att han har tid på sjukhuset idag, och då har han faktiskt feber när de tar proverna!

Har jobbat mån-tis, maken har varit hemma m lillen. Jag hoppas faktiskt på att han är frisk redan i morgon, men annars är det jag som är här. Deras sjukhusbesök verkar dra ut på tiden, och det förstör min tidsplan för den här eftermiddagen!
Hade tänkt vara på gymmet nu, men sitter här och väntar istället. Möte ikväll på jobbet. VI hörs!

Det värsta över

Sådärja, nu är tis-tors över. Inga fler utvecklingssamtal förrän efter påsklovet! Lilla E fick hänga med på mina sista tre som låg på kvällstid, men det gick bra. Han kollade på en film i rummet bredvid. Ett av samtalen var med telefontolk! Jag har aldrig haft det förut, men med en bra högtalartelefon så var det faktiskt ok. Jag blev nästan lite full i skratt, för om ni har sett Lost in translation så vet ni att något litet som man säger kan bli väldigt långt. Det här var kantonesiska, och "Det går bra för H i matte" blev en oändlig harang! ;)

I morgon är det fredag!! Vi ska ut och cykla med alla barnen, så jag hoppas innerligt att vinden mojnar. Det har ju blåst förskräckligt här de senaste dagarna. Sen ska L och jag gå på stan och köpa 35-årspresent till M, fest på lördag! Lite träning hade jag också tänkt klämma in, det har blivit snålt med den varan den här veckan.

Men nu; slutet av boken!! 

Bok och musik

Här jobbas det och skjutsas barn hit och dit. R har iaf blivit väldigt självständig när det gäller kompisar. Han ringer och cyklar dit, men är mycket noga med att lämna meddelande på min mobil om var han befinner sig om jag fortfarande är på jobbet! Hoppas han behåller den vanan när han blir tonåring!

Själv har jag som sagt inget spännande och glamoröst liv just nu, det bästa idag var när pappersarbetet var avklarat, toaletterna städade och ungarna låg i sängarna; då la jag mig på soffan med en bok och en bra skiva! Ett plus med att maken är bortrest är att jag kan disponera vardagsrummet som jag vill. Alltså kan tvn vara avstängd en hel kväll som nu, och jag väljer vilken musik det ska vara!

Män som hatar kvinnor, jag är inne på sista fjärdedelen och spänningen stiger. Jag är kanske en av de sista i Sverige som läser denna omskrivna bok, men det gör den ju inte sämre! Tur att jag köpte boken som kommer efter på bokrean, nu när jag gillar hans sätt att skriva. I morgon är den sista riktigt speedade jobbdagen den här veckan, skriver när jag har överlevt!


Det är mycket nu...

Tillbaka från grannlandet. Vår lilla Danmarksresa gick bra. Ungarna och jag fick ju åka själva, men vi plockade upp svärmor också, så bilen var full ändå. Träffade några av mina trevliga svågrar, plus att jag fick spendera lördagskvällen med dem och en hyfsat ny flickvän. Svåger M hade precis gjort slut med sin, men verkade inte så deppig för det. Svåger A visade alltså upp en ny av ungefär samma sort som två av hans tidigare kärestor (liten med långt mörkt hår).

Zoologiskt museum och indisk restaurang på söndagen, och sen homeopatbesök i går förmiddag. Lilla E blev undersökt och värdena hade stigit. Dock såg de en ny liten bakterie som hade gömt sig innan, så nu ska han äta små piller som är välsignade av Dalai Lama, och varje litet piller är insvept i sidentyg och har en liten liten stämpel på sig. Det ska ligga mörkt i vatten över natten med bomullstyg över glaset, för att sedan mosas på morgonen med något av trä (absolut inte metall). Blir han frisk av detta kommer ni att se mig gå omkring här i lila batik, svängandes ett rökelsekar, ;) Eller, bäst att inte säga för mycket!

Hur som helst, i övrigt känns det här som en riktig pissvecka med mycket jobb. Ja, iaf fram till fredag. Sen blir det nog lite bättre, maken kommer hem, 35-årsfest på lördag och sen kommer ju tranan på söndag! Å lite våfflor får det nog också bli! :)
Nu ska jag sova, godnatt!

Home from the pub.

Nu har jag kommit hem från puben! Det var kul att ses med lilla sekten även om inte alla var med. Lite mat och rödvin och trevligt sällskap är ju aldrig fel!
Syster och jag var på schlagerspinning innan! Det var en hel show!! Instruktörerna var tre stycken och utklädda till Lena PH, Linda Bengtzing och Marcoolio. Karaoke blev det också, och vi skrålade med till varenda låt och blev helt slut! Roligt hade vi.
Nu ska jag försöka sova efter gårdagsnattens vaka (kunde inte sova ordentligt ,vet inte varför). I morgon bär det av till Danmark!

Förlovningsdag

Här sitter jag och skriver, när jag egentligen skulle gå och lägga mig och kurera min huvudvärk. Tänker absolut inte bli sjuk nu, i morgon är det dags för Schlagerspinning!! Då ska vi cykla till The Ark och co. Sen är det puben med min tjejsekt, så de så. Ska dock ta det ganska lugnt, på lördag kör jag, svärmor och barnen till Köpenhamn. Det blir nog mest jag som får köra, så vinglasen får inte bli så många och sena i morgon.

Känns lite trist att åka ner till makens släktingar utan maken själv. Nu måste vi ju ta den här helgen, eftersom lilla E har återbesök hos homeopaten på måndag (kompledig!!)  Särskilt tråkigt när anledningen till att han inte följer med är 5 dagars utbildning i PARIS! Baaah. Trevligt för honom förstås.

I dag är vår förlovningsdag. Jag hade köpt champagne, och sen blev det, som den något märkliga traditionen bjuder, pizza till middag. Saken är den att när vi förlovade oss gjorde vi det efter 12-slaget och började då dricka champagne och beundra våra ringar ganska långt in på natten. Så när vi vaknade och gick till skolan på vår förlovningsdag var vi lite bakis..och vad vill man ha att äta då? Just det . Vi skrattade en del åt vår "romantiska" middag i tv-soffan och nu äter vi pizza varje år 15 mars! Slut på sagan barn, dags att sova. Natti!

Alla fåglar

Hopp och hej!
Nu gick det visst några dagar igen! Vissa perioder blir det verkligen inget skrivande, när jag väl sitter vid datorn är det olika mail som ska svaras på osv, och sen orkar man inte.
Nu har jag kört igång med mina utvecklingssamtal, två igår och två idag. Det var meningen att jag skulle ha betat av sju stycken, men det är en hel del sjuka i klassen just nu.
Maken har varit i Stockholm o jobbat ett par dagar. Jag brukar inte ha några problem med att sova själv, men i natt har det inte varit någon bra sömn. Det känns i ögonen i dag.
Nu tror jag att jag ska måla tånaglarna röda, våren till ära! Lärde barnen den gamla hederliga vårvisan Alla fåglar kommit ren idag!

Inflammation i muskelfästet

Hej! Vad är nu det här för konstigheter från blogg.se? När jag skulle logga in idag så funkade inte mitt lösenord! Som jag har haft sen jag började, och som kommer upp automatiskt när jag skriver in min mailadress. Mycket märkligt.

Jaha, annars är det måndag. Jag har varit hos doktorn och visat upp min armbåge. Han kunde konstatera att  det var inflammation i muskelfästet, och då blev det en cortisonspruta rätt in i muskeln. I början blev det bättre av någon slags bedövning, men nu gör det ont hela tiden och det sticker i fingrarna. Har ni någon aning om hur svårt det är att vila en armbåge? Jag använder höger arm och hand till det mesta, och oftast är det ju någon form av belastning.

Igår var jag med på Vasalopps-spinning. Det gick ut på att vi i gruppen cyklade hela tiden ända tills segraren gick i mål. Med storbildsskärm så vi kunde följa loppet, och två pauser för frukt och blåbärssoppa! Det var svettigt och ont i rumpan. Kanske inget jag gör om i första taget, särskilt inte om de attans skidåkarna ska vara så slöa, jag menar 04.43...

Nu ska jag byta lakan, det är så himla skönt att gå och lägga sig i rena lakan, eller hur?! Och på tal om livets glädjeämnen; visst var det ljuvligt väder igår! Det var våren som kom när jag kunde sätta mig i solen på altanen en lite stund och blunda mot solen! Ha det bra vänner!

Lördag i ladan

Hallå igen! Här har verkligen varit seg uppkoppling av någon anledning, så jag har inte skrivit på ett par dagar. Lilla E är frisk igen, han fick följa med mig till jobbet i fredags så klarade vi den dagen. Men var det inte ett konstigt sammanträffande så säg att igår kom ett kuvert från sjukhuset med en tid till E, precis ett par dagar efter att jag ringt och kollat om de glömt honom...Ha, det gäller uppenbarligen att ligga på och tjata annars blir man bortglömd!

Idag har vi varit inne i stan en sväng, kollat bokrean och fikat med föräldrarna. Jag blev så nöjd med skörden i bokkassen, böcker som jag faktiskt tänkt läsa redan innan och fick billigt! Köpte Blonde av Joyce Carol Oates, två böcker av Stieg Larsson och en ordentlig Europavägatlas inför bilsemestern i sommar. Mamsen överräckte också ett ex av Sagan om ringen-trilogin. Tack!

Barnen har varit med i Kalmarmästerskapen i legobygge, och idag var det prisutdelning! R kom tvåa i sin klass!! Enbart slagen av ett stort piratskepp tog hans röda Spinosaurus hem silvermedaljen. Lilla E fick nöja sig med tröstpris i sin klass. (Vilket vi i hans familj faktiskt tyckte var feldömt! Han skulle minst ha haft brons!!) ;)

Jag har varit lite rastlös idag, sugen på att göra något kul! Jag vill klä upp mig och gå på fest. Men men, maken är iväg på bowling, tacos och antagligen en hel del öl med sitt fotbollslag. Alltså blir det jag och ungarna, en skål med vindruvor och Andra chansen! Ha en kul lördagskväll allihop!

RSS 2.0