Skolforum med Rune

Hej igen!
Tillbaka från huvudstaden. Vi har varit på bussresa, så det blev en hel del åkande på två dagar. Vår busschaufför Rune har dock varit en klippa och kört runt oss till shopping, middag och pub på Söder. Sen fick det tydligen vara bra, även för Rune, hem till hotellet fick vi ta oss själva! ;)

Den seriösa delen av resan var Skolforum, på Älvsjömässan. Där tillbringades dagen idag. En riktigt usel föreläsning om rasism, och sen vandrande i tusen montrar. Köpte lite saker till skolan. På det hela taget en kul tripp! Har varit hemma ca en timme, packat upp lite och ska nu äta lite kvällsmat. Barnen ser utvalda delar av Hipp hipp såhär innan läggdags. Just nu är Tiffany på Malmöfestivalen...jag befarar att jag spräckte min festivalbudget redan igår. Får kolla kontot i morgon.

Maken är ju på Cypern, så det blir ensam kväller i soffan. Mina ögon är lite grusiga, så det blir nog hyfsat tidigt sänggående!

Trött häxa

Söndag, och jag är trött. Har Halloweenfestat i flera dagar känns det som. I fredags hade vi fest för 37 barn i lilla E o R:s klasser. Det var bara två timmar, men det blir ändå lite att fixa med. I går gick vår vuxenfest av stapeln, med en hemsk skara gäster. Nitton häxor, demoner, liemän och djävlar åt, drack och dansade hela natten. Det blev jättelyckat i vår lite mindre tappning. Upplägget var dock detsamma, så vi körde grönt bål med spindlar i och pris för bästa utklädnad. Musiktävling i dubbla omgångar på gästernas begäran!

La in en del hemska och roliga kort i datorn idag! I övrigt är det lite av en väntedag, maken har packat och ska snart åka till Cypern på jobb. Vi andra ska också packa ihop oss, jag ska till Stockholm med jobbet tidigt i morgon, så barnen ska vara hos mormor o morfar.

Nu ska jag ner och krama lite på min man innan han försvinner!

Sexy loves turtles...

Hej! Jag har fått ännu en kommentar på italienska. Ni som läser min blogg ser inte dem, för de är på inlägget Våra sköldpaddor som jag gjorde för ett par månader sen. Där la jag in en iofs rätt kul bild på sköldisarna när de typ vinkar genom akvarieglaset. Nu får jag kommentarer på italienska, en var från någon som kallade sig Sexy...jag ska verkligen få det där översatt.

Idag har jag varit ute en hel del på jobbet, alltså glad att det riktiga ovädret aldrig visade sig. Lite höstvindar står jag ut med. Sen blev det härjigt, med drop-in-fika på lilla E:s fritids, fixa pengar till rätt ställe för barnens Halloweenfest i morgon, byta om, skjutsa R till träning, träna själv. När vi väl kom hem hade maken och lilla E lagat middag, tänt pumpa och ljus och allmänt myst till det. :)

Provade peruk inför lördagens häxtillställning, både maken och jag höll på att skratta ihjäl oss. Jag kastade upp huvudet så jag såg ut som värsta pudelrockaren på 80-talet. Blir nog bra om jag får kamma ner den lite. Nu är det sovdags, det blir så sent jämt!!

Kalle och Hobbe

Kort, sent inlägg. Har varit hemma hela dagen med lilla E, bra dag när jag äntligen släppt taget om jobb-biten. Var ute och gick en rask långrunda på em, kändes inget i halsen. Tjejmiddag hos LB, jättekul kväll! Alla var där, och på gott humör. Jag iddes inte förstöra stämningen genom att vara sur för att de inte kommer på Halloween. Jag har faktiskt släppt det också, nu känns det bara som att vi som faktiskt är där ska ha jättekul!

Nu ska jag lägga mig och läsa något så lättsamt som Kalle och Hobbe. Det finns en del underbar humor där! Godnatt!

Småstressad

Hej! Jag tycker att jag är småstressad för jämnan nu, det är inte alls bra. Mycket olika saker att hålla i huvudet på jobbet, och ett par projekt till helgen. Till råga på allt går ju aldrig lilla E:s feber över! Jag vill inte, har inte tid att vara hemma imorgon. Det är ju dock inget att göra åt om han fortfarande är varm i morgon, maken har haft sjukpasset idag.

Har iaf bakat två chokladfudgekakor till lördagens partaj. Det viktigaste kanske inte är kakan till kaffet, men de stod på min lista och nu är de tillverkade!

Just nu tittar vi egentligen på Kim Novak badade aldrig i Gennesarets sjö. Det var bara paus för sport, och uppenbarligen blogg! ;) Tillbaka till filmen, see U!


Efter bröllopet

Idag har jag varit på matiné, och inte barnfilm. Efter bröllopet, och den var verkligen mycket bra! E, J och jag bänkade oss på tredje rad, och jag hade ingen aning om vad den skulle handla om. Allt jag visste var att Rolf Lassgård och Mads Mikkelsen var med och den hade fått bra kritik. Sista dagen var det också, för nu slutar den gå. Tur att vi masade oss dit! Vi satt där och grät och skrattade alla tre, skönt att gå på bio med vänner som gråter lika mycket som jag.

I fm bakade jag kakor enligt recept i min nya bok Choklad. Jag har fått den av min mor, hon vet att jag älskar choklad. Idag blev det chocolate chip cookies, mycket gott. J och jag tog en långpromenad följd av just dessa kakor och kaffe. Trevligt och nu börjar äntligen hösten synas ute.

En vecka kvar till höstlovet. Lite tråkigt, för maken åker till Cypern på jobb hela veckan, men skönt att ta paus från skolarbetet också. Ha en bra arbetsvecka!


Ägare till svarta stövlar!

Jaha, nu har jag varit iväg på min lilla tur (och ätit lite och sovit med lilla E). Alla ärendena gick bra, det var svårt med parkeringsplatser bara. Hamnade på Ölands köpstad till slut, och i syfte att hitta mössa och vantar till lilla E gick jag in på Kappahl. Kom ut med vantar, mössa och två toppar till mig! Sen blev det skoaffär och efter lite letande hittade jag ett par svarta stövlar med lagom klack och rundning på tån för mig! Inga såna där gud-jag -är -helt-kär-jag -vill-sova-med-dem-på-stövlar, men såna skoköp är det inte alltid det blir. De här är fina, jag är glad att ha något som jag kan ha till kjol, nu när sandalsäsongen är över.

Vi ska till Stockholm med jobbet i början av v 44, så jag sparar lite inköp tills dess. Ni märker ju, jag är helt lost i köplust. ;)

Tror att jag ska skriva några små listor med saker att fixa inför tors-fre-lör-mån v 43/44. Det blir en del halloween på olika håll och sen åker maken till Cypern på jobb och jag ska till Stockholm. Listor - here I come!

Lördag fm

God förmiddag! Nu har jag gjort tappra försök att lösa melodikrysset. Har strandat på ett ord, men det kanske ger sig när jag fått stirra på det ett tag. Nu ska jag iaf ta vår vardagsrumsmatta och åka till kemtvätten med den. Lite andra ärenden blir det också, såsom systemet, panta flaskor, Emmaus Björkå och hoppsan-kanske skoaffären...!!!

Meddelar senare om det blev några stövlar!

Disco i matsalen

Jag är nästan lite gråtfärdig, sådär som man kan bli när man inser att  en tid är förbi. Lite sorgligt och lite spännande, för att något nytt väntar. Min "lilla" 10-åring var på disco idag, från kl 20-22. Han hade skjorta och jeans och var så fin! Nästan alla i klassen skulle gå, och han är ihop med en tjej som också skulle dit. Jag lämnade tre förväntansfulla killar vid matsalen, och när jag skulle hämta var det lite tid kvar, så jag stod utanför. Genom fönstret såg jag mitt lilla barn dansa tryckare med sin flickvän! Så söta. Inser naturligtvis att jag också gick på disco och dansade tryckare när jag gick i fyran, men det var minsann en helt annan sak! ;)

Underbart ändå att han fortfarande är liten nog att berätta och vara glad även för sin mor! De babblade glatt om tryckartävlingar och vem som var ihop med vem, i bilen hem. Sen somnade han gott.

I övrigt har jag varit hemma med lilla E idag. The fever is back, trots alla naturmediciner vi har tryckt i honom ända sen i somras. Suck. Han var grymt besviken över att vara sjuk när han hade ny fleecetröja att visa upp. Tröstade med att det hade varit ännu sämre att bli sjuk nästa fredag, för då ska vi ha Halloweenfest i skolan!

Maken och jag tog en runda till en super-outlet för att köpa kläder. Det fanns en del billigt faktiskt. Vantar, strumpor och skor. Två träningstoppar till mig också! Det behövde jag, nu ska jag bara bli friskare så att jag kan träna också! I morgon blir det melodikryss, sov gott!

He he

Ha ha, läste precis igenom vad jag skrev i förra inlägget. Det låter som om jag har en bestämd läggtid, och nu får jag på nåder vara uppe en stund till bara för att jag har toning i håret!

Ny kulör på toppen.

Nu är två riktiga jobbkvällar över. Jag har inget som helst intressant att säga, för jag har bara jobbat. Kom hem, åt middag, rättade matteböcker och nu har jag faktiskt slängt i en toning i håret och målat om naglarna! Sånt kommer jag oftast på när klockan är 22 på kvällen, vilket innebär att jag får vara uppe en stund till. I morgon är det dock fredag, och jag ska inte iväg på något. Lugnt fredagsmys alltså.

Nu ska jag gå ner för trappan och skölja ur geggan, hoppas att håret är lite brunglansigt som på bilden på paketen ungefär...;)
PS Är sjukt shoppingsugen. Jag åker nog en liten runda på lördag. Det tråkiga är bara att jag upptäckt att det börjar bli kallt, så ungarna kräver nya ytterplagg. Suck, där flyger väl barnbidraget. Jag VET att det ska vara till barnen, men jag vill ha stövlar! :)

Tuffa dagar, snuviga nätter.

Vilken lång dag jag har haft! Först en vanlig skoldag med barnen, sen möte i smågrupper runt matteprojekt fram t 16.30, efter det husmöte med arbetslaget t 18.30, varpå möte m skolledning o föräldrar tog vid t 19.30. Fattar ni att jag är slut i bollen?

Dessutom har det lilla, lilla halsont jag kände av i måndags blommat ut, och fått sällskap av snuva. Jag avskyr verkligen att vara förkyld!! Ja, vem gillar det egentligen, men det är så trist. Svårt att sova, röd nos och uppehåll när man väl kommit igång lite med träning. Suck.

I morgon har jag en nästan lika tuff dag, fast det är mina fyra sista (!) utvecklingssamtal som ligger på kvällen istället för möten. I helgen ser det lugnt ut, R ska på disco fredag, och vi är bjudna på middag hos föräldrarna på söndag. Ska försöka styra upp något trevligt lördag kväll. Nu ska jag rota fram något läsbart alternativt läsa ut Glaskupan. Lite trögt går det. Tusen små bitar däremot, den har jag läst ut. Mycket mycket bra bok! Godnatt!

Träningsvärk

Hur gick det med det nya sunda livet? Jodå, om man räknar bort en bulle hos L i em så gick det väl rätt bra! Fast det är inte med några direkta mål i sinnet. Ska iaf försöka mig ut på promenad imorgon, om inte halsen har börjat med något värre, jag tycker jag känner en liten uppstickare till ont....vill inte!

Min skoldag idag var mycket bra. Har haft halvklass stora delar av dagen, och de har räknat och skrivit duktigt! Jag fick också lite planeringstid, vilket helt lyste med sin frånvaro förra veckan.

Sen tog jag med mig ungarna och J i bilen och åkte ut t L o P o lilla L. Kaffe och prata med bästa kompisarna ett par timmar, det är inte fel. Lilla E, som är en bebisälskare, underhöll lilla L på bästa vis.

Nu får jag inte tummen ur till något mer ikväll, det är tur att man har sina apparater, så att det känns som att något husligt händer när tvättmaskin o diskmaskin går! ;)

Till slut vill jag bara säga till min tränare, tillika syster; jag har grym träningsvärk, och det är ditt fel!! Hoppas verkligen att rumpan blir snyggare av det här, he he!
Puss o kram o sov gott!

Tråkmånsar!

Fy, jag är besviken på en del av mina vänner! Här gör man sig till och fixar och donar med stor Halloweenfest, och så är det några som inte ens bemödar sig med att svara ja eller nej! Vi i tjejsekten tyckte redan i augusti att vi borde piffa upp hösten med ett evenemang, så vi fixade stor lokal och skrev inbjudan redan två månader i förväg. Vi var så säkra på att det skulle bli succé, att alla skulle tycka att det var kul. Man tror att man känner sina vänner. "Det är så mycket då, vi har ingen barnvakt, vi ska bort helgen efter" osv. Tråkmånsar!!!

Nu har vi skurit ner festen till en mindre variant, för partaja ska de som har svarat ja minsann få. Det blir säkert kul, men inte samma grej med övernattning och allt.

Idag var jag först i tennishallen m lilla E, sen på egen träning hos syster T. Maken o jag har fixat lite i trädgården inför vintern (låter som att vi är ekorrar som samlar vinterförråd hi hi). Besök av svärmor, svåger m flickvän, festplanering och lite annat smått och gott har det också blivit. I morgon är det ny vecka, och då ska jag börja mitt nya sunda liv (eller hur..). Vi får väl se.

Fredagens änglar och lördagens knott (hmm)

Lördag mitt på dagen. Jag är lite trött i knoppen efter arbetslagets bowlingfest igår. Ändå var det inte värsta vilda röjet, men det är klart, några cider blev det och inte i säng förrän 2. Undertecknad var med i vinnande laget, vilket betyder att vi får ha vandringspriset nu!

Dagens projekt hittills har varit att äntligen hämta makens kajak. Den inköptes ju för ca 1,5 månad sen, men var tvungen att fixas till. Killen som skulle fixa gick och fick tvillingar, så allt har dragit ut på tiden. Idag hivade vi iaf i maken med våtdräkt, kajak, paddel och allt ute vid Ekö. I skrivande stund paddlar han hemåt. Vi andra tog bilen.

Jag tänker ta det mycket lugnt i em, småplocka lite här hemma, ringa några kompisar, gå ut en runda osv.Ska börja med att cykla upp till affären och handla det som behövs för en spagetti o köttfärssåsmiddag! See U!

Det är mycket nu...

Hej! Nu har jag lyckats att på en em/kväll ha 4 utvecklingssamtal, R har börjat träna trampett, gått på systemet, köpt en top, tränat spinning och gått på föräldramöte. När jag kom hem var jag så uppe i varv så städa toaletten, sätta på diskmaskinen, skriva fredagsbrevet och hänga tvätt gick av bara farten! ;)

I morgon ska jag på bowlingfest med några på jobbet, det ska bli så kul! Skönt att släppa hela den här måste-veckan.

Älgjakten pågår den här veckan, så pappa är iväg för att försöka träffa de stackars djuren. En sak som stör mig grymt mycket varje år är att hela min familj, plus en annan familj som jag umgås med en hel del åker upp till den här jaktstugan, men jag är aldrig medbjuden. Jag vet att jag inte var med där när jag var yngre, för då hade jag fullt upp med alla möjliga tonårsgrejer, men det är så himla tråkigt! Just att alla i de familjerna, barn och respektive åker upp, det skulle vara så mysigt att vara i skogen och sen äta och prata. Jag blir ond när jag tänker på det. Maken får börja jaga älg, ha ha.

Nehe, nu ska jag prata lite med min man, det känns inte som att vi ses så mycket den här veckan. Ha en bra fredag!


Två tuffa dagar

Två dagar utan fritidspedagoger och med ytterligare tre kollegor sjuka är nu till ända. Det har varit lite jobbigt, ingen planeringstid what so ever. I morgon är det dock som vanligt igen.

Mormor 80 år idag, jag och ungarna åkte ut med en blomma. Det ska bli lite större kalas senare i höst, när morfar också hunnit fylla. Trevligt iaf att fika o prata lite, morbror G o I var också där. 

Den här veckan har jag något varje em/kväll mån-fre, utvsamtal, mormor 80, träna, föräldramöte, bowlingfest. En del självvalt givetvis, men ibland hopar sig saker helt enkelt.

Nu ska jag bubbla och sen lägga mig och läsa, jag får acceptera (för tillfället) att övervåningen är stökig och den iofs rena tvätten högar sig i soffan. Jag löser det i helgen!

Fest i Växjö

Här sitter en trött partypingla. Jag och min blå klänning hade kul igår, trots en del inledande trubbel med hotellrum. Maken o jag samåkte m J o F till Växjö, och mötte upp M o A där. Jag hade mycket ordentligt beställt tre rum på ett litet billigt hotell. Den aningen underliga (tyckte jag faktiskt redan då) människan som jag beställde av sa att det kanske blev frukost, kanske inte. Jag tyckte inte att det spelade så stor roll. Nåväl, vi dyker upp vid hotellet och det är låst. Ingen öppnar. Jag ringer, och damen svarar att hon är flera timmar därifrån, och hon trodde inte att jag ville ha rummen när det inte var frukost!!! Trodde!

Tur att det finns fler hotell i Växjö. Lite dyrare, men med spa-avdelning och en ordentlig frukostbuffé! Festen var kul, upplägget var att vi delades in i lag och fick ansvara för förrätt, huvudrätt osv! Maken hamnade i dessert-gruppen, jag i underhållningsgruppen. Vi gjorde en musiktävling. Kul att träffa en del gamla studiekompisar!

Idag har vi handlat lite billiga kläder av vår värd, som är återförsäljare av dylika. Bilfärd hem och när jag hämtade barnen så hamnade jag i ett sällskapsspel som hette duga, Haren och Sköldpaddan. Mamma, pappa, ungarna o jag. Nu ska jag ringa hem R som är hos en kompis.

Trollkarlar och drakar..

Snacka om fredagsmys i kubik! Popcorn, chokladmilkshake och Harry Potter-film. Det var lite gränsfall om lilla E skulle få se filmen, men han satt hos mig och hade en kudde till hands. R, som har läst böckerna, varnade lite i förväg när det kunde bli läskigt. Jag tyckte den var riktigt bra, har inte sett så mycket av HP innan.

Innan filmen var det inte mysig stämning. Jag var hungrig och småirriterad, maken gjorde inte mycket för att maten skulle bli klar, och lilla E gjorde höga ljud hela tiden. Plus att det ringde flera gånger, och det var mina vänner, för vi ska åka iväg på partyweekend i morgon. Tror ni att jag kunde prata ostört med potatismos, sås och lax på gång samtidigt och med pipiga ljud från köksbordet??

Lugnet lägrade sig så fort vi kunde börja äta. Det ska bli kul att åka iväg i morgon, även om det bara är till Växjö. Bo på hotell och gå på fest är inte så dumt! Jag återkommer om helgen på söndag! Sov gott!

Nyklippta barn

Huga, vad det blir sent jämt här på kvällarna! Just den här kvällen hade jag dubbla uppsättningar matteböcker att rätta. En stor disk fanns också. Maken klippte båda barnen, vilket jag är mycket nöjd med. Det är skolfotografering nästa vecka, och de såg rätt tufsiga ut.

Jag har inget mer att säga ikväll, varken vettigt eller ovettigt. I morse var jag ute och gick i svinottan, det ska jag inte göra i morgon! Lite spin på em istället, som en liten uppladdning inför helgen!
Nattinatti!

Så var det tisdag

Så var det plötsligt tisdag! Försäljningen i söndags gick väl sådär. Vi har haft bord där förut och det var verkligen inte mycket folk den här gången. Men ok, vi blev av med en del och gick med en liten vinst också.

Det har varit ett par dagar med mycket att stå i. Utvecklingssamtalen är i full gång, och idag har jag o L varit i stan och köpt presenter. Dels till helgens festarrangörer (tillika 10-årsjubilarer i bröllop), dels till en jobbarkompis som fyller 40. Efter det en svettig spinning. Såg min kära syster T genom innefönstret och vinkade hejvilt, men hon ignorerade oss cyklare totalt! ;)

Vi har haft lite jobbigt här på kvällen, R hade kommit alldeles för sent hem från en kompis när jag var på träning, så han missade hamburgarna till kvällsmat och fick äta fil. Gråt och tandagnisslan, men det är lugnt nu. Man blir ju lite orolig när barnen inte kommer i tid...

Nähä, nu ska jag packa ryggsäckar till i morgon, och dricka ett jätteglas med vatten!

RSS 2.0