Bebisar som ler

Skönt med fredag kväll, fast jag är så himla trött. Sov konstigt inatt och drömde mystiskt. Jag säger inte mer än att drömmen innehöll mig iklädd en gigantisk Bamsedräkt med huvud och allt (tänk hockeymaskot)... Lilla E har fått feber igen, men nu är det faktiskt 6,5 veckor sen sist!

L och jag var ute och gick med lilla L i vagnen, sen kaffe och mackor. Jag fick honom att skratta, det är något visst med bebisar som ler mot en. :)

Det här kan nog inte räknas in under mina topp-fredagkvällar. Maken iväg för att kolla på en eller annan fotbollsmatch som några idioter spelar 20.30, lade patiens (live), somnade när jag läst saga för varmt barn, gick upp igen och såg slutet av Rampfeber och Hey Baberiba. Nu lyssnar jag i allafall på Aretha, och det är bra. Visst ja, hängde tvätt också! ;)

I morgon blir det nog roligare. Jag recenserar festen hos syster T på söndag!

Halvlånga byxor.

Sen du var här har häggen slagit ut. Nåja, inte riktigt, men snödroppar, krokus och vintergäck sticker upp i rabatterna på vår gård. Mycket av snön har smält bort idag, jag hade nästan glömt bort hur barmark och gräs såg ut! Hoppas det blir sådär många plusgrader i morgon som de har lovat. Jag har ju köpt nya vadlånga svarta byxor, så snart måste det bli varmt. ;)

Ett litet aber med de där halvlånga byxorna är ju att smalbenen sticker fram. De är just nu väldigt bleka, dock inte håriga. Undrar om jag ska sola några gånger. Det tycks aldrig bli tid till sånt, ingen hög prioritet. Jag kan inte riktigt med brunutansol, är rädd att det ska se flammigt och gult ut. Vad gör det egentligen att benen är bleka, jag får väl sticka ut dem i solen här i köksdörren.

På lördag ska syster T ha tjejfest. Jag vill gärna gå, men maken är på fotboll hela dagen och kvällen. Det verkar dock ha löst sig, R sover över hos sin kompis (grannarna) och mamma var nästan säker på att det går bra att lilla E sover där. Hon är snäll, nu blir det i allafall inget syskonbråk med bara ett barn!

Varför envisas familjen med att försöka prata med mig, de vet att jag har lurar i öronen! Det är ju bara drygt att behöva ta ur dem hela tiden och skrika va?? Barnen ska dessutom bara sova. Så de så.

Slaskiga jättepölar

Måndagen är över, och den har varit blöt. Om jag ska vara positiv så nöter ju regnet bort de envisa snödrivorna, men annars är detta det ultimata skitvädret. Kallt regn och slaskiga jättepölar på marken. Lägg till en matrastvakt och du har en blöt fröken.

Har varit scoutledare idag också. R går ju där, och jag styrde upp det hela med en organisationslek. De tyckte nog att det var kul, och jag gillar sånt. Hade en för sexorna häromdan, men idag var det mer knopar och växter, då var det länder, verb å sånt.

Min kära syster tyckte att jag var orättvis som skrev att det inte händer något när hon och jag hade så kul i går eftermiddag. Helt rätt, det var länge sen jag skrattade så mycket!

Försökte titta på CSI för första gången ikväll, men eftersom jag åt samtidigt och det nästan uteslutande handlade om blod, blottade hjärnor och folk som åt tills de avled fick jag lägga av. Nu ska jag spela en omgång Bitch, och sen harva vidare med Hari Kunzru. En författare som jag inte har gått igång på än, men vi får se.

Bränd i ugnen.

Sommartiden slog till, och jag hade inte alls lika god tid på mig som jag trodde på morgonen. Jag skulle vara duktig och förbereda laxlasagnen, gärna göra den nästan klar. Det hann jag precis, och sen på med träningskläderna och det sista jag gör är att bränna mig ordentligt i ugnen när maten skulle ut. Det gjorde så himla ont, och stressad var jag, så tårarna rann i floder.

Träffade J, och vi tog en lång promenad. Det var skönt, sen var jag inte stressad mer. Pumppass hos syster T, så nu har musklerna fått sitt. Efter det var det alltså dax för lax :).

Vi har tagit våffeldagen lite i efterskott och haft det nu ikväll. Det känns inte som kväll än, men det är det ju! Har precis upptäckt att jag verkligen inte har alla papper som krävs för min första lektion i morgon...Får gå lite tidigare och fixa det. Usch, vilket tråkigt inlägg, men det händer ju inget spännande. Skön söndag i allafall.


Kaffe - inte mat.

Här sitter jag och är lite lätt skakig på händerna. Det har slumpat sig så att det har blivit en del kaffe idag, och inte särskilt mycket mat. Om nån timme blir det väl ändring på det.

Jag cyklade in till stan i morse och hämtade bilen plus en påse frallor på Danska Wienerbageriet. Mysig lördagsfrukost med slasktidningen Klick. Föräldrarna, R och jag åkte till Obs och köpte en cykel t R. Födelsedagspresent i efterskott som nu kommit in t affären. Jag passade på att handla också. Träffade kusin C med man.

De två barnen cyklandes i solen var en mycket vårig syn. Jag är lite osäker på hur resten av den här lördagen ska arta sig. Hemmakväll blir det, men om maken ska vara här eller inte, det får vi se. Nu ska jag prata lite med L i telefon så får vi se sen.

I väntan på tranan.

Nu är vi hemma! Middagen blev precis så bra som jag hade hoppats. Jag kände mig lite uppe i varv och irriterad innan vi kom dit, hade städat, varit i affärer, väntat osv. Men när vi väl var där och varvade ner så blev det jättebra. Ungarna hade nog en bra kväll också. Lek och film. Somna kunde de däremot inte, men det var helt ok att bli hemskjutsade vid 12-tiden. E är ju gravid, så hon körde oss, mycket snällt. Nu ska vi bara få hem bilen också. En lång morgonpromenad kanske...

Bäst att gå och lägga sig nu, tranan kommer kanske inatt....Ni har väl hängt upp era strumpor?

Ångest i konsten.

Nu har jag jobbat klart för kvällen. Torsdagkvällar blir lite långa ibland när jag vill skriva veckobrev till föräldrarna efter tv-kvällen. Jag har egentligen planeringstid mellan 8-9 på fredagmorgnar, så jag skulle hinna med att skriva då, men den tiden vill jag alltid ha till något annat. Helst sånt som måste göras på plats, skriva kan jag ju lika gärna göra hemma! I morgon ska jag t ex ta ner redovisningarna om rymden och sätta upp de hemska reproduktionerna av Munchs Skriet. Vissa konstnärers bilder blir riktigt fina när eleverna målar av dem, medan vissa andra inger en känsla av - just det - ångest! Ha ha.

I övrigt innehåller morgondagen/kvällen en förhoppningsvis mysig (trevlig) middag hos vännerna J o E. Vi brukar ha kul, så det finns inget som talar emot den här gången heller. Återkommer om det!
Nu ska jag läsa ut sista boken om Therese Skårup, måste få veta om hon blir En Lycklig Kvinna!
Nattinatt.

Får man strypa elever?

Jag är dålig på att skriva just nu. Jobbet rullar på här i snöslasket, nu har tre av dagarna gått. I måndags hade vi möte på kvällen också.

Igår gick jag äntligen till frissan! Mitt presentkort har legat i hyllan sen 35-årsdagen. Jag har ju väntat på våren, men nu fick jag nog och gick dit i allafall. Det blev en dm kortare och i en mörkare nyans. Jag har gett upp det där med att bli blond igen, så nu kör jag svartrockarstilen istället! :)

Idag höll jag på att strypa en elev. Som väl är har jag inte henne i min klass, utan i dramagruppen. Hon tar över och dominerar så fullständigt när vi ska komma på steg till en dans. De andra tröttnar, och när jag säger ifrån så blir hon värsta sura primadonnan och sitter på bänken och ska minsann inte vara med. ÅÅH! Höll i allafall ett proffsigt lugn utåt tills jag kom in till kollega M och kunde spy ur mig!

Just nu är jag så hungrig, men det finns inget riktigt som jag vill ha. Det är verkligen ett ständigt dilemma, det här med mat. Om jag fick välja någon typ av hemhjälp, skulle det alla gånger bli en husa som handlade och fixade maten. Åtminstone på vardagarna. Städa och tvätta kan jag göra själv.

Snödroppar!!

Här har nästan hela helgen gått, och idag känns det faktiskt som att våren är här!! Mina snödroppar får äntligen sticka upp näsan bredvid brevlådan. I fredags hade vi utbildning med jobbet på eftermiddagen, och sen middag med dans. Jag hade fixat musik i datorn, vilket funkade bra. Tyvärr var det ca 8 h mellan lunch och middag, och det skulle man överleva på en usel mazarin. Jag som inte ens gillar mazariner. Nåja, vi dansade på sen i allafall.

I går var det också skönt väder, och sen melodifestivalkväll hos L o P. Ett gäng av vännerna var där, och det fanns två aktiviteter att välja på när middagen var avklarad; sagda festival på övervåningen och nätpoker på storbildsskärm i källaren. Konstigt och oväntat nog hamnade alla tjejer där uppe och killarna där nere!

Ungarna sov hos föräldrarna i natt, och fast vi inte skulle ut eller något, kom hem vid 11.30, så var det skönt att få sova 9 timmar. Hämtade barnen och tog en fika där. Cykel o promenad i vårsolen. Lilla E och jag satt i dörren och myste i solen. Nu ska jag faktiskt ta med min kaffekopp och Aftonbladet till dörren. Altanen är fortfarande ganska snörik...

Grådag

Vilken grådag. Jobbet ok, åkte till simhallen med ungarna. Jag borde egentligen inte skriva, eller ens tänka det här, för då ändrar det sig säkert; men lilla E har inte fått feber än. Det är bara en dag mer än 4 veckor, men i alla fall!

I kväll, om lite mer än en timme, är det avslutning i R:s fotbollsturnering. Diplom och sånt. De kom väl inte först direkt, men de har kämpat väl. I morgon är det jobb som vanligt fram t 13.30, sen är det utbildning 14.00-17.30. Efter det är det middag och fest! Kul kul!

Nu ska jag motvilligt masa mig bort till skåpen och kolla om det finns ngt ätbart.


Förlovningsdag idag!

Hur kan man ha så korta jeansshorts som Carmen Electra i jc-reklamen? Det känns överhuvudtaget långt borta med jeansshorts.
Idag har jag och maken förlovningsdag. På den stora dagen var det egentligen kvällen ( natten, det var ju efter 00) som var romantisk med champagne, rosor och ringar. Dagen efter, som ju är det rätta datumet, slappade vi mest och åt pizza. Det har fått till följd att vi måste äta pizza varje år den 15 mars, annars betyder det otur..he he. Så jag hoppas att det finns något sådant med i bilen hem från träningen!



kexchoklad

Måndag, och mitt nya liv spolierades nyss av en kvarglömd kexchoklad i kylen. Typical. Den här arbetsdagen har varit helt snurrig. Skulle ha lönesamtal med chefen kl 8.30, och M hoppade in i klassen, då var jag dubbelbokad med slöjdläraren och fick lomma tillbaka. Sen, när lektionen var slut och jag precis skulle slå mig ned med mitt kaffeglas ringer hon och jag får ila. ASKUUUNGEN!

Sen rullade det på med tandläkartid för sonen, och slöare tandis har världen aldrig skådat, sen arbetsgrupp för nya kursplaner. Pust. Det konstiga är att jag hade ställt in mig på att det skulle bli stressigt mellan jobbet och mitt kvällsmöte/R scouter/make träning. När vi hade ätit var det plötsligt över en timme till avgång (nu är det bara 10 min). Jag hann läsa Hennes och blogga lite, och uppenbarligen äta kexchoklad...

Nu ska vi gå, bara mötet är färdigt fort. Hem till Kronprinsessa och Prison break!

Söndagsmorgon

Hej hopp söndagsmorgon! Solen skiner, det smälter från taket samtidigt som det snöar..Jag fick så lite frisk luft igår, så jag har bestämt mig för  att gå in till stan. Jag ska nämligen träna på syster T:s pass, och kan inte ha bilen, för lilla E ska på kalas. Vänta på buss som går en gång i timmen, och sen komma fram tre kvart för tidigt, då kan jag lika gärna gå.

Det var hur som helst trevligt i går kväll. R var på disco och J o F kom hit och åt gulaschsoppa. Låtarna i melodifestivalen var väl sådär. Carola var min stora idol när jag var liten, så jag kunde inte låta bli att hålla på henne. Så länge hon inte öppnar munnen för något annat än sång är allt bra. Björn Kjellman var ju så söt, och annorlunda. Ingen chans senare förstås, men jämfört med tillgjorda artister som Rednex och Sandra känns han helt ok i Globen.

Middag hos föräldrarna senare idag, gott. Nu ska jag och lilla E kolla en Pokemonsite...Usch, i morgon är det lönesamtal med chefen.

Snön ligger vit osv

Någon kanske kommer ihåg i somras, när jag förde lite statistik över de regniga lördagarna. Jag kanske skulle ha gjort det nu på vintern också, fast med snö! Här bara öser det ner, kaninerna sitter som två semlor i trädgården och har inte sett gräset sen jul. Makens fotbollsmatch är av förklarliga skäl inställd, och nu går han här som en osalig ande och vet inte vad han ska hitta på.

Nåja, det går nog över vad det lider, han får åka till sporthallen med R på hans Formo Cup-match. Det är skönt att få städa i fred ;). Jag fick napp på min önskan om att göra något kul idag. Inte sådär wow wow superkuligast i världen, men det kommer i allafall lite kompisar hit i kväll och äter, så det finns anledning att dricka lite rödvin, hi hi. Det blir säkert att TV:n går på vid 20-tiden så att vi kan racka ner på de stackars artisterna...

Nu ska jag ta ett litet röj i kökkenet, och sen åker vår nödtorftigt ihoptejpade dammsugare fram! Ha en bra lördag!

Vill göra något kul!!

Fredag, fredag, fredag! Jag vet att alla säger att tiden går för fort, och nu är det fredag igen, men hur det än är med det så är jag inte ledsen för att jobbveckan är slut. Onsdag o torsdag har inte varit några bra dagar, idag lite bättre men ändå skönt med ledigt några dagar.

Barnen och jag tog en liten turné med pappersinsamling, Obs och hämta lilla E:s tröja som han hade glömt på teatern. Vår fredagsfavorit, hemgjorda hamburgare, har vi inmundigat nu, och jag blev lite bloggsugen medan maken sussar på soffan. Snart kaffe tror jag.

Jag vill göra något roligt den här helgen. Vet inte vad bara. Vi har faktiskt gratisbiljetter till Derailed, jag får kolla om den går fortfarande.

Lokalletande

Fast det löste sig med barnhämtandet, för maken hade hunnit hem mellan jobb och träning! Jag har spenderat hela eftermiddagen på att reka lokal till en sommarfest som vi planerar. Grejen är att vi (jag, maken, J o F) skulle ha fest i höstas, med sportigt tema. Då hälften av folket inte kunde flyttade vi partajet till mars. I slutet av januari insåg vi att fotbollssäsongen börjar då, och nu ligger ju snön djup också. Festen är alltså uppskjuten en tredje gång, och det är ju gillt säger man. Planen är nu en sommarfest i juli, med orientering, volleyboll och tennis + middag och dans på kvällen! Jag hade inte nån riktig tur med lokalletandet, men nu har det nog löst sig.

Hoppas den äkta hälften strax dyker upp så vi kan äta lite.

Gå hem!

Nu är det snart dags att gå hem! Jag har skapat en ny blogg idag. Klassens blogg, där ska jag skriva lite om vad vi gör och en del information till föräldrar. Det ska nog bli bra!

Jag har sagt ja till att båda mina barn följer med kompisar hem, och nu kom jag på att jag inte har någon bil...

Tjejmiddag igår

Hej!

Jag har verkligen inte haft någon bra datortid de senaste dagarna, vet inte varför. Just nu sitter jag i klassrummet, barnen tittar på Månadens film. Helgen var lugn och bra, i fredags var det ju biokväll och god mat. Jag är fortfarande helt uppslukad av Brokeback Mountain. Den var så bra, sorglig och underbar.

I går hade vi tjejmiddag hos Å, jag var medansvarig...Vi är alltid två och två som lagar maten och fixar allt. Det blev laxlasagne, mycket gott. Lite rött vin till det och en molnpaj med vaniljsås och glass till efterrätt så var vi mätta och glada. Det blev kanske lite väl mycket barnprat, vi kom tom in på förlossningar.....Jag tror att nu när den sista medlemmen i tjejgänget har fått sin bebis är det legitimt att prata om sånt, riktigt frossa - för nu kan alla relatera och hänga med! Förut har vi givetvis också kommit in på sånt, men av hänsyn till barnfria har vi försökt begränsat oss..;)

Idag ska det bli skönt att bara gå hem efter jobbet. Jag har åkt iväg direkt två dagar nu. Nej, nu får jag hänga med lite i filmen!

Det här är jag

Det här är jag

Det här blev ett konstigt inlägg pga att min kollega DS skulle visa hur man lägger in bilder.....Jag ska skriva lite mer i morgon, har varit lite väck från datorn ett par dagar!


Chokladnoja

Usch, jag mår illa. Inte så konstigt, när jag var och handlade utflyktsmat till grabbarna tidigare ikväll blev jag helt chokladfreakad! Jag kände att jag bara måste ha choklad. Extrapris för medlemmar; köp 5 dubbla för 20 kr. Billigt och bra! Hmm, en Antikrunda och ett Medium senare har jag rätt ont i magen. Ändå åt jag bara tre av dem, men ändå. Pucko.

Veckans två värsta arbetsdagar har gått, och fredagen återstår. Den här eftermiddagen blev inte alls som jag hade tänkt mig, men jag skulle inte göra något särskilt  så det är svårt att sätta fingret på. Folk ringde, jag hann inte diska eller dammsuga. Plötsligt hade jag lovat att spela Monopol Kalmar med ungarna...Det tar som bekant tid, så vi inledde partiet och får väl spela vidare i morgon.

Nåja, disken springer väl ingenstans, och inte dammråttorna heller, ;) I morgon kväll ska grannen och jag infria vårt presentkort till kompisarna E o L. Vi gav dem en biokväll när de tog examen, och nu är det dags. Det blir Brokeback mountain, och det ska bli härligt att gå på bio!

Nu tar jag mig ett snabbt ryck och hänger upp tvätten och tömmer diskmaskinen. Sen vidare i del nr två i bokserien om Therese Skårup.

RSS 2.0