Övernattning i spökhus

Sitter i ett nästan overkligt tyst hus. Ja, inte nu längre, för jag satte just på musik, men iaf. Ingen mer än jag hemma. Hur ofta händer det? Jag ska hämta lilla E om en halvtimme. Igår åkte jag och mina manliga kollegor D, L och idrotts-A iväg på övernattning med sexorna. D och jag startade med att vandra en mil i lera och regn med de klagande barnen. Vissa av ungarna kan aldrig ha satt sin fot på en vandringsled, vita, flätade små loafers...jag fick en känsla av Vietnamkrig där jag klafsade fram i gegga, strilregn, risfält (nåja vass), fuktig luft, myggor och D:s militärgröna rygg framför mig på stigen. Fattades bara en AK4 på ryggen och lite vietcong flygandes upp ur hemliga små hålor! ;)

Fortsättningen blev lite behagligare, vi kom fram till huset där vi skulle bo, regnet avtog och ersattes av emsol! Barnen var glada och paddlade kanot, spelade fotboll, gick tipsrunda och grillade! Vi vuxna höll elden vid liv halva natten och satt och pratade. Det är så underbart att känna försommarkvällen gå över i ljus natt, dricka en kopp te och tiita in i glöden. Sen kom spökena fram, och ungarna var livrädda, ha ha! Jag vaknade till vid 4-tiden och hörde hur de tisslade utanför vår dörr, men de vågade nog inte väcka oss..

Idag är jag alltså ledig halva dagen för nattarbetet. Det är därför jag är så ensam här (skönt). Tog med lite jobb hem, men av någon anledning har jag mest läst, vilat och suttit här vid datorn! See U!

Överlevt kalas.

Just nu är jag lite ledsen. Jag vill göra något roligt, det är lördag och maj. Dum som jag är så sträckte sig min lördagsplanering fram till kl 16.00 när barnen gick hem från lilla E:s kalas. Plötsligt var maken iväg till pokerspel, och jag är själv. Suck. Hade jag tänkt lite så kunde jag ha ringt någon, men nu är väl alla uppstyrda redan. Dessutom är de flesta i par, och jag orkar inte släpa med mig ungarna nånstans, och.....nej det verkar dödsdömt. Jag får förlika mig med att vara hemma.

Överlevde iaf barnkalaset. Det var några som inte kom, så det blev inte fullt lika många som jag hade tänkt. Jag tycker det tillhör vanlig hyfs att ringa om man inte kommer, särskilt om det står på inbjudningskortet, med telnr och allt. Hmmpf. Vilken surmuppa jag är just nu. Inte kan jag hitta något roligt spel på datorn heller. Mina favoritspel med bollar i olika färger som försvinner finns tydligen inte mer.

Jag ska nog leta runt lite på nätet, och se vad jag hittar. Hoppas ni alla har en roligare lördagkväll.

Söndagskänsla

Klar söndagskänsla idag. Morgonpromenad, frallor, middag hos föräldrarna. Och så är det bara torsdag!!
Tältnatten blev ett kapitel för sig. Barnen skulle absolut sova där ute och släpade ut kuddar, täcken, tidningar och ficklampor. Maken och jag såg King Kong, iaf halva. Sen ville de små så gärna att vi också skulle sova i tält, så vi la oss därute vi med. Det hade säkert gått bra om inte vårnatten varit så förbannat kall. Det sjönk till bara några plusgrader, och vid 2-tiden gav vi upp och bar in alltihop. Otroligt skönt att komma in i värmen, sen sov alla som stenar!

Jag vill så gärna ha sol!! Riktig majvärme, ligga på altanen i bikini och bli lite brun på benen. Det bara blåser och regnar hela tiden. Första halvan av maj var ju så bra. Lilla E fyller år på måndag, så vi ska fira i helgen, och det brukar aldrig slå fel att han har fint väder. Hoppas att det stämmer i år också.

Idag har jag haft min rosa skjortklänning (jadå, jag har läst modetipsen i div tidningar) för första gången. Kan inte bestämma mig för om jag tycker att jag är fin i den, eller om det är sjuksköterskevarning. Jag ska ha den på jobbet nån dag och känna efter där också.

Uteliv

Hej, I`m back. Inte för att jag vet om någon saknar en, man skriver ju på iaf! Har haft några hektiska utedagar, och då menar jag inte att jag har hängt extra mycket på krogen. Vi har paddlat kanot, haft dragkampskval för hela skolan och idag har det varit Skolgårdens dag=ute hela dagen.

Skolgårdens dag är ett årligt återkommande koncept på vår skola. Det innebär att alla är ute hela dagen, barnen klär ut sig och tävlar i Best in Show. Massor av olika aktiviteter, korvgrillning och glass, fotbollsmatch och så den viktiga avslutningen: Dragkampsfinalerna!! Hela dagen innan går åt till att utse finallag i alla årskurser, och de som drar är påhejade av hela sitt hus. Det är ett liv utan dess like. Både R och lilla E var med i finallag, och vann! Jag drog för vårt lärarlag, men vi fick se oss besegrade i finalen.

Följdaktligen är jag sådär trött nu, som man blir av all luft, sol och rörelse. Maken kom hem med ett mastodonttält plus självuppblåsande dubbelluftmadrasser! Här ska campas de luxe. Blir nog bra att ha i Danmark, och så får det nog bli en och annan Ölandstripp.

Nu ska jag gå ut och se om barnen har myst till det ordentligt där ute. Ni trodde väl inte att tältet fick ligga ouppackat, fast det blåser halv storm? Nänä, de små ska sova där i natt.....

Urukai-go home

Usch för vuxna män som klär ut sig i fåniga masker och räcker ut tungan. Fast bättre att de vann än att Lituauens fruktansvärda hopkok gick och knep top-5. Jag låter lite sur, och det kan man väl egentligen inte vara på en sån här tävling. MEN - det börjar kännas lite patetiskt att år efter år se Grekland och Cypern ge varandra sina 12.or, och Turkiet kan ställa upp med Imse vimse spindel - de får Tysklands 12.a iaf. Hmmpf! Nej, fram för hälften jury, hälften telefonröster. Då slipper vi skitbidrag som Litauen.

Nog om detta, vi har haft trevligt i soffan. Lo P, J o F har varit här. Köttfärspaj o lite rött, vaniljglass med varma hallon. Inte så dumt, jag är fortfarande mätt. Det blir nog inte lång promenad till träningen i morgon, jag tog en morgonprom idag, men cykeln kan jag ta! Nu ska jag sova!

Studiedag med Lokal arbetsplan

idag har vi haft studiedag. Det innebar just den här gången att barnen fick ligga hemma och sova medan vi satt instängda i ett litet rum hela dagen och utvärderade målen för läsåret som gått + satte upp nya mål för nästa år. Föredömligt lång mening. Det trevliga med dagen var att vi fick äta lunch på stan. Ming besöktes, jag älskar deras kyckling och grönsaker i currysås.

Jag sa ju att jag skulle ha lite catching-up med vänner i går, och det hade jag verkligen. En kvart för varje, med L, J, E och T. Skönt att prata ikapp lite. Annars var jag nöjd med att bara vara hemma, dricka kaffe i fåtöljen och läsa Aftonbladet. Övrig läsning just nu; jag har påbörjat en trilogi om 30-åriga kriget av Rune Pär Olofsson. Vet inte vad jag tycker än, men jag läser på.

Nu ska jag i tur och ordning: gå på toa, åka och handla, plocka ur diskmaskinen och ringa min syster och luska ur henne vem det är hon träffar och är pirrig över. See U!

Jobb jobb

Just nu känns det som om jag jobbar dygnet runt. Hela dagen i skolan, cykla till teatern och sen komma hem och förbereda inför nästa skoldag. Nu är iaf teater-äventyret över för den här gången, skönt men alltid lite sorgligt. Det är mycket tankemöda och träning som ligger bakom, jag tror barnen också blev lite vemodiga.

Efter jobbet i morgon ska jag ta tag i ett något försummat hem, och försöka ringa några av mina vänner. Sen ska jag ligga i soffan och se om Carola får vara med i matchen på lördag. See U!

Fina, duktiga barn på teatern

Glad och trött sitter jag här efter de två första föreställningarna av elevernas show. De är verkligen jätteduktiga!! R och lilla E var med i den första omgången idag, och mina klassbarn i den andra. Jag blir faktiskt lite rörd när jag ser barnen på scenen. En del har verkligen blommat upp och visat nya sidor. Låter lite knasigt, men det är tur att man påminns om varför man jobbar med barn!

Nu har jag fått mat och kaffe av snälla maken. Ska trött-glo på tv en stund, sen sova. I morgon är det jobb hela dagen och sen teatern igen på kvällen!

Somnade i solen

Kom precis in från solen. Jag var visst lite tröttare än jag trodde efter gårdagens heldagsträning inför föreställningen plus lite utgång med jobbet. Vi var ute och åt först, och sen var det rätt många mesiga som åkte hem. Några tappra tog en liten dricka på Mollys. Jag var ändå hemma vid 12-tiden, men det kändes skönt med en lur i solstolen.

Vi har varit en sväng på stan, och runt Obs. Det blir lite grillat senare idag. Måste kolla om ungarna är hungriga nu, det är ju ett tag till maten...

Jag har satt upp mig på träning i morgon, nu får det vara färdigförkylat. Det fick bli bodypump. Nu ska jag gå in och kolla kalmarcity.se och se om A och jag fastnade på plåten igår kväll! ;)

Skor skor!

Gissa vad jag har gjort idag!!! Något som aldrig har hänt i hela mitt liv. Jag har tokshoppat skor! Det verkar kanske inte så konstigt, tjejer handlar väl skor, tänker ni. Känner man mig så vet man att det aldrig har varit ett högprioriterat område för mig. Dels har jag haft lite svårt att hitta, dels är det dyrt. Idag åkte jag till skoaffären med pengar på fickan, mina snälla morföräldrar har skänkt mig en slant. Jag åkte därifrån med fyra par! Söta, knubbiga, röda gympaskor, ballerina i vitt o grått, svarta remsandaler och (totalt onödiga) urgulliga slipins med blåvita rosetter. Tada! Jag har inget mer att säga, jag är glad. Man kan visst köpa lite lycka! :)

Saffranspasta

Ikväll har jag varit på tjejmiddag hos M o L. Grymt god saffranspasta med skaldjur. Det såg vackert ut också med gult, grönt och rött. Morotskaka till efterrätt. Lät precis som en flickig måltid eller hur? Inte en blodig biff inom synhåll, ha ha!

Nu följer några intensiva dagar med övning inför elevföreställningen på teatern. Danserna och sångerna tycker jag har blivit bra, men sketcherna är usla. Dels var det otroligt svårt att hitta kul "roliga historier" som funkar på en flygplats, dels har ungarna svårt med komisk timing. Jag lider varje gång vi tränar dem.

Nu fortsätter I cirkelns mitt av Dan Brown. För övrigt är jag avundsjuk på min väninna Å som ska gå på Robbie Williams i Göteborg, så de så.

Bildlek

Nu ska vi se om jag klarar det här. Bilder är inte min starka sida på datorn. Leken kommer från Sharona, den går ut på att man går in på Google, söker på de olika orden och lägger in den första bilden som kommer upp. Ok, nu ska vi se.

Age next birthday
14644-4

Your middle name
14644-5

The last meal you ate
14644-6

Your bad habit
14644-7

Favorite fruit/vegetable
14644-8

Favorite animal
14644-9

Town you live in
14644-10

The most useful thing in your home
14644-11

The name of your pet
14644-12

Your most recent purchase
14644-13

What makes you happy
14644-14

Your first name
14644-15

Your last name
14644-16

Ja, det var det. Skum bild på mitt förnamn, tydligen någon måne som heter så. Hunden på bilden heter tydligen Sixten, men min är ju en kisse! Nu är det kvällsmat!


Friluftsliv vs Skön säng

Nu är det söndag och mitt soliga inlägg uteblir. Det är visserligen soligt ute, men helgen har varit rätt låg. I fredags skrev jag ju att jag kände mig dålig, och det blev inte bättre över natten. Dock inte så mycket sämre att det motiverade sängläge, så R och jag for iväg på scout-DM. Det var faktiskt helt ok, solen sken och jag hamnade på en bra station där de skulle göra upp eld och få ett snöre att brinna av i värsta Robinsonstil. Framåt 15-tiden var det slut där och vi åkte hem, hämtade lilla E och större packningar. Sen började mardrömskvällen.

Vandring till en stuga, där det kändes som om 30 barn skulle sova på 15 kvadratmeter, plus vi vuxna. Det blev snabbt kallt och jag frös hela tiden. Matlagning på stormkök, sen skulle alla diska i usla små hoar med kallt vatten och slemmiga makaroner. Jag måste ha blivit mycket sämre utan att tänka på det, för jag gick runt med gråten i halsen och kände paniken växa inför tanken på att vara där t 14 dagen efter. När jag pratade med maken i telefon började jag gråta, och till slut fick pappa komma och hämta mig. Hej tonåring som längtar hem! ;) Barnen åkte med och när jag äntligen satt i pyjamasbyxor i fåtöljen med fårskinn och fotpall, med en stor kopp te m mjölk o honung, då var allt bra. Civilisation.

Har iofs blivit ännu sämre över natten, men bara det faktum att jag får vara det här hemma i min egen säng gör att jag uthärdar halsont och feber. Ska rycka upp mig och vira in mig i täcke i trädgården en stund. Friluftsliv sucks, den saken är klar!

Klagomuren

Jag har ont i halsen och är mycket missnöjd med helgens upplägg. Det är hajk med scouterna från 8.00 i morgon till 14.00 på söndag. Hela helgen är borta. Jag gör det naturligtvis för min sons skull, men det betyder inte att jag gläder mig åt att stiga upp 6.30 och packa in ryggsäckarna i bilen.

Missar en 35-årsfest och ett dop. Skit. Nu ska jag lägga mig, har jag riktig tur får jag en del feber i natt och kan inte följa med. Nej, så ska man inte säga, och R hade blivit så besviken. Jag får bita i det sura äpplet helt enkelt. Bara det hade varit några trevliga vuxna med, men det är bara trista, gubbiga typer. Positiva Rune har härmed haft sitt inlägg och får nu krypa i säng. Kanske skriver jag på söndag kväll och lovordar den vackra naturen, det soliga vädret och den mysiga samvaron med barn. Kanske.

Sol o vår!

Hopp och hej! Här sitter en som har varit och tränat på Elvisspinningpass! jag och syster T brottades ju med musiken till detsamma, och nu fick jag cykla loss ordentligt. Det är ju bra tempo på den gamle rockaren, så vi var verkligen genomsvettiga. Och vi slapp ändå peruk...

Idag har ju våren kommit tillbaka! Lite sol och värme drev ut oss lärare ur fikarummet med våra kaffekoppar på matrasten. Likaså i em när svärmor dök upp. Fika på altanen. R hade lite kompisar här, så mackor och mjölk gled snabbt undan. Barnen kommer inte att bli glada i morgon när de upptäcker att det inte blir några flingor ( iaf inte med mjölk på..)

Nu ska jag kolla några bloggar och sen gå och sova. I morgon är alla barnen på prao, så vi ska försöka rätta lite prov.

Gosiga vänner

Hipp hurra för goda vänner!! Även om jag hade huvudet fullt av olika saker, så kopplade jag av helt sönd-månd när vi var och hälsade på hos T o J. Vi var 10 stycken, och det blev en rolig Valborg som vanligt! Mycket och god mat, drinkar och musiktävling. J är gammal DJ, och har hur mycket  skivor som helst. Han älskar att ta fram dem också, så för en gångs skull får maken och jag vara med och tävla! Det var oerhört jämnt killarna mot tjejerna, men de tog utslagsfrågan..

Vi sov över, och sen var det härlig brunch med överblivet från gårdagen och nygjorda godsaker. Som pricken över i åkte vi in till Växjö allihop och killarna kunde shoppa kläder hos J (återförsäljare för herrkläder) till oerhört förmånliga priser! Maken fick med sig en skjorta och en luvtröja + två tröjor till sin lillebror.

Nu känns måndagkvällen som en söndagkväll igen. har jobbmailat lite och gjort nya att-göra listor. Maj kommer inte att bli nådig tidsmässigt. Blandningen mkt jobb/mycket roligheter ger en del att göra i planeringskalendern för familjen. Det får lösa sig, jag får panik om jag försöker överblicka allt på en gång. Nu ska jag spela skitgubbbe med lilla E! See U.

RSS 2.0