Portugal-here we come!

Nu har min resfeber stillnat något, men vilken fruktansvärd natt! Jag var så rastlös hela kvällen igår, och kunde inte sitta stilla. Det spred sig in i sömnen, och med en sjukling som snuffade mig i örat och en man som också låg och vred sig blev det inte mycket till sömn. Nästan skönt när det blir morgon efter såna nätter!

 

Jag undrar vad det är med mig just nu, jag har inte alls det där respirret som jag gärna vill ha. Det är precis som om jag vill stanna hemma egentligen. När jag var yngre och bodde hemma så kände jag ofta så här när jag skulle iväg på olika läger o annat. Då brukade mamma säga: Strunta i att åka, stanna hemma istället. Och då sa jag: Ja, det gör jag, vad skönt! Sen tittade vi lite på packningen och så sa jag: Nej, jag åker nog i alla fall! Och det visste vi förstås att jag skulle säga, men det var bara skönt att känna att det fanns ett alternativ! Önskar att min mamma Mu var här så kunde vi säga så. ;)

 

Rent praktiskt är nog det mesta klart. Bilen puttas igång om nån timme, och sen bär det av mot Malmoe. Vi får väl se när det blir skrivet nästa gång. Det kan ju faktiskt hända att jag snubblar över något internetcafé på resan! Annars återkommer jag nästa fredag. Dagens låt är min yngste sons favorit för tillfället, Joline med Dolly Parton! Höj volymen i bilen, ut med bröstet och sjung med!!

// Hellen


Tvätt som torkar

Nu är det eftermiddag, söndag den 26 juni. Jag sitter och lyssnar på Winnerbäck och funderar på hur tvätten kan ta sån oerhörd tid på sig att torka! Det måste vara något som jag aldrig gör i vanliga fall, men nu när den ska ner i resväskan. Har varit en rätt skön dag annars, packning varvat m lite fika och dylikt. Har förlorat en hel del i skitgubbe igen, men sista gången blev det vinst! Så nu spelar jag inte mer, ha ha.

 

Skönt, nu ringde pappa J (pappa t barnen jag har passat några timmar nu) och sa att han var hemma. Det är alltid lite nervösare med 4 barn att hålla reda på, än de egna två luringarna. E:s feber har inte riktigt gett med sig, vilket jag fortfarande oroar mig för, men det finns ju panodil. Jepp, det var nog för idag. Lite korvgrillning ikväll kanske...


Bobbo Viking

En dag kvar till avresa och man skulle kunna tro att vi  ska flytta eller så. Tvätta, stryka, lägga fram, ge nycklar t grannen, instruera sagda granne om skötsel av kaniner, katt o växter o s v. Helst hade jag velat skita i alltihop och åka t stranden, men E har fortfarande lite feber så det är ju dumt att riskera.

 

Förskräckligt nog så är dagens låt hittills Magnus Ugglas typ Pojkar som vill. Den poppade upp i huvudet när jag var ute och gick i morse, förfärlig marschtakt förstås som många av Ugglas. Tänk när jag var ett inbitet Uggla-fan i mitten av 80-talet. Egentligen hade jag nog velat vara det ännu tidigare, för det var album som Bobbo Viking o Varning på stan vi gillade. Var tyvärr för liten när de släpptes. Jag och mina två vapendragare M o A kunde varenda textrad i Bobbo Viking, och i samband med detta dök Fula gubbar upp på skivdiskarna. Början på Ugglas pom-pom-pomperiod som fortfarande pågår. Vi var på konfirmationsläger sommaren-86, samtidigt som Ugglan spelade i Slottsruinen, och vi fick inte ledigt för att gå!!! Sorg o förtvivlan. Tror i alla fall att jag ska försöka komma upp med något bättre i låtväg framemot eftermiddagen. Efterfest kanske..ha ha.

 

Det ska bli härligt att komma iväg, men jag är förstås lite orolig för att inte hinna med alla andra saker jag vill göra på sommaren. Nämligen:

¤ Heldagar i solen på norra Öland

¤ Grillkväll hos mamma o pappa med Gin Rummyspel

¤ Fest m Göteborgsvännerna

¤ Öl på uteservering

¤ Övernattning i stugan hos J o F

¤ Tälta

Nåja, över halva juli är ju kvar när vi kommer hem. Ska nog funka. Fattar inte varför ungarna får Idioten att gå ut nästan varje gång, de måste fuska..


Flyg bekräftat

Nu har jag bekräftat flygbiljetterna! Allt verkar stämma, men jag blir lite nojig med såna bolag som är väldigt billiga. De kanske inte bryr sig om att vi får stå där på Malmö flygplats 22.00 på måndag kväll, Family four med långa näsor och inget flyg! Nåja, det är bara att sätta sig i den röda och åka söderut, hoppas att allt kommer att funka.

 

Mina söta små vänner har mycket riktigt varit här med jämna mellanrum idag och hämtat upp det de kände igen i högen för överblivet. Trevligt att älta gårdagen lite, även om man är i samma hus o trädgård hela dagen och natten händer det alltid lite saker som man inte snappat upp! Sa jag att en till planka gick sönder i altanen? Den tål inte midsomrar helt enkelt. Dagens låt får därför bli Robbie Williams med Let me entertain you, för det var den som gjorde hoppet!

 

Försöker ta fram lite saker t packandet, och pricka av på listorna, men det går lite småtrögt. Tror att jag ska mysa m ungarna o se Kogänget istället! Lördagsgodis me!!


Midsommardag..

Dagen efter festen. Känns inte så tungt, eftersom gårdagen var en underbar sommarfest med alla vännerna! Tog mig faktiskt ett ordentligt städryck i trädgård och inne redan vid 10-tiden. Intressant att det blev en ansenlig hög med saker som folk glömt kvar, då kanske man får lite besök idag också!

 

Jeltsinsnapsandet avlöpte fint, det blev lite annat också men jag höll mig på en fin nivå hela dagen. Annars har det funnit midsommardagar när jag har haft ruggig ågren för att jag inte riktigt har koll på dagen innan... Sådan ågren blir värre av att barnen varit med. Icke så denna gång, det var stångklädning o dans, sillunch, fotbollsmatch, bad, jordgubbar, musiktävling, grill och dans!! jag är så glad att jag har alla mina underbara kompisar!!

 

Idag har jag ju inte gjort så mycket mer än sorterat burkar, dammsugit gräs och diskat, men ett litet dopp har det blivit. Nu är det dags att på allvar ta fram listorna som gäller Portugalresan. På måndag bär det av. Då blir det lite uppehåll i bloggandet, om jag inte hittar något Internetcafé förstås! Pizza som gäller tror jag....


Käxafton

Vilken underbar, underbar sommarkväll! Ljust och ljummet, hoppas det håller i sig till i morgon! Det ska bli så kul, jag vet att midsommar och nyår är amatörernas afton vad gäller fest, men det struntar jag i och tänker ha skoj ändå! Har fått klartecken på Jeltsinvodkan, det går uppenbarligen att snapsa på, men då måste man ta många! ;)

 

Dagens låt blir faktiskt en cover/remix. Electric Avenue går liksom inte att få ur huvudet! Har laddat ner lite ny musik till datorn, men saknar förstås fortfarande den bärbara.

 

Om ni inte visste det så är det faktiskt käxkvällen ikväll. Det är det alltid dagen före midsommarafton, och det innebär inte att man äter flera paket Brago utan man plockar in hundkäx och sen går man runt bordet och slår lite på alla . Man käxar varandra helt enkelt. En sjuk sed, jag vet, inget vi praktiserar nu, men en gång i tiden..

 

Nu har maken nåt kul spel på gång här på datorn, bäst att vi spelar! Sov gott!


Städar i solen

Bara en snabbis, har ni någon koll på hur drygt det är att städa en sån här dag?? Solen strålar, och jag måste göra snyggt inför midsommardrumlarnas ankomst i morgon. Varför städar man innan?? Tror att jag tar ett jätteryck en halvtimme till och sen blir det bad!

Social mani

Godmorgon! I morse kändes det verkligen att man bor nära naturen. Jag var uppe en runda vid 5- hugget för att släppa in kissen och då hörde jag ett litet snufflande ljud. Mamma igelkott var på morgonpromenad genom trädgården! Hon har haft två små taggiga ungar under vår kaninbur tidigare i vår. Jag anser mig absolut inte vara en människa som skulle klara att verkligen bo på landet eller i skogen, måste ha folk och stad ganska nära, men det är mysigt med lite landet light!

 

Jag tror faktiskt att jag har motsatsen till social fobi, vad blir det- social mani? Just nu är det ju semester för mig, men inte för så många andra, och jag håller på att få krupp av att bara vara hemma med ungarna. Inte så att jag inte gillar att vara med dem, och det är skönt att vara ledig, men jag kräver lite mer vuxenkontakt för att vara lycklig! ;) Ett I-landsproblem som snart kommer att vara avhjälpt förstås!

 

Nu ska jag vara duktig och göra som igelkotten. Inte snuffla runt i gräset, utan ta en morgonpromenad innan frukost! Måste hålla formen, beach-05 är ju här!!!


Lundegård 1987

Ha! Dagens låt kom till mig när jag stod i cykellagarens lilla verkstad. Håll i er nu: Hold me now, med Jonny Logan! Jag kastades tillbaka till Lundegårds camping 1987, fest i personalstugorna, Perlettevin och Irlands schlagerkung på hög volym! Man dansade även till Whitney Houston vill jag minnas. Det var tider det, jag förstår fortfarande inte hur mina föräldrar vågade låta mig jobba där i så unga år.

 

Har jag nämnt något om vädret idag? Jovisst, åskvädret i natt. Men nu skiner solen och övervåningen är bastulikare än någonsin. Tonårskatten har återvänt och sover nu i överslafen. Jag saknar gosiga kompisen E, hon är på semester på Kreta. Återvänder som väl är i morgon, så att hon inte missar nöjet att få snapsa o dansa sönder lite fler plankor här. Såja, nu kom grannen och lämnade in lite sillburkar för förvaring. Bäst att lägga dem o lite annat på kylning!

Fråga: Går det att dricka Jeltsinvodka som snaps om man har dåligt med pengar? Vi får se. Återkommer med svaret framåt lördag! ;)

 


För-fotbolls-VM???

Vilket åskväder det var i natt! Jag vaknade verkligen med ett ryck, och regnet sen!! Var nere och kollade om det satt någon dränkt katt utanför och ville in, men vår kisse har blivit halvvild-kommer bara hem och äter ibland. Lite tonåring över honom faktiskt, tur att han är kastrerad...

 

Kortlekarna har fått ett litet uppsving här hemma, det läggs patience och spelas Skitgubbe. jag har tyvärr haft lite otur med löven de senaste omgångarna och benämns nu "skitgumman" av barnen.

 

På tal om att lägga patience, så fanns det ju inget annat val igår kväll, så tråkigt som det var på TV, och ingen att umgås med. (Jag menar förstås efter Lassekonserten) Vad är det för meningslös fotbollsturnering-FÖR-VM??? Hur kan folk uppbåda sån entusiasm för ett mästerskap som är träning inför det riktiga mästerskapet? Grattis till För-VM-guldet! 

 

Idag är det dags för värsta ärenderundan inför midsommar o resa. Vad sägs om bank, apotek, polis, bibliotek, mataffär, Systemet, cykellagaren, pust. Återkommer om hur det gick, i övrigt känner jag mig så osocial i dessa dagar. Hörs lite på telefon m vissa, men det känns som om alla inväntar midsommar för att kunna umgås ordentligt, och riktigt rå om varandra, he he, jag gillar det uttrycket!  Pratade m gravida vänninan L igår, de hade just fått hem förstoringen på bröllopsfotot - mycket större än hon hade trott, typ gobeläng ha ha! Ska bli intressant att se vilken vägg det fick hänga på!

Nej, kaffe tror jag..


Tool time

Vi har haft tooltime här hemma nu i kvällningen. En bräda i självbyggda (ja, den byggde sig inte själv, en av oss byggde den själv gissa vem) altanen gav ju vika i förrgår. Redan idag gick vi till Byggmax och köpte ny, väldigt snabbt för att vara oss. Sen blev det skruvdragning på hög nivå, alltid trevligt med män som håller på med verktyg, hi hi. Mycket snyggt, även om den nya inte håller samma patinerade färg som de gamla. Nu kan vi dansa hej vilt i midsommarnatten!

 

Det är Lasse live på SVT2 ikväll kl 20.00!! Åtminstone en halvtimmes försmak på sommarens spelning, nice. Nu sprang lilla E förbi med stora tårar i ögonen, får gå och kolla vad som hänt!

// Hellen


Bärbar dator o rödvin

Jag skulle så gärna vilja ha en bärbar dator igen. Vår gamla var bra till så mycket, man kunde:

¤ titta på TV o maila samtidigt

¤ ha all musik i den och ta med på fester

¤ få sällskap på nedervåningen när makens nätpoker drog ut på timmarna

¤ spilla rödvin i den på en sommarfest och sen var det slut

 

Det gick ju jättebra att ge solrosor till fröknarna! Tillsammans med glittrig kruka och gulligt kort blev det kanon. Jag blev lite gråtmild när det skulle sägas tack och adjö. har verkligen haft flera såna grejer den här junimånaden, min klass slutade också, och jag ska byta arbetslag efter semestern. Jag ångrar mig iofs inte, det kommer att bli kul på det nya stället också, men det är alltid lite jobbigt på slutet. 

 

Dags för ett bryggdopp, åska och regn har ännu inte nått dessa breddgrader, alltså fortfarande varmt och kvavt!


Flickorna på TV2

Hej!

Sommarlovet framskrider fint, så här härligt väder var det väl ett tag sen vi hade i midsommarveckan! Vad jag tjatar om vädret, stoppa mig. Har även denna morgon varit rätt duktig, även om jag kände mig som överkörd av en ångvält när maken gick t jobbet i morse. Hängt tvätt, tömt diskmaskinen, städat trappan o sånt. Hur jobbigt kan det vara att städa en trappa, jo om man använder densamma som avlastningsplats för allt som har hamnat nere och ska upp.

 

Jaha, idag kommer jag att få stå mitt kast för mitt usla presenthandlande igår. Kommer att vara tvungen att åka runt stora växtaffären och köpa ngt där. Hur kul är det? Har solat framsidan en halvtimme på altanen nu, jag hinner nog en stund på mage också innan jag ska åka.

 

Har jag fel, eller sänder de en livekonsert m Winnerbäck på TV ikväll? Måste genast kolla text, det hade ju varit riktigt bra! Inte mycket annat kul på televisionen i dessa dagar. Dagens låt är Flickorna på TV2 m Gyllene. Hörde den nyss i solstolen och den flöt in så bra i en solvarm dagdröm...


Meningslös shopping

Ååh, vilken meningslös shoppingrunda!!! Jag hittade absolut ingenting. Inte för att jag har pengar till kläder eller supersnygga svarta remsandaler som glittrade och hade lagom klack. MEN- jag är tvungen att köpa presenter till E:s dagisfröknar, och de ska utdelas i morgon kl 12! Hamnade i det stadiet där allt kändes meningslöst, tråkigt, dammsamlande och fult. Varm bilfärd också, det enda positiva var att ta av sig skorna nu när jag kom hem.

 

Jag är verkligen småirriterad just nu, och jag vet att det inte bara beror på dödfödd shopping utan brist på mat också. Jag har blivit mycket värre med åren vad det gäller att surna till om jag inte får mat. Förr kunde jag gå utan länge, även om jag aldrig har varit en av de där avundsvärda personerna som "bara glömde bort att äta".

 

Funderade på Puttes kycklingrecept, lät gott. Kom dock på att det får vänta tills det åtminstone är en till vuxen som ska äta. Nypotatis och fiskpinnar går bättre hem i de lägre åldrarna. Vattenkriget är i full gång där ute, jag tror jag ska joina, men det blir nog jag mot tomatplantorna och de får inga pistoler! ;)

Håller verkligen med Fenomena om det låga våldtäktsstraffet!

// Hellen


Benen i solen

Nu har jag suttit med överkroppen i skugga och benen i sol en stund, tagit ett dopp vid bryggan och nu är det dags att åka till syster T. Hon ämnar köpa skor och vill ha smakråd och bil. Skulle jag också vilja, köpa skor alltså, men det får anstå till en annan lön.

Större stil!

Kom på en sak. Hur ändrar man texten så att den blir större i inläggen? Nu suckade förmodligen alla, för det är antagligen jättelätt. Skriv gärna en liten kommentar som hjälper mig!

Tack!

// Hellen


Bette Davis eyes

Idag är det varmt och skönt igen, men mina armar och urringning vill inte vara i solen. Det är väl rätt konstigt att man aldrig lär sig att solen tar (mycket) fast man bara sitter på filten och pratar med väninnorna -inte ligger och pressar.

 

Åter till min usla ekonomiska situation. Idag kom i allafall barnbidraget, men det dras 700 spänn direkt till sparkontot, vilket är bra för senare bruk men.. Återstoden ska alltså räcka den här veckan, och det är ju midsommar på fredag. Tur att barskåpet har hyfsat innehåll fortfarande efter förra Tysklandsturen. Vi blir väldigt många på vår midsommarfest. Är lite orolig för hur det ska gå, 31 personer, varav 13 är barn. Vädret bara måste bli fint så vi kan vara ute hela tiden. Förvisso tar väl alla hand om sina kids, men efter lunch med några omgångar Svenskt brännvin vet man aldrig.

 

Min mp3 är sönder, suck. Sladden till lurarna är av, jag måste köpa ny. Under tiden har jag kopplat in världens största lurar, och då menar jag stora. Inte coolt stora som vissa ynglingar cyklar runt med, utan 70-talsstora. Går alltså bara att ha hemmavid, och då är det ju stor mening. Ska vara för att jag har Kents nyaste album däri, tänker på underbara tältkonserten i maj när jag lyssnar .

 

Dagens, eller egentligen gårdagens, låt är gamla "Bette Davis eyes" med Kim Carnes 


Fornborg och mjukglass

Min övervåning är väldigt varm. Det är den i princip hela våren, sommaren och en bit in på hösten, men särskilt nu när sommaren öser härlig sol över oss. Ändå satte jag mig här vid datorn för att skriva lite om dagen, självplågare är man.

 

Stranden var bra, lite kallt i vattnet, men det piggar ju upp. Dagens bästa var annars att en av bästa väninnorna kom och la sig på handduken och såg hemlighetsfull ut, det visade sig att hon ska ha barn!!! Jättesuper kul för dem! Vi är ganska många i gänget som redan förökat oss och nu är det hennes tur. Inte för att barn måste vara livets mening och lycka, men jag vet ju att de verkligen vill och var glada för det.

 

Efter den trevliga delen av dagen var det dags för lille E att gå på barnkalas igen, denna gång mitt på Öland, vid en av alla fornborgar-och kor, och flugor... Nåja, han var nöjd i alla fall, för det var både häst o vagn o ridning ( å godis) Maken och jag flanerade i värsta pensionärsstil längs piren i närmsta hamnhåla och drömde om båten vi vill ha. Det enda som fattades var tröja knuten runt axlarna, he he. Ja, vi hade mjukglass, ja den var i bägare.

 

Nu stundar kvällsmat och lite städning-again. E:s sista dag på dagis i morgon, tidig uppgång.

// Hellen


Stranden nästa!

Idag har jag verkligen varit sund och duktig! Gått lång morgonpromenad och badat vid bryggan. Har ätit frukost, och nu är jag sugen på stranden! Filtar, handdukar, serietidningar, solcreme, bullar och saft!! Egentligen är Öland bäst, men det blir nog något närmare idag. Har en bakfull man på soffan, jag har inga förhoppningar om att få med honom ut i solen. Tur att det finns tjejkompisar som är lite piggare.:)

 

Den här månaden är otroligt lång i förhållande till lönen. Vet inte riktigt varför det blev så just nu, vi skulle ju spara lite till resan, istället går vi  halvpanka och suktar efter barnbidraget i morgon.. Tandläkarbesöket gjorde väl sitt till, och tre nya pass, det förstås..

 

Nehe, nu ska jag ut i förrådet och rota fram en brassestol, ge maken två alvedon och sen in i Huyndaien ( stavas det så?) och iväg!! See U

// Hellen


blommor

blommorNu ska vi se hur bildandet funkar, sitter här o klurar i natten. Publicerar detta och jublar om bilden ser snygg ut i bloggen. Trevliga sommarblomster kan jag tillägga om det inte syns, he he.


Achtung baby!!

Nu är det ju egentligen rena natta. Ett av två alternativ hade varit det vanligaste, antingen sova eller vara i full gång på festen. Nu visste jag ju att det som gällde i kväll var dricka light och sen gå in till ungarna. Nämligen mestadels makens polare på festen, så han få gå ut ikväll.

 

Mina farhågor att det bara skulle var jag och syster T ( och maken) som var trevliga ikväll kom på skam. Det var bra drag och precis innan jag gick slängde sig två av de manliga deltagarna i poolen. Nu får de fortsätta utan mig, och det kommer nog att gå minst lika bra.

Innan jag slutar måste jag ändå få meddela att vi är "partyfamiljen". Detta enligt våra förra grannar fick man veta ikväll. Jag som trodde att vi var en barnfamilj i förorten, men icke, vi är partyillrar utan dess like. Visserligen har vi haft en del blöta midsomrar här, men då var ju de ute med båten-fattar ingenting! Dagens låt är sent omsider "Who´s gonna ride your wild horses" med U2. Har plockat fram gamla Achtung baby igen, like it or not.

Godnatt! // Hellen


Snart grillfest

Nu börjar det dra ihop sig till grillat. Det kom ett riktigt slagregn nyss, men nu skiner solen igen. Min syster T är i antågande, vilket är bra, för jag vet inte riktigt vilka andra som kommer. Då har jag ju liksom ett säkert trevligt kort! Skriver imorgon och berättar hur vi hade det1

// Hellen


Solstekt hjärna

Nu är jag nöjd och glad! Solen bröt igenom molnen och nu har jag suttit i bikini på altanen ett tag! Med poolen fylld, Winnerbäck på hög volym och kaffeglaset i handen känns lördagen helt OK! vad som gör den ännu bättre är att jag vet att det är grillfest hos grannarna ikväll. Jag är bjuden alltså, annars kanske det inte hade varit något att jubla över...Det är det bästa, att slappa och mysa hemma med familjen på dagen och ha lite vuxenumgänge och partaj att se fram emot senare!

 

Läste ett inlägg hos LXO nyss, om tennis. Det undrades hur tennisen uppfanns, vilket man verkligen kan fundera på. Det finns fler sporter som kan ha tillkommit på fyllan, vad sägs om:

 

¤ Curling-jag vet, vi tillverkar stora stenar med handtag och slänger iväg dem på isen. sen borstar vi framför dem!

¤ Gång-vi gör en riktigt krånglig regel om fötter som inte får vara i luften, så blir många diskade.

Äh, jag kom inte på fler, men jag VET att det finns fler. Tar gärna emot förslag. Min hjärna är nog lite solstekt. De närmsta planerna är att vända på mig och sola ryggen lite, plus börja fundera på lunch. dagens låt har inte dykt upp ännu, jag återkommer!

// Hellen


Mulen lördag

Snacka om att jag blev besviken när jag tittade ut genom fönstret i morse. Av någon anledning hade jag valt att tro stenhårt på väderleksrapporten den här helgen och väntade mig strålande sol och strandväder. Mulet och 13 grader stämde mer överens med verkligheten, suck. Vad ska jag hitta på nu då? Är redan trött på ungarnas ljudnivå och klockan är strax efter 9.

 

Har lagt ännu en lista till samlingen i rena tristessen:

¤ Packa till Portugal

Den blev oroväckande lång, undras hur allt ska få plats i väskorna. Det är skillnad på en luff när man vet att allt man ska ha i flera månader måste få plats i en rygga. På den här resan vill jag ha med flera par skor, klänningar och annat nödvändigt som tar plats!

Tror att jag ska cykla till Konsum och köpa groteskt mycket lördagsgodis till mig själv!!

// Hellen


Listor

Nu ska vi se hur den här bilden blir. Kanske inte alls. Om det inte funkar får jag testa på annat sätt. jag lever visst vid datorn idag...Kan ju återgå till mina listor, här är de listor som är på gång just nu:

¤ Att fixa inför midsommarfesten

¤ Att fixa inför Portugalresan

 

Gråmulen dag förresten, jag tror att jag tar med mig E ut och blåser såpbubblor.

// Hellen


Put on your red shoes...

Jag har ändrat mig på två punkter angående min förra skrivelse i morse.

1. Det är mycket bra med barnkalas 9.45 på förmiddagen. Barnet får ju lunch!! Dessutom hann jag springa runt och plocka upp allt som dräller i det här huset.

2. Dagens låt kunde inte få förbli Robbie när jag hörde "Let´s dance" med David Bowie. Flashar från tiden när ens egna barnkalas övergick så smått i att heta party istället! Put on your red shoes and dance the blues!

 

// Hellen


95 eller 98 oktan??

Hade en dryg, men ack så nödvändig diskussion med maken i bilen till jobbet (hans jobb-inte mitt, jag har ju Semester;)). Den handlade om barnens matvanor, och vi har haft den förut. De äter för mycket socker och snabba kolhydrater, I know! Det är givetvis inte bara mitt fel, men i alla snack som rör barn och hem går jag i försvarsställning direkt och blir sur...Inte bästa utgångsläget för att komma fram till något, men vi ska i all fall kolla inköpslistan, snart, typ efter helgen eller så..

 

En sak som är skum är hur en person på 34 år, med hyfsat sifferminne, som har innehaft samma bil i 5 år, fortfarande får stå en stund och fundera på om det är 95 eller 98 oktan som ska i tanken??? Helt otroligt.

 

Måste gå, det känns som om jag ständigt måste göra något fast jag är ledig. Idag är det kalas för någon dagiskompis till E. 9.45 på förmiddagen, vad är det för fel på söndag 14-16? Vi måste i alla fall klä på oss och försöka tänka ut någon present. Återkommer. Dagens låt hittills, men det var mest för att jag behövde tröst och den kom på radion i bilen, är Robbie Williams "Come undone". Den är soft!!

// Hellen


Extreme home makeover

Har varit hos farfar, 89, och försökt storstäda hans hus idag. Jag kände verkligen att jag hade valt rätt dag när solen strålade i morse..Det var dock bara att bita ihop och sätta sig i bilen med putsmedel och mopp i bagaget. Huset var väldigt fint när jag slutade, hade bara behövt lite fler

a) grannar som viftade med flaggor och skrek "Move that bus" !

b) ofantlig budget som hade möjliggjort lite möbelbyten o dyl

c) en megafon

d) en aningen piggare farfar som grät och ropade "Oh my God" eller "It´s awsome"

e) en TV-publik som satt som klistrade med tårarna trillande nerför kinderna (ja, ja jag gör det också ibland..)

Nu är det underbar sommarkväll, jag har tagit årets första dopp och det är derby i Div 5fotbollen. Lantliga fotbollsmatcher i de lägre div är trevliga därför att man oftast känner hälften av alla, både på och utanför planen. Måste också tillägga att jag naturligtvis håller tummarna för vårt större lag i kväll, KFF! Jag drar upp ungarna ur plastpoolen och åker nu!

// Hellen


Nybörjarbloggare

Hej!

Det här blir det första jag skriver i min nya blogg. Kul med dagbok på nätet. Idag har jag fått SOMMARLOV!! Jobbade sista dagen idag, inte helt effektivt p g a alldeles för rolig personalfest igår kväll! Mycket kaffe i soffan blev det... Just nu känns det helt Ok att vara ledig några veckor, men det var lite vemodig stämning förut idag. Mycket trevlig och bra kollega slutar och flyttar till västkusten, suck. Det känns konstigt att det kanske var sista gången någonsin jag såg honom idag. Jag får nöja mig med detta första, yngste sonen tjatar hål i huvudet på mig om att få använda datorn. Återkommer. Veckans låt (var tvungen att skriva det, älskar High Fidelity) är Lala med Ashley Simpson. Blev totalt sågad när jag försökte spela den på festen igår, hmmpf!

// Hellen


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0