Stranden igen!!

Härligt med en dag på stranden igen! Mia, Jennie och Fredrik,jag och barnen var på Möllstorp. Så skönt att sola, prata och bada. Även om det märks att ungarna har umgåtts väl mycket med varandra nu, så tetiga. En liten kylbag hade inte varit fel, kylklampar i en systemkasse ger inte riktigt samma effekt...



Som synes så är det en av ungarna som gillar att sola lite, medan den andre gärna kryper ihop i badrocken och läser.



Nu ska jag gå bort till mamma och dricka kaffe, samt se Kalmar FFs match på storbildstvn!

Mycket jobb och mycket vin.

Lördag kväll, och inte en nykter dag sen i tisdags....Inte så illa som det låter heller, men i torsdags var det grillfest hos Jens o Eva, och då var det verkligen partaj! God mat och mycket dricka! Dans och tjohej halva natten. I fredags var jag rätt bakis o trött på dan, men vi jobbade ändå rätt bra med målning. Grillkväll hos grannarna. Trevligt, men mycket lugnare än torsdagskvällen!

Idag har vi också arbetat en del och nu börjar en hörna ta form! Väggarna målade, listerna ditsatta och en ny tvmöbel på plats! Syster T o Jimmy har varit här och druckit kaffe o vin i kvällssolen, och ett litet bad blev det också! Nu ska jag lägga mig och läsa, sova lite tidigt känns inte fel!

Arbetsdag

Hej och hopp!
Nu är jag lite halvfull faktiskt, det var så gott med rosévin! Idag har maken och jag verkligen arbetat med vårt kök! Nästan allt är kaklat!



Det blir så fint! Linn o Jennie var här och fikade i förmiddags och jag gjorde en vinbärspaj som blev bra. Nu ska jag gå och ta lite kvällsmat, kanske sova tidigt ikväll. Grillfest hos Jens o Eva imorgon!

Tillbaka i civilisationen

Hallå! Nu har jag börjat landa efter förra veckans irrfärder i Vilda västern! Vilken annorlunda helg! Onsdag-torsdag handlade vi, byggde, sydde och bakade. Allt skulle ju vara klart till fredag förmiddag, fast en hel del anlände redan torsdag kväll, så då var det långbord på bygatan.



Fredagen började med hällregn, vilket var sådär....Vi dressade upp oss iaf och fraktade ut allt som behövdes. Big Mamas kök körde igång med en grönsakssoppa och folk anlände. Gunfights på bygatan och trummorna började höras från indianbyn...Saloonen öppnade och folk som aldrig dricker whiskey annars beställde shots!



Mina små indianpojkar sprang runt och smög med sina pilbågar hela dagen. En salig blandning av släktingar och vänner hade en riktig vild partydag/kväll/natt. Livebandet spelade i saloonen av och till hela kvällen.



Lördagen startade lugnt, som en följd av en lång blöt natt.Jag och två till var uppe allra först och städade hela området, eldade upp värmen i vedspisen och fixade fram frukost. Jag stod i baren några timmar under dagen, och folk gick från cola och loka till att så smått gå på sina öl o whiskey igen! Guldletning i berget för barnen, bågskyttetävling, rodeo och powow i indianbyn var några av aktiviteterna den andra dagen.



Helgrillade lamm till middag och sen livemusik på scenen. Lördagsnatten blev minst lika lång. Sen gällde det att städa och riva alltihop på söndagen, vilket var lite sorgligt. Alla var trötta, men det hade varit en grym upplevelse! Under helgens gång fick man passa sig så man inte åkte i finkan, maken var sheriff i byn!



Igår blev det slappa på stranden några timmar, och det hade man ju kunnat tänka sig idag också. Nu tittar faktiskt solen fram lite grann. Vi får se om det blir kakling av kök eller sola!

En regnig dag i juli

Tur att jag skriver det här som en dagbok för mig själv. Möjligen att några av dem jag känner läser, men om man tror att någon annan ska hinna se ens inlägg och bara kolla så är den tiden förbi. Det insåg jag igår, jag skrev ett inlägg och kollade strax efter. Då var det redan borta från listan!

En fråga är hur man kan lyckas med att inte hinna äta frukost när man ska träffa sina kompisar kl 11 i stan...? Och jag som älskar frukost. Man gör så här: Var trött och ligg kvar i sängen till 8.45. Gå upp och lalla runt lite, ring något samtal. Kl 9.00 kommer du på att du vill ut och gå. Var ute i spåret till 9.45. När du kommer in sätter du igång och rör ihop fyra bulldegar samt ger dina barn frukost, sen är klockan 10.10. Dusch, påklädning och smink, sandaler, kavaj och handväska i handen, kolla så att du har busspengar. 10.30, gå till bussen. Framme vid mötesplatsen prick 11.00!! Utan mer i magen än ett äpple.

Väl på fiket blev det både kaffe och en god macka. Jag som är så pipplig med pålägg hittade faktiskt något gott. Resten av dagen har flutit på med bullbak, disk, hund o systerpromenad, packning osv.

I morgon far familjen till Blekinge för att förbereda det sista och sen blir det själva Västernfesten i helgen. Jag berättar senare! Bilder utlovas!

Måste kolla...

Ska bara kolla hur snabbt man är borta från senaste inläggen. Sjukt vad folk spottar ur sig inlägg!

Kolmården

Vilken lång dag! Att resa till Kolmården på endagsutflykt tar precis 15 timmar om man stannar hela tiden tills de stänger och kör lite för fort. En fikapaus på vägen upp ingår då. På ditvägen regnade det något så fruktansvärt att när vi var i Söderköping var vi nästan inställda på att vända och åka hem. Lägga så mycket pengar på att gå in och bli dränkta plus att alla djur förskräckt kurar inne i sina bås, nej tack! Som väl var la det sig tills vi var framme, och efter det kändes vädret toppen hur mulet det än var och även om småregnet föll ibland. Tills sista två timmarna förstås, för då frös modern och jag ganska mycket. Jag betalade inträdet till Tropicarium i rena farten bara för att det var varmt därinne! ;)

Barnen var hur som helst jättenöjda, och alla djuren var pigga och framme. Vi såg delfinshow och rovfågelsvisning. Benen är tränade i alla backar, och nu ska det bli skönt att gå och lägga sig!

PS Jag har inte bakat en enda bulle idag!

Forts bullar och kalas

Söndag med lite halvtaskigt väder. Jag har naturligtvis börjat dagen med att sätta fyra degar som jäser för fullt! En av dem har redan blivit bullar som är i ugnen. Pratade med maken förut, han o bröderna bygger för fullt på cowboy/indianbyn. Han verkade nöjd med att det hände lite på festfronten även här hemma!

Syster T var precis här och lånade honung. Vi ska dit på kalas om några timmar, J fyller 45. Jag har köpt kläder, hoppas att det passar. I morgon är det dags för Kolmården, måste prata med modern om vad vi ska ta med oss i matväg. Kaffe är ju en självklarhet, för hur gott är det i de där små plastmuggarna på såna ställen? Mat däremot finns ju att tillgå på plats, till hutlösa priser naturligtvis. Vi får se vad vi kan plocka med oss.

Dags att ta ut plåten och slänga in en ny!

Bagardrottning

Vilken arbetsdag! Jag håller på att jobba ihop till några hundra bullar till cowboyfesten....Lite lätt bakis efter den trevliga kvällen igår på uteservering med gamla kompisen M tog jag tag i att göra 4 degar på morgonen. Maken åkte ner t Älmtamåla för att påbörja festplatsen! Jag pusslade ihop med mamma o pappa så att de fick ha bil och barn till stranden, medan jag åkte på födelsedagsfika hos L och köpte tyger och present på stan. Sen jag kom hem från stan för 4 timmar sen har jag jobbat på oavbrutet ( ok en kvart för mat). Det blir ny disk hela tiden, och övervåningen ser fruktansvärd ut....

Jag ska ta tag i den nu när barnen gick ut en sväng. Sen måste det få bli kaffepaus!

Tjejpicknick

Gårdagens komboplan funkade till hälften. Jag slipade trappan, tog ett kvällsbad m ungarna och tog en promenad till föräldrarna. Inget vin och ingen vattning. Sen låg jag med min onda rygg och kollade Morden i Midsomer. Natten blev sådär, svårt att vända sig...

Underbart väder idag också, jag halade med mig barn och moder till de tre haven. Härlig sommardag med sol, fika och bad. Själv tog jag det väldigt lugnt m badet för ryggens skull, förstår inte vad jag har gjort, men just nu känns det bättre.

Tjejmiddagsdags, fick skjuts m Linsdalstjejerna. Sen väntade överraskning, cyklar till alla och picknick vid havet! Rosevin och god mat med nästan alla tjejerna, det var en bra sommarkväll! Fnittrigt också...:) Här kommer en bild på det hela!


Stranden - jiho!

Äntligen en riktig sommardag! Härligt att packa ihop och åka till stranden, och inte ligga och småfrysa utan ha det riktigt skönt. Syster T och jag hade bestämt redan innan att vi skulle göra ngt idag, hennes bonusbarn från Göteborg är här och sambon jobbar hela dagen. Det är roligare att göra ngt ihop då. Ölandsbron korsades och sen var det sol, bad, fika, läsning och för barnens del en hel del studsmatta o lekplats. Mysigt.

Fixade middag när vi kom hem, men sen tog jag helt slut. Precis som om jag gjort något ansträngande idag. Har legat och läst, somnade en stund och nu har jag lyssnat på Takida m Curly Sue två gånger. Varför heter låten så? Jag kan inte höra att de sjunger om någon m det fåniga namnet. Eftersom Youtube är fullt av folk som lägger ut allt möjligt kunde man välja på den officiella videon, någons hemvideo och dödssekvensen ur filmen Romeo o Julia till ovan nämnda låt.

Nu måste jag rycka upp mig en aning. Utanför är det en underbar sommarkväll, och jag borde antingen gå en promenad, ta ett glas vin på altanen, slipa trappan igen eller vattna uteväxterna. Kanske en kombo av flera alternativ....Slipa, ta en promenad t mamma o pappa, få ett glas vin på deras altan och vattna vid hemkomst!

RSS 2.0