Anders 40 år!

Nu har maken firat sin 40-årsdag i flera dagar känns det som. I tisdags var det öppet hus här med ca 45 gäster, jättetrevligt! Vädret höll sig fint och folk kunde sitta både ute och inne. Många fina presenter och smörgåstårtan och chokladmoussen räckte och blev över. I går var barnen och jag utkörda från hemmet...;) Fest med fotbollskompisarna gällde. Rasmus försvann till en kompis och jag och Emil flydde till Eva i Ljungbyholm. Där blev det en riktigt mysig kväll och natt med mat och vin. Lilla E och jag sov över och kom hem idag på förmiddagen.

Nu ska vi strax koka kräftor. Usch, jag vill helst inte titta, men jag äter ju väldigt gärna så....
Här kommer lite bilder från Öppet hus!



Jens och Anders äter chokladmousse.



Anders, Mia och Åsa i gröngräset.



Kusiner och syster vid köksbordet.



Grannarna och pappa tittar på kort.

Tandläkarväder

Vilket regn! Jag sov så hårt i morse, lustigt nog brukar jag sova som bäst på morgnarna så här veckan innan jobbet börjar. Barnen och jag tog bilen in till stan, Rasmus skulle på Länsmuseet med kompis o hans familj. Emil och jag gick ut på ärenderunda. När hans ärenden var avklarade i leksaksaffären var det inte lika kul att gå på Kicks, Apoteket och Expert....;) Men han var ändå tålig i regnet. Hittade en toppenbra present till maken!!

Angående rubriken, jag fick ett sms när jag var på stan. Det var från en gammal kompis, vi har inte hörts på hela sommaren. Det enda han skrev var ordet; Tandläkarväder! Jag hängde snabbt på med Nyponbuskar, nyponbuskar...Som tur var så var det precis så han menade och ansåg att jag hade järnkoll! Lasse satt som en smäck, men så gjorde han ju en underbar Söndermarken på konserten också!

Nu har jag räddat undan en del saker på altanen, regnet hade gjort små bassänger i Rasmus träningsskor. Måste nog börja tänka på middag också.

Det börjar likna ett hem!

Idag har vår renovering tagit sig ett rejält ryck! Vi plockade undan alla verktyg, alla lådor och allt skräp som har legat på pappen på golvet. Drog bort all papp, dammsög, torkade golvet och ställde matbord, stolar, soffa, fåtöljer och soffbord på plats! Visserligen är det fortfarande fogning, målning och en del elktriskt kvar att fixa, men nu liknar det ett hem! Maken sitter lycklig i sin soffa nu och ser på tv...;)

Förutom att jobba har några av vännerna varit här och ätit äppelkaka. vi har försökt bestämma oss för vilken resa vi ska på nästa sommar. Här gäller det att ha framförhållning....På bilden kan man även se vår nya tapet! Det är ingen som ser särskilt glad ut, men jag förvarnade inte att jag tog kort!



Kanske tur att den tapeten inte sitter i hela undervåningen....Men silvrig och fin är den! I morgon börjar maken jobba igen, jag har en vecka kvar!

Hemma från Danmark

Nu har vi varit iväg på minisemester i Danmark! Åkte i lördags och kom hem onsdag kväll. Andra sidan Själland, på det fina Reersö har vi tältat och träffat släktingar. Det är så kul att se alla och barnen växer. Vissa av makens släktingar träffar vi faktiskt bara vartannat år just där! Hade inte svärmor och hennes syster ordnat den här träffen så hade vi aldrig sett av dem. Mycket varmt väder har vi haft, stranden och vattnet är underbara. Otur just i år att det hade kommit in brännmaneter, det har det aldrig varit förut. Ett annat litet irritationsmoment var de miljoner blomflugor och nyckelpigor som svärmade runt. Men annars var det trevligt! Maken firade sin 40-årsdag lite i förskott en av kvällarna.



På kvällen satt vi kvar vid stranden, boysen eldade på!



Det var mysigt att träffa den minsta kusinen flera dagar i rad!



Nu ska jag hoppa in i duschen, snart är det dags för grillkväll hos mamma och pappa!

Barnens gård

Idag har vi varit på Barnens gård. Jennie, Mia och jag tog med våra barn och åkte dit i strålande sol. Matsäcken var packad och barnen var insmorda upp över öronen! Det blev en heldag med hoppborgar, djur, hölass och vattenland! Alla hade jättekul, och vi vuxna badade en hel del vi också! Stora gummiringar i vattenrutchbanor är kul....:)

Det var ett trött gäng som åkte hem, två av barnen i vår bil sov som stenar!





Det här inlägget har tydligen legat och väntat av någon anledning. Barnens gård var alltså förra torsdagen, men publiceras först nu!

RSS 2.0