Ciao ciao Italia!!

Nu nu nu...eller alldeles strax iaf, är vi klara med packning och städning och fix inför resan. Det bär av inom 1,5 timme!! Jag som avskyr dagen-innan-man-ska-iväg är glad att vi snart är utpackade i bilen och på resande fot. Grannen ska bara komma o få lite instruktioner om sköldpaddsskötsel också! ;)

Återstår bara att säga glad midsommar till er som läser det här! Jag får se om jag hittar någon möjlighet till bloggande i bella Italia, annars skriver jag igen när jag kommer hem!
Ha det bra!!

Ogräs calling

Ogräset kallar på mig utanför dörren, men jag gömmer mig tappert här inne ett tag till! Egentligen borde jag rensa som bara den 25 minuter nu, och sen se på Vänner i lugn o ro. Det gör jag, skriver mer sen!

Strange feeling

Konstigt, första eftermiddagen när jag har fått sommarlov känner jag mig alltid lite ledsen. Eller lite konstig till mods snarare. Det brukar gå över redan andra dan, men det tar ett tag att vänja sig vid att det är ledigt. Nu har jag ju också en del att fixa med, eftersom vi åker så snart. På torsdag ska allt vara packat, inhandlat, städat, växlat och klart! Har kört på med tvätt, strykning o lite packning idag. Följde med ungarna ut till golfbanan också.

Jag tittade lite på gamla inlägg, och insåg att det är ganska exakt två år sen jag startade den här bloggen. Hittade också en sommarlista. Den här sommarens lista ser väl ut så här ungefär:
Jag ska:
¤ Semester t Italien
¤ Sommarfest m jobbet (gjort)
¤ Släktpicknick (gjort)
¤ Konsert m The Ark
¤ Sportfest
¤ Kräftskiva hos E o J
¤ Fest i Stora rör

Jag vill också:

¤ Sola o bada på Öland
¤ Grilla o kubba hos M o P
¤ Sitta på uteservering och dricka kallt rosé
¤ Grillkväll m syster T o J
¤ Tjejmiddag i L:s stuga
¤ Bada vid bryggan
¤ Dricka kaffe o lösa korsord m maken
¤ Träffa M i Göteborg
¤ Tälta m grannarna på Öland

Oj, hoppas jag får göra allt det här! Då blir det en härlig sommar!

Packa utan lista??

Söndag kväll och två dagar till semester. Jag ska packa lådor på jobbet i morgon, det ska målas om i mitt rum alldeles snart. Eller, det är ju inte mitt rum längre för jag ska flytta till det nybyggda huset i augusti. Skönt om alla lådor är klara och uppmärkta i morgon eftermiddag.

Idag har jag börjat packa inför Italienresan!! Hade en jättehög med ren tvätt, och efterhand som jag vek ihop den så la jag ner kläder i barnens väska. Utan lista!! Jag är wild and crasy minsann! ;) I övrigt så tittar jag just nu på en söt och glad David Beckham, det är bara några minuter kvar så har Real vunnit ligan.

Släktträff idag. Det har blivit en trevlig tradition, jag tror att det är fjärde året i år. Picknick i det fria, nära en stor lekplats, glasskiosk och kaninhus! Vi brukar vara något fler, men mormor o morfar är fortfarande för dåliga, och en av mamsens bröder dök inte upp. Alla kusiner utom en var iaf där, och det är alltid kul att prata med dem! Mycket improviserad fotbollsmatch blev det också, samt två hundar varav den lilla hanhunden blev kär i den stoora tiken..hi hi.

Personalfest igår

Den där solen och värmen försvann, men idag gör det inget. Det är lite skönt att sitta inne och mysa när det är grått ute. Jag är lite småtrött också, personalfest igår..Vi var på Franska vägen och det var ungefär som vanligt med drink, mat och dans. Vår sång till kollega MF blev mycket bra, om jag får säga det själv. ;) Utan att riktigt mena det hade jag tydligen skrivit en mycket sorglig sång, för när vi övade var det alltid minst en som grät, och när vi sjöng på festen var både vi och MF rörda. Han blev glad för sin avskedspresent också, en klocka. Sen dansade vi och jag tror att K, som ska börja jobba hos oss till hösten, också hade kul!

Idag har L o lilla L varit här och brunchat lite. Det var skönt att hon kom, för jag orkade inte göra något husligt och jag får mycket mer ro att sitta stilla när någon kommer o hälsar på! Det sociala tar liksom ut det man måste göra, eller nåt. Maken och jag tog oss en sväng till den nya outletbutiken och shoppade loss. Jag hittade en ny bikini, mycket snygg!

Därnäst var det besök hos morfar på sjukhuset. Han verkade vara vid gott mod, Jag satt och pratade lite med honom och två andra farbröder. Handlade o lagade kycklingenchiladas, och de blev goda! Nu är det slapparkväll, kanske med den siste mohikanen...

Glad sommar!!!

Sommar, sommar, sommar...Så himla härligt med skolavslutning i solsken och nu är det looov!! Visserligen jobbar jag några dagar till, men det är inte samma sak. Utan barn är det lätt att jobba i skolan ;), fast inte i längden förstås. Jodå, solen sken, flaggorna vajade i vinden, lilla E och hans vänner i år 1 sjöng Sommarlov från scenen och jordgubbstårtorna stod på rad. Den blomstertid sjöngs, och fröken fick en solstol och en bok av sina små elever.
När maken och barnen kom och hämtade mig var det dags för sommarlovslunch, och barnen hade uppenbarligen fått välja ställe...Vi landade på Burger King, kanske inte mitt förstahandsval. När jag var liten gick vi alltid på restaurangen i Stadsparken och åt lunch på avslutningen. Nåja, vi blev mätta och på hemvägen kunde inte Mr Prylnisse låta bli att gå in i en affär och köpa en ny uppblåsbar pool. De blir större för varje år också. "Man måste tänka på att bräcka grannarna" he he.

Eftermiddagen har varit soft och skön, bad i poolen, sol i stolen. Jag försöker knåpa ihop en liten sång också, till en kollega som slutar hos oss. Den ska gärna vara färdig och inövad till personalfesten på fredag...bäst att tänka en stund till alltså. Jag ska också cykla upp och köpa korv o bröd, det blir enkel grill till kvällsmat! Jordgubbar efteråt. Glad sommar till er alla!!!

Livemusik och inget annat!

 När jag hade skrivit inlägget igår var vi kvar ett tag här och sen åkte vi in till stan. På stampuben mötte vi upp syster T och A, fick ett hörnbord direkt och satt och lyssnade på musik och pratade. Livemusik till och med!! He he (bara kul för A o T) Det var kul, vi tre damer blev en liten musikgrupp för en stund med drinkpinnar som mikrofoner. Hemma vid 2-tiden.

Idag har jag inte varit bakis alls, så skönt! Lugn och avslappnad fm med hämtning av barnen, frallor och tidning till frukost. Sen utbröt lite svårt-att-bestämma-vad-vi ska-göra-av-resten-av-dagen. Till slut blev det så att barnen o jag (plus R:s kompis F) åkte t stranden och träffade E m familj och fam B. Maken hade ont i halsen och låg hemma och sov. Det blev riktigt härliga timmar, skönt i vattnet och jordgubbar i kylbagen!

Väl hemma var vi vrålhungriga och stuvade makaroner o stekte köttbullar. Färdigstädat på övervåningen är det nu, och matteböckerna är rättade. Barnen är duschade och ska sova strax och deras ryggsäckar är packade. Känns överhuvudtaget som en bra söndagskväll. Snart blir det Mission Impossible och lite Rocky road-glass!!

Saturday night

Hej! Lördag kväll och jag har faktiskt ett glas vin i handen! Min mans idé om att "bjuda hem lite folk" tycks vara att ta hit killar som spelar poker. Jag har verkligen försökt att få några andra av våra vänner att leka med oss ikväll, men det är svårt med spontanfestligheter i vår ålder, he he. Jag menar att de flesta är antingen redan uppbokade eller har de svårt med barnvakt med så kort varsel. Men men, nu får jag lite vin och lite sällskap, och sen cyklar vi in till stan. Där träffar jag min syster om jag har tur, hon är på en annan fest.

Annars har dagen varit solig. Lilla E hade en kvinnlig översovande gäst inatt...och de vaknade 5.30. Visserligen slumrade jag lite till, men när klockan var 9.30 hade jag hunnit gå en halvmil, bada vid bryggan med barnen, äta frukost, hänga en tvätt och ställa in radion på Melodikrysset. Det gick inget vidare idag, men jag solade samtidigt så det gjorde inget. En lunch på stan blev det senare, och jag köpte silvriga flipflops!

Nu ska jag gå ut till grabbarna och vara lite trevlig. Ha en bra lördagskväll!

Bad o glass

Så var det lite jobb igen efter den goa extrasöndagen igår. Pajen blev mkt lyckad, och utflykten kunde ju inte gå snett med det här vädret!

Tränade efter jobbet och sen cyklade lilla E och jag ner o badade. I samband med det kom vi på att hans cykel var kvar uppe vid skolan, så det var bara att köra upp och hämta den! Och då blev det en liten glass..

Just nu försöker jag verkligen ignorera att det är superstökigt här. I morgon är det städdag har jag bestämt, och just nu ska jag bara titta på Vänner och ta det lugnt!

Nationaldag i sol.

Idag är det en riktigt bra nationaldag! Solen skiner, hela familjen är ledig och vi har hittat på en hel del tillsammans. Varit och badat (ungarna, vi satt på bryggan), ätit lunch ute, spelat golf. Just nu övar R och maken på att sätta upp R:s tält i trädgården, i morgon bär det av på övernattning med skolan. De ska cykla till Haga Park på Öland, och sova i tält där. Det blir spännande för dem! Jag ska alldeles strax åka och handla lite saker till hans matsäck, och sen blir det pannkaksstekning. Ska försöka få ihop en rabarberpaj också, M o jag har fikat den här veckan på jobbet.

Det enda som inte är lika toppen med den här dagen är att jag är smått bakis. Igår var det grillkväll hos kollega B, ett litet gäng från jobbet hade en mycket trevlig kväll med mycket rosévin...Var ute en sväng också, och det bygger ju lätt på tröttheten att man inte är i säng förrän 3.

Affären nu, och hämta lite rabarber hos mamsen, hon hade fått många av farfar. På tal om gamla, så var lilla E och jag uppe på sjukhuset hos min morfar i förrgår. Han är mkt bättre nu, och har fått byta avdelning. Lite avmagrad, men som sagt, absolut på bättringsvägen. Nej, nu måste jag cykla till affären!

Konstigt fotbollsslut.

Måste bara säga att när jag hade skjutsat iväg R till översovningen och lilla E följdaktligen inte hade någon att bråka med, blev kvällen rätt mysig. Bara vi två i soffan, Sommarkrysset (med E:s nya favorit apan Totte) och fotbollsmatch. På tal om fotbollen, vad konstigt det blev! Jag tyckte det var sorgligt, för det var en sån bra och målrik o spännande match. Pratade med maken efteråt och han sa att det var lite snöpligt, men även danskarna tyckte att det var rätt beslut. Dels pga knytnävsslaget, dels idioten som sprang in. Maken o pappa skulle iaf ut på puben och ha trevligt ändå med mina svågrar!

Idag skulle jag nog ha kunnat sova lite längre, om inte lilla E kommit in. R ringde mig inatt vid 2 och ville ha lite peppning för att stanna kvar och det gjorde han. Kanske att jag lägger mig ute i solen och vilar lite. Ska iväg till L o lilla L nu på fm. Egentligen är det också träff hos J o  F ikväll angående Italienresan, men jag är så lite sugen på att åka iväg när maken har kommit hem, och det är söndagkväll. Får se om jag kan avstyra.


Inget vin..

Lördagkväll, klockan närmar sig 19.30. Solen skiner och jag sitter vid datorn och lyssnar på två barn som bråkar på varandra när de spelar badminton utanför. Tyvärr är det mina egna barn, men ett av dem ska snart iväg på översovning hos kompis. Vilket i sin tur innebär att jag inte bara är helt ensam på lördagkvällen, jag kan inte dricka vin heller. Om jag måste åka iväg och hämta honom senare, man vet aldrig. Nu är det ju inte bra att sitta och dricka alldeles ensam ;) men ett glas eller två hade varit gott!

Annars har dagen handlat om lilla E:s barnkalas i gympasalen. Stekning av hamburgare och tillverkning av godispåsar. Det blev lyckat, men det är intensiva två timmar.Jag vill att E ska få ett kalas som han är nöjd med, och så ska alla kompisarna ha roligt också. Gympasalen är mycket bra, hinderbana, datten, killerball, hamburgare, glass och godispåsletning hann vi med.

Egentligen är jag  fullt nöjd med att bara ta det lugnt ikväll, det kändes bara plötsligt som att jag ville vara någonstans där det är grillning och folk och sånt. Maken är i Danmark och sitter väl just nu på sin plats för att kolla på Sverige-Danmark i fotboll. Ja ja, vad är väl en bal på slottet...;)

RSS 2.0