Min svarta kavaj!

Förutom att rensa ut saker till loppmarknaden fick maken och jag helt oförhappandes några timmar själva på stan! Ungarna har två kompisar som också är syskon, och de var här några timmar på fm, och sedan cyklade hela klabbet hem till dem! Varpå vi for till staden och shoppade lite och åt lunch. Jag har äntligen hittat den svarta kavaj jag har letat efter. Det kan tyckas lite konstigt att behöva leta efter något så basic, men jag har liksom aldrig hittat den rätta. Dagens onödiga, men supersöta, blev en blålila klänning med små stenar på. Den ska jag känna mig fin i på lördag!

Igår körde vi igång ett Monopolparti, hela famijen. Det blev inte färdigt, så allt har legat på köksbordet. I eftermiddags spelade vi klart, maken o lilla E blev bankrutt ganska omgående efter att ha förköpt sig. Strategin "man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke" funkade inte helt. Efter en tidsdeadline räknade R och jag våra tillgångar, och av två ganska rika var tyvärr sonen 12000 kr rikare. Så kan det gå!

I morgon är det alltså dags för loppis. Det blir till att stiga upp hyfsat tidigt, vi måste ju ha kaffe och diverse gott med oss. Hoppas på en bra försäljningsdag!

Uppstoppade djur

Fredag eftermiddag. Vårt uppstoppade-djur-krig på jobbet har flyttat fram gränserna. Hittills har det gällt att se upp när man öppnar skåp och lådor, för det kan sitta en sånglärka i partyhatt eller en stor trut där och glo på en. Häromdagen tog vi hjälp av en flickvän och smusslade hem igelkotten till M, där satt den under täcket när han skulle lägga sig! Ha ha! Sista movet skedde idag innan hemdags, vår andra (kvinnliga) M öppnade bildörren för att åka och fordonet i fråga var fyllt av allehanda djur och fåglar! Vi var några fnissiga som smög bakom containern för att se reaktionen. Lite tramsigt eventuellt, men det blir några extraskratt i veckan!

Nu ska jag strax cykla och möta R, han är på kalas. Ska passa på att gå in på jobbet på vägen och ta några orangea kopior (tjejsekten vet vad jag menar). Lugn kväll sedan, hemgjorda hamburgare och mys. I morgon är det dags att höstfixa trädgården, sätta undan saker och plocka ihop pinaler att sälja på loppmarknaden på söndag! 

Hemmakväll med Forrest

Det är konstigt, vissa veckor när det inte händer så mycket suckar jag uttråkat över att sitta vid tvn en kväll till, men nu när jag haft mycket för mig 3-4 dagar+kvällar längtade jag hem till disk, tvätt, hjälpa barnen med matten och en bra film! Ja, längtade efter disk o tvätt kanske jag inte gjorde, men det kändes skönt att ha tid att få undan det.

Såg Forrest Gump, en av mina topp 10 filmer som håller i längden. Han är så söt, och den är fortfarande kul och tänkvärd fast jag vet vad som ska hända.

Den här hemmakvällen var bara en liten parentes i min hektiska v 39. I morgon ska jag jobba hela dagen (mammi hämtar barnen), fortsätta med möte 16.30-18.30 för att sedan cykla in till Lilla Puben och planera lite fest med tjejsekten. De ni! Bäst att gå och lägga sig så att man orkar med!

Mysig grillkväll

Hej! Har haft en bra dag i skolan, och en mysig grill o lek-kväll med barn och föräldrar i klassen. Mycket god uppslutning, och barnen vann med ett poäng över de vuxna i femkamp. Dragkampen avgjorde! Vädret är ju fortfarande helt osannolikt, men visst mörknar det fort på kvällen. Vi bröt upp runt 20, och då var det verkligen mörkt när vi hade släckt elden.

Nu ska jag ringa min syster, det lät bekymmersamt på hennes blogg.

Goda gamla vänner

Nu har mina underbara tjejer gått hem. Det låter ju antagligen tjatigt, men jag slås av det när vi precis träffats, att jag är så glad som har såna vänner. Vi har följts åt ett antal år nu, genom studier, ökat antal barn, fådda och lämnade män, husköp, oräkneligt antal fester, nyårsaftnar, midsomrar, gråt över föräldrar som gått bort och barn som inte kommer, mycket skratt. K.s och min fisksoppa o chokladkake-meny blev lyckad också, vad mer kan man önska, förutom godnatt! 

Nästan som jag ville ha det.

Jaha, den här dagen blev ungefär som jag hade tänkt mig, fast i lite omkastad ordning..Jag hade funderat ut att jag skulle ha bilen, åka t Obs på fm innan träningen, fika med syster T, åka hem och städa och baka. Nu gick inte det, för svärfar skulle med tåget mitt i alltihop, så jag cyklade direkt t träningen, sen fika enligt planen( inte för att jag ville egentligen, men jag har svårt att säga nej...skoja bara..SY), cykel hem. Städningen blev ganska gedigen, jag har nog inte dammat så mycket i sommar märkte jag. Handlandet blev kvällsaktivitet och likaså bakandet. Nytt recept på en kaka som iaf ser god ut och luktar gott.

Tjejmiddag här i morgon kväll, jag o K ska laga fisksoppa m vitlöksbröd. Kakan blir efterrätt m lite glass till. Alla nio kommer, vilket är mycket skoj! Det är svårt att hitta datum som passar in i så mångas pussliga vardag med studier, jobb och olika aktiviteter.

Läser just nu två böcker, en på nedervåningen och en i sängen. Sängboken är Glaskupan av Sylvia Plath. Blev lite nyfiken på den när jag sett filmen om författaren, med Gwyneth Paltrow i huvudrollen. Inte något lätt liv.

Heldag med släkten

Tillbaka från en heldag i Blekinge. Jag är mätt och mycket trött. Har lite ont i huvudet faktiskt. Varken jag eller barnen tål riktigt att middagen blir så sent på kvällen. Maken har ju många bröder, och det var flickvänner och kusiner och mostrar på plats. Pojkarnas enda äkta kusin var också där, han är bara 3 år och det tar alltid en liten stund innan han tinar upp och kan leka. Eftersom han bor i Danmark till vardags blir det inte så ofta heller.

Alltid lika kul att se svågrarna, och nu hade en av dem ny flickvän också. (Jo, det är sant T o A, ni agerade inte tillräckligt snabbt - J har en ny!!) Vi träffade henne på släktveckan i somras, men då presenterades hon som gammal jobbarkompis. Jojo.

Vi fick tom lite bestämt om jul! Nu ska man inte lita riktigt på saker som den familjen bestämmer tre månader i förväg, men det verkar som om det blir julafton hos svärmor och juldagspartaj hos oss au.
När jag tog upp ämnet jul lite försiktigt vid bordet sa en av bröderna; -"Javisst ja, det är ju vår tur att ha er i år! " Ha ha, det kan ju tolkas som att vi är omåttligt populära, eller att vi är outhärdliga så att släkten måste turas om att "ha oss". Fniss.

Sen kväll

Fredagkväll, och sent är det. Jag skriver det här i sista (förhoppningsvis) reklampausen i Pirates of the C. Har varit och tränat och köpt present till svärmor. I morgon är det 60-årskalas!

Lilla E har varit i skolan idag!

Tillbaka

Back in business. Det var riktigt skönt att gå till jobbet, även om lilla E och jag har haft det mysigt. Han kan vara gosgosig när han vill, sitta i knät och borsta mitt hår och sånt.

Jag ägnade en stor del av min planeringstid på jobbet till att dra upp riktlinjer och sätta upp anslag för en bowlingkväll med efterföljande fest! Det är på tiden att arbetslaget gör något kul, inte bara gå ut och äta.

När jag kom hem var det fika med L o lilla L. Det var ett tag sen vi sågs med barnen, så den lille hade verkligen växt, börjat krypa och allt!

Min torsdag blir på följande vis, om någon undrar; ingen träning (flyttade den ett dygn framåt), ingen pub, svåger o svärfar kommer hit och lagar mat hos oss. Vi firar födelsedag, punkt. Det blir nog trevligt.

Läggdags, tror att jag ska ge mig på morgonpromenad innan jobbet...

Hemmadag

Lite lätt stressad cyklade jag iväg i ottan till skolan. Jag hade en lista på vad jag skulle hinna hämta, kolla och fixa innan barnen kom. Grejen var ju att jag bara skulle vara där till 9.30, sen var det lilla E som gällde. Hann alltså ha barnen en dubbeltimme, och sen hoppas jag att jag fick ut info och saker så att några andra kan ta hand om klassen ett par dagar.

När jag väl kom hem var det skönt. Lilla E är mycket bättre idag, och han satte igång med matteläxan. Sen har vi sett Björnbröder 2, spelat Lusen, läst, ätit lunch. Jag har hängt lite tvätt, städat toaletterna och målat naglarna också.

På bara någon kvart hopade sig saker över torsdag em o kväll. Allt kommer inte att kunna kombineras. Svåger T fyller 30, och med en framförhållning som ligger på minusskalan ringde han och sa att han nog var i Kalmar på sin födelsedag, och vi kunde kanske äta lite eller nåt. Precis innan hade jag satt upp mig på träning, plus att en kompis till en kompis ringde och ville att jag skulle med på Lilla Puben för att muntra upp vännen som har det lite jobbigt just nu...aaah. Träning +pub funkar. Födelsedag går inte ihop med något annat. Vi skulle höras igen i morgon. Jo tack.

Röstat och klart

Nu är det röstat och klart. Vi vandrade i samlad tropp (R satt kvar i bilen) till vallokalen. Efter det njöt vi av det varma vädret på och vid sidan av fotbollsplanen. Maken spelade med i krogfotbollsturneringen, trots att han inte arbetar på en dylik. Han var värvad av vår restaurangägande vän J, för att någon på planen faktiskt skulle kunna spela fotboll! Hi hi.

E, jag och ungarna satt på filtar och fikade. När lilla E började klaga över att han frös och svepte in sig i alla tröjor som fanns, anade jag oråd. Mycket riktigt, han var jättevarm. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Han har varit så oerhört duktig på att äta allsköns naturmedicin morgon och kväll, och nu får han feber igen. Precis 4,5 vecka sen han blev frisk. Jävla skit, rent ut sagt!

Hemma från jobbet i morgon alltså. Mor lovade att komma och titta till honom på morgonen, så jag kan gå till jobbet första timmarna och styra upp det hela. Hon bjöd dessutom på mycket god middag idag, syster T var också där.

Nu är det lite planeringsdags inför veckan, och sen någon bra film kanske..

Besök hos farfar

Hallå där i natten! Maken har just gett sig av på cykel för att hämta hem ett barn (lilla E) som inte kunde somna på övernattningen. Detta har blivit ett  mönster, så vi får nog frysa översovningar för ett litet tag. Det är tråkigt för honom också att aldrig sova kvar, så nu får vi nog vänta lite.

Idag har jag äntligen besökt farfar. Det var trevligt att prata några timmar. Han blir äldre och skröpligare, men än finns det en massa minnen och glimt i ögat kvar! Han hade varit och besökt sitt gamla barndomshem tillsammans med sin snälle granne. Jag fick se kort på huset, och höra många historier som hade utspelat sig där på 1920-talet!

Jag var sugen på att hitta på något kul ikväll, men det var svårt att komma fram till något. Inte något med barnvakt, svårt att ringa folk med några timmars varsel. Vi lagade mat, tog oss några drinkar och spelade 500 med R. Lilla E var ju fortfarande hos sin kompis då. Det var så kul att bara strunta i tv och spela spel. R tyckte att det var en toppenkväll! I morgon är det val, och sedan ska maken spela fotboll och vi ska titta. Middag hos föräldrarna hägrar också! Godnatt!

Dålig början, bättre slut.

Fy, vilken skitdag det här har varit! Eller, om man ska vara petnoga, så var det mest jobbigt fram till kl 11.00. Tyvärr satt känslan i lite längre. Irriterande barn, som hittar på dumheter hela tiden. De flesta i klassen var säkert lika trevliga som vanligt, men jag blev så oerhört trött på allt ljud och tjat så jag ville gå hem. Efter en välplanerad, men dock högljudd fredagsshow med Lordi som avslutning, fick jag iaf ett mail som jag blev glad för och det hjälpte lite.

Cyklade av mig lite frustration på syster T:s spinningpass.Sen dess är det bra, grabbarna och jag har mysig fredagkväll med tacos och film. Jag har faktiskt hunnit med att ligga i badet en stund också. Pratade med L, hennes Nice-resa hade varit mycket lyckad. Hon var rent lyrisk över hur kul sista kvällen varit. Man och barn hade naturligtvis överlevt själva fyra dagar.

Jag har planer på att se Vuxna människor med Felix Herngren om en halvtimme. Kanske hinner jag hänga tvätten innan dess...

Hej hej!

Hej hej! (säger Nalle eller hur Mu! hi hi)
Idag har det varit jobb jobb, först med barnen och sen mycket att göra efter lektionerna också. Höll på att bli helt tokig på ett föräldrabrev som bara hakade upp sig i datorn, och symbolerna var inte där de brukar osv. Fick till det hyfsat till slut.

När jag kom hem hade maken lagat värsta söndagsmiddagen på en torsdag! Potatis och kött/grönsaksgryta! Plus att disken var borta och tvättmaskinen gick. Halleluja! Undrens tid är icke förbi. Han kände sig uppenbart bättre är igår.

Nu har jag rättat en miljon matteböcker och ska nog se CSI Miami (vad sa jag om att fastna-nu vet jag vilken tid det går). En kopp te kanske?

Middag hos T

Tillbaka från mysig födelsedagsmiddag hos syster. Vi gav henne det hon önskade sig i present, och hon blev nog glad trots att det inte var några större överraskningar..;) God mat, och äntligen fick vi träffa hennes mystiske, hemlige beundrare, ha ha! Barnen uppförde sig fint, mycket tack vare den bärbara datorn och en bra film, och att dörren till sovrummet gick att stänga!

Innan kalaset stod jag o ungarna i kö vid tennishallen av alla ställen. Alla barn som börjar ettan får en inbjudan till den sk "idrottsskolan". De får då prova på en massa olika saker, tre gånger på varje aktivitet, för att sedan kanske ha hittat sin grej och kunna fortsätta. Det är jättebra, enda haken är att det är lite för många ettor i Kalmar, så det var först till kvarn som gällde. Följdaktligen stod vi snällt i kö, och lilla E kom med! Start i ishallen på måndag.

I morgon blir det vallokal i klassrummet. Barnen ska få fyra lekar att rösta på, alla med varsin färg. Det blir skärm och skokartong med hål i för lapparna, röstlängd och det hela! Hoppas de gillar det!

Vill haaaaaaa!!

Hej! Nu är det måndag, och jag är mindre förkyld och mindre deppig. Jag var i stan i em för att inhandla diverse presenter, syster T fyller år och våra grannar har fått sin bebis. Drabbades då plötsligt och oförklarligt ( hmmm) av ett habegär utan dess like! Jag bara hittade saker som jag ville ha hela tiden, allt från kavaj, halsduk, underkläder till lilaskimrande nagellack och cd-skivor. Förstår till fullo hur barnen känner sig när vi säger -"Idag blir det inget till er på stan, bara så ni vet det". Och så ser de ju också hyllorna fulla med härliga saker. Min plånbok den här månaden säger också att det inte blir något till mig, bara så jag vet det! ;)

När lönen kommer om en evighet, och vi inte har en bensinräkning gigant från semestern, ska jag ta mig en tur igen.

I övrigt hade jag tre barn som rymde från skolan idag. Efter rasten var de bara borta, och de missade sista lektionen och kollega C var ute och letade. Till slut återvände de små rymlingarna självmant och de hade varsin jättestor blomma med sig, som de sträckte fram. (uppenbara trädgårdsblommor of course). De fick sig en liten uppsträckning, och jag har ringt föräldrarna, men så söta de var när de kom med blomstren!
See U!

14644-19

14644-19


Här är mina nya gummistövlar. Jag skrev ett långt inlägg alldeles nyss, men texten försvann och det orkar jag inte skriva om. Jag är fortfarande förkyld och deppig.


Svamp

Hej! Vi har just kommit hem från en dag i Blekinge. Solen har lyst och vi har gått i skogen och plockat svamp. Härlig dag, med middag hos svärmor på em. Jag köpte gummistövlar till mig också, som jag kan visa på bild i morgon när jag har den andra datorn!

Just nu känner jag mig lite skum, irriterad liksom. Utan att något har hänt, jag vill inte göra något, inte se film, inte läsa. Usch. Får återkomma i morgon och se om jag känner mig bättre.

Lång jobbdag m ballerina mint

Nu har jag haft föräldramöte. Det gick riktigt bra, stämningen var god och jag fick inga hostattacker eller snordito. Jag trotsade kommunens kostpolicy och bjöd på de gulliga Ballerina mint som är som små hjärtan! Flera föräldrar sade att de gillade skolbloggen och brukade gå in och läsa! Kul, ibland vet man inte om man sitter och skriver i tomme och ingen bryr sig.

Ja, mycket mer än jobb har det inte blivit idag, var hemma mellan 17 o 18 för att äta och byta kläder, och nu ikväll har maken o jag fikat lite och sett CSI Miami. Lustigt, det behövs bara att man råkar hamna framför samma serie ett par gånger så är man inne i den.

Nehe, nu är det Läckberg som gäller. Maken har ett gigantiskt skrapsår på låret från fotbollen, så något annat än bok blir det inte innan sovdags, hi hi!

RHCP

Känner mig bättre idag på det sättet att jag inte är lika trött och hängig. Lite snorigare är jag tyvärr, jag hatar att snyta mig hela tiden. Näsan blir så tråkigt röd. Just nu lyssnar jag på RHCP:s samlade hits. Bra inköp fast jag inte har råd med sånt den här månaden egentligen.


I morgon ska jag ringa följande samtal:
¤ Vaktmästaren (har en liten lista till honom också!)
¤ Folkets park (måste kolla om det blir någon stor loppmarknad inom kort)
¤ Sjukhuset (ska ta tag i mig själv och bli blodgivare igen)


För övrigt ska jag ha föräldramöte i morgon kväll, det kräver viss fundering och planering. I kväll blir det väl inte mycket uträttat, jag ska ringa L o J. L åker snart till Nice med jobbet, och hon är lite nervös för att lilla L ska vara hemma med sin pappa i 4 dagar. Ska börja på Camilla Läckbergs näst senaste deckare. Men nu! Blir det plocka undan efter middagen, hänga upp blöta gympahanddukar och lite Californication......:)

Övernattning

Hej igen! Tillbaka från övernattning med gamla klassen. Jag har ju inte varit på läger sen i söndags förstås, då var jag ledig och gick och tränade hos syster T och fick söndagsmiddag hos J o E. Mycket bra dag.  Tyvärr kände jag redan då att en förkylning var i antågande. Den blev inte sämre igår, så jag jobbade i klassen under dagen och åkte sen ut till övernattningshuset. Det blev så mysigt, vi paddlade kanot, spelade frisbee och fotboll, gick tipsrunda, badade och satt länge vid brasan på kvällen. Vi vuxna var samma gäng som i våras, när den gamla sexan övernattade. Det blev väldigt tätt den här gången, eftersom vi bestämde att nu skulle det åkas på hösten istället!

Åter till förkylningen, den eskalerade givetvis under natten, förkylningar gillar att man är ute på sjön länge och sen sitter vid en eld i timtal...he he. Tur att jag har haft kompledigt idag och kunnat vila. Skulle eg ha varit på möte med tjejsekten just nu, men kände att orken inte var med mig. Som tur var hade jag fixat en del saker redan innan...

Just nu sitter lilla E på nedervåningen och gör matteläxan. Samtidigt som han räknar gör han fortlöpande kommentarer så att resten av huset kan följa minsta pengaväxling! Han är duktig! Nä, nu ska jag bara vila mig och vara bättre (hoppas jag) när morgonen kommer.

Lördagskväll

Mörk och sen lördagskväll. Jag är ensam vaken i huset, barnen sover och maken är ute på galej med fotbollskillarna. Syster T har varit här, jag följde henne till bussen för en timme sen. Vi fikade först på stan, och sen hängde jag o ungarna med henne hem. När syster o jag var klara med det vi gjorde på datorn gick jag och kidsen till Team Sportia och tittade på en enhjuling som R vill köpa. Han har cirkus som Elevens val i skolan, och nu sparar han till en egen cykel.

I kväll fick jag mitt vin! ;) Jag köpte en flaska på stan idag, men tänkte inte öppna den själv. Lyckligtvis bestämde systern sig för att komma och umgås även kvällstid, så vi delade!

Systern berättade om någon hon känner, vars ganska stora barn bor på annan ort, och mamman t barnen motarbetar att han ska få träffa dem. De har inte varit hos honom på tre år. Jag kände att jag nästan började gråta när jag tänkte på det. Hur skulle det kännas att inte få se sina pojkar? Usch, så fruktansvärt. Ibland tänker jag inte tillräckligt på vilken tur jag har, med en man som jag älskar och barn som är friska och goa och finns hos mig. Jag har dessutom en underbar "gammal familj" med föräldrar o syster som finns nära. Hoppas de vet hur mycket jag älskar dem.

Äntligen regnställ

Fredag, fredag! Jag började längta till helgen igår, och nu är den här! Jag styrde upp lite inför att jag inte ska vara i skolan på tisdag. Vem tar klassen när och gör vad? Det känns ganska klart nu, det ska bli så kul att följa med min gamla klass på övernattning mån-tis!

Har varit en liten runda på stan i em. Regnställ till R (äntligen tummen ur) och fika med L på Holmgrens konditori. Tyvärr var inte lilla L med, men å andra sidan kunde vi prata oavbrutna. Goda goda kycklingenchiladas till middag. Jag blev grymt sugen på rödvin till, men det var lite sent påtänkt. Provade lite ur en box i skåpet, men den hade nog varit öppen för länge....

Jag ska lägga mig och läsa nu. Kanske en bubbla först. I morgon ska jag lösa melodikrysset (försöka åtminstone) och fika med syster T. Mysigt!!! Godnatt.

RSS 2.0