Näst sista dagen av 2006

Dagen före nyår. Förmiddagen var slapp och skön, kasade runt i nya morgonrocken till 11.30. Efter frukost laddade vi ner några låtar i min nya mobil och ändrade ringsignal o lite sånt. Föräldrarna var såna supergull och bjöd på lunch - på restaurang! Syster T och hennes J var också med, trevligt. Sen hade jag en timme på mig innan träningspasset började, och alla andra åkte hem. Men då! Passade jag på att inhandla byxor, läppglans och strumpor, plus att jag hann sola! Träningen var svettig, hemfärden var blöt o kall och nu har jag duschat och blivit hungrig igen!

Kvällen ser mycket lugn ut. Jag sov dåligt i natt, så efter sista avsnittet av The Triangle blir det sussa. Vi får se om det blir någon mat innan dess, och en liten lista inför morgondagen kanske! Vi ska åka ut till huset där festen ska vara redan på dagen, och då måste allt vara med; sängkläder, festkläder, raketer och dryck!
See U later, och hinner jag inte skriva något i morgon:

GOTT NYTT ÅR!!!

Mina dejter

Jag fick ihop det! J kom hit i fm och vi var ute på långpromenad m efterföljande kaffe. Mysigt att prata lite när det inte är så många med. Kl 13 befann jag mig på café och åt lunch med några av mina trevliga jobbarkompisar. Och snart kommer syster T o A hit, vi ska se film o äta glass!

Jag har skrivit en liten nyårshälsning i min skolblogg, och tog också några jättefina (ha ha) kort på amaryllisen jag fick av föräldrarna. Hoppas de tycker att det var kul att se den blomman ur tre olika vinklar.

Lov-torsdag i december 2006

Just nu får alla som vill fråga mig hur mycket klockan är. Jag har nämligen en ny fin julklappsklocka på armen! Föräldrarna gav mig en som inte riktigt var min stil, så jag var och bytte den idag. Nu glittrar en rund urtavla med små zirkoner på min arm!

Jag sover påtagligt längre för varje dag nu på lovet. Var ska det sluta? När det känns lite småstressigt att vara tvungen att fara iväg kl 11.00...då har jag gått ner i varv. Jag o barnen åkte och lämnade tillbaka diverse glas, tallrikar o lite av varje, som vi hade lånat av föräldrarna till juldagsfesten. Sen lämnade jag av barn + deras kompis på biografen. De såg Happy feet, och jag spenderade några timmar på stan! Det blev alltså klocka, fyra par trosor, en bh och ett linne. Var uppe hos syster T en stund, men pluggande satte käppar i hjulet för fika. Får bli i morgon.

Efter middagen har vi sett färdigt DaVinci-koden, och R och jag har spelat julklappsspelet Blokus. Jag förlorade givetvis, men det var kul ändå. Nu känner jag att någon nytta bör göras, typ hänga tvätt eller röja upp på barnens rum. Nyårsplaneringen kom av sig lite, för lilla A blev sjuk, men maken och J ska åka och handla i morgon, så det blir nog fest hur som helst.

I morgon ska det bli intressant att se hur jag ska få ihop mina dejter. Några från jobbet; fika kl 13, har lovat J långpromenad o ev kaffe, plus att systern o jag ska ses ( men det blir nog mer kvällstid). Ska nog gå!

Karbad

Skriver en liten stund medan badvattnet rinner ner i karet. Jag kände för att lyxa till det lite så här på lovet och bada mitt på dagen. Jag fick skumbad av tomten, så det måste ju testas! Gud vad det var skönt när de sista släktingarna hade gett sig av igår em! Jag älskar när alla kommer, men det är minst lika skönt när de åker! Maken och jag gosade ner oss i soffan med chokladask och Sagan om ringen.

Idag är det alltså onsdag, men känns som måndag. Maken åkte en runda till jobbet, och jag cyklade till affären och köpte frallor t ungarna o mig. Lilla E fortfarande febrig, men mycket piggare än igår. Jag pratade med E i telefon nyss, och vi bestämde nyårsplanering till i morgon em. Det ska bli skoj, nyår altså!

Nu har vattnet runnit klart, här ska badas!

Jul på sista versen

Hej! Tillbaka i bloggvärlden efter julfirandet! Senast jag skrev var väl i torsdags, och det känns så konstigt att alltihop är över, Lille julafton, julafton och juldagsfesten. Det har varit bra och trevligt alltihop, synd bara att lilla E har haft feber genom hela julhelgen. Han ligger just nu nerbäddad i vår säng och roas av storebror och ett xbox-spel.

Jag fick verkligen bra julklappar, en morgonrock, böcker, parfym, örhängen, klocka och ett par supersnygga byxor av min käre make! Den som läst min blogg förut minns kanske att jag var på modevisning för någon månad sen och provade ett par Guess-byxor som var alldeles för dyra. Det var det paret som låg i paketet! Hurra!

Igår var det alltså vi som stod för släktfirandet, så hela fm sprang maken och jag runt som skållade troll och flyttade in bord o stolar, dukade, lagade mat osv. Tjugo personer i vårt vardagsrum, och det blev jättekul! Mycket mat, snaps och blandade danska och svenska sånger. Vi hade våra sedvanliga tävlingar, och sen var jag bara nöjd med att krypa ihop i soffan mellan två av mina svågrar och sitta och sjunga med i bra låtar! Dans blev det sista timmarna också, och lite översovande släktingar på golv och soffa. Nu har de avrest till Köpenhamn och lugnet har lägrat sig. Jag ska bara slappa resten av dagen och äta upp julgodiset. I morgon får det bli träning!

Marsipan-gran

Jaha, what´s new? I min följetong "Förberedelser inför julen" kommer vi idag till avsnittet där vi gör marsipangodis tillsammans med syster T och där vi också klär granen. Båda sakerna gick bra, även om vi fick vänta en evighet på modern när figurerna väl var tillverkade. Hon hade nämligen kokoset i förvar, och det måste vara smält choklad och kokos på vissa.

Jag orkade faktiskt inte vänta, utan gick hem m kidsen. Bar in min gran och klädde på den. Fick lite hjälp av barnen, men det är bara att inse; jag är den som är mest intresserad av julpynt i familjen.

Usch, jag skriver alltid så sent. Nu är jag trött igen, men i morgon är det sista dagen innan jullovet! Hooray!

Julgransinköp-check!

Hopp och hej! Julen närmar sig som ni alla vet, och dagens julrapport innehåller inköp av gran. Plus att knäcken nu ligger i sin rätta burk. Jag känner mig riktigt stolt, det var första gången jag köpte gran alldeles själv. Först inhandling på Obs bland miljoner människor som ville ha 5% rabatt på sin julmat och som drog runt på kundvagnar from hell. De måste ha ökat storleken på vagnarna med minst en tredjedel, och då blir det trångt i gångarna, gott folk!

När det var överstökat var det alltså dags att besöka farbrorn med julgranarna. Jag blev lite nervös, eftersom det inte fanns någon närstående att rådfråga, men till slut valde jag iaf en lagom stor gran med grenar på alla håll!

Svärfar och svåger T var här på middag, eller svärfar har bott här ett par dagar nu. T var här för att hämta upp honom, och då blev det lite kyckling och potatismos till allihop! Det ska bli så kul att ha stor släktfest på juldagen!!

Nu ska jag läsa några bloggar innan jag kryper till kojs!

Julförberedelserna

Hello readers! Här är jag mitt i julförberedelserna, sista veckan och allt. Jobbet kommer att rulla på ända till fredag, och det tycker jag är länge!! Den här dagen var väldigt trötthetsframkallande, nämligen julpysseldag. Jag trodde att jag hade hamnat på en lättsam station, strutar till granen av glanspapper, men oj vad jag bedrog mig. Inte en enda unge (6-8 år) kunde limma ihop sin egen strut, varpå jag fick snurra och limma ca 50 strutar, plus att vissa var så handfallna att de inte fixade att sätta på handtag heller..Suck.

Väl hemma slog jag in alla julklapparna. Har tre kvar att köpa, det får bli på fredag. Fick faktiskt in ett träningspass också, cyklade mig mycket trött och svettig. Och nu är knäcken kokt och insatt i kylen. Dr House har visst uppenbarat sig på 4:an nu, bäst att gå och se vad han tänker bota idag!
Stressa inte för mycket! // Hellen

Sjöslaget

Ja, en hel del sång och dans blev det, men inte så mycket naket. Det brukar inte bli något vidare av med såna där stripplöften, ;). I övrigt undrar jag vilken del av hjärnan som kopplar ur när man tackar ja till att gå på efterfest på ett ställe som heter Sjöslaget?? Tänk källare, långa träbänkar, en bardisk och några darttavlor. Lägg till diverse mysko personer och du har bilden klar. Stannade ändå ett bra tag, så vi hade väl kul, ha ha. Jag bröt arm med en kille som såg rätt spinkig ut, men han klådde mig till sist.

När vi skulle hemåt och stod vid stationen och väntade på taxi hoppade det ut en lång kille med grå luvtröja ur en bil och kom fram till mig och sa: Du ser lite skum ut. Jag i klänning, stövlar och kappa, såg skum ut! Mohaha!

Idag har jag varit trött, men har ändå julstädat. Övervåningen är inte helt klar, men jag tror att vi kan dra fram en och annan tomte i morgon. Julgodis ska också tillverkas, knäck och kola. På eftermiddagen är det dags för glögg och julklappar med vännerna hos L o P, ska bli trevligt!


Lite sång, lite dans, lite naket..

Nu fungerar bloggandet igen! Här har det varit diverse problem, både med nät o server. Arbetsveckan är ju nästan till ända redan, i morgon är det fredag. Det ska bli kul att gå på personaljulfest i morgon kväll! Vi ska äta och se en show, sen blir det förhoppningsvis lite sång, lite dans och lite naket. ;) En av mina manliga kollegor har lovat att strippa om en av de andra sjunger karaoke samtidigt...Vi får väl se.

I övrigt kan jag meddela apropå mitt förra inlägg om lussekatterna, att Svamp-Bob Fyrkant nu är en officiell form på lussebulle.

Just nu borde jag verkligen lägga mig och få åtminstone nästan 8 h sömn. Jag är konstant trött i dessa dagar. Ändå har jag lagt mig i hyfsad tid nu i veckan, förutom i går för då var jag tvungen att se en av mina favoritfilmer, Nyckeln till frihet.
Har haft en hårtoning i ett tag, nu är den urduschad och håret några nyanser mörkare. När jag satt där på huk i duschen och spolade ur balsamet såg jag plötsligt hur smutsigt det var längst ner vid kaklet! Så jag började helt otippat skura med borste och rengöringsmedel 21.30 på kvällen. Nu är det fint, nu går jag och lägger mig, godnatt!

Lussekatter

Här sitter jag och väntar på att lussekattsdegen ska jäsa färdigt! Eftersom barn ska hjälpa till blir det nog inte bara klassiska lussisar...

Tränat har jag gjort i förmiddags, nytt pump-pass med bra musik. Inhandling på Obs och ett besök hos mormor och morfar har jag också klarat av. Snart är det alltså julbak och nu ska lilla E läsa läsläxan för mig!

Ursäkta...

Det där dubbelinlägget får ni verkligen ursäkta! Det var lite struligt, och plötsligt hade det blivit två!
Nu har jag iaf skrivit 20 julkort, måste köpa några till!

Julklappar o gympa

Hej! Idag är jag lite bakis och trött. Vi var på julbord med makens jobb igår, och det var gott och kul. Framåt kvällen var vi ett gäng som gick vidare till annan lokal. Där blev det drinkar o dans! Träffade E, och senare anslöt även J. Superkul att få några timmar ute med dem helt oplanerat! Syster T satt också med en stund, och vi planerade mitt helt otippade inhopp som pumpinstruktör på söndagspasset, ha ha!

Hemma vid 3-tiden efter att ha gått en flamsig promenad m E o J och bestämt att vi ska bygga hus på tomten bakom deras....Blir det nog inte, men på natten är allt möjligt!

Mycket trött idag alltså, men har trots det löst melodikrysset och varit i stan och köpt julklappar. Hela familjen plus svärmor var med, så det var ett under att jag hittade två klappar. R hade sedan juluppvisning med gymnastiken, så vi satt en timme där och tittade på tomtar och pepparkaksgubbar som flög på trampetten och mattan. Sen fick jag äntligen komma hem och sjunka ner i fåtöljen med ett stort glas kaffe och Klick! Avkopplande, så jag somnade en halvtimme.

Barnen har fotoalbumsfrossa i våra sängar, de är just nu framme vid augusti-02. Det här ska bli en lugn och skön kväll med tända ljus, jag tror att jag ska skriva några julkort!

Julklappar o gympa

Hej! Idag är jag lite bakis och trött. Vi var på julbord med makens jobb igår, och det var gott och kul. Framåt kvällen var vi ett gäng som gick vidare till annan lokal. Där blev det drinkar o dans! Träffade E, och senare anslöt även J. Superkul att få några timmar ute med dem helt oplanerat! Syster T satt också med en stund, och vi planerade mitt helt otippade inhopp som pumpinstruktör på söndagspasset, ha ha!

Hemma vid 3-tiden efter att ha gått en flamsig promenad m E o J och bestämt att vi ska bygga hus på tomten bakom deras....Blir det nog inte, men på natten är allt möjligt!

Mycket trött idag alltså, men har trots det löst melodikrysset och varit i stan och köpt julklappar. Hela familjen plus svärmor var med, så det var ett under att jag hittade två klappar. R hade sedan juluppvisning med gymnastiken, så vi satt en timme där och tittade på tomtar och pepparkaksgubbar som flög på trampetten och mattan. Sen fick jag äntligen komma hem och sjunka ner i fåtöljen med ett stort glas kaffe och Klick! Avkopplande, så jag somnade en halvtimme.

Barnen har fotoalbumsfrossa i våra sängar, de är just nu framme vid augusti-02. Det här ska bli en lugn och skön kväll med tända ljus, jag tror att jag ska skriva några julkort!

Äggklockan ringer!

Oj, vad det blir sällan skrivet nu, jag får skärpa mig! Den här veckan har jag, förutom att jobba, haft julkalas med arbetslaget, pysselkväll med lilla E:s klass och ikväll är det dags för tjejmiddag. Det är helt ok att det är mycket nu, jag var inställd på det, och det är kul saker som händer.

I morgon ska vi ha Nobelfest på jobbet. Långbord i matsalen, och alla barn ska vara finklädda. Vi i personalen ska vara svartovit-klädda och servera. Det blir glass med maränger och sprutande isflammor! Ett barn i varje klass får Nobelpris, jag har suttit och plitat ner motiveringen för min lille pristagare nu. Det ska bli kul, vi har tom kungen och drottningen på besök...(rektor o biträdande klär upp sig).

Nu ringde äggklockan, ska ta ut fläskpannkakan ur ugnen. Folk här hemma måste ju också äta, även om jag är lyxigt bortbjuden! ;) Puss o kram!

Adventsmys

Hej!
Nu var det några dagar sen jag skrev. Ibland känns det som om inget händer som är värt att skriva om. Sen lördagkväll är det iaf, vi har varit hos L o P och ätit god middag. Kidsen var med, så ingen långsittning, men trevlgt var det! Har även hunnit med att städa huset, pynta inför advent, äta lunch på stan, köpa några julklappar och baka pepparkakor med familjen - både egen och min gamla, hos föräldrarna! Späckad dag!

Mysigt att ta fram stjärnan till fönstret, hänga upp hjärtgardinerna och sätta ljus i adventsljusstaken. Med en ny duk på köksbordet också har nedervåningen fått julkänsla.

Nu ska jag gå och lägga mig, i morgon är det dags för julbord! Ska hinna träna först...

RSS 2.0