Barbies guldklänning

Kan ju inte påstå att det har hänt några stora revolutionerande saker sen jag skrev sist. Lyssnar just nu på Elin Sigvardsson. Har varit och badat, druckit kaffe och lagat mat till mig o tre ungar. Spagetti och köttfärssås, och R:s kompis tog tre portioner och sa att han inte brukade gilla sån mat, men det här var gott!!! Sett i skenet av att jag inte är känd som någon Mat-Tina direkt var det en komplimang som hette duga!

 

Pappa har, påskyndad av sin arbetsnarkoman till hjälpsamme granne, börjat rensa ur förrådet hemma för att slå ut en vägg. Jag blev alltså ditbeordrad för att ta hand om all skit som jag lagrat där under årens lopp. Det fanns lite att välja på. Gick nästan i barndom när jag hittade mina Sindy och Barbiedockor. Det var inte långt borta att jag rotat fram Barbies guldlaméklänning som jag vet finns där! Med halterneck! ;)

 

Fler timmar i solstolen med boken, nu är den utläst. Ska ta mig i kragen och klä på mig något mer än bikini. Grannarna vill att vi ska komma bort till dem och grilla korv. Det låter rätt trevligt, men jag är inte så säker på att maken vill. Han kommer cyklande från KFF-matchen om nån timme, eventuellt är han mer sugen på att sleva i sig resterna av spagettin och dega i soffan..Vi får se, nej nu ska jag organisera en vettig matsäck till i morgon. Om febern kan stanna borta så blir det Kreativum i morgon! En vecka kvar på semestern.....


Tennisfest

Vilken mysig fest det blev igår! Vädret höll sig, ett pyttelitet duggande var det enda blöta som kom ner. Aktiva var vi också! Cyklade dit (och tittade på den superfina, silvergrå bilen), spelade tennisturnering och kubb! Tennisen spelades i dubbelmatcher med lottade par, det var lite synd om den man som fick äran att ha mig som dubbelpartner. Av 8 par så förlorade vi till sist matchen om 7/8 pris. Nåja, det var roligt i alla fall, särskilt att sitta i sköna stolar bredvid planen, dricka lite gott och heja på de andra!

 

Fick punka när det var en bit kvar hem, så det måste jag fixa idag. Tittade på sista kvarten av någon gammal film med Tom Berenger och Mimi Rogers (80-tal eller hur!)  Sen for farmodern hem och kudden lockade.

 

Stadskampen utkämpades uppenbarligen inne i Kalmar stad i går kväll. Syster T messade och ville låna maken. Det behövdes tydligen en dansk släkting. Han var inte så sugen på att ställas ut som föremål i ett uppdrag!

 

Trött idag. Ändå åkte jag ju hem i vettig tid igår. Hittills har jag ätit frukost och legat på altanen med en bok. Jag återkommer senare, så får vi se om det har hänt något mer. Dagens låt är Show must go on med Queen.


Ny bil???

Andra regniga lördagen. Fast nu ljusnar det faktiskt lite, och det är inte särskilt kallt..måste intala mig att det kommer att vara OK att partaja ute i eftermiddag/kväll. Tiden för festen har skjutits fram ett par timmar, till kl16. Bra för oss, barnvaktsfarmodern kunde inte komma förrän då nångång.

 

Maken drog med sig min pappa ut på bilkoll i går. Nu är han helt såld på en grå Saab som de hittade. Jag kan höra på hela resonemanget att jag inte kommer att ha något att sätta emot, det kommer att bli en ny bil. Hoppas verkligen att någon vänlig själ vill köpa öket som står i garaget, hmm. Jag har fått lova att vi ska cykla vägen runt bilfirman på väg t kalaset, så jag får se underverket.

 

Idag har jag varit ute och gått, innan regnet kom. Sen har jag löst allt som går i dagens Aftonblad (stort korsord, litet dito och sudokun), kommit på vad jag ska ha på mig, strukit det, laddat mobilen och gjort lunch. Ändå återstår minst 1,5 h att slå ihjäl innan cykling. Ska ringa E, hon mesar och ska inte med idag. Det där med barnvaktsbrist tror jag inte ett dugg på.

 

Dagens låt är Think med Aretha Franklin, bara för att det är en så bra partylåt! Jag vill verkligen ha ett par gummistövlar, men det ska vara ett par söta med mönster - solrosor kanske! ;) Ha en bra lördag!


Days of our lives

Jag fick en sån där känsla i förmiddags, en förundran över att jag faktiskt är vuxen! Nu kan man ju tro att jag skulle ha fattat det eftersom 30-årsdagen har inträffat och jag har jobb, hus och barn... Men ibland när jag träffar gamla kompisar, speciellt sen högstadietiden, så är vi ju likadana som vi var! Vuxen är jag ju, jag äger en hel del vuxensaker (även om jag fortfarande lånar en del av mina underbart väl utrustade närboende föräldrar), såsom kratta, motorsåg, vinterdäck, stavmixer och barskåp! Japp, så är det.

 

Halkade in i ett program på 3:an förut. En riktig långkörarsåpa som jag satt fast i för ett antal år sen, Days of our lives! Det bästa/värsta är att jag kände igen personerna och hade inga problem med att hänga med i handlingen! Förvisso har jag sett ett och annat avsnitt när jag har varit hemma m sjukt barn de senaste åren, men ändå! Kompis J och jag var mammalediga samtidigt, och jag drog in henne också i kletet. Då kunde följande overkliga dialog utspelas på telefon:

-Kollar du nu?

-Ja, händer detta på riktigt?

-Jag tror det, det har varat så länge nu.

-Är de äntligen ihop nu då?

Osv, dagdrömsekvenser var nämligen väldigt vanliga, man visste aldrig riktigt hur det var!

 

Lilla E har fortfarande feber, så jag hålls runt huset. Har varit nere och tagit ett dopp. Det förutspås ju komma enorma regn i morgon, eller kanske redan ikväll, så jag har plockat in allt som ligger ute. En trevlig överraskning när jag kom från badet var att maken hade handlat, varit på systemet och städat förrådet! Det är sommarfest på gång i morgon, vi får väl se om den regnar bort. Det blir nog lite laxgrillning i kväll i alla fall! Dagens låtar är hela Norah Jones senaste album. Lugnt, fint och med en liten skvätt Dolly!


Danskjävlar!!

Jag är fortfarande lite rastlös. Kan ju inte promenera en gång till idag, jag är dessutom ensam hemma med barnen. Lilla E, som precis håller på att lära sig läsa och skriva visar intresse för att lösa korsord!! Jag hjälper honom gärna. Saker jag tycker är roliga att göra med mina barn:

¤ Läsa högt

¤ Korsord o annat pyssel

¤ Bada ute

¤ Spela spel

¤ Prata

¤ Bygga med lego-ibland

 

Saker som inte är riktigt lika kul:

¤ Leka påhittade lekar

¤ Utelekar

 

Disken är avklarad och jag har slängt pappersinsamlingen och skrivit upp mig på att låna bostadsföreningens partytält till på lördag. Det är ju inte jag som ska ha fest, utan J o F. Kanske, kanske är det mot reglerna att ta med sig tälten utanför området, men det tänker jag strunta i. Blir det regn på sommarfesten så är de bra att ha!

 

Är det någor bra på TV ikväll? Annars blir det mera Riket. Danskjävlar!! Dagens låt är 747 med Kent.


Marknad på stan

Inget Kreativum för oss idag. Lilla E hög feber i morse. Det blev Fem myror är fler än fyra elefanter för hans del och promenad till golfbanan och tillbaka för min. Solen har visat sig ganska mycket idag, och jag satt faktikst ute en timme på förmiddagen med mitt korsord och en telefon i högsta hugg. De hade inget med varandra att göra, jag använde dem växelvis! Syster T ringde och ville ha med mig en sväng på marknaden.

 

Japp, jag var ändå tvungen att äntra cykeln och åka till apoteket för barnpanodil. Passade också på att gå in på caféet från igår och uppvisa min tröja. Jag fick genast tillstånd att gå och köpa en ny på deras bekostnad. Orkade dock inte det idag. Systern och jag trängdes med en miljon andra tokspett som ville köpa godis o krimskrams! Det blev julkort (!) för 1 kr st, bröd och lite godis.

 

Lite sol nu på altanen och en god kopp kaffe!


Currydressing i håret

Sen bloggning idag p g a att vårt internet har varit inkopplat till en eller annan konfiguration av en annan dator! Har lånat DVD-boxen m alla avsnitt av den danska serien Riket. Jag såg inte den när den gick på TV, men nu blir det något avsnitt per kväll. Spännande och lite slemmigt, en aning för mycket blod för mig men jag gillar sjukhusets andar.

 

Eftersom vädret fortsätter att förvägra mig strandliv, tog jag cykeln och for till stan. Mötte väninnorna L o K för lite rea-shopping och lunch. Det gick över förväntan, linne, tunika och jeans!! Det går att ha rosa ett bra tag till, eller hur?! Sen var det slut med turen, för när vi precis ätit upp våra kycklingwraps lyckades den stackars servitrisen hälla en hel skål currydressing över mig. Ja, inte helt över, men jag fick både i håret, på tröjan och byxorna. Suck. Kände mig inte i form att fortsätta stadsturen utan åkte hem. Fläcken på min favoritluvtröja (vit) gick inte bort, så det blir till att gå tillbaka.

 

Skottkärran kom till heders igen på eftermiddagen, sten och grus. Det börjar arta sig på framsidan. I morgon är det meningen att jag, grannen och våra barn, ska åka till Kreativum i Karlshamn. Tyvärr har lilla E feber, så vi får väl se hur det går med det. Jag hade en dålig natt igen, hoppas jag får sova bättre i natt. Det är något som gnager i mig, och det går inte attt lösa. Jag funderar för mycket på det. Dagens låt är 99 luftballons (eller hur det stavas på tyska..) med Nena. Godnatt!


Långtråkigt!!!

Jag är lite rastlös just nu. Vilket är hemskt, för tänk om jag hade haft en ledig tisdag mitt i jobbperioden, då hade det varit underbart att bara vara hemma och slippa rätta böcker! Bortskämd är vad jag blir när jag har varit ledig länge!

 

Hur har då den här dagen artat sig? Jo, när jag fikat klart tog jag tag i övervåningen! Röjde och kastade och la tillbaka saker på sina rätta platser. Dammade och dammsög, jodå. Det är ju inte vettigt att vissa grejer bara ligger och skräpar hur länge som helst, fast det tar 1 minut att lägga dem rätt! Sen upptäckte vi att klockan sprungit iväg och vi var hungriga, så det blev pyttipanna m ägg o rödbetor. Det var efter det som rastlösheten kom smygande. Orkade vika en tvätt och vattna blommorna, sen tog jag slut.

 

Jag har suttit och skrivit in telefonnr i mobilen också. Skickade en bild på lilla E som skalar banan till systern, men lyckades inte skriva något. Som tur var kände hon igen sitt gudbarn och fattade att det var mitt nya nummer! :) Sa jag att jag hämtade korten från resan igår? De blev jättebra, vill gärna ha lite mer sånt väder. I morgon kommer lönen!!!! Ta da! K o L och jag ska gå på stan. Jag vill gärna hitta en söt klänning och något linne på rean. Nu får det vara för idag, jag ska andas djupt och känna att det är skönt att vara ledig fast jag har tråkigt, ha ha! Dagens låt är förresten Stockholm i mitt hjärta, vad annars ;)


Soundtrack till livet

Tillbaka i bloggandet igen! Jag blev nästan lite frustrerad när det var nedstängt ett par dagar! Idag har jag varit ute och gått och solat på altanen den lilla halvtimmen eller så det var sol. Jag har faktiskt varit duktig och gått varannan dag nu. I förrgår blickade maken surt från bakfyllesoffan när jag kom tillbaka från promenaden, gjorde lite armhävningar, duschade, drack vatten och år fil med bärmusli! Ja, jag hade vit, fluffig morgonrock på mig ;). Det blev nästan för sunt för honom!

 

Jag fortsätter lite på temat. Oftast när jag är ute och går vill jag lyssna på fåglar o hav, men ibland är det skönt m musik i öronen. Det kan liksom bli soundtracket, eller hur? Kanske inte så kul film, men bara det där setet där det går tid i filmen. Ex:

¤ Sportfilm: De tränar på alla möjliga sätt, kämpar och sliter i snö och hetta. Tuff musik till.

¤ Romantisk film: Går på stranden, picknick, lagar mat, provar varandras hattar..etc Lugnare musik.

¤ Deckare, thriller: Har inga såna avsnitt.

 

Jag har hittat mitt bästa gåsoundtrack, The Ark. Om man bara får ta en artist alltså. Bra takt på nästan alla låtarna, tips.

 

OK, vad annars då? Igår fick jag en ny mobil, med tillhörande nummer. Så nu ska jag lära mig den och försöka prångla ut numret till alla som jag vill ha SMS ifrån! Ännu en inhandling på stormarknad via cykel, det funkar. Bilen är följdaktligen fortfarande stillastående. I söndags em/kväll hade jag och några av kompisarna picknick på Öland. Mycket trevligt, och en bra sak med att ha en gravid väninna är att man har ständig chaufför!

 

Nu blir det kaffe på bryggan, sen ska jag försöka klura ut vad resten av dagen ska innehålla. Jag återkommer!


Sorgligt slut

Tittade på sista timmen av filmen i alla fall. Tårarna har runnit, hela kudden är blöt. Vilket otroligt starkt och sorgligt slut, vilken dödsångest. Tänk att veta att man aldrig mer får se sina barn.

Dancer in the dark

Oftast är det bra med SMS, men ibland är det svårt att få fram den rätta tonen i det man vill säga. Precis som det är svårt att tolka hur den andre har menat också. Fast det är klart, om jag skriver slå en signal, då betyder det ju att jag vill att personen ska ringa mig, eller hur? Jag kunde ju ha ringt själv förstås, men jag visste inte hur läget var där borta. Hmmm

 

Ingen som greppar vad jag svamlar om, och det är ok. Jag är trött och ska snart gå och lägga mig med min nya bok, Kyssa sammet. Ville bara redovisa vad jag använde resten av kvällen till:

¤ Började på boken

¤ Cykeltur på nya cykeln-hämtade R hos kompis

¤ Yatzy m ungarna

¤ Rostat bröd till kvällsmat

¤ Låång godnattsaga - Kalle Anka i Grand Canyon

¤ Började kolla Dancer in the dark, orkar inte med Lars von Trier ikväll

¤ Blogg

Rätt ok. Hoppas hoppas att regnet försvinner till i morgon. Tjejpicknick på Öland är inget regntåligt projekt precis. Godnatt!


Regn på min bröllopsdag!

Regn, regn, regn på min bröllopsdag. Något direkt firande har det inte blivit i alla fall, men jag har fått en blomma. Maken firar genom att spela volleyboll, dricka öl och gå på Kick offpartaj m fotbollslaget! Fy vilken okänslig knöl, tänker ni, men det är helt ok med mig! Tänk er bara att försöka sitta och ha mysig middag när han vet hur OERHÖRT kul alla grabbarna har. Nej, då är det bättre att hitta på något en annan dag.Jag är inte bitter...;)

 

I går kväll grillades det alltså igen, jag tror aldrig att jag har grillat så mycket som den här sommaren. Trevligt att prata lite m föräldrar o syster. Lite yatzy blev det också. Och en cykel!!! Mamma hade köpt sprillans ny, så jag fick överta den gamla. Perfekt för mig som inte har någon egen! När jag kom hem var jag mycket trött, vilket inte alls hjälpte. Låg sömnlös ett antal timmar medan saker snurrade i huvudet. De flesta saker som halkar runt i hjärnan vid 2 på natten går ju inte att göra något åt, och/eller förstoras de upp väldeliga. När jag vaknade efter några timmars sömn förstod jag inte hur jag hade kunnat älta som jag gjorde under natten, men så är det.

 

Idag har jag hållit mig inne, på sin höjd hämtat hö till kaninerna, slängt soporna och betalat grannen för några cider från i torsdags. I övrigt har det varit småpulande här hemma. Har läst ut min bok, den var bra. Försökt luska runt om någon från jobbet ska på det här bröllopet, till vilket jag har skrivit ett telegram, utan resultat.

 

Nu undrar jag bara vad jag ska göra resten av dagen. Tiden har verkligen kommit när jag ska ta tag i det där som skulle göra en regnig dag på semestern. Vad vad?? Läsa gamla dagböcker, damma på ställen jag oftast glömmer, sätta in kort i album, rensa skolväskan, skriva brev. Eller börja på en ny bok. Vi får se! Dagens låt är i alla fall It´s raining men, med Weathergirls och inga andra!


Aktivitetsgård

Lilla E och jag sov så gott och länge i morse! Det var skönt, men eftersom jag hade bestämt mig för att ta en promenad så blev den lite sen. Men det funkade det också.

 

Vädret är verkligen tropiskt opålitligt! När solen är framme är det så varmt och skönt, sekunden efter häller någon en gigantisk hink vatten över huvudet på en! Vi packade ner regnkläderna idag när det var dags för ännu en barnaktivitet. Närmare bestämt aktivitetsgård. Det betyder en upphottad bondgård med studsmattor, ponnyridning, hölass och kiosk. Nej, det lät elakt, det var lantligt och mysigt. Kattungarna var gudomligt söta, hade ingen tittat så hade den tigerfärgade åkt med hem i ryggan. Hade mamsen med mig plus kompis J och C-T. Känns bra att göra något.

 

Nu har syster T kommit hem från Malaga. Så ikväll blir det grill igen, lax den här gången. Det ska bli gott, med nypotatis och god sås. Hon är så snabb på att få sina foton framkallade, så vi får säkert se lite av resan redan idag! Jag har raggat lite på en ny lokal till hennes födelsedag också, vi får se vad hon tycker om den.

 

Okej, bäst att klä sig för sval altankväll. Det blir ingen låt idag, det är ingen som anmäler sig i huvudet. Har lyssnat för lite på musik. Bättre upp i morgon!


Euroshoppers halvliterstvål

Jag älskar när folk har Euroshoppers halvliters flytande tvål på gästtoan! Plus lagom beigevita handdukar från IKEA. Det får mig att pusta ut, alla inreder inte sin gästtoa med svindyra grejer från designbutiker. Hänger det dessutom en liten relieftavla med en livboj över själva toalettstolen, så vet jag att vi har olika smak också..he he.

 

Även frånsett toan var kvällen mycket trevlig. Det var fantastiskt så många hemvändare och några av oss som bor kvar det samlades i G:s trädgård! Barn i olika storlekar, en del hade jag aldrig sett. Det blir väl lätt så när man ofta ses på bröllop eller jämna födelsedagsfester (barnfria). Lilla E och jag fick vara själva när vi kom hem, R sover hos kompis igen och fiskefiluren också. Jag har just sett Kalenderflickorna på TV1000. Den var småsöt, man kanske skulle samla sina 11 närmaste väninnor och en konstnärlig fotograf. I så fall vill jag vara fröken  januari i vit pälshatt och släde!

 

Lite bok nu, och sen sova. I morgon kan det tänkas att det blir promenad igen, vi får se! Vänta ett tag, dagens låt är Romeo återvänder ensam med Kent. Jag vill ha dig du är min du är bara min....


Lokaltidning idag

Se nu fick jag lite sol! Men var det någon i familjen som ville till stranden? Nejdå nejdå. Jag fick ge mig och ligga i solstol på altanen. Skönt iaf att ligga och lyssna på Kent, inte för att det är gladrock direkt, men det var ju inte dansa jag skulle!

 

Fick lokaltidningen i brevlådan idag, ett sånt dår lösnummer som alla får när det är ett par dagar kvar till lön. Bara så att de ska vara säkra på att alla vet att sommarkläderna reas ut nu. Faktiskt kan man hitta ett och annat fynd de sista dagarna av sommarreor, sånt som nästan hängs in direkt, men är nytt nästa år! Typ som att köpa julpynt runt trettonhelgen när det är billigt men man är spyfärdig på kulor och glitter..fast det har jag aldrig gjort!!

 

Nej, dags att börja tänka på lunch. Om jag ska vara hungrig till grillningen gäller det att äta snart ;) Kvällens övningar består mestadels av mina och exets gamla kompisar, vilket gör det förståeligt att maken har flytt t en sommarstuga med fiskespön, en flaska whiskey, pokermarker och två polare. Dock kommer inte själva exet, och även om han gör det så har han sambo och ny bebis med sig, vilket faktiskt hade varit kul att få se när jag tänker efter. jag återkommer i morgon med rapporter om detta!


Hemmafru utan papiljotter

Är fullfjädrad hemmafru, diskar och städar. Barn som spelar monopol eller är ute och cyklar, väninna som kommer och skvallrar lite över köksbordet! Givetvis minus papiljotter och cigg i mungipan.

 

Kom i allafall ut på lång cykeltur till stan för att kolla in barnteater, Pettson o Findus. Mamma bjöd mig och kidsen, mycket snällt. Eftersom det råkar vara min namnsdag idag fick jag också en bok! Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson. jag har kommit en bit i den nu på kvällen och den verkar bra! Höjdpunkten med hela trippen(för ungarnas del alltså) var att det hoppade ett gäng mikroskopiskt små grodor över cykelvägen....say no more.

 

Har nog fått ihop ett litet rim till telegrammet också, men det kräver lite putsning. Ska försöka hitta någon som ska dit, så jag kan få ett skickebud! Nya lurar t mp3:n har äntligen inhandlats! Tummen har alltså kommit ur, och nu kan jag lyssna på Kents nyaste igen!

 

Eventuellt, men bara eventuellt ska jag baka kanelbullar i morgon. Så långt har det gått. Måste ju ändå ta mig till affären, det är grillning på gång på kvällen. Lite gamla kompisar som bor runt ikring Sverige har kommit hem, bra initiativ av min kollega och gamla klasskompis G att ta tag i en träff! Nu ska jag lägga mig och läsa vidare!


Halvtaskiga skämt

Vad har hänt med Allsång på Skansen? Det var första programmet för i år som jag såg igår, och jag undrar varför Anders Lundin har förvandlats till en dåliga-skämt-maskin i mellansnacken. Han brukar väl vara ganska vettig, den sången som han själv hade skrivit hade tänkvärd text. Det är verkligen en del saker som borde tas tag i.

 

Jag har varit ute och gått idag!! Nu är jag igång igen, så måste jag tänka! När jobbet börjar igen går båda barnen på samma ställe, och väldigt nära mig också. Då kommer jag att ha mycket mer tid på morgnarna, alltså tid för promenader!! Syster T, som är en vältränad instruktör på ett av stadens gym har lovat att jag ska få köpa kort där lite billigare t hösten. Det är mycket bra. Oj, vad snygg jag ska bli! ;)

 

Fattar inte vart det mysiga vädret blev av. Idag är det ännu en dag när molnen far över himlen och regnskurar avlöser varandra. Lite strandliv till vill jag gärna ha. Fast idag när jag var ute och gick började jag av någon anledning tänka på höstkläder! En fin kappa med skärp i midjan, nya jeans och en kofta. Ja, det får väl bli en liten runda på stan om ett antal veckor.

 

Idag är en hemmadag, jag är lite rastlös. Maken jobbar, och jag har ju såklart disk och grejer men det är ju inget vidare kul. Dagens låt får bli en lite halvdeppig historia, Du gamla fria nord, med Lasse. Måste få ihop ett bröllopstelegram också, och inspirationen flödar inte direkt. Återkommer med rapporter om det o Pettson o Findus (uteteater i em!)


Fruntimmersveckan

Trodde jag att jag skulle slippa undan matlagningen...När ett roligare projekt hägrade ( mura upp stenpartier) var det plötsligt inga problem med att lämna över lasagnandet till mig. Så, idag har jag gjort min allra första egna lasagne!! Kanske på tiden.

 

Lastat sten har jag alltså också gjort, men fram tills dess gick allt i slow motion. Hela kroppen har varit trött och seg. Tittade i en liten efterrättsbok som följde med Aftonbladet, oj vad mycket mumsigt det fanns där! Den här veckan är det ju Fruntimmersveckan, och alla namnsdagarna fick varsin tårta. Sara, som har namnsdag idag fick en supersmaskig chokladtårta, och vad fick jag (i morgon)?? Morotskaka! Ungefär det enda i hela boken som inte såg gott ut. Jag heter alltså Margareta i mellannamn, efter farmor. Ska nog vara olydig och sno en tårta från en annan dag och bjuda någon på i morgon! ;)

 

Fick lite dåliga nyheter- i alla fall för syster T. Hon ska ha 30-årsfest i september och trodde att hon äntligen hittat en lokal som passade i storlek, läge och pris. Den var då alltså upptagen den aktuella dagen, synd. Jag skickade ett SMS till henne på spanska solkusten och meddelade detta. Inte glad.

 

Nu ska jag slänga mig i soffan och inte röra mig nämnvärt förrän Allsång och Midsumer är över. Ev lite kaffebryggning o barntandborstning, men inte mer än så! Riktig slö sommarinnekväll alltså, och sen sköna sängen! I morgon ska jag gå morgonpromenad!!


Still haven´t found what I´m looking for

Idag är jag trött och lite bakis. Varför glömmer jag såna där små detaljer som att äta på kvällen när det ska exmeras öl?? Nåväl, M och jag hade mycket trevligt på altanen i kvällssolen och cyklade sedan in t stan. KFF-Elfsborg 1-1, vilket kändes lite som en förlust. Uteserveringen var lite väl snabb med att slänga fram dricka till vårt bord..hmm så när det var hemdags var mina ben som trötta klumpar. Antagligen rena änglavakten att jag inte upprepade mitt cykeltilltag från dagtid.

 

Lilla E blev hemkörd från översovningen mitt i natten, sånt händer ju. Han och jag har lekt med lego idag. En rätt bra lek när huvudet är tungt, han styr hela handlingen och jag hänger med och bygger lite olika fordon och djur.

 

Idag känns det att inget vettigt kommer att bli gjort. Eller ett och annat måste jag ju, typ hänga tvätten och lasta sten på bilsläpet, men inget extra! Jag handlade ingredienser till lasagne, och maken skulle aldrig låta mig laga det, så nu slipper jag laga mat också, he he! Inget bestämt om U2biljetterna än, men de är uppenbarligen rätt dyra. De pengarna kan ju också användas till nya jeans och frisörbesök...

 

Dagens låt är Still haven´t found... m U2, gammalt och underbart för en trött hjärna.


Skrapsår och ösregn

Dagar kan verkligen arta sig på olika sätt! Den här kunde ju bara bli bättre, och det blev den också. Kompisar ringde och ville åka till stranden, och lilla pappa var så snäll att han skjutsade oss! Sen att det började ösregna efter en halvtimme gjorde inte så mycket, eftersom en av vännerna bor i närheten. Det blev fika där istället!

 

Barnvakten har jag också trixat ihop! E sover över hos sin flickvän, de är ju faktiskt 6 år nu, ha ha. R sover hos en kompis, så nu ska jag strax öppna en öl och sitta och tjata lite med M och sen cykeltur t stan! Kalmar FF spelar hemma idag, så jag håller tummarna.

 

Dagens inte-så-bra var att när jag cyklade körde en bil ut precis framför mig, så jag fick tvärbromsa! Flög över styret och skrapade upp mig på diverse ställen. Dock är huvudet och cykeln hela vilket är viktigast. Nej, nu kallar ölen på mig! Dagens låt är annars Don´t phunk with my heart med Black eyed peas (tror jag) Hörs i morgon!!


Humöret i botten

Usch, jag är på urdåligt humör. Vaknade och snäste åt ungarna, det är ingen kul början på dagen. Har sovit riktigt skitdåligt. Tips till alla är att inte kombinera att äta för mycket godis, lösa ca tre sudokukryss och ha det för varmt i sovrummet. I den halvslummer jag ändå föll i fortsatte min hjärna att lösa de där japanska sifferhelvetena och det ger ingen ro.

 

Det blir alltid lite bättre av att skriva, och nu spelar Lasse Kom ihåg mig så att jag tänker på ljuvliga konserten och en sak till. Det blir det allt lite bättre av.

 

För att fortsätta älta varför mitt humör är lågt; jag har ingen bil (kaputt ju) och ingen cykel. Solen skiner, men jag har lovat barnen att på något sätt ska vi ta oss in t stan så att de får slösa upp sina veckopengar. Den känslan kan jag förvisso förstå, men jag har knappt någon veckopeng kvar att slösa upp. Sen har jag ingen barnvakt till ikväll när Gborgskompisarna kommer. Typiskt, och de är väl helt inställda på att det ska cyklas in till stan och sitta på uteservering, suck.

 

Som grädde på det moset måste jag förstås städa här hemma också, eftersom det kommer folk (främmande, som min farmor sa..) och så hade jag bestämt mig för att gå morgonprom, men var för trött. Blä, kan ingen bara komma hit och krama mig...:(


Söndagsgodis

Hallå igen!

 

Nu är det sent igen, jag skulle ju lägga mig tidigt idag! Kollade på nån sk romantisk komedi på 3:an, ganska söt. Det blev E som fick påhälsning under cykelturen, hon var hemma och bakis, precis som jag trodde! Det blev lite kaffe och prat, sen susade jag vidare i regnet till inhandlingen.

 

Är just nu alldeles för mätt av söndagsgodiset. Varför går det inte att köpa lagom mycket godis? Antingen blir det för lite, och då irriterar jag mig på det, eller för mycket och då mår jag dåligt. Sovdags är det i alla fall, och dagens låt är fortfarande inspirerad av the 80s. Girls just wanna have fun med Cindy Lauper.Tänkte ha lite i morgon, kul alltså. Vi får väl se...godnatt!


U2 på Ullevi???

Så var det söndag, med lite blandat väder. Jag blir tröttare för varje morgon, ikväll ska jag skärpa mig och sova tidigt. Det blev lite skottkärra igår också, nu med grus i. Men det ska nog bli fint i trädgården när det blir klart.

 

Fikat med J igår utvidgades helt spontant framåt kvällen och blev korvgrillning med hennes sambo o flicka plus Lo P! Jag höll mig i alla fall till mitt beslut att ha nykteristlördag. Vinbärssaft, mineralvatten och kaffe! När de gått hem tittade jag på 80talsmusiken så länge jag orkade.

 

Jag älskade verkligen Live Aid. Den sommaren var jag i Stockholm hos en kompis, förmodligen första resan på egen hand. Vi satt i källaren till deras hus och tittade hela natten. Jag vet att jag var helt uppfylld av hela grejen, och vilket artistgäng!

 

På tal om stora konserter så fick jag ett SMS igår med en förfrågan om jag vill gå på U2! Någon hade två biljetter som inte skulle utnyttjas. Det vill jag verkligen!! Återstår att se vad de kostar, hoppas jag hör från henne snart. Det skulle verkligen fullända min musiksommar, jag har sett Kent, The Ark, Håkan Hellström och Lasse.

 

Idag ska jag nog ta en cykeltur och hälsa på någon som jag inte har träffat på ett tag. Får se vem det kan bli, förmodligen någon som bor nära Coop Forum för jag måste handla och lämna in filmer! ;)


80-tal

Jodå, det blev både gott och trevligt hos föräldrarna. Grill och kubbspel. Sekunden efter att kungen var nerslagen blev det mörkt som på natten, och vilket härligt skyfall!! Senare lyckades jag komma tvåa i kortspelet, mamma är svårslagen.

 

Jag och ungarna sov över, för de små hade redan slocknat när sista given var färdig. Nu är jag dock hemma, har varit och badat, och tänker städa badrummen, dammsuga och lite sånt skoj. Min kompis J har kommit tillbaka från bilsemestern och kommer på fika i eftermiddag. Det ska bli kul att ses igen!

 

Ikväll är det något slags 80talsnatt på TV. Eftersom min kropp känner av att jag har intagit alkohol alla dagar utom en den här veckan, så blir det lagom att ligga och nostalgifrossa med Prince, Madonna, Howard Jones o gänget. Dagens låt blir följdaktligen en 80talare, Papa don´t preach med ovan nämnda dam! P.S. Jag kände mig verkligen inne och med på banan när jag på samma dag löste sudoku och drack rosévin! Ha ha!


Skottkärra till förbannelse

Oj oj, vad jag har fått jobba idag! Det där med stranden höll i sig ca en timme, sen schasade moln o vind hem oss igen. Har ju blivit lite bortskämda med vädret. Väl hemma har jag under glada tillrop såsom "Se det som ett träningspass" eller "Man tänker så bra när man går" kört skottkärra med hela vår häck i delar plus annat bös fram och tillbaka till containern ca 100 ggr. En sak som stämde var i alla fall att man tänkte bra där på vägen fram och tillbaka.

 

Gick där och funderade lite på livet och kärleken. Kom väl inte fram till något vettigt, men ibland är det skönt att gå och älta lite i huvudet när ingen pratar med en. Har annars varit glad idag. Jag fick en underbar komplimang igår angående en kroppsdel som jag gärna vill ha snygg, men inte alltid har tyckt att den är det.. Ha ha, nu undrar ni allt! OK, det var magen. Jag tycker det är så snyggt med en fin mage!

 

Den magen vill nog snart ha lite mat. Det har blivit lite si och så med det idag. Grillning hos föräldrarna alltså, det blir nog gott och trevligt. Efter maten hoppas jag på ett långt härligt parti Gin rummy. Min mamma och pappa har spelat detta kortspel med sina vänner sen jag var liten, och de gör det ibland med mig. Trots denna långa erfarenhet säger ändå pappa minst ett par gånger varje parti: "Va, ska man verkligen ha tre fyrtal, det verkar mycket" eller liknande. Men det hör till.

 

Dagens låt har blivit två. Fantasi med Freestyle och Du ser ut som jag vill kyssa dig, med Lundell. Båda dessa kom in i mitt huvud igår, någon som jag känner vet nog varför...


Varmt idag också

Vilken mysig kväll det blev igår! Efter en dag där jag cyklade mycket fram och tillbaka till olika ställen, diskade och lagade mat så ringde L och fick med mig ut på stan en sväng! Jag duschade och tog på mig mitt nya favoritlinne (turkost förstås, jag har plötsligt börjat älska den färgen). Upp på cykeln igen och iväg till samlingstorget och uteserveringen! Hade väl egentligen tänkt mig kaffe eller glass, men satt plötsligt där med ett kallt glas vitt i handen...så det kan gå!

 

Ljummen kväll, lite livemusik och trevligt sällskap - det kunde inte bli fel! Träffade också på lite andra människor som jag gärna ville prata med...

 

Idag är det, håll i er nu, VARMT!! Har packat väskan, jag börjar få rutin på det nu. Öland blir det nog, måste hitta någonstans där bilen kan rulla fritt..

 

Återkommer!


Sirap i armar o ben

God förmiddag! Idag känns det som sirap i mina armar och ben. Har sovit dåligt p g a ont i ryggen och hög temp i sovrummet. Orkar helt enkelt inte ta mig för något. Jag borde antingen utnyttja denna vackra sommardag till att vara ute (stranden, utflykt..) eller ta tag i något här hemma (vika den gigantiska tvätthögen, diska..), men har inte fått tummen ur än. Har i alla fall löst ut mitt korsord från i går och läst några kapitel i Leif GW-deckaren, alltid något.

 

Syster T har åkt t spanska solkusten en vecka. Hon tyckte nästan att det tog emot att lämna den svenska sommaren, men jag är säker på att hon får kul!

 

Litet dilemma: Göteborgsvännerna är nu i Kalmar. De vill träffas, äta o dricka lite öl, gärna barnfritt så vi kan cykla t stan. Så långt låter det trevligt, vilket det också kan bli, svårigheten är bara pengar o barnvakt. De slantar som fanns kvar efter resan rinner ju bara iväg, och våra barnvakter är bortresta de allra flesta. Måste ta tag i det i dag, bestämma dag o aktivitet.

 

Nehe, nu ska jag ta cykeln och åka och handla. De stackars kaninerna har ingen mat, och så kan vi ju inte ha det!!


Lycklig och förvånad

Nu är det kväll igen! Dagarna är så varma nu, så det är inte läge att sitta inne vid datorn. Särskilt inte med den temperatur som råder här på övervåningen. Har varit på stranden med L och ungarna idag. Tog närmsta Ölandsstranden, vi orkade inte längre. Maken orkade inte överhuvudtaget, jag är faktiskt imponerad av hur mycket strandliv jag ändå har fått med honom på den här sommaren! Sen har vi haft lite fritidsgård här hemma med 4 av ungarnas kompisar på besök. Bad på bryggan var uppskattat!

 

För att komma till väsentligheterna: Vilken UNDERBAR konsert med Lasse igår!!! Jag har aldrig gråtit på en konsert ( det var nära på U2 Ullevi 1997), men det gjorde jag igår. Så fantastisk stämning i vad som måste vara en av Sveriges bästa ställen för mindre utomhusevenemang- vilket ord ha ha! Nästan alla favoritlåtarna var med, och Lasse verkade nästan förvånad över att det faktiskt var folk där, och att vi kunde texterna! Lycklig och förvånad kanske, det får bli dagens låt!

 

Väninnan J, som jag inte har träffat sen midsommar mailade idag från ett soligt Kroatien. Hon o sambon bilar hemåt i morgon, det ska bli så kul att ses igen! I morgon ska vi nog vara på hemmaplan och fortsätta gräva upp diverse envisa rötter i trädgården. Förresten, senaste nytt på vinbärsfronten: saftkok har gått av stapeln idag! Den är inte avsmakad än, jag återkommer med omdöme! Kändes oerhört präktigt att koka saft!


Sommardofter

God morgon!

Idag är det dags för heldag m sol o musik!! Jag har packat ihop badkläder, kläder tills ikväll och biljetterna-tur att jag kom på dem! Jag ska cykla bort till min lilla mamma om en halvtimme och lämna av de små änglarna. Sen är det raka vägen till makens jobb och hämta upp honom, och sen handla lite gott att äta o dricka. Beachvolley o bad. Härligt!!

 

Mina topp 5 sommardofter:

¤ Tallar i solsken (barndom i sommarstuga)

¤ Havet

¤ Jordgubbar

¤ Grill

¤ Nyklippt gräs

 

Dagens låt är Hugger i sten, och nu cyklar jag ut i sommaren!


Grill o drink

Kort inlägg idag, i väntan på grillgästerna. Idag lät vi som sagt bilskrället stå och cyklade in till stan för lite ärenden. Äntligen en fungerande mobiltelefon igen! Stranden inne i stan besöktes, fick trevligt sällskap av L och syster T. Lilla E skulle på kalas till bästa kompisen ( tillika flickvännen hi hi) C-T. Jag cyklade hem så svetten flödade, och har hunnit städa, göra vinbärs(!)paj, duscha och skrubba potatisen! Maken dök upp och marinerade kycklingfiléerna, så nu kan E o J gärna få dyka upp när de vill. jag är både hungrig och sugen på drinkarna på brickan!

 

I morgon är det Lasse!!! Återkommer!

// Hellen


Startmotor kaputt

Jag har otroligt mycket vinbär i trädgården i år. Har verkligen bestämt mig för att vara duktig och plocka dem också, men frågan är: Vad gör man med dem? Jag tror att en paj kan bli gott, men sen då? Frys in dem, tipsade mamma. Okej, och när de har legat i frysen, vad gör jag med dem? Det blir nog som med matrester, om jag sparar dem i kylen några dagar tills de är dåliga och sen slänger dem så får jag inte lika dåligt samvete. Sjukt.

 

Den här dagen har varit ganska lik den förra dagen. Sol, sol och strandliv på Öland. Idag var vi ett större sällskap, mor o far, syster m tre kompisar och vi. Eftersom syster T o vännerna var med fanns det fler skvallertidningar att tillgå än vanligt. Det finns mycket nyttigt att läsa i sådana alster. Man måste ju hänga med.

 

Vi har nu en permanent skylt i bilens framruta. På den står det något ursäktande om den felaktiga parkeringen, men vi har tyvärr fel på startmotorn. Bilskrället måste ju ställas där det är antingen nerförsbacke eller lång raksträcka. Absolut inga bilar framför! Imorgon ska vi cykla till någon närmare beach, så slipper vi putta.

 

Nu har jag styrt upp allt inför tisdagens Winnerbäckkonsert, barnvakt, skjuts hit o dit, ställe att duscha på o s v. Det ska bli så kul!! Nu ska jag ringa E och förhöra mig om bröllopet och höra om vi ska grilla imorgon! Dagens låt är Elden med allas vår. Återkommer!


Full och snygg

Jag är så sugen på lite fest och umgänge!! Och så är mina vänner bortresta eller upptagna, suck. J är i italien, E på bröllop i Halmstad, L middag hos svärföräldrarna o s v. Själv är jag hemma, sitter och dricker en cider i värmen och det närmaste umgänge jag kommer är makens pokerpolare som sitter o skickar runt kort o pengar på altanen.

 

I övrigt har jag dock börjat slänga ut och fiskat in en del krokar om kul saker att göra de närmsta veckorna. GöreborgsM ringde nyss och bjöd in sig till helgen, det ska bli skoj.

 

Idag har jag varit med la famiglia på en sandstrand på Öland. En sån strand där man aldrig träffar en enda kalmarbo, för det är så fullt med folk från övriga Sverige! Långgrunt och vågigt, så att man kan ligga i blöt länge, det är härligt. Måste ju bättra på Portugalbrännan, he he.

 

Dagens jobbiga var att farfar fick åka ambulans t sjukhuset. Som väl var så fixade det till sig och han fick åka hem igen. Måste åka dit nån dag och prata några timmar, eller rättare sagt låta honom prata några timmar.. bara bilen kunde gå igång, det är rätt drygt att alltid behöva putta igång eländet.

 

Dagens låt är Solen i ögonen med Lasse W! Den blir man glad av!


Geckoödlebajs!

Tillbaka!!!

Nu är jag hemma från min semester i härliga Portugal! Mina förhoppningar om Internetcaféer kom på skam, men det kan ju faktiskt vara skönt att vila från all teknik ett tag. Hur har jag haft det då? Jo, det har varit en blandning av mycket primitivt stugliv och vanlig hederlig badsemester. Eftersom stugan (ingen el, hiva upp vatten i brunnen...) var lånad o gratis så var det ju helt OK även om jag en och annan gång längtade efter ett svalt hotellrum med nya lakan istället för att sitta på huk ute och diska i en balja!

Första kvällen, efter två flygbyten och en lång bilfärd genom landet, med nästan ingen mat på hela dagen ska jag villigt erkänna att jag grät när jag fick borsta bort geckoödlebajs från varenda möbel i en minimal stuga och stora skalbaggar vandrade runt på utetoan. Men - redan efter en natts sömn och nybakat bröd till frukost, verkade problemen mindre och geckona riktigt söta. Maken städade toan (snällt!!) och äldsta sonen R tog som sin uppgift hela vistelsen att så fort det hördes ett skrik från toan kom han och bar bort baggen.

 

Sen flöt det på med baddagar, utflykter med hyrbilen, lite shopping i Lagos och en del kalla, lokala öl (Sagres). Eftersom inga lampor fanns utan stearinljusen tändes vid 21.30 så blev man sömnig rätt fort..så jag är faktiskt utvilad efter den här resan! Idag landade vi på Londons flygplats full med kpistförsedda poliser och kroppsvisiteringar. Vi förstod ingenting, kom ju från landet! När vi kom hem fattade vi uppståndelsen efter tunnelbanekatastrofen!

 

Skönt att vara hemma i alla fall, har varit nere vid min kära brygga och badat, slängt i ett par tvättar och ringt mamma! Dagens låt är Lycklig och förvånad med Lasse! Det kommer nog att vara Lasselåtar de närmsta dagarna, det är ju konsert i slottsruinen på tisdag!!

 

Hej på ett tag!


RSS 2.0