Mat från olika länder.

Idag var jag på ett riktigt dåligt humör.Var ute och gick och kände mig så irriterad. Barnen fick siglite snäs och maken också. Det släppte lite när jag kom till jobbet, vi hade friluftsdag.Efter jobbet blev det lite stressigt, handlade och fixade mat till R:s temaavslutning i skolan. Han hade redovisning om Danmark, så det blev smakprov på röde pölser.

Alla barnen i klassen var jätteduktiga! Vilka powerpointpresentationer de hade gjort, och klart och tydligt tal. Provsmakningen från de olika länderna efteråt blev också lyckad, mkt gott att äta och många trevliga föräldrar att prata med! Det är ju ofta så, innan är man inte så sugen på att gå iväg, men när man väl ärpå plats är det trevligt.



Golf och tårta!

Lilla E är mycket nöjd med sin födelsedag. Gårdagen handlade ju mycket om kalaset och presenterna och tårtan med Yoda på. Han var mycket glad för sin nya gitarr och golfbagen. Svärfar kandiderade för att bli utslängd från kalaset genom att ge lilla E ett munspel, en kazoo och en dragflöjt. Nåja, det garanterade ju drag på festen iaf, ha ha! Lasagnen blev lyckad och prinsesstårtan tackar vi morföräldrarna för.

I morse var jag så otroligt trött. Efter kalaset kom jag på att jag hade en kasse böcker att rätta...Skolan var lite upp och ner också. Tröttnade totalt på ungarna mot slutet. Mina egna barn och jag åt middag och sen åkte vi ut till golfbanan. Åt upp resterna av tårtan, och så kom maken hem från Sthlm!!

Nu ska jag nog strax lägga mig, tänkte ta mig en morgonpromenad rätt tidigt.

I ett i ett i ett

Oj, idag har det gått i ett. Visserligen var jobbet lite annorlunda än vanligt, för det var studiedag. Vi satt i arbetslagen och utvärderade året som gått och kollade om vi hade uppnått några av målen. Det hade vi. En hel del trams och flams blev det också, när vi började tröttna på det hela framåt lunchtid. Stackars L som satt och skrev på datorn, det är inte lätt att vara sekreterare även när folk pratar normalt...

Slutade vid 16 och hämtade lilla E. Sen blev det köttfärssås till lasagne, städa toaletter och dammsuga halva nedervåningen. Mot golfbanan, lilla E hade sin sista lektion. Handlade ett par saker jag glömt, hem igen. Barnen gjorde varsin läxa, fick kvällsmat och tittade på ett dinosaurieprogram. Meanwhile...så gjorde jag två lasagner (en med quorn) med benägen hjälp av telefonkocken i Stockholm. Dammsög resten och moppade. Nu har jag bara kvar att slå in några presenter och planera morgondagens jobb....pust. Det här var iaf en bra paus. I morgon har jag en 8-åring!!

Mors Dag

Hemma från Växjö! Lite tidigare än beräknat, för maken fick telefonsamtal från chefen att Stockholmsflyget gick i em istället för i morgon. Suck. Vi har haft kul iaf, mycket drinkkannor, spel och skratt! God mat också. Jag sov så himla bra på luftmadrassen inatt, men det är klart, lägger man sig 2.30 så slocknar man som ett ljus! Någon volleyboll blev det dock inte, vädret var lite ostadigt.

Just nu är jag mycket hungrig, och det passar bra. Mors dagsmiddagen börjar nämligen om 10 minuter hos mamma o pappa! Blev så himla glad idag när vi hämtade ungarna hos farmor. De hade plockat blommor och ritat teckningar till mig, och båda hade täljt varsin liten figur också! Nästan tårögd. Säga vad man vill om maken, men sånt är han inte så bra på att påminna barnen om annars.

Har varit och handlat inför lilla E:s födelsedag. Känns att jag blir själv om alla förberedelser nu, men det ska nog gå bra! Nej, nu är det ombyte och mat!!

Presenter

Inga kolor idag! Helt annorlunda VAB-dag än igår. E och jag åkte t Obs o handlade t helgen. Sen var det stan som gällde, lilla E fick vara hos mormor på hennes jobb medan jag inhandlade presenter. Syster T o jag möttes upp och köpte Mors dagspresent. Samtidigt fick jag syn på lite söta rosa underkläder t mig själv...köpa!!!

Städade, lagade mat och gjorde efterrättsgodis till i morgon. Ska bli jättekul att träffa T o J igen. Lite maräng, drink och volleyboll är aldrig fel!! Nu är jag trött och ska gå och lägga mig, trots classy english sitcom på tv...godnatt!

Många kolor blir det...

Huga, idag har jag ätit många kolor. Det kom några tjejer hit och sålde kolaburkar för sin klassresa, och sånt har jag oerhört svårt att säga nej till. Sen har burken stått i skåpet några dagar, och jag har inte öppnat den, men idag...Och börjar jag äta sånt är det väldigt svårt att sluta. Men nu ska jag sluta.

Har varit hemma med lilla E idag. Ölands djurpark igår gick att genomföra för hans del, men han var ju inte på topp. Maken var hemma med honom på morgonen ända tills bussarna gick, och hämtade direkt efter. I övrigt blev det en toppendag för alla på skolan! Soligt och varmt, och alla barn skötte sig jättebra! Några incidenter får man ju räkna med, såsom att en tjej spydde i karusellen, några tappade bort sina kompisar o hittade dem igen och någon hamnade under vatten, blev rädd och fick sitta och bli kramad av mig en lång stund på bassängkanten. Men annars var det kul. ;)

Efter djurparken var vi på jobbet ett tag, och sen skulle kollega M o jag åka och träna. Vi sätter oss i hennes bil och då upptäcker hon att träningsväskan står hemma på Öland. Fast besluten att ändå träna pusslar hon med min hjälp ihop en utstyrsel, he he. Iklädd min träningstop, mina överdragsbyxor och mina skor (3 nr för stora) men ingen bh tog hon sig igenom cykel o core. Själv hade jag bh, linnet jag haft på dagen, rätt byxor o utegympaskor. Det gick också bra!

Mitt huvud är för närvarande fullt av olika saker som ska inhandlas och fixas. Vi ska åka bort lör-sön, och sen fyller lilla E år. Presenter!! Jag ska släpa med mig den lille sjuke o handla i morgon, han får sitta en stund på mormors jobb medan jag köper det hemliga!! See U!


Bra och dålig dag.

Idag har vi haft en mycket aktiv dag på jobbet! Vi har rörelsevecka, och idag var det löpning 3 km för alla barn. Eller, alla barn skulle ta sig runt banan, det var helt ok att gå! Vår klass hade dragkampskval också, som de tyvärr förlorade. Ingen final för oss nästa fredag. Vädret har varit helt underbart, och jag hoppas verkligen att det fortsätter så i morgon. Hela skolan åker till Ölands djurpark, och då blir det så mycket bättre stämning om solen skiner..;)

Eftermiddagen har varit lugn, jag har läst lite och solat. Sen blev det sämre framåt kvällen, och ni orkar ju antagligen inte ens höra följetongen om lilla E och hans feber, men jag har ont i magen för det gick bara 3,5 vecka den här gången. Han är ju dessutom jätteledsen för att han är sjuk när vi ska på djurparken i morgon. Det får väl bli panodil. Suck.

Bara för det ska jag äta rabarberpaj nu. Det hjälper ju inte, men det blir inte sämre heller.

Tjejmiddag i kvällssol. (stilleben)

Vilka fina bilder jag har i min kamera nu! LB  och jag har haft tjejmiddag här ikväll. Solen sken, och vi var inte stressade utan i bra tidsfas med maten. Middag på altanen med rosévin och god mat, inte så dumt en måndagkväll!

Tjejerna är lite stressade över vår sportfest i sommar. Det märktes när vi började prata om den över rabarerpajen. J o jag var tvungna att lugna dem med att alla inte måste hoppa tresteg eller springa 400 m häck...

Själv är jag lite bekymrad över att lilla E fyller år om en vecka. Inte just för att han blir 8 år, utan mer för att jag inte vet riktigt vad vi ska köpa i present, och maken jobbar i Sthlm den dagen, och på barnkalaset är han i Köpenhamn. Det känns lite mycket, särskilt som jag vill att E ska få det så bra som möjligt. Han ser verkligen fram emot sina kalas! Tur att jag har min kära Mu som hjälper mig på barnkalaset, och vi ska vara i gympasalen på skolan, och där har jag betydligt fler barn under arbetsveckan!

Nu ska jag läsa, har börjat på en ny bok. Fast jag tror att jag ska byta, den är bara pinsam. Jag ligger och vrider mig och hoppar över sidor, det är inte bra.

Badpremiär!!

Idag har jag badat!!! Premiärdoppet vid bryggan togs efter att jag tränat o cyklat mig svettig. Ungarna behövde inget sånt innan, de hoppade glatt i ändå. Deras premiär klarades av redan förra helgen..

Flera timmar innan badet var jag o maken nere på bryggan och la i kajaken. Maken satte sig i och paddlade iväg, kvar satt jag i den vackra sommarmorgonen. Jo, idag var det faktiskt sommar, havet låg helt lugnt och maken försvann i fjärran. ;) Jag gick hem o åt frukost på altanen.

Modern och jag var på sjukhuset och hälsade på morföräldrarna mitt på dagen. De stackarna hamnade i en bilolycka i onsdags och ligger och försöker repa sig efter detta. Huga, det var otäckt o gråtigt innan jag visste hur det gått.

Eftermiddagen har inte varit lika mysig som förmiddagen. Jag fastnade i en massa saker som var tvungna att göras, rätta böcker, städa färdigt, diska och göra paj. Ska ha tjejmiddag här i morgon kväll, så lite förberedelser var av nöden. Till råga på allt var det ingen Wallander! Trist ubåtsfilm istället, blä. Nu har vi sociala klubben här, en som ligger i soffan och lyssnar på en ljudbok i ipoden, plus tittar på fotboll utan ljud, och en som sitter vid datorn. Så kan det gå, men jag ska nog snart lägga mig o läsa istället! Ha en bra måndag!!

Polobabydoll...?

Stod i mitt sovrumsfönster nyss, fortfarande lite kvällsljust och tittade ner på trädgården och grannarnas trädgårdar. Tänkte på att det är härligt att ha sin trädgård nu när det är vår och sommar, det är den bästa tiden här! Nu har vår bostadsförening äntligen fått till ett köp av hela härligheten, så alldeles snart har vi en bostadsrätt! Det blir väl ingen större skillnad egentligen, men det är kul att kunna fixa lite här när det är ens eget. Makens händiga bröder kommer upp från Danmark i sommar, så då kan vi göra om en del i köket. Kikade lite på ikea igår..

Syster T har varit här ikväll, vi har ätit nachos och supergod guacamole, lite rött vin och original Baileys ;). Vi hade några veckotidningar också, så vi känner oss oerhört uppdaterade vad gäller sommarens "måsten" i kläd o sminkväg. Vissa saker, som långärmad polobabydollklänning eller overkneestrumpor kändes dock inte nödvändiga, he he.

Nu ska jag snart gå och lägga mig tror jag. Gjorde ett jätteröj på övervåningen idag, men lyckades inte riktigt slutföra det hela, så det ligger en gigantisk hög med saker precis ovanför trappan. Den ska jag dela ut på sina rätta platser i morgon, sen är det fint! Lite träning blir det nog också, och en rabarberpaj! Sov gott!

Roomservice

Oj, här sitter jag och gråter lite till ett gammalt Vänneravsnitt från typ 1997. Så kan det bli, fast nu när jag inte har 3:an längre så gråter jag iaf inte till Extreme home makeover längre, ;). Egentligen måste jag göra kvällsmat till barnen nu, men de har ju så kul ute, och vi är lediga i morgon..Inga läxor som jag måste tvinga dem att göra, skönt.

Nu kom de in, och vi bestämde att det blir lite mat om 20 min. Maken kommer med Sthlmsflyget om någon timme, det ska bli skönt att träffas lite nu i helgen. Först var jag i Köpenhamn tre dagar, sen slängde jag ur alla mina kläder ur resväskan och han tryckte ner sina och åkte iväg till huvudstaden lika många dagar. Så nu känns det härligt att båda är lediga några dagar.

Roomservice kändis...hmm Jag skulle nog inte vilja att hela svenska folket visste hur det såg ut i mitt vardagsrum. Anders Lundin verkar hur som helst sympatisk fortfarande efter en kvarts tittande. Men nu; blodpudding!

Fallhöjd

Klockan är snart 22, och himlen är fortfarande ljust blå. Idag var jag och två av mina jobbarkompisar på något som kallades möbleringsmöte. Vi tre ska vara ett litet team till hösten, och då ska det nya skolhuset vara klart. Idag skulle vi få tycka till om möbleringen av våra klassrum. Vi fick inte bestämma så mycket direkt, men färgen på soffan är ju alltid något, ha ha!

Idag var det ingen golf, istället blev det lite hemmaarbete för mig. Dvs tvätta, vattna blommor och sånt. Förhörde lilla E på sexans tabell. Han har verkligen helt vansinniga läxor för att gå i ettan, tur att han verkar klara det bra. R:s matteläxor är riktigt kul för mig också.

Har kollat lite på House nu. Tur att de har fått in hans gamla fru i handlingen, annars började det bli lite långtråkigt med samma koncept varje gång. Tror att jag ska gå och lägga mig nu och läsa min konstiga bok, Fallhöjd av Nick Hornby. Den handlar om fyra personer som träffas på ett tak på nyårsafton, alla har bestämt sig för att ta livet av sig. Det blir inte så, och nu får jag se vad de hittar på för att kunna leva vidare...

Golfande barn!

Nu har vi varit på första prov-på rundan i golf för R o lilla E. De ska gå fyra gånger var, och båda tyckte att det var jättekul! De träffade bollen många gånger! På väg hem från golfbanan delade vi ut lite inbjudningskort till E:s båda kalas. Släkten o kompisarna. Under tiden försökte ungarna lura ut så mycket som möjligt om handicapsystemet i golf! ;)

Det blev lite sent idag, just nu läser lilla E sin läsläxa för mig medan jag skriver. Sen blir det kvällsmat och CSI NY (för mig alltså, för de andra två blir det sängen). Jag ska rätta lite böcker och skriva en del papper.

Nej,nu får jag nog koncentrera mig lite på sonens läsande! See U!

Köpenhamn!!!

Tillbaka efter en härlig Köpenhamnshelg! Hela arbetslaget har varit iväg fre morgon till sön em. Fantastiskt trevligt med så många glada mysiga jobbarkompisar, god mat, vin och lite shopping! Och då har jag ju inte nämnt kall öl på uteservering i Nyhavn, besök i en moské och stora paraplydrinkar på baren Stella! Mycket nöjd alltså.

Det är alltid svårt att komma hem och snabbt ladda om för att börja jobba i morgon, när man har varit iväg och haft så kul under helgen. Hade ändå en hel del energi när jag kom hem från tåget och satte igång tvätt o diskmaskiner, slängde sopor och papper och bytte lakan. Nu börjar den energinivån sjunka rejält eftersom jag inte har ätit sen hotellfrukosten vid pass 10.00. Jag räknar inte riktigt mjukglass, banan och en kanelbulle. ;) VIsst ja, en halv rulle Lakritsal också!

Maken har varit på KFF-match och lovade i telefon strax efter 18 att han skulle hämta pizza. Nu är klockan 19.45, och han har fortfarande inte dykt upp, jo nu kommer han! Gott med mat, vi hörs!

Bowling

Hej!
Äntligen skriver jag igen! Det är så drygt att inte ha tillgång till dator när man vill. Pratade med en jobbarkompis om det häromdagen, hur van man har blivit vid internet. På jobbet är det ju mail o faktasök, och hemma är det också mail, bloggar, fakta, beställa saker mm. Det känns totalt off när nätet inte funkar som det ska!

Ikväll har jag och ungarna varit och bowlat med min klass. Det var kul, jag överlät dock bowlandet den här gången åt ungarna o deras föräldrar, så kunde jag gå runt och ta kort och prata lite med alla.

Det är så underbart med dessa vårkvällar! Ljust och härligt, och ikväll luktade det gott av regn som fallit också. På fredag åker jag till Köpenhamn med arbetslaget!! Det ska bli roligt! Nu ska jag lägga in korten från bowlingen och blogga iväg dem på min skolblogg. Ha en bra kväll!

Sköna maj välkommen..

Hej! Jag gjorde faktiskt något åt det igår. Blev på mkt bättre humör framåt em.Vi åkte t vännerna M o A i Rinkabyholm, medförande en stor sallad och bröd. Där hade det precis riggats upp en stor studsmatta...Ungarna blev som galna, och jag lät tom lilla E hoppa. Vilket jag bittert ångrade i natt när han var varm igen. I såna situationer märker jag att jag faller för hans böner och låter honom göra saker som jag egentligen vet att han inte borde. Suck.

Nåväl, köttet blev grillat o gott, och vi fick oss en promenad till elden. R tyckte nog att vi var alldeles för kort stund vid brasan, men vi andra tyckte att 45 min var precis lagom! ;) Vi hann ju se tändningen, ta lite lotter, kasta bollar och säga hej till de som vi faktiskt kände igen. Sen var det kaffe och mer vin!

Idag har min hals varit totalt igenslammad (nice word). Av och till låter det som en kråka när jag försöker säga något, snart dags för nyponte igen. I morgon måste jag ju prata en hel del i klassrummet. 

Kände mig som en snäll mamma nu på em, när jag helt opåkallat ställde mig o bakade en kladdkaka och bjöd barnen med kompisar på fika i solen! Syster T och modern kom förbi en sväng. 

Nu ska jag ringa hem barnen, läxor ska göras, kvällsmat ska ätas, locket ska läggas på brunnen! Ha en bra arbetsvecka alla tre dagarna!  :)


RSS 2.0