Det blir bara värre framåt....

Den här dagen blev lite bättre framåt förmiddagen. Men det är inget att mäta efter, för tisdagar är allmänt sett min bästa arbetsdag. I morgon kommer den längsta, vi får se hur jag är då.

I morse blev det så där hemskt, jag vaknade av att katten ville ut ,och trodde att klockan var sådär 2-3. Alltså flera timmar kvar att sova. Då var det bara 20 minuter till uppdags! Fy, så nesligt.

Pratade med nyblivna mamma L ikväll. Hon är till lika delar förtjust, trött och rädd för vad de har ställt till med. Ska dit en runda på fredag och distrahera henne lite, så hon inte blir alltför kokongad. Måste fixa söt present tills dess.

Har provkört bil idag. Alfa Romeo, en bil som det bara är fel på enligt min far. Den här verkade ok so far. Vi får se, men framåt helgen ska väl bestämma oss.

Nu ska jag rätta tusen matteböcker och äta upp de återstående kärleksmumskanterna!

Kingkong going on 30

Gud, vad jag är trött på mitt jobb. Jag orkar inte gå dit en enda sekund till. Ändå vet jag att jag kommer att gå upp  kl 6 i morgon igen och gå dit i alla fall. Det går i perioder, men just nu känns det som att jag ska börja gråta eller kräkas när jag är på väg dit. Jag brukar vara ganska glad av mig, så det syntes nog på mig idag att jag var nere. Flera frågade om jag var ledsen eller så. Tur att jobbarkompisarna är världens bästa.

Vi lånade ett par filmer av vännerna häromdan. Brända, sschh! På den ena stod det skrivet med tuschpenna Kingkong, och på fodralet var det en bild från just filmen Kingkong. Döm om vår förvåning när filmen börjar och är 13 going on 30!!! Hmmmm. Halvpinsam, lite småsöt historia av det där slaget barn-får-nån-slags-förtrollning-och -hamnar-i-vuxen-kropp. Nåja, vi såg den, pausade givetvis för Prison break, vilket upplopp idag!

Nu är det läsa o sova o vakna till en ny hemsk arbetsdag.

Slut på kalasen

Nu är alla kalasen avklarade! I fredags for jag runt som en skottspole för att hinna både träna och handla på Obs medan R var p lasergamekalas. I går städade jag på fm, och lilla E och jag bakade chokladbollar. Sen var det släkt här, och prinsesstårta och hela kitet, trevligt med vinterpromenad/pulkaåkning på slutet. Kalassviten har avslutats idag med barnkalas i gympasalen, alla hade roligt, men det är lite skönt när föräldrarna kommer och hämtar sina barn...

I går kväll var jag och maken på 35-årsfest hos F. Det var italiensk buffé med efterföljande pokerspel! Tjejerna och killarna delade sig och sen var det Texas holdem. Jag fattar reglerna, men har väldigt svårt för själva bluffandet. Åkte ut ganska fort. Sen fastnade K och jag (och ett gäng till) vid Buzz, ett musikfrågesportprogram på Playstation. Rött vin, vänner och musiktävling....det är inte dumt!

Är nu ganska trött. Vi lånade några filmer av J o F igår, det är nog läge att titta på någon av dem snart! Usch, vad helgerna går fort. Det är så skönt på fredagkvällen, och nu är det redan söndag.

Snart träning!

Nu har jag fått se den lilla bebben! Tyvärr var det dålig timing vid mitt besök, för lillen var både hungrig och arg.  Jag hade mina funderingar på hur jag skulle hinna köpa present, och bestämde mig för att vänta med det tills de kommer hem. Däremot köpte jag något till den nyblivna mamman som jag uppskattade när jag låg på BB; godis och en slaskig veckotidning!

Nu ska jag gå och byta om inför träningen, och släppa av R på kalaset på vägen!!

Bebis!!!

Min kompis L har fått sin bebis! I natt när vi alla sov, passade den lilla ungen på att komma ut. Det blev en pojke. Jag blev verkligen överraskad när jag fick sms på jobbet idag, för den var inte beräknad förrän om två veckor. Har pratat med henne, och hon lät lugn och sansad. I morgon blir det BB-besök!!

Min egen pojke fyller ju 10 idag, så nu har de samma födelsedag. Han är nöjd och glad med sin dag. Syster T har varit här med present och vi har fikat lite. Sen har vi inte sett av födelsedagsbarnet så mycket, för han fick böcker och en mp3spelare....

I morgon är det temadag i skolan, alltså inga vanliga lektioner. Känns rätt skönt, även om det kan bli tjatigt den sjunde gången man kör samma station med nya barn. Får ta och skriva veckobrevet nu, så det är klart. Och fundera ut hur jag ska pussla ihop träning, handling, BB och lämning av R på kalas i morgon.

Sista avsnittet

Nu har jag sett allra sista avsnittet av Vänner. Jag vet, alla andra såg sista avsnittet för typ två år sen, men jag har femman nu. Repriser är aldrig fel. Det var faktiskt lite sorgligt när de gick ut ur lägenheten, de är riktiga personer, eller hur? ;)

Nu är allt inhandlat och klart inför 10-års födelsedagen i morgon. Jag tror att födelsedagsbarnet själv ligger i sängen och har svårt att sova just nu. Sista paketet ska slås in bara, så ska jag gå och lägga mig.

Känner mig mycket bättre också, ingen huvudvärk eller halsont idag!

Retfull hosta

Det blev minsann ingen träning, jag blev sämre i stället. Det har inte blivit någon riktig sjuka av det hela, men ont i huvud och hals och en retfull hosta. Har varit på jobbet ändå, men tålamodsnivån sjunker i takt med att huvudvärken tilltar.

Jag känner mig tråkig just nu, jag har inget vettigt att skriva om. Inget kul och revolutionerande händer mig. Jag hörde förstås lite fågelsång ute idag, det var fint. Längtar väldigt efter ljuset nu, i februari brukar det börja kännas att dagarna återvänder. Snö och pulkarace i all ära, men tänk lite tussilago och talgoxar, suck. Som väl är kan jag vara njutningsfördröjare (Vanilla sky) och tänka att ju längre snön och kylan finns kvar, desto härligare blir det sen!

Några dagar framöver nu är det vår 10-åring som gäller. Handla till kalas och presenter, städa och baka! Han ser verkligen fram emot sin födelsedag, hoppas den blir riktigt bra! Jag ska göra mitt bästa.

Nu ska jag lösa en svår sudoku och sen gå och lägga mig med Predikanten. Som väl är så är det titeln på en bok, inte den lokale prästen.


Liiite ont i halsen

Valet och kvalet...Ska jag träna eller inte? Min hals är inte världens bästa, och jag har fått lite hosta, men å andra sidan är det ju inte någon konditionsträning jag ska på, utan bodypump. Jag avvaktar till efter frukost.

Överlevde alltså lördagen utan annat sällskap än familjen, och även den krympte ihop. R packade ihop kudde och pyjamas och skulle sova över hos en kompis. I of sig kom han hem igen vid 22.30, för då hade kompisen somnat och det kunde inte han!

Maken och jag tog en snöig kvällspromenad, och gick förbi föräldrarnas hus. Därinne upptäckte vi att de hade besök av min morbror m sambo. Fick roliga idéer om att trycka snöiga näsor mot fönstret, men jag skulle själv bli så rädd om någon gjorde så...Vi nöjde oss med att knacka på och komma in och säga hej.

Nu är det nog dags att fixa fram lite frukost, och bestämma sig.

Fossil

Nu har det faktiskt slutat snöa för ett ögonblick. Vilken vinter! Nej, det började igen. Det krävdes en del skottande för att komma ut med bilen, R skulle spela fotboll. När den väl var ute passade vi på att åka in till stan en sväng. Lämnade in mitt fina Fossilarmband, som jag fick på födelsedagen, till förlängning. En länk extra, så sitter det perfekt. Låter som att jag har världens fetaste handleder....

Konstigt, för bara ett par veckor sen var jag socialt utmattad, och orkade nästan inte laga mat. I dag är det lördag, och vi ska inte träffa några eller ut på något. Även om jag innerst inne tycker att det är rätt skönt, så har jag ändå något i mig som säger att det är lördag, visst borde man umgås med folk. Why? Jag har ju fikat med vänner två gånger i veckan som gått, och nästa vecka fyller R 10 år, så då får jag släktumgänge också. Räcker inte det, va va? Jag får ta mig i kragen och tänka om.

I går, sent, när jag egentligen skulle sova, började tankarna snurra runt jobbet. En massa saker poppade upp i hjärnan, hur vi skulle jobba, teman, allt möjligt. Det gick inte att tränga undan dem, så jag fick gå upp och skriva ner alltihop på ett papper. Sen var huvudet lugnt, och jag somnade! Återstår bara att strukturera upp anteckningarna så att jag vet hur jag menade...Ha en bra lördag, hur ni än har den!

Vattensäng?

Nu funkar det här stället igen! Igår kväll när jag skulle avlägga rapport, gick allting så långsamt att jag tröttnade. ;) Nu är det helg igen, den här veckan blev lite konstig vad gäller jobbet, hemma två dagar och idag har vi suttit halva dagen och skrivit om kursplanerna i matte.

igår var syster T här på kvällsfika, hon var nöjd med att vi kunde se ett reprisavsnitt av Vänner. Det var jag med, önskar att de sände två på rad. idag har vi haft två snälla barnvakter här hos feberbarnet. Pappa sällskapade honom på fm, och sen kom systern och avlöste. Det var verkligen snällt, maken ville helst inte ställa in sin kurs för tredje gången.

Nu ska jag titta på en mysko film om vattensängar, på datorn alltså. Ska försöka få hit länken i nästa inlägg!

Tom och Jerry

Idag känner jag mig också lite risig. Ont i huvudet och lite känning i halsen. Inte bra, jag vill träna i kväll. Det känns i alla fall skönt att jag var på jobbet i går kväll och tog fram böcker, skrev lapp om vad barnen kan tänkas göra idag. Synd bara att lilla E inte är lika självständig som R, då hade jag nog kunnat få sova rätt länge i morse. Får bara R tag på en bok eller tidning så hör man inte av honom på ett tag.

I em blir det fika på stan m L o J innan gymtime. Det börjar bli riktigt spännande med L:s stora mage. Några veckor kvar. Vi är ju många av kompisarna som har barn, men jag tror att jag hade för små barn själv när de kom för att engagera mig så mycket. Nu, när mina egna börjar bli lite större känns det jättekul med en ny liten bebbe. Sen är ju L en av mina bästa kompisar också!

För att återknyta till gårdagens inlägg om skumma barnprogram, nu är det klassiska gamla Tom och Jerry som rullar. Det är ju för all del lite märkligt hur mycket stryk de tål, men klassiskt är det.

Effektiv - och snäll

Jag har varit grymt effektiv, och ändå snäll, här under min sjukabarndag. Menar att jag har fått en del gjort (disk, städa ur kökslådor, dammsuga, moppa, städa kaninbur) och lekt och spelat Elddonet med sonen! Snart dags för hämtning av den andre. Igår kväll, innan vi kollade bilar, for vi runt och delade ut inbjudningskort t R:s kalas. Vi kände oss som riktiga muppar när vi gick och letade efter rätt lägenhetsnummer i området på andra sidan vägen. Hoppas alla fick sina kort....

Tur att jag har mina fina röda hjärtgardiner kvar. Annars går vardagsrummet väldigt mycket i vitt, svart och grönt nu (många växter). Fint, men lite färglöst (snyggt -men inte pråligt) ha ha!

Fever

Så var det dags igen. Lilla E har feber. Sen vi började med vitaminpiller två gånger om dagen har det dragit ut från fyra till fem veckor mellan gångerna och han får inte lika hög feber. Detta är inte vetenskapligt bevisat förstås, men vi tror det. Hemma från jobbet idag i alla fall, klockan är halv 10 och vi har hunnit med att se på tecknat, äta frukost och leka med mjukisdjuren. Just nu är det ruggigt konstiga filmer på Cartoon network. Eller vad sägs om en vessla och en babian som blir nedkrympta och insprutade i någons kropp för att operera. De växte för tidigt, och nu bor de i hans huvud, grillandes korv på hjärnan.....

Bilen, den andra följetongen efter E:s feber, piggade på sig igen. Tyvärr har vi ju ingen aning om när den tänker hosta ihop igen. Följdaktligen tog maken och jag oss en biltittarrunda igår em. Det fanns många tänkbara objekt, men naturligtvis blev båda kära i en knallröd cityjeep som kostade ca 100 000 för mycket! Typical.

Nu är vesslan och babianen på gymmet och tränar. De har spanat in en dam med jättehår som de förföljer på diverse sätt. Jag säger då det.

Januari med grå snö

Idag är det verkligen januari när den är som sämst. Smutsig snö och grådimmigt. Tom gatubelysningen var på när vi körde mot hemstaden. Trevligt kalas igår, jag hade en liten downperiod runt 21-22. Blev supertrött och kunde knappt följa med i samtalet. Tur att någon släpade upp det gamla hederliga TP-spelet från källaren! Då blev det bättre fart på mig, och sen var det sena natta.

Idag har vi mest packat ihop oss, suttit och pratat lite och kört hem. Bilen har börjat uppföra sig konstigt igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Tröttsamt är det i alla fall. Lyckades ta oss hem.

Igår gick min kompis E ut skolan. Nu är hon färdig socionom, och ska ut på arbetsmarknaden. Snart är det träning och lite planering inför morgondagen!

På kalas

Idag skriver jag från svärfars födelsedagskalas! Vi äter och dricker gott, och blir visst kvar i Karlskrona över natten!
Skriver mer imorgon!

Kissen och jag i soffan

Upptäckte i förra inlägget att det kanske kunde tolkas som att maken är med i ett bowlinglag, ha ha! Det är fotbollen, men ikväll bowlar de. Vi andra har varit på julgransraskning. Det blev inte bara godis, utan kycklingenchiladas också, som väl var. Man kan ju inte överleva på polkagrisstänger och chokladparaplyn även om det är gott!

Gud, så vuxna presenter jag fick, märkte jag när jag såg dem på rad. Jag gillar dem verkligen, men lyssna här igen: soffkudde, duk, ljusstakar, resväska, kakform. Hmmm Å andra sidan fick jag ju också träningstop, örhängen, armband och en kommande ny frisyr! För att inte tala om makens present, som består av att jag håller mig ledig den 4 februari från 12 och framåt!! Vad ska hända, vad ska hända???

Nu har jag tryckt i mig de sista polkagrisarna och tittar på Almost famous. Den är rätt bra, men jag har sett den förut så jag behöver inte koncentrera mig 100. Natti!

Julen ska ut!!

Hej! Oj, så dålig jag har varit på att skriva de senaste dagarna! Det kan bero på att skolan har börjat, men också på att datorn har varit extremt upptagen här hemma på kvällarna.

Nu har hursom helst första arbetsveckan gått, och det gick ju bra. Min födelsedag är avklarad och det gick att ladda om och äta god mat och dricka vin igen efter lördagens urladdning! ;) Jag blev så glad när maken kom och hämtade mig på jobbet och berättade att mötet var inställt, han kunde vara hemma och hjälpa mig med mat och städning! Det ryckte verkligen upp födelsedagen. Fick många fina presenter, resväska, partyväska, kakform, soffkudde och presentkort hos frisören!

Idag är det 20ndag Knut och julen ska ut! Jag har börjat plocka ner lite julprydnader och snart ska jag ge mig på granen....huga! Mamma ringer nog snart, vi ska dit och raska ut deras gran också. Den är mycket bättre utrustad än vår, godismässigt! Maken ska upptakta med sitt nya lag, lite bowling. Jag har tänkt mig en lugn kväll i soffan. I morgon bär det av till svärfar, 60 år!


Party party!

Idag är datorn framför TV:n. Den agerade musikmaskin och lekredskap på partajet igår! 35-årsfest med vännerna igår kväll, och idag är jag mycket trött. Det var det värt, för vi hade jättekul! Mat och mycket dryck, plus att vi körde tävlingarna från juldagen i repris. Det var bara syster T som hade gjort dem, så hon fick hjälpa tävlingsledningen istället. Vid 12-tiden åkte vi in till stan, vilket var ett tag sen. Lite dans och lite mer dryck, (onödigt kan tyckas idag, drycken alltså). Sen gick maken i strid med taxibolaget, för de hade fortfarande inte ringt, och inte kommit förut heller. gav upp till slut och ringde annat bolag. Hem och åt upp resterna av burritosen - gott!!

Sammantaget en trevlig ( haha) födelsedagsfirning, fick fin träningstop och smycken av mina gulliga kompisar! Känns tungt att ladda om inför morgondagen, jobbet börjar.....

Trettondagsmiddag-igår!

Städa städa! idag ska det bli fint här! Maken var trevlig och åkte och handlade inför kalasen. har just fått ut alla barnen också, bäst att passa på med deras rum.

Igår kväll samlades den sk gamla familjen hos mamma o pappa. Dvs bara syster T och jag, inga barn och ingen man. De var ju bjudna, men stannade hellre hemma. R hade översovande kompis. Det var så god mat! Små smaskiga pastejer och champagne till förrätt, fisksoppa och rött vin till huvudrätt och ostkaka till efterrätt! Mums!

Vi förlorade oss rätt mycket i gamla minnen om jular och midsomrar som gått, plus att fotoalbum från slutet av 80-talet åkte fram. Så på sätt och vis var det nog tur för de andra att de var hemma! 

När jag har städat ska jag träna, och sen kommer min svåger T hit och stannar över helgen. Det ska bli kul! När han och maken pluggade ihop brukade han ofta sova här, jag kallade honom vår tonårsson! ;) Nehe, dammtrasan kallar!

Katter på Öland

Nu har jag tagit bort adventsljusstaken och de halvvissna hyacinterna. Borde kanske plocka ner lite fler julsaker, men är fortfarande så kär i min fina julgran. Det får vara till Knut.

Idag har jag och lilla E varit hos M på Öland. Ett par till av våra jobbarkompisar var också där, en trevlig liten mjukstart på den nya terminen. Söta, söta katter hade hon också, nästa katt som ska bo här får gärna ha den röd/vita färgen.

Systemet är avklarat inför lördag och måndag. I morgon blir det matinhandling på Obs. Mamma och pappa bjuder på middag i kväll, blandade smårester från jul och annat smått och gott. Maken kör smalkur och vill inte gå med. Jag förstår honom, det skulle vara ren tortyr att sitta och titta på en ostkaka samtidigt som man äter ett päron, ha ha!

Nu blev det konflikt här, lilla E får inte vara med R och hans kompis. Vi får se om det löser sig. Jag kan nog spela något spel med honom.


Åter till bakningen

Tillbaka, det gick att äta. Jag ska snart fortsätta baka, det känns som att min frys kommer att full med kakor som aldrig förr!

Jag har varit lite lipig angående min födelsedagsfest på lördag. Vet ju att jag var lite halvsent ute med inbjudan, men ändå vill jag att alla ska komma. Flera sa direkt att de inte kunde, och några skulle inte festa och till slut kände jag att jag kan lika gärna vara sjuk och strunta i alltihop. MEN - då fick jag ett mess från syster T, och hon hade bytt bort sitt pass dagen efter så nu skulle det bli dansa av! Sen ändrade J sig och ville absolut komma och ha glittertop och dricka vin, och en av mina trevliga svågrar dyker också upp! Plus några till, så nu blir vi ju 10-12 pers och det är ju ett party!!

Man skulle ju kunna tro att när någon (helt hypotetisk person) fyller så mycket som 35 så behöver de inte gråta för att folk inte vill festa. Det skulle man kunna tro. Men nu är jag glad!! :)

Åter till bakningen!

Butler sökes

Hallå! Jag är fullt medveten om att jag tjatar om min pulkaåkning, men vi har varit i backen idag också. Kompis E och hennes pojke var också med, plus att vi träffade stora delar av lilla E:s fritids där. Så det var full fart. Sen drack vi varm choklad och åt skorpor här, alla hade röda kinder och det kändes riktigt gott i själen för att barnen har ett riktigt jullov!

Nu är visst maten klar, skriver mer sen! P.S. Jag har ingen butler som plingar i klockan när middagen står på bordet, spagettin och köttfärssåsen är självtillverkade!! ;) D.S

Bättre dag

Idag blev en mycket bättre och mer aktiv dag än igår. Fikade m J o L på stan, och sen till Obs. Handlade ingredienser till födelsedagsbakning. Middag, och sen har jag bakat och pratat i telefon. Jag gillar när maken kommer igång med lite smalkur, då blir det påhittig och nyttig mat här hemma!

Shoppingtrouble

Det blev ingen sortering av skivor igår. Jag vet inte varför jag inte kunde ta mig för något vettigt. Åkte faktiskt in till stan en runda och köpte upp mitt presentkort (från ballongkjolen). Det var både bra och frustrerande att jag var tvungen att hitta något i en speciell affär. Jag gick nog runt därinne i 45 min och var inne i provrum två gånger. Fick tyvärr mer bevis för min teori att man är bättre på att shoppa om man känner sig hyfsat snygg själv. Annars fokuserar jag liksom på hur håret eller något annat ser ut, men till slut blev det två toppar från Esprit i allafall. Dagens I-landsproblem.

Började på en lista i går kväll. Födelsedagslista. Jodå, den är i antågande, och det var ingen önskelista direkt. Mer av typen; vilka kommer och vad ska jag inhandla. Vi ska hjälpa mormor och morfar att flytta på lördag fm, och då är de flesta kusiner också där, ska nog ta med lite gott fika dit, och fira lite i förskott. Sen kommer det kompisar på lördagskvällen, då blir det mat och dryck. Själva födelsedagen ska jag dels bjuda jobbarkompisarna på fika och familjen på middag. Ni förstår ju att det krävs några listor. Måste ringa idag och kolla om svärmor o svärfar kan ta sig hit mån kväll.

Kanske en fika på stan m J idag, hon ska klippa sig nu vid 10. I övrigt så var träningen hård igår, jag har ont i överkroppen. :)

Resten av dagen då?

Gråvit januarimåndag. För mig som är lärare körde i alla fall inte jobbet igång idag. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den här dagen. Sov ganska länge, det tar inte lång tid att vända till dygnet när man är ledig. Maken sjuk. Åkte och handlade, åt frukost och tittade på slutet av Herbie-fulltankad m ungarna. Nu när den är slut är klockan alltså 11.50. Resten av dagen då? Träning i kväll, men jag kan inte ligga i soffan tills dess. Hmmm.

Jag kan ju ringa en vän. Någon som jag inte sett på ett tag, kanske M. Vi skulle ju ses någon dag på lovet. Eller kan jag ta fram den stora kassen med böcker och papper som ska rättas. Eller kan jag sortera CD-samlingen. När vi satte upp skivställen igen efter ommålningen satte någon bara in alla skivorna, ingen ordning alls. De måste ju åtminstone sitta så att samma artist är på samma ställe, och gärna de bästa på en framträdande plats. Ja, det får nog bli det. Vi hörs om några timmar så får vi se om jag är nöjd!

Tröttelitrött

Ville bara meddela att jag känner mig ruggigt sliten idag. Värre än jag förtjänar, tycker jag själv. ;) Har i allafall varit i pulkabacken och fått luft. Pizza har ätits och jag har läst Aftonbladets söndagsbilaga. Men mer är det inte. Ville bara säga det, och att jag nog ska boka mig på något träningspass till i morgon el tisdag. Nytt, bättre liv eller??

2006 är igång

2006 är igång. Det blev väl inget hejdundrande firande i går kväll, men maten var god och det fanns gott om fina fyrverkerier. Jag blir väldigt trött av fester där man bara sitter och äter och dricker och pratar. Det funkar ju några timmar såklart, men på en lång kväll som nyårsafton måste det ju hända lite. Blev lite lätt trött på ett par i sällskapet också som bara babblade på om sitt, inte några stämningshöjare direkt.

Maken körde och när tolvslaget varit tog vi vårt pick och pack och åkte hem, så slapp vi klä av och på barnen en gång till. Hoppas L o P inte tyckte att vi stack oartigt tidigt, måste prata med L senare. Om jag ska älta lite till om denna sådär lyckade nyårsafton, så var väl inte mitt utgångsläge det bästa heller, som har haft/varit på olika middagar tre kvällar i rad innan. Lite trött. Idag ska jag inte göra mycket alls.

Det är söndag och nyårsdag, kan det BLI slappare?? (tänk Chandler) Går och lägger mig på soffan och löser sudoku och äter kola.

RSS 2.0