Smalfilm

Usch och fy så irriterad jag känner mig. Men det går nog över strax när blodsockret hinner ut i kroppen. Soppan de serverade i skolan idag var under all kritik. Jag vet att många barn gillar när det är spagettibitar i soppa, men det måste nog vara lite mer saker. Köpte en banan efter jobbet, och plussade på med lite semlor. Är det Fettisdag så är det, jag gick hem till modern och hon och jag och kidsen semlade oss!

Föräldrarna hade överfört gammal smalfilm från mina första år i livet till DVD! Kul att se! Mina barn skrattade åt sin pyttelilla blöjmamma! Lätt undrande bara över varför det inte var något ljud. Det fanns inte ljud på den tiden, säger mamma. Hmmm, var allt tyst då? Ha ha!

Jag har sett Vänner och ätit middag, så nu snart höjs nog humöret. Jag ska skriva ut några sketcher till min dramagrupp i morgon. Roliga historier som inte är särskilt kul finns det gott om, märker man om man letar i "kul-och-skratt-böcker". Fick ihop några i alla fall.

Annars läser jag vidare i Hanne-Vibeke Holst bok, Thereses tillstånd. Mycket bra!

kräks

Måndag efter lovet och alla barn ska byta platser i klassrummet...need I say more. Lätt kaotiskt alltså. Jag var så säker på att jag inte skulle få söndagsångest igår, för jag hade minsann hämtat och läst igenom pärmar och planerat upp veckan redan på lördagen. Därför blev jag förvånad och lite arg när jag kände en klump i magen i går kväll. Svårt att somna och lite snäsig.

Annars var ju söndagen så bra, Vacker vinterpromenad, hem med frukostfrallor. Barn och make på bio, jag åkte på mindre turné och hamnade till slut på bibblan och lånade bra böcker. Syster T och jag lagade surprisemiddag till födelsedagsmamma och Sverige tog OS-guld i hockey! Och sen när alla gått hem och barnen hade badat och lagt sig så fick jag klump i magen. Orättvist.

Nu måste jag hur som helst ta tag i disken från igår. Lilla E kräktes en hel del för en stund sen, får se vad det blir av det...

Kronprinsessan
på ettan kanske? I vilket fall som helst Prison break!

Lite osams, och sams igen.

Lördag fm har blivit lite av städtimmar för mig. Maken tränar sitt fotbollslag och det är rätt skönt att ha det lite fint resten av helgen. Just idag blev det inte så betungande eftersom jag har varit hemmafru hela veckan. Då får man liksom undan plock och disk allt eftersom. Melodikrysset måste ha blivit undanskuffat av OS, jag kunde inte hitta det på ngn kanal. Herrarnas skidskytte i stället, det gick ju sådär.

Jag gjorde lite dumt, så maken stormade iväg sur till träningen. L ringde, och vi hade pratat lite löst om att ses idag, och jag hade nog haft fika i tankarna. Hon föreslog dock glatt att vi skulle ses ikväll, äta lite och se på melodifestivalen. (Äta en bit och se på fortet - eller hur SY). Jag vänder mig om och säger; -Vi har väl inga planer ikväll, det går väl bra att L o P kommer hit? Stor valmöjlighet han fick då att säga ja eller nej.....

Nu har vi pratat i telefon, och blivit sams. Jag ska åka och handla lite god mat och ett par flaskor rött sen.

I går hälsade jag o ungarna på farfar i Högsby. Han är gammal, lilla E tycker att han är fantastiskt gammal, han är 90 år. Jag åkte och handlade åt honom och sen fikade vi på semlor. Diskret kollar jag alltid om porslinet är hyfsat rent innan vi äter, jag tror inte att han ser så bra när han diskar... Känns skönt att ha varit där och tittat till honom, roligt för barnen också att få träffa sin gammelfarfar.

Nu blir det lunch!

Torsdag i februari

Snöfall och sol om vartannat idag. Har varit ute alldeles för lite, men annars en bra dag. Sov rätt länge, jag var helt tung i kroppen och somnade om hela tiden. Lilla E sov bredvid mig när maken åkt till arbetet, och vad R beträffar så hade jag kunnat sova till 12, för han fick ett antal gamla Kalle Anka-pocket av sin farmor igår! ;)

E och hennes lilla E kom hit vid lunchtid, barnen lekte och vi lagade spagetti o köttfärssås. Långprat vid köksbordet är aldrig fel. Hon väntar fortfarande på besked om jobb, så tills dess är hon också ledig. Lite trixigt det där att ha gått ut skolan i januari och vänta barn i början av juni. Inte så lätt att få anställning, men vik finns förhoppningsvis!

R och jag åkte och storhandlade. Han följde enbart med för att jag hade utlovat filmhyrning en gång på sportlovet, och det skulle bli idag. Pokemon 4 avnjöts sedan av båda barnen i pyjamas och med salta pinnar! Sen avnjöts Antikrundan av mig i vanliga kläder och med lättyoghurt i skålen.

I morgon bär det av till Högsby för att besöka farfar.

Simhall o svärmor

Mitt sportlov tuffar vidare.  igår var det pulka och kaffe med granne och alla barnen. Tränade på syster T:s pass på kvällen. En otroligt retfull sak är att jag har fått ont i armbågarna. Inte sådär som att jag skulle slagit i dem nånstans, utan i muskelfästena tror jag. Är ändå rätt noga med att inte översträcka när jag lyfter vikterna. Jag är så vek, mina knän och min rygg håller inte för nånting, sen länge är jag förbjuden att springa, träna step, träna allt annat som har med hopp att göra. Ska nu armbågarna svika också, suck.

Idag var maken hemma på förmiddagen. Jobbade iofs vid datorn, men ändå. Jag kom ut på vacker solig vinterpromenad, vitt vitt ända till Öland, så det gjorde ont i ögonen, men fint inuti.

Bakade kolakakor (enda utvägen om man inte har ägg) och åkte till simhallen med barnen. Inte kul, hur mycket sportlovsungdom som helst och lilla E frös med blå läppar. Kakorna goda dock.

Utflykt t svärmor, god mat och lite pulka. Yngsta svågern ramlade in framåt kvällen, oerhört bakis, kul att se honom iaf. Nu har vi kommit hem, jag har njutit av våra glada guldmedaljörer på TV och nu är det sängdags. Ses i morrn!

Riskokare

Nu är det final för hockeytjejerna! Jag tycker att det är jättekul att Sverige är i final, men orkar inte se en hel match. TV:n är därför på, och så gör jag lite annat och tittar till dem då och då. Alldeles nyss hördes ett fräsande ljud från nedervåningen. Jag trodde först att det var katten, sen att det var mannen under trappan (se förra inlägget), men insåg snabbt att riset hade bränt fast. Suck, hur kan man bara sätta på ris på 6:an och sen glatt gå upp för trappan och glömma alltihop???

Nu måste jag alltså diska och börja om.

L har varit här med sin lilla L idag. Han hade växt lite på 10 dagar! Lilla E var helt fascinerad av bebisen, och satt nära och klappade på håret. Jag höll honom när han var mätt och go, och då skulle E också upp i knät.

Mannen under trappan är alltså utläst. Bra, men ingen feel-good. Jag gick omkring med en ruggig känsla i magen flera timmar efteråt. Typiskt att vi har en skrubb under vår trappa.....

Mot riset!

Sin city

Jag har precis sett Sin city. Vilken sjuk film. Jag förstår att det bara är serietidningsvåld och serieblod, men jag blev lite trött på stänket och slafset i alla fall, ni som har sett den förstår vad jag menar. Valet, när maken ringde mig från videouthyraren, stod mellan Makarna Smith, Bröderna Grimm och Hjärtefixare Will Smith, och gothfilmen from hell - Sin city. Själv mindes jag bara att jag hade sett några recensioner med en massa plus o getingar..

Annars har jag kört fram och tillbaka med bilen rätt mycket idag, i snömos. Handlat och varit på apoteket, kört lilla E t kalas, hämtat på kalas, kört R t kompis, åkt t träningen och ja, jag hämtade R på hemvägen!

I går var det schlagerkväll hos E. Syster T och E:s syster var också där. Pasta och godis, och sen vi var inte nådiga i vår kritik när låtarna spelades upp. Andreas J och Anna var nästan de enda som fann nåd. Kameleonterna gick hem hos sönerna, surprisingly enough ;). Snygga klänningar på Lena och Hannah Graaf.

Nu ska jag lägga mig och påbörja en bok som jag lånade av E igår, Mannen under trappan av Marie Hermansson. Den verkar mysko, men jag gillar hennes stil. Natti!

Snart lasagne!

Såja, nu är det sportlov på riktigt. Vi har hållit oss hemmavid idag också, lilla E och jag. Mycket OS blir det förstås, men också lite tecknad film. En annan sysselsättning har varit att titta i fotoalbum från -98 t -01. Då var nämligen E i magen och liten bebis och väldigt gullig enligt honom själv. Kul faktiskt att släpa fram de gamla albumen, det finns ju fler bilder än på barnen. Hade glömt en del roliga fester och sånt!

Vi blev så sugna på lasagne, både maken och jag, så nu har jag gjort själva köttfärssåsen. Han kommer väl hem med resten av ingredienserna snart. Fredag kväll är alltid lite mysigt.

I morgon är det melodifestival. Jag ska se den ihop med någon/några, men det är fortfarande väldigt osäkert vilka det blir och vart vi ska vara. Sjuka barn är variabeln. E:s son har haft öroninflammation i veckan och lilla E är ju sjuk nu. L vill nog inte att bebben ska dra på sig något. Syster T är jokern, hon kan hänga på var det än blir, och ballar alla andra ur kan hon och jag mysa här!!

Nu ska jag spela ett par omgångar Bitch, kulspelet som jag har varit i princip beroende av förut. Men jag kan sluta när jag vill...

Hemma m sjuk E

Halvdag på jobbet idag. Lilla E fick sin månatliga feber i gårkväll. Maken var hemma fm och nu har jag anlänt. Förmodligen blir det så att jag är hemma i morgon också, så i princip har jag sportlov nu. Fast det är lite böcker att rätta och planering inför morgondagen som kvarstår.

Sverige fick just silver i skidskytte! Här dyker det upp jätteduktiga idrottsmänniskor, som jag aldrig har hört talas om! Jag följer nog de olika världscuperna väldigt dåligt...

Skulle ha tränat igår, men kom inte med på det passet jag ville. Skulle ha handlat på Obs igår, men orkade inte ta mig iväg. Idag måste jag nog, när bilen kommer hem. I alla fall handlingen, träningen får  anstå till helgen.

Nä, jag har inget underhållande att skriva om, märker jag. Bäst att lägga av innan jag tråkar ut någon totalt.

Hjärtan, hjärtan o OS-guld!

Jodå, jag lärde ut lite om den gamle prästen Valentin, som vigde förälskade par i hemlighet i det gamla Rom. Halshuggen för kärlekens skull, smaskigt värre. Sen åt vi chokladhjärtan.

Det har varit en bra dag, det känns lite lättare på jobbet just nu. Att sportlovet hägrar gör inget heller. Var hos mamma en stund efteråt, hon hade hämtat barnen på fritids. Gav en liten chokladkartong och fick en ros! Det är trevligt med en sån här dag, när det finns anledning att berätta för folk att man tycker om dem!

Handling, tvätt och barnläggning. Samt såklart njutningsfyllt, tårögt tittande på Sveriges två OS-guld när de forsade över mållinjen. Jag har sagt det förr, sport och Extreme home makeover, that´s what makes me cry.

Trött kropp

Om sanningen ska fram så orkar jag egentligen inte skriva just nu. Har idag varit på mitt arbete 12 h i sträck, 8-20. Lägg till en ordentlig träningsvärk så har du en trött kropp! Förutom att jobba och vara på möten har jag sett Prison break. Nu ska jag in på kära gamla Google och se om jag kan hitta lite fakta om Valentin, för att kunna pressa i mina adepter lite historia i morgon på Alla hjärtans dag!

Nattinatt!

Italiens sköna land

Blandade aktiviteter idag. Åkte upp till skolan på morgonen och fixade lite till måndagen. Sen hem med färska frallor ( varför säger man så, jag skulle väl inte bära hem gamla, torra frallor?). Tränade bodypump och sen jobbade jag på att få maken att inse att han visst inte var för trött för att följa med t J o F..

Jag vann och vi åt middag där, diskuterandes sommarfest och resa till Italien nästa sommar! Det lät väldigt mysigt att bo i ett hus nära San Remo och bada och dricka italienskt vin.

Lite skoljobb till och snart är det söndag kväll. Inte någon favorit hos mig, men det är bara att bita ihop. En vecka kvar till sportlovet!

Disneydags o salta pinnar

Jag har verkligen städat idag. Båda barnen körde igång ( på eget bevåg) med projekt på sina rum som gick ut på att flytta saker och göra det mer ordningssamt. Jag hjälpte gärna till, och det blev himla fint. Lite rena lakan på nyvädrade täcken och kuddar så kändes övervåningen fräsch!

Tog en liten paus innan lunch och gick en promenad i det underbara vintervädret. Jag satte mig på den lilla träsoffan ute på "vår" brygga och vände ansiktet mot solen. Tänk, att om bara några månader så badar vi där igen! Melodikrysset löste jag helt själv, jättestolt!

Maken är på kombinerat födelsedagskalas/pokerkväll hos grannen. Han tyckte jag bara kunde hänga med, men inte sitta där och glo fånigt när grabbarna spelar poker. Nej tack. Jag ska väl lösa sudoku, sätta in kort, läsa eller dylika coola aktiviteter. ;)

Nu är det iaf Disneydags och salta pinnar!

Fredag igen

Jag är så glad, för idag har jag äntligen fått hälsa på hos L, P och lilla L! Hon ringde själv (inte bebisen) och sa att hon kände sig mycket bättre, och det var en riktig sovdag för bebben. Jag åkte ut med presenter, kamera och fika i högsta hugg. Ett perfekt bebisbesök blev det; när jag kom sov han, så vi hann prata, öppna paket och sätta på kaffe. Sen vaknade han, så jag fick ha honom i famnen, och då somnade han om där. Efter ett tag var han riktigt vaken och lugn, så jag fick se honom ordentligt och ta lite kort. Toppen, och nu är jag inte orolig längre.

I övrigt är jag nöjd med att det är fredag, fast jag är alldeles för trött. Egentligen vill jag vara vaken länge för att dra ut på fredagkvällen, men det blir nog svårt! Har flippat mellan OS-invigning och Let´s dance. I morgon blir det melodikrysset i pyjamas, mmmmm!

Godisgris

Kväll, och jag har sett Antikrundan. Skrivit veckobrev och ätit upp allt godiset som var kvar sen i lördags. Sssch, jag ska köpa precis likadant i morgon och ge till maken på lördag. Han är otroligt ståndaktig med sin diet i veckorna, men på lördagarna frossar han loss, och då ska det nog finnas lite godis i skålen....

Pratade en halvtimme i telefon med J i em. Skönt att bara kunna älta på med lärarprat utan att vara rädd för att tråka ut någon. Har också pratat m L. Hon var bättre från febern, men lillen var orolig och hade magknip, och hon hade knappt sovit i natt och bara grät. Jag gråter också lite och vill hjälpa henne, men hon orkar inte ha någon där. Knappt hennes mamma får sticka dit näsan. Bra pratstund iaf, hon känner nog att jag bryr mig om.

Nu ska jag spela bubblor en stund, sen sängen med Dalgliesh.

Blä!

Jag är så fruktansvärt trött på ungar som inte vill lära sig något, så jag håller på att spy! Ville bara säga det. Finns det något ledigt jobb som lantbrevbärare så tar jag det!

Jag har mitt personliga (hö hö) horoskop inlagt som favorit, så jag kan kolla vad som gäller för dagen. I morgondagens astrologiska förutsägelse sägs det att jag ska "söka alternativ till min nuvarande situation. Det är för mycket stress". I KNOW!!! Det står också att jag måste stötta en person som jag känner mycket väl, nu får jag bara åka ut till L. Jag struntar i om hon har feber.

Powerpoint??

Jag erkänner, jag är för dålig och lat för att skriva ner mina ovanor. Har haft lite mycket på kvällarna nu också, så datortiden har varit mkt begränsad. I kväll sitter jag egentligen här för att öva på att göra en powerpoint-presentation. Ska visa det för ungarna i morgon, men den här datorn är inte likadan som de i skolan, så nu kan jag inte. Får väl gå dit en halvtimme tidigare i morgon och träna...

Tränat har jag i alla fall gjort på gymmet idag. Det gick bra, även om jag ofta undrar hur jag ska orka, precis när passet ska börja. L är fortfarande sjuk, bebben mår bra, men jobbigt ändå. Jag är jättefrustrerad över att en av mina bästisar har fått barn, som till råga på allt fyller två veckor i morgon, och jag har bara sett honom ca 30 sek!! Det känns verkligen mycket underligt, jag borde hänga där varje dag (kanske inte riktigt, men).
Det är klart att man inte vill ha folk hos sig när man har 39 graders feber, och hennes P är ju hemma, men ändå, jag vill också hjälpa till! Allt jag kan göra är att ringa och sms:a så hon vet att jag bryr mig, suck.

Gardinexpressen (fundera på den ni)

Jag har fått en utmaning av Sharona om konstiga egenheter. (Skulle gärna länka på ditt namn, om det bara ville bli rätt när jag klickar på kedjan) Jag funderar på vilka jag ska ta med och återkommer till dem i nästa inlägg.

Idag sov jag rätt länge, men sömnen stördes av att jag liksom kom på att jag skulle köra till L kl 11. Det skulle nog inte vara det minsta lagligt att köra bil 10.40 när sista goa jordgubbsdrinken slank ner kl 01.00! Jag klev i alla fall upp och bestämde mig för att jag absolut ville se baby Lucas, och polisen står ändå inte längs den vägen så ofta. Då ringde L, och berättade att hon fått mjölkstockning i natt, och låg med feber och ont bröst. Inget besök alltså. Stackarn.

Modern, barnen och jag tog ett par timmar i pulkabacken i stället. Det var verkligen gnistrande väder, härligt att vara ute och tröttheten försvann. Sen körde vi ut en sväng till mormor och morfar med deras kemtvättade gardiner, och sen var det mat!

Det var den här dagen, förutom en jättestor disk som nu är ren. I kväll är det film och soffa! Funderar nu vidare på de konstiga egenheterna!

Försenad födelsedag

Folk har klagat. Åsikten att det är typiskt tjejigt att skriva att bilen är röd och fin har framkommit! ;) OK, jag håller med, det är lite fjantigt. Bilen vi har beställt är en SEAT Leon, och den är absolut röd och fin. Bättre?

Idag har jag haft bästa dagen. Min man är bästa mannen. Han har gett mig en dag, i försenad födelsedagspresent. Barnen skulle plötsligt gå med min mamma hem efter fotbollsturneringen i förmiddags, och sen åkte vi in till stan och shoppade! Jag fick prova och han betalade, det blev en vit tunika, en randig tröja och ett par jeans! Sen var vi mycket hungriga och gick åt lunch. När vi kom hem fikade vi och sen låg jag i badet och läste Klick! Sen var det rödvin och drinkar och vi spelade spel och pratade och hade allmänt mys! Kl 22 tog vi bussen in till stan - kallt! Pub, och sen hörde syster T av sig, de satt på en annan pub. Sista drinkarna där, buss och springtur hem med varm mat i högsta hugg! Det är inte klokt vad det är gott med kebabtallrik ibland!

NU är jag småfull, mätt och rätt så trött. Sängen väntar, och i morgon får jag sova hur länge jag vill! Vilken 35-årspresent! Jag är lycklig och förvånad.

TV-guiden

Jomen, nu är en bil inhandlad! Eller i alla fall så har vi bestämt vilken vi ska ha, den har inte kommit än. Den är röd och fin!!

I går kväll var jag på tjejmiddag hos K på Öland. Vi har alltid trevligt, men igår var det extra skönt att få komma iväg och prata flera timmar. God mat, lite vin och mycket skratt! Det gjorde så att jag kände mig lite bättre som människa. Bara jag har mina vänner som tycker om mig, så får väl jobbet vara som det är just nu. Lite den känslan.

Ett av mina favoritprogram på TV är tillbaka; Antikrundan. Lite muppigt kanske att tycka om det, men jag gillar gamla saker och de är så ljuvligt entusiastiska! Antagligen börjar jag bli äldre, men då är det bra i så fall, för jag uppskattar mer och mer (förutom filmer förstås) tvprogram med äkta personer, riktiga, bra människor. Svårt att förklara, men hellre På spåret och Antikrundan än Big brother. Nästan allt med musik funkar också, ursprungliga Fame factory får komma tillbaka när som helst!

Ja, efter den lilla guiden till min tvhjärna återstår väl bara att säga godnatt. Nu ska jag skriva veckobrev till mina föräldrar (i klassen alltså).

Bil?

Nu är äntligen större delen av arbetsveckan avklarad. Dagen har varit hyfsad, förutom ett möte på slutet med en psykmamma som tror att hon vet allt, fast hon har det mesta om bakfoten.

Nu ringde maken, bilaffär på gång!

RSS 2.0