Lilla E i skolan.

Jag börjar nästan tycka som en del andra bloggare jag läser, man blir lite bloggtrött. Det torkar ut på något sätt. Man inser ju också att ens blogg inte är världens mest lästa och intressanta. Å andra sidan måste man ju vara inne mycket på andras bloggar och kommentera för att få fler läsare. Alltså har jag två alternativ; lägga ner bloggen eller strunta fullständigt i om någon läser eller inte, som en vanlig dagbok helt enkelt.

Jag får se hur jag gör. Just nu skriver jag ju iaf. Idag och igår har det mest varit jobb, därför var det skönt att hämta lite thaimat när vi hade varit på stan en sväng. God kyckling med röd curry.

Är lite orolig för lilla E. Han som alltid gillat skolan, nu deppar han på kvällarna. Flera nätter har han kissat på sig också, det är något som trycker honom. Han säger att han saknar storebror, för de har flyttat runt på klasserna och han har hamnat i ett annat hus. Det är inte mycket att göra, så jag hoppas att han kommer tillbaka till sitt skolglada jag med tiden!

Lägga lite barn blir det nu.

Lotta rumsindelning

Snart har jag jobbat mig igenom en hel schemavecka, och hittills går det bra. Igår hade vi Barcelona-träff! Vi är nio tjejer som ska åka, och det är inte långt kvar. Nästa fredag går tåget till Köpenhamn och sen vidare med flyg till Espana! Vi litade inte på att rumsuppdelningen skulle gå av sig själv när vi kom till hotellet, så vi passade på att lotta rummen! Jag ska bo med K och LB, det blir bra. Det trevliga med vårt tjejgäng är att jag hade blivit nöjd hur det än hade blivit!

Idag har jag jobbat lång dag, och här är så stökigt ändå så jag orkar inte göra nånting. Barnen kollar något med pålagda skratt på tv, och jag noterar nöjt att Morden i Midsomer har ett program kvar - ikväll!

Göra om i badrummet

Jag är verkligen inte gjord för att bo i renovering. Vi har precis börjat riva ut vårt badrum nere, och jag irriterar mig på att alla saker måste vara uppe på övervåningen och det är stökigt hela tiden. Vet att jag måste lugna mig och acceptera att det får vara så just nu. Maken gör det mesta av själva jobbet, jag är behjälplig med att plocka saker hit och dit.

Lilla E och jag var ute i spåret på morgonen, men han var inte i helform. Det var fruset, skavsår och håll. 2 km klarade han iaf, sen fortsatte jag 3 till. Nu ska jag vika ett gigantiskt berg av tvätt som jag ordnade till igår. Vår tvättmaskin går inte att använda, så jag toktvättade allt borta i tvättstugan.


Kräftskiva!

Idag är jag lite trött och lite bakis. Igår var det kräftskiva hos de goda vännerna E o J. Stor baluns med 30 gäster, och mycket trevligt uppdukat på altan under tak med kräftmånar, lyktor och det hela! Vi körde på med snapsvisorna, och det blev hög stämning rätt fort. Det är så olika på fester, ibland är det trögstartat, men den här tog fart med en gång! Jag menar, när två av våra manliga vänner sjunger ScoutledarFrasse med servetter som huvudbonader och klockan är 20.30...

Vi sov över, så när gästerna gått hem satt vi med värdparet i soffan och drack lite till och pratade med lite mysmusik i bakgrunden. Följdaktligen blev det förskräckligt sent innan vi slocknade på våra madrasser. Idag ska vi till stan för lite presentinhandling och byta en klänning som enligt min son såg ut som en "campingskjorta" ;). Känner jag av ambitionsnivån för matlagning rätt så blir det också en liten lunch på stan...

Skolstart

Nu har jag jobbat tre dagar den här veckan, och i morgon kommer skolbarnen! Det har varit hektiska dagar med uppackning av tusen lådor, kopiering och planering. Här hemma har jag inte hunnit med nånting känns det som, så idag var det skönt att få städat.

Syster T är nu hemma från sin Greklandstripp, skönt att prata lite med henne igen. Nu ska jag se färdigt det här avsnittet av Twin Peaks och sen sova.

Makens födelsedag!

Grattis på födelsedagen till min man! Han fyller enligt egen utsago 29 år idag, vi kan väl lägga på en tia!Det har varit en lite småtrött födelsedag, för igår hade vi vår områdesfest; Havsörnens dag!

Mikrotriathlon för barnen (båda killarna tog sig runt i varsin klass, mycket duktiga), brännboll för alla, loppmarknad och mat och partaj på kvällen. I år var det riktigt bra uppslutning, kanske för att vi precis har blivit bostadsrättsförening. Fint väder gjorde allt lyckat, och vi satt ute halva natten. Vi brukar vara ett gäng som håller igång längst, så även i år. Tom ett litet nattbad blev det för en del...

I morse sjöng vi för maken, och för en enda gångs skull hade jag lyckats med presenterna!! Jag är ingen höjdare på att få till det med sånt, just till honom, men i år! Dagen har även bjudit på städning, promenad, uppackning av lådor i mitt klassrum, födelsedagsmiddag. Snart blir det kaffe och chokladmarängpaj!

Ha en bra söndagskväll, i morgon är det arbete som gäller!

Rolig kickoff!

Tillbaka från kickoff. Vi hade verkligen roligt igår! En av de bästa eftermiddagar/kvällar/nätter vi har haft på jobbresor. Förmiddagen igår gick åt till info info info. Efter lunch lite mer jobb och sen blev vi placerade i grupper med olika uppgifter, alltså lite roliga tävlingsuppgifter. Jag hamnade i en så kul och trevlig grupp, vi skrattade konstant. Eftermiddag i solen med lite cider och sen middag med dans! Samma grupp vid bordsplaceringen gjorde att middagen också blev mycket trevlig.

Eftersom dansen gled över i en mysko variant av efterfest nere i relaxen med reggae och GT så är jag lite trött idag. Arbetet gick dock bra under dagen, vi fick en del gjort i arbetslaget och hjärt/lungräddning och massage på eftermiddagen. Nu har vi varit inne i stan och köpt gympaskor till ungarna samt hämtat thaimat...mums!

Ikväll blir det slappande med Twin Peaks och kanske lite glass!

Last day of vacation.

Hallå igen! Hur är stan en sån här dag i augusti när sommarn regnat bort? (Aldrig fel med lite Lasse) Sista dagen på semestern idag. Imorgon börjar allt om igen. Det är så extra tydligt när man jobbar i skolan, tycker jag. Det är inte bara lite ledigt och sen jobbar vi på, utan efter sommaren är det nytt läsår. Alla barn går i en klass högre, och ja, allt börjar helt enkelt om.

Lilla E har feber, annars skulle vi ut och kolla skor och ny skolväska. Nu orkar han kanske en affär, när vi ändå ska hämta moder m lånehund i stan. Packa lite ska jag göra iaf, vi har kickoff tors-fre. Det ska faktiskt bli kul att se alla igen,prata lite, fixa scheman och dricka lite vin! Men nästa vecka finns det en del att göra i klassrummen innan ungarna kommer!

Mitt huvud gör ont idag. Det började igår kväll efter träningen och hänger fortfarande i. Får dricka mycket vatten. Nu kom det ner galna ungar, jag fattar inte att E kan vara så pigg när han har feber..

Smultronställe

I söndags fick jag, enligt maken, äntligen nytta av mitt bloggande. Eller rättare sagt bloggläsande. När vi körde genom Söderköping kom jag på att jag läst i en blogg som jag följde för något år sedan att det skulle finnas ett ställe med jättegod glass där. Vi letade oss fram lite, och när jag också fått fram ur hjärnan att det hette Smultronstället så hittade vi det! Trevligt ställe vid kanalen med en massa glass.....Det var svårt att välja, men vi hade övat mkt på just välja glass i Italien. ;)

Igår var jag hos tandläkaren för att kolla upp min provisoriska lagning. Den satt bra, men tandsköterskan skulle tvunget ta fyra röntgenbilder och skrapa runt lite i munnen, så det blev en femhundring ändå.

Jag arbetade lite igår också. Ideellt, tycker maken, eftersom jag inte börjat än, men själv tänker jag i årsarbetstimmar. Någon gång ska det göras. Jag träffade några av mina jobbarkompisar och plitade ihop ett välkomstbrev till barnen och klistrade kuvert. Sen blev det ju riktigt soligt och varmt, så solstol och en ny tidning blev melodin på em.

Idag har jag bara precis hunnit vakna och sätta mig här. Det ser lite molnigt ut, men väderkvinnan på tv1 lovade nyss att solen ska komma! Tyvärr lät jag maken ta bilen för jag var så trött när han frågade i morse, så vi får snällt stanna här om vi inte vill cykla!

Stockholm tur o retur

Påminn mig om att aldrig, aldrig mer skriva något så dumt om mina barn! Två minuter efter att jag gjort mitt förra, arga inlägg kom R springande och skrek att lilla E hade ramlat ner från ett träd och slagit i ryggen! Livrädd. Hem med en gråtande unge, ringde maken som kom med bilen och in till sjukhuset. Där fick han stanna till nästa dag. Maken och jag turades om att vara där med honom under röntgen och andra undersökningar. Jag sov där med honom, och i fredags morse vaknade han och mådde bra, alla röntgenbilder visade att han var ok. Pust.

Läkaren sa att det var helt ok att åka iväg, så ett par timmar försenade kom vi iväg med bil till Stockholm. Kom hem alldeles nyss. Vi har haft det jättebra, och nu när jag har gosat med Sune en lång stund och känner att han är som vanligt så mår jag bra. Gröna Lund i 8 timmar i fredags, Naturhistoriska museet 5 timmar igår, och så Slottet och Gamla stan på det. Visst ja, vi hann äta middag och dricka vin på Söder också i går kväll! Mycket lyckad minisemester.

Nu ska jag kolla upp middagen lite, kycklingenchiladas är på gång!

Arg mamma

När flyttar de hemifrån??? Nääääär? De säger att barndomen går fort, hur fort då?
Jag är ganska trött på mina telningar idag. Eller rättare sagt, det bygger på från igår. Jag är ilsken hela tiden, vilket är mycket tråkigt och tröttande. De lyssnar inte på vad man säger, och inte på varandra heller, skrik och gnäll hela tiden. Just nu blev det faktiskt lite lugnare i huset, en kompis till R kom hit och alla tre gick ut. Strax efter att jag fått ett utbrott när jag hör någon ropa "bomben" uppifrån, och jag förstår att det är i vår säng de är! Trist förälder kanske, men jag avskyr när det busas i vår säng, och särskilt när andra ungar är med.

Ja, och utöver detta skällande och morrande så städar jag och packar ner lite kläder inför Stockholmstrippen fre-sön. Det ska egentligen bli jättemysigt att komma iväg, mamma o pappa ska med och vi brukar ha trevliga minisemestrar ihop. MEN, jag kan inte sluta tänka på hur ensam Sune kommer att känna sig i tre dagar. Han kommer ju inte att förstå vart vi tog vägen allihop. Suck. Maken vågar jag inte ens nämna det till mer, han tycker att jag är blödig som det är med kissarna. Tror att jag ska avlöna våra grannbarn lite om de kommer hit ett par gånger om dagen och leker och gosar lite med S.

Nu ska jag göra lite nytta igen.

Forts sommar

Just nu kollar jag lite på DN-galan. Friidrott är kul, de håller ungefär samma klass som vi gjorde på vår sportdag härom veckan..;) Jag menar, skillnaden mellan mig och Carolina Kluft är väl bara sådär 3,5 meter i längdhopp...

Andra dagen i rad på Ölandsstrand. Vi hade ett stort läger, några av mina jobbarkompisar och jag. Jag lyckades tom bränna mig lite på ryggen för första gången i år (7 augusti...)

Grillade hamburgare när vi kom hem, gott med avocado på!

Rapport om lille Sune; han går längre och längre bort från huset, blir lite ledsen när vi går hemifrån och vill jättegärna vara kompis med Sixten. Sagde Sixten fräser dock fortfarande. Sune är hittills precis så gosig som jag ville, ligger gärna i knät och spinner på kvällen!

I morgon är det sjukhuset för de sista proverna med lilla E.

Hotels.com

Vilken bra natt! Och då menar jag inte att den var särskilt kul på något sätt, utan att jag fick sova hela natten. Inget barn vaknade, det var inte för varmt och ingen katt i sängen. Inte så höga krav va?

Nu har jag mailat LEGO:s hemsida och klagat. Sonen beställde i våras, och jag betalade, tror ni att vi har sett röken av det bygget? Nej, och nu vill jag ha pengarna tillbaka. Vi får se hur det går.

Min pappa blev lite förvånad när jag svarade i telefonen igår kväll. Båda höll uppenbarligen på att söka hotell, och båda råkade vara inne på sidan hotels.com. Det visste ju inte jag, men jag svarade; -Hotels.com, på skoj. Han blev lite tyst och undrade om han råkat ringa något nummer på den sidan av misstag! Hi hi!

Nu har vi iaf bestämt var vi ska bo, det blir lite utanför stan, men det är ju kul att åka pendeltåg! ;) Nej, men det är helt ok. Det är ju inte partypartyresa så att man måste kunna gå hem från inneställena i city vid 5 på morgonen direkt. Här ska verkligen ses Stockholm, barnen har aldrig varit där. Alltså blir det Gröna Lund, Slottet, Gamla stan och Naturhistoriska museet. Sen får vi se hur mycket tiden räcker till!

Nu ska jag tvinga med mig kidsen till stranden, he he. De brukar tycka att det är rätt kul när de väl är där.

Sol o pool

Tänk vad sommaren gjorde en fin uppryckning över natten till lördagen! Modern, jag och barnen var på stranden i går eftermiddag och sen blev det grill på kvällen.

Idag var det ju ännu varmare, men familjen kom lite i ofas till att börja med. Ungarna var inte alls sugna på strand, maken kunde inte pga fotbollsmatch på em. Jag ville så gärna iväg och sola, så det blev lite otåligt och irriterat. Till slut blev det så konstigt att jag packade en egen strandväska, satte mig i bilen och hann halvvägs innan jag vände. Plötsligt kändes det bara fånigt att åka ifrån familjen för att jag bara måste vara på stranden. Väl hemma blev allt mycket bättre, maken o jag hade kaffeokorsord i solen och ungarna badade i poolen.

Efter att ha solat lite varvat med disk och tvätt på em cyklade jag till gymmet och tränade m M. Nu har vi ätit kvällsmat och jag ska söka på lite hotell i Stockholm. Efter en del eftertanke har jag kommit underfund med att jag nog kan åka till helgen, grannarna är snälla och tar hand om kissarna. Min största oro är att vår stora katt Sixten fräser och är helt sur för att Sune har kommit. Han är jättetjurig mot oss också och kommer knappt hem för att äta. Tänk om han drar någon annanstans....:(

Trött men gladare.

Idag känns allt mycket bättre, konstigt nog för jag är lite lätt bakis och regnet häller ner! Syster T, J och IB kom en sväng och hälsade på igår em, och det besöket piggade upp mig enormt! Plötsligt låg inte klumpen i magen så hårt fast längre, och jag kände att jag nog kunde gå på drinkkväll med några i arbetslaget.

Det var mycket trevligt, även om det givietvis är livsfarligt när alla har med sig ingredienser till olika drinkar och det bjuds runt..Fattar inte vart kvällen tog vägen heller, vi gick inte ut, vi dansade inte, vi lekte inte några lekar och spelade inte spel. Vi satt helt enkelt och drack drinkar, pratade och skrattade till säkert 2 på natten!

Följdaktligen är jag lite seg idag, men känner mig ändå glad. Ska ta itu med lite disk nu, E kommer och fikar om ett par timmar. Hon är kattgalen och vill gosa lite med lille Sune!

Sune, Ola och ett deppigt humör.

Idag är jag verkligen låg. Ingen energi, ont i magen och huvudet och jag gråter hela tiden. Det började faktiskt i natt när jag kom hem från Öland. Vi var på konsert med Bo-Kaspers orkester, Sahara Hotnights och The Ark! Den var jättebra, Ola var i sitt esse med fjädrar och fransar! Mellansnack är det inte tal om, det är en enda lång predikan med avbrott för låtar..;)
Nåväl, på dagen igår så hade barnen och jag hämtat vår nya kattunge! Den heter Sune, jag ska försöka lägga ut en bild. Han låg och jamade inne i badrummet när jag kom hem vid 1-tiden. Då la jag mig därinne, och blev ledsen för att han kanske saknade sin mamma, och inte kunde sova ensam. Gick upp jättetidigt och släppte ut honom.

Klumpen i magen har legat kvar, och plötsligt blir jag gråtfärdig igen. Det är väldigt tröttande, så det enda vettiga jag har gjort idag är lunch. Nu ska jag nog vila lite. Får vi se om bilden funkar här.image21

RSS 2.0