Illa dåligt humör.

Håller just på att komma över mitt dåliga humör. Har ont i halsen och i magen, plus att jag har känt mig allmänt irriterad på att lilla E är sjuk och vi kommer inte ut eller något. Inget som någon kan göra något åt således, men ibland är det svårt att komma ur. Maken och jag har åkt runt och fixat lite ärenden, lämnat deklarationerna, varit på bank, apotek och handlat inför kvällen.

Jag borde känna mig glad, ledig med hela familjen och vi ska bort och grilla och titta på eld ikväll. Ska nog försöka gå ut en liten stund, om jag sitter i lä så kanske jag inte blåser bort. I morgon är det också ledigt, och jag får nog ta mig i kragen ordentligt nu. Kanske göra något trevligt med ungarna istället för att sitta här och irritera mig på att de låter mycket och aldrig kommer ur pyjamasarna...Nu tar jag och gör något åt saken!

Sunday afternoon

Hej!
Jodå, fredagskvällen blev som den var tänkt, och barnen sov över hos mormor o morfar. Var småtrött på lördagsmorgonen, men orkade ändå inviga mina nya gå-snabb-promenad-skor! Köpte nya på Intersports nyöppning, billiga! De funkade och jag hamnade som av en slump i affären på hemvägen, nybakade frallor är ju inte fel till frukost... Fick hem barnen också.

Städning är ju ett återkommande tema i den här bloggen, och igår praktiserades det igen. Varvat med lite utevarande, man vill ju ta vara på solen när den är framme. J o F var här o grillade på kvällen.

Idag har jag varit och body-pumpat, lite tråkigare när inte syster T har passet, men musklerna fick ju ändå sitt! Åkte ut en sväng till E i sitt nya hus. Oj, vilken skillnad mot när jag var där senast, för då höll vi på att tejpa runt alla lister inför målning. Nu var det nymålade väggar och möbler på plats! Fika i trädgården, mysigt med undantag för att stackars lille A klämde fingrarna i en lucka i lekstugan. Som han ylade!

Nu har jag precit fixat till så att jag har msn. Min äldste son fnyser väl åt mig, inte något nytt direkt...Men för mig är det nytt, och eftersom jag är social så vill jag att alla som jag känner ska vara online!! Men jag har inte kommit underfund med allt än, det kommer väl. Nu ska jag duka av bordet!

Fever again....:(

Så var det kört igen för lilla E. Jag fick hämta upp honom efter maten i skolan, jättevarm. Han var ledsen och jag var ledsen. Maken blev inte vidare glad heller när jag ringde.

Nu är ju frågan om fredagskvällen ska fortgå som det är tänkt, även om den lille är sjuk. Barnen ska sova hos mormor o morfar ikväll, och han ville inte gärna missa det, trots att han var trött. Ska prata med min mor, han brukar ju inte vara jobbig direkt när han har feber. Nu kom R hem och vill visa mig skolans nättidning, han är programledare för deras tvutsändning! Ha en bra fredag! 

Long time-no see

Hej! Det var väldigt vad dålig jag har varit på att skriva på sistone. Det hänger helt klart ihop med att nätet har packat ihop på den stora datorn. Maken sitter ofta med den här lilla bärbara saken.

Sen i helgen har jag haft en vecka med massor av detaljer som inte fått glömmas, både på jobbet och hemma. Jag har en lista, no surprise! Mina utvecklingssamtal närmar sig slutet, nu har jag tre kvar! Min student är sista dagen hos mig i morgon, och sen är vi lediga fyra dagar. Skönt!

I morgon är det fest och sen en lugn helg. Ska ut till E o J och se hur det har det i sitt nya hus. Just nu tittar jag på något mysko program (eller serie) som började förra veckan - Smith. Just nu är det mest elände, men vi får väl se.

Firat pappsen.

Hej och hå! Nu har jag kommit hem från födelsedagsfirande hos min far. Trevligt som vanligt med god mat och en hel del skratt! Först skulle han inte fira alls. Sen tyckte han ändå att han skulle fira litegrann. Till slut så var det ändå det vanliga gänget på 12 personer som var där och firandet var ett faktum! :) Maken försvann ganska tidigt till nästa kalas med fotbollsgrabbarna, de skulle av någon dunkel anledning gå ut därför att de hade förlorat med 2-0...Jag misstänker att de hade festat loss vad än resultatet hade blivit.

Annars har dagen varit mkt avslappnad och skön. Ingen väckarklocka, och melodikrysset med kaffe. Gav maken lite benmassage inför seriepremiären. Tog bort påsken, och städade lite samtidigt. L o lilla L var här på fika i solen. Lilla L säger bara "nej" till allting just nu. Fast på ett mycket milt sätt, så det framgår att det kan betyda lite vad som helst. Jag ska gå på systerns pumppass i morgon fm, det var länge sen nu. Jag har ju haft ont i armbågen, men efter cortisonsprutan så är den ok. Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag sova!

Sjuk och eländig.

Tre dagar har gått på jobbet sen lovet. Det går ju rätt bra, bortsett från att jag blev sjuk i går kväll. Feber och ont i magen. Sov mig igenom kvällen på soffan och i sängen. På något underligt sätt orkade jag släpa mig till jobbet i morse, åt ingenting på hela dagen och vacklade hem när barnen slutade 13.30. Där kan man säga att läraryrket inte är någon höjdare. Jag menar, är du lite smådålig eller bakis och ska sitta vid ett skrivbord hela dagen så är man ju bara lite mer ineffektiv that´s it. På mitt jobb märks det varje stund att man inte är på topp, man orkar liksom inte ta tag i allt som händer runt 25 barn under en hel dag, det är inget klipp i en helt enkelt, och det är inte kul.

Har repat mig under eftermiddagen och kvällen. Nu har t om lite mat slunkit ner i magen! Svåger T har varit här på besök. Lilla E gick på fotbollsträning, första gången. Han tyckte att det var kul! Nu ska jag lägga mig och sova, morgondagen ska bli bättre än den här! Godnatt.

Fel på bloggklockan?

Är det något fel på klockan på bloggen just nu? Såg att mitt förra inlägg var klockat till 22.06. Folk kan ju börja undra vad jag menar med mitt i natten..Sanningen är snarare 00.10. Nu ska vi se vad det blir på detta.

Kan inte sova..

Mitt i natten, och jag kan verkligen inte sova. Lite ovanligt för mig, men det händer. Oftast som nu, när jag ligger och tänker på för många olika saker och inget går att reda ut just i natt. Då fastnar jag i ältandet och kan inte skaka av mig tankarna och sova. Mycket irriterande. Plus att jag ligger och får ångest för saker som hänt för åratal sen, och som verkligen inte går att ändra på. Har ett beslut jag måste ta, men inte just nu.

För övrigt så har dagen varit solig, barnen och jag var ute i joggingspåret på fm. De sprang och jag gick. I eftermiddags cyklade jag in till stan och mötte syster T på uteserveringen som vi bestämt. Härligt med ett glas vin i solen! När vinet var slut och solen bakom huset blev det kallt och vi gick upp t systern en stund och meckade med musik i datorn. Till slut funkade det och alla låtar fanns både i datorn och i mp3n! ;)

Kvällen har varit ytterst barnvänlig med översovande kompis till lilla E, hamburgare, glass och Boog och Elliot på dvdn. När de lagt sig fick jag iaf se andra halvan av Hundtricket, jag gillar den filmen! Nu ska jag spela ett iq-befriat bubbelspel och se om jag inte kan bli lite trött i ögonen av det. Wish me luck, godnatt!

Glad av en ny cd!!

Hej!
Jag är alltså glad för att jag har köpt The Arks nya skiva idag! Plus att de kommer och spelar nära mig i sommar! Det blir kul. Satt i solen med några av mina trevliga vänner idag och hade kaffekorg (hi hi) med. Ungarna lekte i tre timmar på den gigantiska lekplatsen så vi hann prata en hel del.

Hade precis berättat för tjejerna att den här helgen skulle bli helvit efter påskens vinpimplande. Då fick jag ett mess från syster T; "Vad sägs om en kall öl i solen på uteservering i morgon eftermiddag?". Hmm, det blir en vit lördag-söndag.

Ikväll har lilla E o jag suttit på sjukhuset ett par timmar. Ny provtagning, denna gång när han inte har feber. Förra gången han var där var han sjuk, och nu ville de jämföra proverna. Vi fick också remiss till ultraljud på magen, röntgning av lungor och koll av hjärtklaffarna. Skönt med en ordentlig koll även om det är synd om den lille som måste utstå så många stick i armen.

Just nu är det för ovanlighetens skull bara jag hemma, ungarna fick lov att se en film hos grannarna innan läggdags o maken tränar. Skönt, för jag har kunnat lyssna igenom hela skivan och läsa texterna från början till slut utan att avbrytas! Ola Salo har en hel del mysko saker innanför pannbenet, men bra musik blir det.

Påsken slut

Så var påskdagarna över. Det har varit massiv släktdos, och det har varit trevligt. Igår kom jag iaf iväg och tränade på fm, sen var det middag hos syster T o J. Grillat i långa banor, potatissallad och goda röror. Mums! Föräldrarna var också med, och barnen stimmade upp den stackars hunden ännu en gång...

Idag har vi varit hos svärmor, några av svågrarna var också hemma på besök. Fjärde dagen av fem möjliga som jag har druckit vin, nu är det bäst att ha en aningens vitare vecka. Dags för en film nu!

Lite trött på påskafton..

Påskafton var det, mördande trött i morse. Vår parmiddag igår blev alldeles väldigt trevlig, och länge också. Maken blandade drinkar, och vi åt god mat, spelade spel och fjantade oss halva natten! Alltså var det lite ansträngande att gå upp och koka ägg och åka iväg till farfar idag. (Tur att pappa körde min bil...var inte helt körklar kl 10.00)

Väl där var det såklart bra, det blev påskbord och farfar fick lite sällskap några timmar. Hemma somnade jag som en sten på soffan, och sen har jag och ungarna bara ätit påskgodis och tagit det lugnt. Maken spelar poker någonstans i staden, fattar inte att han lyckades ladda om efter gårdagen.

Nu ska jag kolla på andra delen av Lögnens pris, pappa berättade första delen för mig i bilen, så jag hänger med rätt bra!

Påsklov!!!

Min katt, min trädgård och jag själv är alla lite vintertufsiga och bleka, men mycket glada åt sol och vår! Bättre tider stundar kände jag när jag satt med min kaffemugg på altanen i morse. T o m kissen, som hellre skulle dö än ligga i knät på någon, strök sig lite kelet runt benen på mig. Lite vårglad han också kanske!

Påsklov är en toppenuppfinning. Jobbade sista dagen igår med äggrullning och finaste-ägg-tävling och uppspelta barn i klassrummet..Sen var det rätt skönt att träffa delar av arbetslaget på puben på kvällen, ett glas vin och skål för lovet!! Livemusik i form av vår duktiga kollega M blev det också. Ungarna levde rullan tillsammans med sin nyfunna "låtsaskusin" I i systerns lägenhet ovanför. Den stackars hund som också befann sig där sover antagligen hela dagen idag...

Nu ska jag återgå till städning och disk, ikväll kommer det påskgäster. Som A sa igår kväll, det finns ingen omskrivning, jag ska helt enkelt ha parmiddag. ;) Men det är ett trevligt par, så jag ser fram emot detta. Glad Påsk till er alla!!

RSS 2.0