Tillbaka!

Hej igen!
Nu är jag tillbaka, det var några veckor sen sist. Det känns som om jag ägnade många dagar åt att planera och packa inför en helg i Malmö och sen en vecka i Österrike. Vi hade det bra på båda resorna, i Malmö såg vi Ola Salo som Jesus i musikalen och dansade på Fagans pub. I Österrike blev det skidåkning förstås!

Två dagars minibussåkning ner och två hem, det var långt. Till råga på allt blev det något konstigt med uppladdningen av barnens datorer, så det gick inte att se på film....De var väldigt duktiga och gnällde ingenting! Mycket vackert i alperna, och alla åkte som gudar förstås! ;) Nåja, men vi hade roligt iaf. När vi väl hade bytt runt ungefär 80% av utrustningen med varandra dvs. 4 av 8 personer hade klämmande pjäxor, några hade för kalla vantar. Efter några rockader och nyhyrning, samt lite inköp var alla nöjda. Utom kanske mamma, som blev sjuk och dålig...:(

Här kommer några bilder från bergen:



Lilla E och maken i solen.



Kanske inte lika cool, men ganska glad!



Så vackert!

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, är orolig för Sunekatten. Han har inte kommit hem. Hoppas, hoppas imorgon!

Ljust på hemväg

Tänk, nu är det slut med mörker när jag går till jobbet och mörker när jag går hem!! Idag slutade jag det senaste jag kan, 16.30, och det var inte mörkt. Det är fantastiskt skönt. Jag gillar februari, har alltid gjort. Dels ljuset som kommer tillbaka, dels sportlov, semlor, alla hjärtans dag....Och så hade jag alltid en vecka hos farmor och farfar när jag var liten, och den känslan sitter i som en del av februari. Ligga under tungt täcke i en gungig säng bredvid farmor, framför tvn!! Det var så skönt att ligga och slumra in medan de tittade på nyheterna. Och så lite sparkåkning, leka med knappsamlingen och få välja mat varje dag! :)

Den här dagen utannonserades redan från början som The day from Hell. Jag började redan kl 7.00, för all friidspersonal var borta, och sen rullade det bara på hela dagen med mycket jobb ända till 16.30.

Väl hemma lagade jag mat, Emil fick ett städryck och började damma och dammsuga nedervåningen, så jag hängde på! Nu är det fint, ska bara röja till övervåningen lite grann i morgon. Jag tycker om att det ser ok ut när jag åker iväg, och nu ska vi till Malmö i helgen!

Gick bort till syster för att se Vänner och gosa lite med Stella. Hon var inte elt nöjd, men med några positionsbyten (axeln, knät, famnen, sitta ner, stå upp) så höll jag henne flytande utan gallskrik i 45 min!! ;)

Supertrött nu, sängen väntar. Tyvärr med en hög ren tvätt ovanpå, men med ett enkelt handgrepp förpassar jag nog den till byrån - tomorrow tomorrow.....

Sen läxläsning...

En förgrymmad moder sitter och väntar på sina barn. Klockan närmar sig 20.30, och kidsen är fortfarande ute och leker. Utan att ha rört ett finger för att läxorna skulle bli gjorda innan de gick ut. Självklart skulle modern kunna gå ut och leta efter dem, men hon läser en fruktansvärt bra bok och tänker "bara en sida till". Barnen dyker upp alldeles av sig själva och blir placerade på varsin stol med böckerna framför sig. Djup koncentration? Nejdå, nejdå, nu kräver de små ynglen glas med is och nyponsoppa för att överhuvudtaget kunna tänka. Det bästa i det här fallet är att-göra-läxor. Till skillnad från lära-in-läxor.
Här finns lite av varje, nu gäller det att prioritera eftersom timmen är sen. Matten och läsläxan känns viktigast för den lille, franskaglosorna och engelskaverben för den store. 

Det gick ganska bra till slut, men i morgon tror jag att vi försöker klara av det hela redan innan jujutsuträningen....;)

Förutom detta har det varit en halvpissig skoldag. Jag hittade aldrig något riktigt lugn i mig själv, och barnen var lite måndagsstimmiga. Sen åkte maken och jag till stan och värmde våra slalompjäxor, vilket innebär att de hettar upp pjäxorna ca en kvart och sen snör de in ens fötter så hårt det bara går i dem. Där står man i affären och känner sig dum, och värre blir det, för som slutkläm måste man gå två varv runt hela butiken! 
Efter bibliotek och Obs var jag både trött, hungrig och sur. Bättre efter kyckling-groddar-avocado-salsa-rullar och Vänner!

Ikväll ska ska ska jag lägga mig i tid. D v s alldeles strax! Måste bara rätta några matteböcker, hänga tvätten, packa väskorna och.......;) Godnatt!

RSS 2.0