Snygga, dyra kläder, suck.

Japp, allt funkade även om jag kände mig väldigt stressad när jag cyklade hem från jobbet med en gråtande lilla E bredvid. Sen sitta i en källarlokal och titta när två ungdomar försökte leka teaterlekar med en skock ungar i 7-årsåldern var kanske ingen höjdare, men modevisningen var trevlig! Jag provade ett par byxor från Guess som var lika välsittande och snygga som dyra, he he. Plånboken tillät inte dem, så det hade varit bättre om de inte hade gått att dra upp över låren eller något liknande!

Nu har jag alltså kommit hem och avlöst min far. Barnen spelar ett parti schack, och uppenbarligen kan känslorna svalla även i detta spel...Det är definitivt läggdags för dem inom några få minuter.

Hänga en tvätt, äta kvällsmat och läsa lite. Så får det bli, godnatt!

Logistik..

Två arbetsdagar har gått, det har varit helt ok. I går var jag och tränade cykel/pump, så jag har lite träningsvärk idag. Annars har jag inget särskilt att skriva om just nu, märker jag. Har tvättat en del, och fyllt i lite olika papper som har legat i högar. Sånt är skönt att klara av.

Har också ägnat mig åt att lösa logistik inför morgondagens kväll. Maken ska träna, han får skaffa skjuts med någon, för lilla E ska på idrottsskolan och då kör jag honom. Precis efter ska jag gå med modern och syster T på modevisning, så då får pappi rycka in och hämta upp lilla E och åka hem till oss och sällskapa båda barnen tills jag kommer hem! Voilá!

Nu ska jag försöka läsa i den spännande boken Fruset offer av Giles Blunt ända tills ögonen faller igen.

Helg enligt planerna

Hej igen! Allt har gått enligt planerna, vi är klara med barnens julklappar och festen var rolig! Mycket god mat och dans på lokal! Kul att vara ute så många som tycker om att dansa! Maken var ute med andra kompisar och vi tog nattbussen hem ihop. Lite överbliven thaimat smakade gott när vi kom hem.

Idag är jag lite trött, men inte så farligt. Jag bakade en choklad-och mandelkaka och vispade grädde och allt. Hade nämligen lovat E en "fluffig" fika, och det blev det! Mysigt att tända ljus och sitta o prata. Lite nyårsplaner diskuterades, hoppas att det blir av.

En halvtrist sak som fortfarande ska göras är att städa lokalen där R tränar gymnastik. Det är rullande schema på det, så alla föräldrar städar en gång per termin. Nu är det alltså vår tur. Lägligt nog för maken så spelar Man U-Chelsea match kl 17.00 så han ska inte med och städa...Hmmpf. Vänta bara till nästa gång! Ha ha, det lät som om han skulle vara med och spela på Old Trafford! Så är inte fallet, tyvärr. 10 miljoner á la Hedman hade inte varit fel!

Nu ska jag planera upp veckan lite grann!

Späckad helg

Har kickstartat en helg fylld av olika saker att göra! I går kväll var vi i simhallen hela familjen, hämtade mat och hade Dobidoo-mys. Idag har det varit morgonpromenad, frallfrukost, melodikryss och fönsterputsning! Nu ska jag fixa till mig lite, och sen ska vi in till stan en sväng. Kidsen ska på bio med mormor, och maken o jag ska se om vi kan köpa de första julklapparna!! En liten fika hinner vi nog med också.

Senare i kväll är det ju födelsedagsfest! Ska bli kul att ta ut sin blå klänning på lite skoj igen, den har fått hänga i garderoben ett tag nu. Hoppas på en kväll med mycket prat, skratt, musik och dans! Det blir inte nådigt att göra sin röst hörd bland 16 tjejer...

Jag fick en chokladbok av mamsi för ett tag sen, ska baka något smarrigt ur den i morgon. J o E kommer på fika. Nehe, nu ska jag göra mig lite snyggare, och hoppa in i bilen! Ha en bra lördag!!


Blogg i soffan!

Här sitter jag i soffan, för en gångs skull. Brukar alltid sitta vid den fasta datorn på övervåningen, men nu har jag precis sett färdigt på Vänner och maken är inte hemma så...Han brukar lägga beslag på den bärbara. Lilla E sitter och skriver sin önskelista inför jul. Jag måste börja fixa lite klappar, det känns alltid bra att ha köpt ett par stycken. Har koll på vad jagt ska köpa t R, men absolut ingen annan.

Vi var en liten tapper skara som var ute och åt igår, men det blev mycket trevligt! Ibland är det faktiskt skönt att inte vara så många, för vi kunde prata med varann allihop. Ett glas rött på tisdagkvällen piggar alltid upp!

Såg att Den bästa sommaren går på ettan i kväll. jag har inte sett den, men flera av mina kära kollegor tycker att det är en mycket rolig film. Ska se om den är det.

Restaurangbesök

Mörk, mörk novembereftermiddag. Har regnat hela dagen, så det var riktigt mysigt att vara i simhallen med klassen. Utvecklingsamtalet med lilla E o lärare utföll väl, han är en duktig och trevlig skolpojke! Det visste jag väl (se en stolt mamma framför er)!

Det var däremot helt meningslöst att gå tillbaka till jobbet efter samtalet. En timme med absolut ingenting vettigt gjort, hade lika väl kunnat gå hem. Snart ska jag iaf åka iväg på restaurangbesök med några från jobbet. Det ska bli mysigt att sitta och prata några timmar utan att barn avbryter.

Magsjuka grasserar på jobbet, både bland barn och vuxna, huga! Jag vill absolut inte ha något sånt, på lördag är det ju party! Ska försöka hålla mig borta från folk, och tvätta händerna ofta. Såg någon förresten Robert Gustavsson hos Filip o Fredrik i gårkväll? Han berättade att han hade stort kontrollbehov, som periodvis övergått i rent tvång. Känna 9 ggr på fönsterhandtagen när man stänger osv. Där ser man. Rolig är han hur som helst.

Ska kolla vad jag ska ha på mig, see U!

Ljusblå och mjuk.

Paus i filmen om David Gales liv och leverne. Nyheter mitt i filmen är ett oskick. Tacka vet jag ettan och tvåan, jag funderar på att bara titta på deras program hädanefter, för att få så mycket valuta för tv-licensen som möjligt. ;) Lite synd på Vänner och CSI förstås.

Hur har min dag i övrigt varit då? Jodå, tränade på fm, skjutsade fadern till sin bil, handlade på Obs och åkte hem igen. Har också varit hos E och fikat. Våra kära barn, de små E o E, spelade upp en livfull teater med nallar, svärd och laserpistoler för den blott 5 mån gamla A. Om han förstod handlingen är fortfarande oklart, men han verkade uppskatta föreställningen ändå. :)

Har skickat efter lite saker från Yves Rocher (kära) och då får man ju alltid en eller annan present. De flesta helt odugliga, men den här gången fick jag en pyjamas som faktiskt är riktigt mjuk och skön! Den är ljusblå och jag har den på mig nu, känner mig som ett stort gosedjur, ha ha!

Puss o godnatt!

Det regnar här i Kalmar idag

Regnig lördagseftermiddag. Dagens ljusa timmar tillbringades i en gymnastikhall. Glad ändå att R kunde vara med i tävlingen, det gjorde nog en del för självförtroendet. De andra i hans lag blev också glada när han kom, och de kom trea i en av klasserna!

Lagat och ätit middag, men inte dukat av och plockat undan, utan läst Klick och mailat istället. Inte likt mig, jag brukar röja direkt. Jag ska göra det strax, och fixa lite kaffe. Har på känn att det antingen blir en rätt dryg em/kväll om ungarna tänker småbråka och tjafsa på varandra eller en lugn kväll där de leker något bra. Ensam blir den i vilket fall som helst, syster T skulle gå ut och E hade födelsedagsmiddag hos svärmor. Fler har jag iofs inte luskat med, så jag får skylla mig själv.

Det blir kanske mer skrivet under kvällen, annars; ha en mycket roligare lördagkväll än jag, det borde inte bli så svårt!! ;)

Mörkt och mysigt

Fredag, fredag freeedaag!! Klockan är halv fem och det är redan mörkt ute, men när man är ledig och inte ska någonstans är det ganska mysigt. Tycker annars att helgen är lite väl oplanerad på kul saker. R ska egentligen vara med i Kalmarcupen i gymnastik i morgon, men som hans hals låter vet jag inte. Både fredag och lördag kväll utan något kul är en för mycket. Ska luska lite bland vännerna och se om någon vill leka lördag kväll.

Maken ska på årsfest med fotbollslaget. Jag är medbjuden, men jag känner helt enkelt inte för att lägga dyrbar barnvaktstid på något så....halvtrist. Eller, det kan ju mycket väl hända att det blir roligt, men jag vet hur mycket olika evenemang som kommer att invadera almanackan framåt december. En del är ju saker jag går på själv, en del är familjegrejer, men ett och annat ska väl ändå maken och jag få gå själva på!

Lilla E tycker att jag ska följa med honom ut och dela ut jultidningar som har kommit nu. Suck. Undrar varför de envisas med att kalla det jultidningar, det är ju allt från böcker och almanackor till filmer och spel. Själv kom man ju inte undan, utan har tydligen beställt almanacka och julkort.

Ha en bra fredagskväll!

100 m bröst

Äntligen har jag en frisk unge och alla har varit ute ur huset på dagtid idag! I går var R och jag i simhallen, för han kände sig lite nervös och osäker på simmandet inför skolbesöket ons (idag alltså). Först orkade han bara 10 meter och jag blev helt förfärad! Sen släppte det och till slut hade han simmat 200 m, 35 m i sträck. Ok, sen åker ungen t simhallen m skolan och kommer hem och meddelar att han simmat 100 m i sträck!!  Jag blev glad och imponerad!

Idag kom inbjudan till en 35-årsfest som vi har vetat om datum för i ca 2 månader, vilket såklart var tur för det hade varit liiite dålig framförhållning annars, festen är nästa lördag! Det ska bli skoj hur som helst, bara tjejer och jag vet att de flesta är laddade för ordentlig fest. Ut och dansa ska vi också har vi bestämt oss för, hi hi. Min kära väninna E ska dricka lite alkohol för första gången sen barnafödseln, så det kan bli kul...

I morgon ska jag spinna, och jag ska inte glömma att ta med en klänning till syster T, som hon ev ska låna till fest. Dags att se vad freaksen i Lost gör idag, förra gången orkade jag inte ens se färdigt.

Stackars lilla E

Släktfirandet gick lugnare till igår, men så var det ju söndag också. Dagen började med lite städning här hemma, sen bussfärd till gymmet och träning. Sen var planen att jag skulle promenera i rask takt till Stensö, där maken parkerat bilen igårkväll. Jodå, men Stensö är stort, och det är lätt att missuppfatta på mobil. Jag fick mig en lite längre prom än jag tänkt mig, och lyckades stirra upp såväl make som grannar när jag fick för mig att bilen var stulen!! Upphittades på en tvärgata strax efter.

Tårta hos farfar, och sen var det kväll. Jag kände mig så ledsen, och arg på mig själv, för lilla E var varm igen. Det har gått lite upp och ner i helgen, men han har varit pigg och följt med på kalasen. Nu tänkte ju jag att jag skulle ha varit hemma med honom, och tänk om det blir mycket värre, och nu måste jag vara hemma från jobbet igen osv.

Fortfarande ledsen när jag gick till jobbet idag. Maken hemma med lilla E. Tårarna satt så löst innanför ögonen att jag började gråta så fort min söta kollega M frågade om allt var väl. Repade mig under dagen, särskilt när jag fick veta att E fått remiss till barnläkare som ska kolla precis allt!

Har nu kollat fotbollsgalan, den var väl ok. Galans bästa var absolut den nya "Take that"-videon där Hedman, Lagerbäck, Lagrell och Peppe Eng framför Want you back till Zlatan! Det är humor!


Tidigt festslut

Jag måste skaffa mig ett italienskt lexikon, två nya kommentarer på mina sköldpaddor.

Har varit på släktfest. Kul, lite annorlunda att allt är över, städat och klart, hemåkt med taxi och ombytt till myskläder när klockan är 22. Jag hade verkligen känt för att fortsätta festa och umgås, men så är det när man har barn att lägga. Jag får väl ta lite yoghurt och se en snutt av Coyote Ugly innan det är sängdags. I morgon är det dags att fira fars dag och farfars födelsedag. Tror att det blir träning också. Godnatt.

Vaniljkräm, chokladpaj...

Där åkte det iväg några dagar igen. Plötsligt är det fredag, och på jobbet kändes det som om alla var oerhört lättade över att helgen nalkades. Lustigt, för flera av oss var ju ändå lediga några dagar förra veckan.

Maken har kört igång en äta-nyttigare-i-veckorna-period. Jag brukar haka på lite grann, för han lagar god smalmat. Veckan har alltså varit sund, men det spräckte jag idag kan man säga. Till fikat var det någon form av semleliknande bulle med vaniljkräm i (gott) och efter lunchen bjöd kollega U på en ljuvligt kladdig chokladpaj (ännu godare).

Jag har haft lite fritidsgård här, pojkarna hade med sig tre tjejer hem. Eftersom R är ihop med en tvilling, så hänger hennes syster med ibland, och E hade med sig en  klasskompis hem. Nu har twinsen gått hem, och resterande tittar på Björnbröder 2, lugnt och skönt.

Nu dyker den ständiga frågan upp i huvudet - vad ska vi laga för mat?? Måste ner och konsultera skåpen. Det får nog inte bli för avancerat, men ska givetvis vara supergott och med minimal ansträngning, ha ha. Den kombinationen stavas nog h ä m t m a t. Ringer maken på stört, vi hörs!

Allt som vanligt igen!

Hej! Skönt att vara tillbaka på bloggen! Det har varit omöjligt att komma in och skriva några dagar nu. Jobbet är igång, maken är tillbaka från Cypern och allt är som vanligt. Igår var det mastodontdag med husmöte efter jobbet, men idag har vi varit hemma hela familjen. Ätit god mat, och nu ska jag lägga barnen och göra lite kaffe. Lugnt och skönt!

Litet avbrott, mina föräldrar ringde på dörren. Jag fick två böcker i namnsdagspresent! Både jag och mamsen heter Ingegerd i andranamn, och i morse tänkte jag för en gångs skull vara först med att messa och gratulera henne. Försynt som jag är så väntade jag ändå ett tag på morgonen, och precis när jag tog väskan för att skicka så pinglar det i telefonen! Hon slog mig med ett par sekunder alltså, men det gjorde ju inget med en sån söt hoppande gubbe!

Nu ska jag sätta ovanstående plan i verket, faktiskt ligger ungarna redan i sängarna, så det är kaffet som återstår och sen en dos av Dr House!


Crash!

Se där, ännu en kommentar på italienska angående min sköldpaddsbild. Aldrig hade jag väl kunnat tro att den skulle röna sån uppmärksamhet!


I natt slog kräksjukan till mot vårt minsta mål, lilla E spydde några gånger. Han har sedan ätit mycket sparsamt under dagen, men efter en lång lur under tidig eftermiddag vaknade han och kände livet i sig igen. Det gick bra att äta lite och klä ut sig till trollkarl. Han och R + deras vänner J o H var ute och busade när det blev mörkt. Eller, det såg inte ut som om det behövts, så mycket godis som de kom hem med.

Hade ett långt telefonsamtal med J, ett av mina rekord enligt R. Vi hade egentligen velat ses ikväll, men ingen vill väl ha sitt barn smittat med magsjuka...

När lur lagts på och barn lagts till kojs såg jag filmen Crash. Lånat av föräldrarna, mycket bra! I början kände jag att ska det gå på i den här stilen med svarta mot vita, så orkar jag inte kolla. Den bättrade sig när man lärde känna personerna. Postar den i morgon!

Nu är det läggdags, i morgon har jag tänkt mig att träna pump på fm! Godnatt!


Friskare

Mycket , mycket bättre idag! Sov jättemycket i natt och en hel del igår också. Visserligen en smula trött fortfarande rent kroppsligt, men ingen feber och har kunnat äta en del!

Kollega M och jag var på jobbet någon timme i morse för att fixa till inför måndagen. De (lokalvårdarna) har nämligen storstädat våra klassrum, så allt stod på fel ställen. Sen fixade lilla E och jag häxhattar (förlåt, trollkarlshattar) till deras bus-eller-godis i morgon kväll. Beware!

Fick faktiskt ork och tillfälle till lite vuxenkontakt också, E och jag tog en fika på stan. Lilla E och lilla A skötte sig utmärkt väl. Efter det har det varit lugn hemmakväll. R var på födelsedagsfest hos en kompis, och lilla E och jag såg Dobidoo (eller hur det stavas). Sen kopplade vi på webbkameran och fick chatta lite med maken samtidigt som vi såg honom! Trevligt.

Nehe, en liten bubbla och sen till kojs.

Sjuk och ynklig

Usch, vilken kväll och natt det blev. Jag har verkligen fått en släng av något som involverar kräkas och ha feber. Har repat mig lite nu, men att äta något känns fortfarande väldigt avlägset.Mina vänner har pratat i telefon med mig i omgångar, så att jag ska tänka på något annat. Solen skiner ute, och det ser perfekt ut för en lång promenad, men så blir det nu inte.

Jag saknar verkligen min man. Inte bara för att jag är sjuk och ynklig, det är så mycket tråkigare utan honom. Nä, nu ska jag ge min son en macka och sen lägga mig lite igen. 

lite illamående

Nu är det lite lediga höstdagar. Idag har vi varit på högskolan och haft föreläsning och gruppdiskussioner. Efteråt åkte jag till Obs och handlade, och när jag gick mot kassan så började jag känna mig illamående. Det har blivit värre, så nu känner jag mig riktigt dålig. Det är så typiskt om jag ska bli sjuk nu när maken inte är hemma. Svårt att vila och koppla av helt med barnen, fast det var ju ännu värre när de var små förstås.

Lägger mig en stund på soffan.

RSS 2.0