tillägg

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag lyckades lägga in bild och titel i förra inlägget, men det jag skrev försvann! Bilden föreställer alltså lilla E:s medicinranson för morgonen. Lyckades ju också avslöja hans rätta namn.....Nåja, det inlägget drunknar väl snart i floden av bloggare här på nätet. Har varit på sektmöte ikväll med min mystiska tjejgrupp, eller delar av den iaf. Fick en ruggigt god glass, Carte dÓr grekisk yoghurt med honung, mums. Jag säger inte varför jag var där, men kul ska det bli! Mohahahaha!

Emils medicin

14644-18


Regn och Göran Persson

Idag har vi blivit  rejält duschade. Regn nästan hela dagen, och det är så jobbigt att inte kunna vara ute. Alla barn blir så rastlösa när de inte kommer ut. Hoppas på bättring inför morgondagen. Har fått en kul inbjudan. Våra vänner T o J i Växjö, som vi träffar minst varje Valborgsmässoafton och gärna någon gång till under året, skickade den till oss. De firar 10-årig bröllopsdag nu i oktober, och de vill de fira med en fest! Mycket bra initiativ, måste jag säga! Snälla föräldrarna har lovat att handha barnen, och jag har skickat kort och tackat ja, så nu återstår bara att snoka rätt på någonstans att sova.

Idag var det invigning av vårt nyrenoverade stadsdelstorg. Alla skolbarn var där på dagen. Mina egna, privata kids hade koll på att Göran Persson faktiskt skulle dyka upp kl 18.30 och tala på torgets scen. Jag orkade inte ta mig tillbaka, men lilla E ville så gärna se "han som bestämmer". R och E slängde på sig hjälmarna och cyklade upp själva, och mycket riktigt, de fick både se och höra vår stadsminister! Samt tillskansa sig två kakor, en badge, en penna och en kapsylöppnare! Inte illa.

100 höjdare

Tittar just nu på Hundra höjdare med Filip o Fredrik. De åker Sverige runt och hälsar på annorlunda människor. Och skojar du att de är annorlunda! Det är underbart att se så konstigt folk, som bara är som de vill! Det står kanske inte helt rätt till hos vissa av dem, men kul är det!

Godnatt!

I nästa liv

När jag var i Göteborg i helgen så tänkte jag ännu en gång att jag hade velat ha ett liv till. Jag har alltid känt ett sånt sug när jag är i storstäder, att få bo där och ha allt som finns där. Då skulle jag vara singel, lite yngre till att börja med, och kanske bo själv eller dela en jättemysig trea med en tjejkompis. Jag skulle veta vart alla smågator gick och vart jag och vännerna skulle sitta och faktiskt ta ett par glas vin mellan 16-18. Handla skulle jag nog göra i små mysiga butiker nära min lägenhet, och aldrig skulle jag behöva äta trista köttbullar och spagetti bara för att "då äter ju alla". Jag skulle jobba med något kul, som jag hade gångavstånd, eller åtminstone cykel till. Ja....

Om jag flyttade dit nu då? Nja, det skulle vara så svårt att gömma man och barn i den där mysiga trean, och jag skulle nog få lite dåligt samvete för att jag sliter dem från kompisarna, och mina kompisar då!! Storhandla skulle det säkert ändå bli, och köttbullar å de. Nej, det får bli i nästa liv, om jag är riktigt snäll i detta!

Snurr snurr å upp och ner

Jag vet att Liseberg har gått jätteplus på oss, men vi gjorde iaf vårt yttersta för att jämna ut det. Genom att åka Lisebergsbanan 6 gånger t ex, R räknade raskt ut att bara det hade betalat våra åkband och resten var ju då, som han uttryckte det ; gratis! Jodå, vi for runt friskt i karusellerna allihop, det var jättekul! Kändes att killarna har blivit lite äldre, de gick iväg själva en halvtimme och var i spegelhuset medan vi vuxna stod i kö och åkte Balder. Klocka och mobil hade de med sig, så det funkade fint. När vi hade varit på stället från 11.00 till 22.00 ( med litet break för hotellincheck och mat) började jag bli lite trött. Fick starka Moulin Rouge-vibbar när jag satt högt upp i slänggungan och allt bara virvlade runt mig, kulörta lampor, tivolimusik som steg och sjönk snabbare och snabbare.

Idag har jag ätit en hotellfrukost utan att vara bakis, det var verkligen trevligt! Jag älskar frukostar, men ofta när man är iväg blir det ju lite dryck på kvällen och då gör man inte frukosten riktig rättvisa. Men idag! Sen hämtade vi makens kajak och sen kom vi hem!

Fredag och sol

Fredag, sol och lön! Det blir väl inte mycket bättre än så. Jag har städat lite också, så det känns fräscht här hemma. Som väl var nöjde barnen sig med att äta samma mat som igår, så det var bara att värma. Fredagsmys med lite popcorn är i antågande.

I morgon tidigt bär det av till Göteborg. Helt otippat, för vi skulle egentligen på kräftskiva hos M o A. Nu har maken hittat en kajak på nätet som ska hämtas i Angered. Vi bestämde oss för att åka över helgen och ha en kul dag i G-borg, sova över och sen hämta båtskrället på söndagen. Alltså får jag väl packa ihop lite prylar i min alldeles äkta och genuina Salomonbag från 80-talet.

Poppa poppa! Trevlig helg allihop!


Tacolasagne

Hopp och hej! Arbetsdagarna flyter på, och jag är faktiskt (peppar peppar) riktigt glad och nöjd med hur det känns i klassen. Jag tror att jag kommer att tycka mycket om de flesta barnen. Känner mig dock fortfarande lite isolerad i min hörna, ingen har några ärenden dit. Jag får ju arbetsro förstås, men det sociala är ju så viktigt...

Idag var R och maken kockar vid kvällsmaten. De skapade något som döptes till R:s tacolasagne. Det var precis vad det låter som, och sen en sallad på groddar, majs, gurka och ruccola till. Suveränt gott! Jag är mätt fortfarande. Efter maten konkurrerade ett avsnitt av Hipp Hipp på DVD ut högläsning av Ronja, lite konstigt tycker jag nog..he he.

Nehe, nu ska jag gå och sätta på vatten till några stora koppar te!
PS Senaste nytt på lilla E:s medicinfront är att han har fått några preparat till, men fått skippa det han tyckte var läbbigast. Det behövdes visst inte längre.
PPS När jag frågade några barn idag vilket år de trodde jag var född så landade de på 1935. Kul.

Kort kvällsnotis

Igår kväll var jag verligen helt slut! Somnade när en kvart hade gått av Morden i M. Skolan rullar på, idag har vi haft föreläsning på kvällen också. En tänkvärd herre, men det var lite för långt. Jag har svårt att ta till mig så många saker på en gång, och det gällde nog inte bara mig i kväll...

Annars inget särskilt, jag ska skriva lite mer i morgon! God natt!

Mysiga, underbara vänner

Ja, det var gott och trevligt igår hos E. Jag är så himla glad att jag har vänner som jag kan prata med om så mycket, under middagen avhandlades allt från barn och relationer till resor och politik. Mycket skratt också, skönt efter första dagen på jobbet.

Idag blev det köttbullar och stuvade makaroner här hemma, istället för kycklingcanelloni och crispig päronpaj....

Första skoldagen

Har nu klarat av första skoldagen! Det gick bättre än vad jag tänkt mig faktiskt. Det flöt på och blev inte sådär segt som jag befarade. Synd bara att jag har mitt rum så långt in i hörnan, och helt ensam. Jag saknar M jättemycket. Det känns som om alla i personalen finns i andra delen av huset. Nu ska jag läsa igenom och skriva i alla papper från de egna telningarnas klasser, sen är det tjejmiddag! Gott!

Hur ska det gå, hur ska det gå?

Nu är det snart biodags. Har varit på jobbet ett tag, både bra och dåligt. Bra för att jag fick klart inför morgondagen, nu ligger pennor, sudd och färgpennor utlagda på deras platser och saxar och limstift i små söta IKEA-lådor. Dåligt därför att jag började kolla i några pärmar o tidskriftssamlare och hittade så oerhört mycket svenska-material så jag mådde nästan illa. Plötsligt kändes alltihop oöverblickbart och hur ska jag hinna med, och hur ska jag klara av att förstå varje litet barn och veta vad de behöver för att inte känna sig uttråkade/helt väck. Hjälp! Måste lugna mig och strukturera upp det hela.

Ska skriva lite när jag kommer från bion. Nu ska vi njuta en stund av en tjock lasagneätande katt...

Havsörnens dag

Jaha, recension av Havsörnens dag då. Vädret: halvhyfs, bäst i början och slutet. Barnens triathlon: Mycket bra, god uppslutning och mina egna små pluttar flyttade upp varsin klass och gjorde mycket bra ifrån sig!
Födelsedagsbrunch: God, synd bara att inte lite av makens egna släktingar kunde ta sig hit. Brännbollen: Inte så bra, dålig uppslutning och det blev bara en match. Loppmarknaden: ok, ungarna sålde en del av sina saker och köpte givetvis andra. Jag köpte fyra böcker, kan inte motstå böcker på loppisar. Festkvällen: En av de bästa Havsörnspartajen. Knytis med god mat, det sedvanliga gänget som var kvar till sist, och lite dans på slutet! L o M försökte tappert lära maken o mig lite buggsteg!

Sammanlagt betyg: VG

Idag måste jag nog till skolan ett par timmar. Känner mig inte riktigt färdig inför barnens ankomst i morgon. Sen ska ungarna o jag på bio, Gustav 2. Men först, tömma diskmaskinen!!

Trött och nöjd

Back in business! Har haft två hektiska dagar med lådvis att göra på jobbet och så förberedelser inför makens födelsedag i morgon. Klämde in ett träningspass i gårkväll också, och för den som träffade mig på Obs strax innan träningen där jag sprang med vild blick framgick det nog att jag inte anpassat tiden riktigt bra..

Idag försvann bara, jag gjorde något hela tiden, men listan blev liksom inte kortare. Satt på överlämning till högstadiet i över en timme. Nåja, det blev en god lunch på stan iaf, och hann köpa presenter också. Em o kväll har ägnats åt att besegra ännu en lista med allt från rensa ogräset och hämta brännbollskit till baka dajmtårta och moppa golv. Nu är jag trött, men nöjd. I morgon är det Havsörnens dag. Det är inte en dag vi ägnar åt att hylla en av våra största rovfåglar, utan vårt område (Havsörnen) har familjedag med mikrotriathlon, brännboll och knytkalasfest på kvällen. Brukar vara kul, hoppas på fint väder! Återkommer med recension! Nattinatt!

Lite till om kickoffen

Back to the kickoff! Jag har haft lite mardrömmar om denna stora klass som väntar mig om några dagar. Idag när vi satt och ritade upp våra scheman släppte det lite, jag insåg att mina söta kollegor kommer att backa upp mig. Fritidspedagog och resurslärare la en hel del tid på min klass.

Festen igår på kvällen blev verkligen rolig! Av någon underlig anledning..hamnade förfesten på vårt rum. Vi var många tjejer där, och jag var sist in i duschen, men det gick ju att klä om och fixa till sig med många åskådare! Ha ha. Sen blev det grekisk afton med jättegod mat och tre greker som spelade och sjöng. Vi fick lära oss lite grekisk dans också. Framåt 23-tiden tröttnade M och jag på bouzoki och gick upp på rummet. Som tur var gav vi det en chans till, för då hade vanlig musik kört igång och dansen var i full gång! De flesta var på superhumör och jag skrattade hur mycket som helst framåt natten!

Skönt iaf att komma hem och träffa barnen o maken igen. Han lärde mig hur man lägger in kort i datorn och tar fram dem igen, samt gör bildspel av dem! Varma mackor till kvällsmat, och har hängt tvätt och bytt lakan. Nu lyssnar jag på Laleh och tar det lite lugnt! Har en låååång lista på vad som ska göras på jobbet i morgon!

Kickoff

Det gick ju bra med bildinlägget! Eftersom jag nu är ägare av digitalkamera kan en del bilder visas här. Jag har precis kommit hem från mycket trevlig kickoff med jobbet. Vi har bott på gästgiveri och ätit gott. Det har faktiskt blivit en hel del arbete gjort också, mitt schema är i princip klart!


Nu kom R och ville visa något på datorn, jag får skriva mer sen!

Våra sköldpaddor

14644-17




Här är våra sköldpaddor Gösta och Tilda. Varför visar jag dem? Jo, de är träningsobjekt för att jag ska kunna lägga in bilder här!


Bullar i ugnen

Hej igen! Nu är det alltså den allra sista dagen innan jobbet börjar. Det är lite regnigt idag också, så jag har bakat bullar och städat lite i sovrummet. Syster T och jag ska fika, men vi bestämde inte hos vem igår. Ingen av oss har ju bil just nu, hon har precis sålt sin och min är fortfarande i Danmark. Hoppas bullarna kan locka hit henne..;)

Igår kollade jag lite till och från på Minnenas Television, de sände svenska melodifestivalen 1984! Det var mycket sevärt där..hrmm. En ung och käck Lotta Engberg och framför allt Herreysarna förstås. Lottningen inför andra omgången, då fem låtar spelades igen, skedde på scenen med hjälp av lotter i en hatt! Festliga kläder också.

Jag har fått erbjudande om att närvara vid ett sk barnklädesparty hos en av mina grannar i kväll. Jag tror att jag hoppar över. Dock har jag förstått att människan som säljer kläderna kombinerar det med att sälja galltvål, och det har prisats så av både min mor och andra, så det ska jag köpa en iaf! Känns husmorsaktigt. För den som inte har någon koll på galltvålar kan jag berätta att den tar bort alla sorters fläckar.

Lördag 12 augusti

Vilken nattuggla jag har blivit. Hur ska det gå när jag inom kort måste börja gå upp tidigt på morgnarna?
Jag har haft en mycket bra lördag. Brandkåren 100 år här i Kalmar, och vi tittade på paraden och besökte stationen. Hann också med kaffe och glass med föräldrar, L o lilla L. Var oerhört blöta när vi kom hem.

E m barn kom hit framåt em, vi fixade mat o lite vin och pratade bort den regniga lördagsem/kvällen. Har också hunnit med att sätta in kort i album.

Dags för kvällens bubbla och sen bok; Mandelkärnan. Det har dragit ut lite på tiden med den, jag stack emellan med Box 21. Har förresten klarat mitt bokstavssudoku, tada! I morgon blir det stryka o packa lite inför mån-tis kickoff med jobbet. Natti!

Oväder

God morgon! Fick helt otippat på ett samlingsalbum med Beatles här i datorn, så nu sitter jag här och sjunger med i All you need is love! Vilket oväder det var här nyss! Det regnet var bland det värsta jag sett, som en gigantisk hink som någon skakade över oss samtidigt som det blåste storm. Ungarna o jag stod verkligen förstummade i köksfönstret, jag väntade mig nästan att havet skulle komma upprullande mot oss, krossandes allt i sin väg...

Nu ringer jag mina föräldrar, hoppas att de är vakna. Det var de, och vi får skjuts till stan! Nu blir det brandkårsbesök!

Kvällsnytt

Kajsa hoppade ju bra, synd att de andra två var lite bättre. Söt och glad Kallur iaf! Jag lyckades inte se någon prisutdelning, hoppas den är i morgon. Jag gillar att gråta lite när nationalsången spelas.

Har ringt maken och sagt godnatt, han befann sig i höjd med Karlshamn. Lillebror A var med i bilen, lite hjälp med vakenheten hoppas jag. Ska spela en bubbla och sen lägga mig och läsa lite.

P.S. Mental träning inför jobbet har inletts, jag städade ur min väska. Slängde och la ordentligt i plastfickor, samt skrev in lite i min kalender.

Måste styra upp min helg

Ja, det kanske var lite väl deppigt inlägg i natt, men det kändes lite så. Jag vet ju att det händer roliga saker på hösten också! Helgen som kommer känns dock inte så kul, måste styra upp något. Maken åker t Köpenhamn för att fira sin brors födelsedag, så jag är ensam och utan bil. Kunde ha följt med, men kände inte för att försöka belasta någon med två barn fre-sön. Svärmor är i Danmark och mina söta föräldrar räddar ändå barnen från sammanslagningsfritids mån-tis. Nej, vi får roa oss bäst det går. I morgon ska vi se om vi kan ta oss till stan och gå på öppet hus på brandkåren.

Den här dagen har runnit förbi utan större händelser. Skön morgonprom i regnig luft och frallor med hem, sen kollade vi på video från när barnen var små! Obshandling, matlagning mm.

Snart dags att kolla om Kajsa kan hoppa högt!

Allt är över

Jag kan inte sova. Kände direkt när jag la mig att tankar började snurra. Nu har jag spelat mina bubblor en lång runda som terapi. Jag kan inte fatta att sommarlovet är slut! Det var ju alldeles nyss som hela sommaren låg framför mig, med sol och promenader till bryggan och vin på altanen. Jag klagar inte på sommarens kvalite, för det har varit helt underbart, bara konstigt att det är slut. Midsommar, Danmark, Lasse, sportfest...allt är flera veckor sedan nu. Jag vet nog hur det blir sen, man lurar sig att tro att sommaren visst är kvar, fast man jobbar. Mail om kräftskiva 26 augusti -se! Bada efter skolan gör man några gånger, sen börjar föreläsningar, husmöten o träningar och plötsligt är vattnet kallt. Jag vet nog.

Och snart är det väl jul också.

Bra ledig dag

Okej, jag tar väl tillbaka. Idag har jag haft en toppenbra dag, det är inte alls fel att vara ledig! Städade upp lite på mina altaner i fm, det såg ut som värsta taikon. Eller vad sägs om badkläder o handdukar en masse, stora uppblåsbara djur, ett halvurstädat akvarium, balja m diskborste o svamp, en cykel med hjälm, en skumgummimadrass och ett gammalt köksbord. Och det var bara baksidan!

Träffade E o L med några av barnen på Skälby. Mysigt att prata o fika några timmar, sen lunch på stan. Hemma och solade på em, barnen lekte snällt med varsin kompis.

På kvällen åkte vi bussen in till (jag vet att jag inte skulle, sharona, men det blev så ändå) till stadsfesten. Amy Diamond skulle ju uppträda. Men tror ni att de började med henne, nejdå nejdå, de släpade fram nån självgod covernisse först i 45 min, sen en studsboll som hette Evan och sen, när de små barnen nästan gett upp hoppet-då kom hon. God glass iaf. Äventyret fick godkänt trots väntan.

Nu ser jag Cast away, och reklamen är precis slut! Nu är filmen slut, maken säger att jag ska hälsa från honom. Så ni som känner honom får väl ta åt er! Godnatt!

Dags att börja jobba snart?

Jag har provat att ta kort med min nya kamera, och det gick fint! Maken paddlade kajak för första gången igår kväll och det blev det lite foton på! Själv hade jag varit på bodypump och det känns lite i kroppen idag måste jag säga.

Träningsvärk till trots gick jag några km i morse, mest för att jag hade lovat R att sällskapa honom på löpturen. Jag går fort och han springer, det blir ungefär samma takt. Litet morgondopp i helt bleke.

Har faktiskt besökt mitt jobb idag, skrev välkomstbrev till barnen och la i kuvert. Sen följde en oerhört snabb stadstur med buss o barn, vi hann köpa en klocka t lilla E, batterier till R:s klocka, gympapåse t R, glass på MC, titta i en leksaksaffär och hinna åka buss tillbaka på samma biljett! Inte nog med det, lilla E hade glömt en sak längst bak i bussen, och vi hamnar på samma buss hem och den ligger kvar!!

Fläskpannkaka och övning på klockan, vi har kommit till hel, halv, kvart i o över. Sen har jag fått så ont i huvudet, usch. Det befrämjar antagligen inte att sitta här vid datorn, men...maken kommer snart så ska vi äta lite. Jag vet att jag kommer att dementera det här uttalandet ca två dagar in i nästa vecka, men Jag vill börja jobba igen!! Känner mig ständigt småirriterad och snäsig mot barnen och rastlös. Hemskt, jag kommer att ångra mig så, varför njöt jag inte mer av de sista lediga dagarna...ska träffa E i morgon iaf.

Plan för dagen

Slänger in ett litet inlägg bara, innan vi åker. Ska hälla av lilla E på stranden hos en kompis först, sen tar R och jag en handlingsrond t Obs. Han måste verkligen ha en ny skolväska också. Hem och lämna maten och sen tar vi oss också till stranden. Så är planen, nu drar vi. Förresten, måste bara berätta att jag fick en jättefin present av mina underbara påhittiga föräldrar i morse! En digitalkamera!!! Jag som bara har haft en sk stenålderskamera, alltså en gammal vanlig modell. Nu ska här plåtas, jag ska lära mig att lägga in kort här också! Så roligt!

Liten klump i magen

Dagen har flutit på under allehanda göromål varvade med min bok och mitt bokstavssudoku. Sol på altanen har det också blivit. Just nu känner jag mig lite smådeppig. Får en konstig känsla av att inte vara med riktigt. Inte i matchen som helhet, he he, men att alla gör roliga saker utan mig. Förmodligen en något överdriven tanke, men jag har en liten klump i magen iaf.

Det har nog lite att göra med att J ringde förut. Hon pratade förvisso glatt på, absolut inga hard feelings om nånting, men jag kände mig så långt ifrån henne. Hon hittar på mycket med en jobbarkompis, L, och några andra tjejer. Nu ska de cykla på norra Öland, det som vi pratade om att göra i början av sommaren. Jag vet mycket väl att jag inte har pushat på det projektet, men jag hade gärna gjort det. Förstår också att det är lättare att styra upp saker med folk som inte har barn att ta hänsyn till, J har ju bara barn varannan vecka. Men ändå, vi har varit så nära kompisar, det känns sorgligt. Ska ta tag i det, vi måste nog ses lite mer bara.

Oj, nu kommer svärfar med ett nytt, större akvarium till sköldpaddorna. Så glada de ska bli!

Lilla E:s medicin

Jag sov rätt länge idag, och sen blev det morgonpromenad och bad. Frukost och ut i gräset med de nya sköldpaddorna! Vad de kutar iväg, man måste verkligen vara två för att kolla så att de inte försvinner in i några buskar! Jag har även hängt tvätt och satt på en ny och startat diskmaskinen. Nu är jag lite rastlös, har ingen bil och vet inte vad jag vill heller. Jag går väl ut i solen med den otäckt bra boken som jag började på igår: Box 21.

Jag har nog glömt berätta att vi har låtit en homeopat kolla lilla E. De som känner oss eller läser den här bloggen då och då vet ju att lilla E får feber med 5-6 veckors intervall. Mycket märkligt har vi tyckt och sjukvården har inte haft några svar. Nu vet vi inte om det svar vi har fått nu är det rätta, men hon sa att för länge sen ( 1996) när maken och jag var och luffade i Malaysia och Thailand fick någon av oss i oss en parasit av något slag. Vi var sjuka i omgångar därnere, så..Den har legat latent och sedan överförts till lilla E när han föddes. Låter nästan otroligt, men hans kropp tror att den ska vara där, men då och då bryter det ut symptom iaf, alltså febern. Han har tydligen en stark liten kropp som kämpar tillbaka den varje gång, men det är inte bra för honom. Nu har vi fått ett helt batteri med naturmediciner, som den lille stackarn ska äta och dricka morgon o kväll i två månader. Vi håller tummarna för att det hjälper. Att han hade lite feber häromdagen tror vi var en helt vanlig host-feber. Såna brukar han aldrig få annars! We´ll see.


Partyhatt och haklapp!

I en hemsk blandning av träningsvärk och baksmälla har jag släpat runt min kropp idag.Min mage har varit lite märklig de senaste dagarna faktiskt ( tänker inte tråka ut er med detaljer om det..)och i går kväll öste jag ner ett antal smaskiga kräftor plus de drycker som de små liven uppenbarligen kräva. Magen blev inte bättre av det. Men roligt hade jag när jag åt och drack och sjöng och dansade! Föräldrarna hade slagit på stort och bjöd på kräftskiva där inget fattades, det var partytält, glittriga hattar, haklappar, sånghäfte och en lysande måne! Mycket kul! Alla i vår familj älskar kräftor, vi fyra tryckte nog ca 60 st tillsammans! I morse fick vi en smärre chock när det fattades ett barn. R:s säng var tom. För en sekund funderade jag på om vi hade glömt ta med honom hem i natt..Nejdå, han och vännen F hade planerat en rymning, haft packning redo under sängen och smitit medan vi sov! Det låg en liten lapp på köksbordet: "Kära mamma, jag söker lyckan på luffen. Kommer tillbaka." Det gjorde de i sinom tid och nu ligger han tryggt här inne! Jag är inne i slutfasen av mitt gigantsudoku och ska plita dit de sista små bokstäverna nu, sen börjar uteslutningsmetoden! Ses!

Lite gladare

Lite mindre sur nu, även om lilla E har fått mig nästan till bristningsgränsen  i kväll. Han är verkligen på bättringsvägen...hmm. Har fått ordning på fredagskvällen också, tack vare syster T. Föreslog för arbetskamraterna ( eller en av dem) att de kunde komma hit o äta, men det var tydligen viktigt att komma ut på stan. Nu kommer systern hit och är hos barnen medan maken spelar match o jag umgås, det var snällt!

Sovdags nu tror jag.

Superirriterad

Jag är så irriterad, så jag tror jag börjar gråta vilken sekund som helst! Det värsta är att jag inte kan sätta fingret på vad det är. Jag känner mig bara snäsig och lättretad för ingenting. Usch. Måste fixa träffen med jobbarkompisarna i morgon kväll, det är egentligen gå-ut-och-äta som gäller, men jag har barnen. Kanske att de vill komma hem till mig och grilla, kanske inte.

Maken bjöd in oss till stan på lunch, jag kunde välja det, eller laga mat hemma och sedan lämna hemmet en timme ensam.
Fördelar med det första(som det blev): Slipper laga mat, hjälp med skoköp.
Fördelar med det andra: Lugnare att gå själv på stan, kolla sista rean osv.

Skor blev det iaf, till både mig och R.

Jag kunde gått på allsvensk fotboll i kväll, fick en biljett. Det gick inte för maken har redan sagt att han ska gå. Jag sätter inte en småhostig E på blåsiga Fredriksskans två timmar, men synd var det. Är det det jag är irriterad över? Nej, tror inte det. Har nu gjort kaffe och ämnar mig ner till bryggan, R får ju bada. Ska andas djupt genom näsan och ner i magen och tänka på allt som är bra.

Två planer

Jag har två planer just nu, av vilka ingen verkar bli av för dagarna bara går. En är att hälsa på farfar, och det ska jag göra, kanske på söndag el måndag. Den andra är att åka in till stan och köpa nya gå-skor (vilket fånigt ord, man går väl i alla skor, men snabbt, som motion) och kolla om någon guldsmed kan sätta ihop min trasiga vigselring igen. Den gick bara rakt av på Winnerbäck-konserten! Rena turen att delarna hittades i trängseln, tyvärr har jag upptäckt att det fattas två små diamanter...tråkigt att bara tänka på det.

Stadsturen kan eventuellt bli av redan i morgon, om jag kan ha bilen. R behöver löparskor också, den lilla envisa rackaren sprang en mil i förrgår. I vanliga gympaskor! Inte bra för växande ben.

Idag har det regnat här. Jag har haft besök av svärmor, läst högt 1,5 timme för barnen ( Jag ser ljuset, Jonathan!), bakat chokladbollar med lilla E som har lite feber o hosta samt påbörjat ännu ett mastodontsudoku med hela alfabetet. Jag vet att jag blev helt galen förra gången, när jag hade suttit och skrivit en miljon små små bokstäver och det ändå inte gick att få ut, men den här gången ska det funka!

Uppblåsbara djur i bagage?

Idag kände jag mig lite lurad när jag satt i bilen på väg över Ölandsbron med tre barn, strandsaker och en uppblåsbar krokodil megasize. J ringde nämligen på morgonen och var ivrig att komma iväg t stranden, och det smittade så jag packade ihop. Kunde dock inte åka långt, för vi skulle på teater på em. De andra jag ringde var upptagna, och när jag är iväg får jag ett sms från J där hon plötsligt har bestämt sig för att åka långt upp på norra Öland! Tjaha, plötsligt var det som sagt jag och ungar, men det var helt ok. Jag behövde ju inte vara särskilt trevlig utan kunde fördjupa mig i sudoku och tidning. Barnen är nöjda så länge jag hänger upp deras badbyxor, har med mig mackor och bjuder på glass. ;)

Senare var vi då på barnteater vid Kalmar Slott, Ronja Rövardotter. Moder, syster T, barnen och jag. Den var bra, det får nog bli kvällssaga efter Br lejonhjärta som snart är slut. Systern fick nästan igång en liten flirt med en ensam pappa på plats, och han var rätt söt!

Idag fick jag mina mord i Midsumer, och en påse godis...mmm. För övrigt tycker jag mycket om mina nya örhängen från Pilgrim som jag fick av lilla mamma i namnsdagspresent! Godnatt!

RSS 2.0