Time flies

Sa jag fyra veckor? Ha, idag är det fem veckor sen lilla E hade feber! Jag har jobbat hur mycket som helst de senaste dagarna känns det som. Både i skolan och här hemma. Tvättid, städning och sånt....I lördags var J o E här på middag, det var kul! God mat och mycket vin, hattar och glasögon på i ett ganska tidigt stadium. :)

Nej, det här går trögt idag. Skriver mer en annan dag.


Nya vinterstövlar

Idag har vi haft det årliga slaget i skoaffären, vinterstövlar skulle inhandlas till ungarna!! Huga, vintern har ju kommit med buller och bång. Lilla E var som vanligt rätt lätt att handla till, medan storebror hade lite svårare för att bestämma sig..För det första hade vi ett sjå att få honom till affären överhuvudtaget, och sen var det enormt tjurigt. Till slut hittade vi ett par som funkade på Intersport. Men en ny mössa var lögn! ;)

Jag är så glad för lilla E har inte haft feber på fyra veckor nu. Det är knappt så jag vågar säga det, då kanske den återkommer. Hoppas hoppas den är borta!

Många matteböcker blir det...

Oj, ibland gör jag så mycket annat när jag egentligen har med mig massor av böcker hem att rätta. Då blir klockan mycket innan jag är färdig...Men nu var jag iaf tvungen att ta en liten paus, matteböckerna är färdiga och härnäst är det ett gäng NO-test.

Jag har en student i skolan just nu, och det är helt ok. Hon är bra, och det är till stor hjälp. Idag fick vi (eller närmaste kollegan) en student till, och det kändes väldigt mycket helt plötsligt. Kollega D, student A och jag har styrt upp och påbörjat ett SO-tema och det kändes bara så mastigt att få in en person till som ska sättas in i allt och man ska förklara och hjälpa till med uppgifter. Dock är det inte mycket att göra åt, han är där för att stanna 5 veckor. Säkert inget fel på honom, det var mest själva grejen.

Nej, nu måste jag ta tag i NO-testen! Natti natti!


Inget rinnande vatten

Jahapp, nu har jag som tillägg till mitt vardagsrum med tvättmaskin, torktumlare, tusen lådor kakel, pytsar och verktyg¨, inget vatten i kranen här nere! Jää! Kände mig ändå tvungen att baka en långpanna kakor, så diskhögen växer katastrofalt. Det viktigaste, som skulle användas igen, fick jag diska i badkaret....say no more.

Kollega M och jag har fikavecka på jobbet. Det har gått bra, mån-tors gäller bröd o pålägg på 10-rasten, fredag är det ngt betydligt smaskigare som gäller, efter lunch. Det är alltså till detta som jag har bakat ikväll.


MSN-mania

Maken arbetar i badrummet med ngt som heter våtrumssäkring. Det innebär att vattnet på nedervåningen måste vara avstängt ett tag. Det i sin tur innebär att jag inte kan diska just nu. Synd.

Har precis sett på Heroes, det är nästan det enda programmet i veckan som jag absolut inte vill missa.

Jag är med i ett projekt som några av oss lärare har ihop med högskolan, Ung kommunikation. Det innebär bl a att man har en blogg (!) som barn o vuxna i klassen kan gå in på, att en del av barnen har egna bloggar som man kommenterar och att vi vuxna har msn som vi lägger in de barn som vill o har msnadresser på. Bloggarna har vi kommit igång bra med, R:s lärare är också med i det här och han är ett av barnen som bloggar. Hans adress är (om någon moster el mormor vill kolla..) [email protected]

Nåväl, jag har haft msn ett tag och är inloggad ibland, vissa kvällar. Hittills har det varit ganska lugnt, ingen av mina kollegor eller vänner är särskilt på, det har blivit lite prat m ngn då och då. Idag gick jag igång med att lägga till elever, och då ska jag säga att det var mer liv i luckan när jag loggade in!! Herregud, tre-fyra ungar on line som inte bara skrev utan spelade in sig själva så jag hörde dem också! Samtidigt. En hel massa vibbar och blink och bilder flög också fram, jag höll på att bli snurrig. Dock fick jag ur dem att de hade gjort läsläxan och matteläxan! ;)

Nu ska vi se om vattnet är tillbaka!

Boston teaparty

Jag skrattar väldigt mycket just nu åt Filip o Fredrik! De är så hämningslösa, men ändå vanliga..Dessutom är Fredrik rätt söt! Precis nu pratar de om rymden och Big bang, de lyckas verkligen med att få en ännu mer förvirrad över oändligheten och hur lång tid det egentligen har gått sen allt började. Okej, nu ska de prata med en kvinna som har haft sex med en rymdvarelse....

Äntligen har jag fått snurr på födelsedagssången till vår kollega S som fyller 60 år nästa fredag. Jag brukar få i uppdrag ibland att skriva sånger till olika festligheter, och jag började nästan få lite ångest den här gången, men nu släppte det. Inte färdigt, men det gör inget.

Imorgon är det dags för Big bang i vårt klassrum! Det kommer att bli suveränt, vi har kopplat upp en ambitiös uppsättning discolampor och spelat in ödesdiger musik och en jävla smäll rent ut sagt! Ha ha, hoppas ungarna uppskattar det. Jag har också klippt till en tidslinje i form av ett 5 m långt snöre. Vi människor är bara med den sista millimetern...

Söndag i fåtöljen

Nu är höstlovet slut. Söndag kväll, lilla E gör matteläxa, R läser en bok, maken är och handlar och jag bloggar lite. Snart kvällsmat, det kan bli så att lasagnen från igår får vara med igen!

Tillbaka, nu har jag hällt upp badvatten med skum, de där två gökarna ska bada tillsammans, och med alla sina vattendjur. Det kan bli jättekul och trevligt eller mycket skrik och ett väldigt blött badrum. Vi får se.

Idag har jag suttit mer i fåtöljen än jag nånsin gjort på en dag tror jag. När jag kom hem från träningen så kom maken från golfen och så hamnade vi i soffan med lunchen, framför Idolreprisen. Ja, och sen jobbade jag lite, och datorn går ju att ställa framför fåtöljen. Sudoku löstes i fåtöljen, samtidigt som flera tvserier som jag inte alls följer snurrade på skärmen. Till slut fick jag nog och pälsade på mig och gick ut i höstmörkret. Kylig luft och lite Eldkvarn i ipoden gjorde susen. Sen kunde jag lugnt sätta mig ner igen, haha!

Känner lite oro i magen, men det är nog mest gammal, hederlig söndagsångest. Inte för att det ska bli speciellt jobbigt att gå till skolan i morgon, det kan bara bli så ändå.
Hoppas alla har en skön söndagkväll!

Lasagne o rödvin

Ojdå, nu blev det ett litet inlägg lördag kväll! J o F har varit här och ätit lasagne och druckit lite rött. De hade CT med sig, så det blev ingen sen kväll, de gick nyss. Kul att ungarna leker så bra. De var till att börja med ute och busade utklädda till liemän o häxa. Det inbringade en hel del godis! Men jag håller med systern, det här med Halloweenfirande avtar verkligen, vi är ensamma på vår gård om att ha en utskuren pumpalykta t ex. För två-tre år sen var man lite annorlunda om man inte hade någon. Vi kör ju på därför att lilla E älskar att klä ut sig och hela halloweenkitet. Två barn utöver våra egna har kommit hit och ringt på i år, två små häxor från min klass! Ja, det kanske dör ut, och kvar står vi med våra vackra ljusfyllda kyrkogårdar!

Syster, pappa o jag var på farmors grav igår och la en fin krans och satte dit en lykta. Lite fika hos farfar sen. På kvällen åkte Sam äntligen ut ur Idol och jag var nöjd. (elakt eller hur)

Idag har jag fikat hos L, vi satte upp ett datum för den årliga julfesten med vännerna. Kändes långt fram, men det blir snabbt fullt i folks almanackor i december!

I morgon blir det bodypump, och sen ska jag göra så lite som möjligt. Sista lediga dagen, sen kör vi på 7 veckor fram till jul!

Höstlov!

Halloweenpartyt gick mycket bra! Maken och jag var iofs ruggigt trötta efteråt, för ljudnivån är inte nådig med 12 st 8-åringar i en liten kvarterslokal! De vågade iaf gå tipsrundan och sen var det dans, lekar och godisätande!
Syster, jag skulle inte vara ledsen för att jag inte var bjuden om jag var du! Vi kan nog ha roligare partaj bara voxna!

Idag har jag alltså bara varit hemma och ledig. Städat och röjt, för huset såg plötsligt ut som en rövarkula. Jag vet inte hur det går till, men plötsligt är allt superstökigt. Hjälpte ju inte upp att maken kom hem från London och strödde ut sin resväska över vardagsrummet...Bland kakel och tvättmaskiner!

Tränat har jag hunnit med också, jag var helt slut efter Pulscyklingen, mitt band satt inte bra heller. Maken och jag var borta hos föräldrarna en sväng ikväll. Jag åker nog med pappa o syster T till farfar i morgon, sätter krans på farmors grav o så.
Nu ska jag se Illusionisten1

RSS 2.0