5,5 vecka sen sist, fever again.

Det blev visst ingen partyrecension igår, dels hade jag fullt upp dels var det ovanligt slött med uppkopplingen på kvällen.Hursomhelst så var det en helt ok lördagskväll, inte en sån där man pratar om länge efteråt men kul ändå. Förfest några timmar hos EO och sen Harrys för lite mer vin och dans! B och jag avslutade på Mollys innan det blev språngmarsch till bussen i halkan!

Igår var det meningen att vi skulle till ishallen på fm, men barnen ville hellre ut i snöfallet och åka madrass. Inte mig emot, lite småseg efter lördagen är det skönare att vara ute. Det var verkligen bästa föret, vi åkte som vinden! Efter lite varm choklad och mackor var det dags att byta om och åka till bowlinghallen. R hade sitt barnkalas där, tillsammans med en kompis. Det var ett suveränt sätt att ha kalas på, vi gjorde ingenting och ungarna hade jättekul! Avslutade med att gå och träna, sen var jag trött! Mat och la mig tidigt.

Idag kom vi iväg till skolan och jag hann hålla två lektioner. Sen kom en frysande, febrig E ner till mig, och vi gick hem. Vi har mest slappat, han har sovit en del. Jag känner mig lite orolig, vet inte varför. Det är som om jag skulle göra något idag som jag har glömt. Träffa någon eller ringa någonstans. Får se om jag kommer på det, nu ska jag servera lite fläskpannkaka till R som kom från skolan!

Vintersol i pulkabacken!

Härligt att få komma ut i lite vintersol och kall luft! R har sitt sk släktkalas idag, så våra föräldrar och syster T o J har varit här på brunch. Efter goda mackor och prinsesstårta var det läge för att röra lite på sig! Vi tog en promenad hela gänget, pulkorna och barnen också. De åkte nog två timmar i backen, jag förstår att de inte vill vara ute när vintern bara är grå och blöt, nu finns det ju något att göra!

I kväll ska jag ut med några från jobbet. Det blir bara några, och det är lite typiskt vårt arbetslag tyvärr. När man börjar prata om att gå ut och partaja så är det många som vill och pratar mycket om hur kul det skulle vara att festa lite osv. Så fort det blir av, alltså att ett datum bestäms, så har de så mycket annat och stryker sig från listan eller följer med en stund för att de kör bil osv. Nåja, jag hoppas att vi som är där får kul, jag menar, det hänger ju inte på antalet egentligen!

Nu ska jag gå ner och umgås en stund till med de sista gästerna innan det är dags att laga lite mat! Jag recenserar (stavas det så?) kvällen i morgon!


Födelsedag

Fredagkväll, eller natt nästan väl. Vi har firat födelsedag litegrann, skola som vanligt förstås. R hade fått bestämma middag och efterrätt, men den hängde på att maken kom hem från jobbet med de friterade bläckfiskarna från thai-holken. (Jag valde kyckling i ugnen istället..) Typiskt nog körde det tydligen ihop sig fullständigt på makens jobb, så middagen blev lite sen. R hade då hunnit bryta ihop för att en av hans bästa kompisar sa att han inte kan komma på kalaset på söndag.

Nåja, allt lugnade sig, och eftersom jag hade haft gott om tid på eftermiddagen, både till att städa och förbereda det jag kunde och inte minst dricka lite vin, så var jag ändå lugn och sansad. Vi såg Så ska det låta och åt glass. Vilka underbara tvillingbröder! Jag vill hyra dem till en fest, de sätter nog sprätt på vilken musiklek som helst!

Blev lite sur ett tag under kvällen när det visade sig att min fina planering för lördagen inte håller. Akutsituationen på jobbet kräver uppenbarligen makens närvaro där under helgen. Något ettårskalas blir det alltså inte för min del. Tror jag. Vi får se.

Slagit in paketen

Jag brukar faktiskt inte vara en av dem som ständigt påpekar hur fort tiden går, men den här veckan har sagt swisch. Idag när jag skulle börja baka kärleksmums till kalaset så hörde jag att Antikrundan var på tv:n. Det kändes som typ i förrgår som jag stod likadant (fast det kanske var disk då) och hörde det. En vecka sen!!

Tja, men det måste iaf betyda att det är fredag i morgon! Det har förstås inte gått någon här förbi eftersom det är R:s födelsedag i morgon. Han har nog äntligen somnat nu. Jag har slagit in paketen.

I morse fasade jag verkligen för den här dagen. Den kändes lång och ostrukturerad, plus att jag skulle få besök av en förälder som inte är så trevlig. Den blev betydligt bättre än väntat, och maken hann hem med bilen så jag hann i tid till träningen. Kollega M var med mig på pulscykling.

Nu har jag börjat på två böcker, Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson och Kroppsspråk, deckare, kommer inte ihåg författaren. En ligger vid sängen och en nere på köksbordet, så jag läser i dem när jag når dem!! Måste nog bestämma mig, det blir lite rörigt i huvudet.

Januari v 4

Hej!
Här händer det inte mycket som skiljer sig från andra veckor. Jag har jobbat mån-ons förstås, och i måndags tränade jag, i går var det husmöte på jobbet och julgransplundring hos modern, och idag har jag varit med lilla E på idrottsskolan plus en inhandling på Obs. Kul kul.

Känner mig liite småstressad inför helgen med R:s födelsedag som ska firas i dagarna tre, mat som ska lagas och kakor som ska bakas. Ordnar ju sig efter hand, men tom ungarna tyckte att jag borde tagga ner lite i eftermiddags...;)

Nu ska jag sova, för jag är som en död på morgnarna! Godnatt!

Stavningskontrollen

Januari ska det vara. I rubriken på förra inlägget alltså.

Söndag 21 jnauari 2007

Lördagskvällen blev väl ungefär så halvtrist som jag trodde. Vet inte varför jag inte styrde upp något annat, men det blev bara inte så. Struntade däremot i att låna föräldrarnas hus, vi stannade här men höll oss på övervåningen. Jag behövde inte hämta föräldrarna heller, för deras anslutningsbuss var försenad till mitt i natten.

Idag hängde jag på låset till slutrean med halva priset i den affär där jag lyckligtvis har presentkortspengar kvar sen födelsedagen! Annars hade det inte funnits mycket att handla för. Det behövs ju lite pengar när ens barn fyller år. Har ni varit med om någon unge som föds mer olämpligt ur present- och kalassynpunkt än 26 januari?? Dagen innan lön och i den längsta av månader! Fyndade iaf två tröjor och ett par jeans!

Varit hos M o P och druckit kaffe. Kul att höra hur de har haft det i Brasilien! Skönt också att de är hemma välbehållna efter pirayafiske, nattliga kanotfärder och brasilianskt inrikesflyg...;) Ätit middag,gått promenad, hängt och satt igång tvätt (hur kan det bli så mycket?) och nu ska jag rätta mina eviga matteböcker. Städning på Gymnasten ikväll, tur att J också ska dit. Sen ska jag hyra en riktigt bra film, för tvn sänder inget bra längre. Gnäll gnäll...;)

Listigt

Här hittade jag en liten lista hos syster T, aldrig fel!

Tio första:
Första bästa kompis: Annis
Första bil: Silverpilen (Nissan bluebird)
Första kärlek: Robban
Första husdjur: Guldhamstern Lisa
Första semester: Bussresa till Österrike (utomlands alltså)
Första jobb: Städerska på kontor (timmar), kassan på Obs!
Första köpta skiva: "Främling" med Carola
Första riktiga kyss: På fest sommaren efter åttan, Johan R
Första piercing: Öronen, jag var var väl 10 år..
Första konsert: Badrock i Borgholms slottsruin

Nio senaste:
Senaste alkoholdryck: Vitt vin i lördags natt
Senaste bilfärd: Hem från stan idag.
Senaste film: "Da vincikoden" på dvd häromdagen
Senaste bubbelbad: Efter träningen i söndags
Senast spelade cd: Red hot chili peppers samlingscd
Senaste gången du grät: I torsdags, när en av mina elever flyttade.
Senaste måltiden: Lax m pressad potatis kl 13.30.

Åtta "har du någonsin..."
Dejtat en av dina bästa kompisar? Ja, och sen var vi ihop i 5 år!
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? JA!
Varit på TV? Ja
Fått ditt hjärta krossat? Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one-night-stand? Ja
Busringt? Ja

Sju saker du har på dig nu:
Svart tröja, jeans, svarta strumpor, trosor, bh, svart bälte (i karate he he) och guldring.

Fyra personer du kan berätta allt för:
J, L, E och T. (Vänner o syster) (egentligen berättar man nog inte ALLT för någon, men nära nog)

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? CHOKLAD!

Två saker att göra innan du dör:
Ride through Paris in a sportscar with the warm wind in my hair (gärna innan jag fyller 37 ;) )
Äga ett litet hotell tillsammans med min man i något aningens varmare land.

En sak du ångrar:
Nja, det är väl lite småsaker, men inget värt att komma i tryck här..

Sådär! Nu vet ni lite mer om mig, kopiera gärna vidare! Nu ska jag vika tvätt, pokerpolarna ska inte behöva fösa undan mina trosor från soffan innan de börjar spela! :)

Sköldpaddor på japanska.

Märkliga kommentarer angående den gamla bilden på våra sköldpaddor haglar in. Nu är det inte bara glada tillrop på italienska längre, den senaste kom. var från Japan!

Idag har snön kommit till oss här på Smålands östkust. Jag hade varit och tränat på fm, och när jag kommer ut på stan är det en massa snö i luften! Familjen kom in och mötte upp och vi tog en runda. Eftersom det inte var direkt väder för att flanera och titta på folk så åkte vi hem ganska snabbt. R såg ut lite saker som han önskar sig i födelsedagspresent.

Det är mysigt med snö utanför fönstret, maken och jag har fikat med tända ljus. Kvällen ser väl inte alltför kul ut, det är pokerkväll här, så jag och ungarna tänker fly fältet. Föräldrarna kommer hem från Brasilien sent ikväll, så vi lånar deras hus tills dess, så hämtar jag upp dem vid tåget.

Nu ska jag ta fram papper och penna och göra några trevliga listor för R:s kalashelg nästa vecka. Vad som ska köpas och göras. L:s lilla L fyller ju år samma dag som R, ska försöka klämma in hans ett-årskalas också...ska nog gå!

Clownnäsor och partytutor!

I morse när jag vaknade var jag så trött att jag nästan grät för att det låg en lång dag mellan mig och min säng. Tydligen finns inte känslorna kvar på samma sätt när kvällen väl kommer..Jo, jag ska faktiskt gå och lägga mig snart. Jobbet flyter på, vi har roligt i arbetslaget. Jag delar arbetsrum med en manlig lärare, L, 60 år. Vi skojade lite i tisdags om att det ibland känns som i filmen Groundhog day, det är likadant varje morgon. Han beskrev hur han cyklade till jobbet och mötte samma människor, satte sig vid datorn och efter ca 5 min kommer jag in och säger god morgon osv. Dagen efter kom jag iofs i vanlig tid, men istället för "god morgon" hade jag kräfthatt och partytuta! Det piggade upp en hel del! I morse kontrade han genom att vända sig om med en clownnäsa på sig! I morgon får jag väl ha min Bunnykostym från en maskerad, det hade nog verkligen piggat upp! :)

Idag var det fjärde dagen i rad som jag kom hem efter jobbet, åt snabbt mellanmål och åkte iväg igen. Det har varit simhallen, idrottsskola mm. Idag var det R till gympa och jag till träning. Därför ska det bli mycket skönt i morgon, fredag, när jag bara ska gå hem, kanske städa lite, laga någon god mat och se på Let´s dance!

Simhallsutflykt

Inte mycket att säga om den här dagen. Arbetet flöt på som vanligt, jag blev rätt arg på klassen sista lektionen bara. Men innan dess hade vi kill- och tjejgrupp, och det var "Ta med och visa". Jag hade tjejerna, och de hade med sig söta och roliga saker. Jag hade glömt att ta med något, så vi gick igenom min plånbok istället! Det finns mycket intressant där, det är inte alla som vet hur det funkar med betalkort och körkort. För att inte tala om att jag har många söta kort på mina barn!

Efter skolan åkte jag till simhallen med just de söta barnen. Träffade E o hennes lilla E där. Lite kaffe och vattenrutchbana är aldrig fel, dock inte samtidigt. Just nu ligger maken inne hos lilla E och läser godnattsaga på danska, och den lille läser efter!

Fem kilo granbarr...

Allt gick bra med hemresor, både från Danmark o Högsby. Öresundsbron var avstängd, så det blev ju färja. Farfar mådde bra, skönt att ha hälsat på honoDet var också väldigt skönt att få hem sin man och sina barn.

Idag har det varit en mycket vanlig måndag på jobbet. Efter skolan hjälptes R och jag åt att rita och skriva inbjudningskort till hans födelsedagskalas. Fick dem på brevlådan innan tömning!

Julgranen var ett annat uppdrag jag hade idag, och den kanske hade fått stå kvar några dagar för länge....Tvivlar på att den hade med sig särskilt många barr ut i trädgården. De flesta ligger nu i dammsugaren!

Efter att faktiskt ha prickat in avsnittet där Monica o Chandler gifter sig ser jag nu Idrottsgalan. Allt medan jag hör oroväckande ljud från övervåningen. Det är en hel del plaskande och många glada fnitter...Ska nog gå upp strax och kolla upp det där!

Stormvindar

Blåsig söndag har det blivit. Jag trodde nog att jag skulle sova längre, i o m att jag kom i säng vid 3-tiden i natt. Men icke, jag var vaken vid 8-tiden. Nåja, nu var det ju bara bra att äta frukost i tid innan träningen. Jag känner själv att det var värst vilket tränande det har varit de senaste 3-4 dagarna, men det är bäst att passa på! Körde lite cykel, trappmaskin o dyl idag, min armbåge gör fortfarande ont när jag belastar den, så ingen pump.

Pubkvällen var mycket kul igår! Eftersom vi inte skulle ut och dansa så blev vi sittande på våra barstolar från 22 till 02, drack vin och drink, pratade, flamsade och lyssnade på Noice! Buss hem (again!)

Nu ska jag bada och sen rätta böcker och sen äta lunch och sen åka och hälsa på farfar. Syster T, hennes J och jag far iväg ett par timmar. Och SEN kommer min lilla familj hem!! Nu längtar jag efter dem, och är lite orolig faktiskt eftersom det blåser så mycket och de ska åka färjan. Öresundsbron var avstängd.

Singel på stan!

Min singelhelg rullar på! Igår kändes det först lite konstigt att inte hämta någon på fritids, men jag kom snabbt över det och åkte till gymmet! Efter lite träning och solning gick jag raka spåret hem till E. Där blev det god mat och gott vin. Tittade på maratonprogrammet Let´s dance. Vinflaskorna tog konstigt nog slut, så när J kom hem från jobbet vid 22.30 var vi smålulliga och tackade glatt ja till en drink! Mysigt att sitta och prata och lyssna på musik! Bussen hem vid 12. Då slog vin och trötthet till och jag höll på att somna i sätet.

Idag låg jag i sängen till 10!! Till stan och träffade en annan J, min kompis. Fika på Skafferiet och sen lite shopping! Hittade en kofta, ett linne och en tunika. Mycket nöjd! Hem och lagade mat, och sen har jag städat. Plockar undan tomtar och stjärnor allteftersom jag hittar dem! Tog en liten paus nu för kaffe och blogg. Jag får väl se till att bli klar nån gång! I kväll ska syster T och jag på puben, eller det är väl typ som hennes vardagsrum nu för tiden, he he!

Snart gräsänka

Så trodde man att det bara var att sätta sig vid datorn en stund, för allt annat är väl ändå avklarat. Då kommer man på de små matteböckerna som måste rättas och tvätten som nog inte ska ligga blöt alltför länge till i maskinen. Baah. Tittade faktiskt på Garden state för en stund sen, men sen klappade den muppkanalen ihop. Annars har det givetvis arbetats idag, och tränats.

Jag kommer att ha något så ovanligt som ett par dagar ensam hemma!! Jag ska inte åka gungstol, utan göra lite annat såsom fika på stan, shoppa upp mitt presentkort, bada länge, ha hög musik utan att någon klagar på att de inte hör tv:n, äta middag hos god vän! Pratade med svärmor i telefon idag, det är hon, maken och båda barnen som ska åka till Danmark över helgen. Jaha, sa hon, då blir du helt själv några dagar, vad ska du göra? Jag vet inte riktigt, sa jag. Har du ringt älskaren? säger hon!! Ha ha! Visst, det gjorde jag direkt, sa jag. Varpå jag hör hennes jobbarkompis skrika i bakgrunden att har jag några över kan jag skicka dit dem! Jag lovade att sända över ett par-tre stycken. ;)

Klockan 06.00 i morgon ska blien rulla härifrån med min familj i. Alltså har jag packat och lagt fram kläder. Nu måste jag väl hänga den där tvätten osv. Godnatt!

Så var man 36.

Hej! Nu har arbetet kört igång igen. Det är rätt ok ändå, bara lite jobbigt att gå upp på morgnarna. Har också passat på att fylla år, igår. Alltså gick måndagkvällen åt till att handla, baka och diska. Jag gjorde kakor till jobbarkompisarna och en mysko efterrätt till mina födelsedagsgäster, Mississippipaj. Jag var faktiskt helt övertygad om att jag hade gjort något fel och så fort någon satte tårtspaden i den skulle den flyta ut i chokladbrun smet över bordet.

Födelsedagen blev väldigt trevlig. Familjen sjöng för mig på morgonen och jag fick en jättesöt bolero och två skärp av maken, en väggklocka och blockljus av barnen och, lite otippat, en bok av vår katt Sixten. Två flaskor vin från svärfar gjorde inte presentskörden tråkigare. Bra dag på jobbet, och när jag hade lagat laxlasagne och tänt ljusen kom några av mina flickor hit. Mycket, mycket kul kväll! Vi skrattade en hel del och pratade så mycket och högljutt att resten av familjen tog sin tillflykt till övervåningen! Efterrätten höll sig inom sina gränser och var faktiskt god. Kanonpresenter även från vännerna; underkläder, bok, duk, ljus och ögonskugga.

Idag har jag stängt av tv:n, med undantag för Vänner. Jag ska diska klart och sen lägga mig i god tid och läsa! Så de så, för när man har nått min aktningsvärda ålder så börjar det tyvärr synas om man är för trött! ;)

In lust we trust

Hej! Här sitter jag och lyssnar på en gammal favvoskiva; In lust we trust med The Ark. Den får mig alltid på bra och dansigt humör. Alla övriga i familjen försvann ut på olika saker när jag hade duschat efter träningen, så jag har kunnat ha hög volym och skråla med i ex Father of a son!

Nu kom några av dem hem från Konsum (Ghetto) , så nu är det matlagning som gäller! Hörs senare!

Julen är fortfarande här.

Hallå där i lördagseftermiddagen! Jag tycker om när det skymmer och julgranen blir så där mysig belysning. I övrigt är ju julen verkligen över, men just ljusen ( både levande och i julgran) är så hemtrevligt. Det blir nog så att vi väntar till tjugondedag Knut innan julsakerna åker. Tiden går så fort att nästa helg antagligen är här innan man hinner blinka!

Idag har jag diskat en stor disk, värst vad jag använde många grytor och bunkar och formar till middagen igår kväll! Har också varit en sväng i skolan och kollat till mitt klassrum. Jag tog ett städryck och plockade undan adventsljusstakar och julkulor, gamla glöggflaskor och annat skräp.

Snart är det dags att åka till J o F. Nu ska vi bestämma oss för vart vi ska på semestern i sommar. Italien ligger väl bäst till just nu, men det gäller att hitta ett ställe som passar i läge och pris. L o P ska nog också med, och de vill flyga, medan vi andra vill bila. Det går säkert att jämka ihop.

Filmlista

Här har jag helt fräckt kopierat en lista på de 100 bästa filmerna från något som heter imdb (jag är antagligen helt blåst som inte förstår förkortningen). Tack Sharona! De som är i fetstil har jag sett!

# Godfather, The (1972)
# Shawshank Redemption, The (1994)
# Godfather: Part II, The (1974)
# Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003)
# Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002)
# Schindler’s List (1993)

# Shichinin no samurai (1954)
# Casablanca (1942)
# Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001)
# Star Wars (1977)
# Citizen Kane (1941)
# One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)
# Dr. Strangelove (1964)
# Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
# Rear Window (1954)
# Raiders of the Lost Ark (1981)
# Pulp Fiction (1994)
# Usual Suspects, The (1995)
# Memento (2000)
# North by Northwest (1959)
# 12 Angry Men (1957)
# Buono, il brutto, il cattivo, Il (1966)
# Lawrence of Arabia (1962)
# Psycho (1960)
# Fabuleux destin d’Amélie Poulain, Le (2001)
# Silence of the Lambs, The (1991)
# It’s a Wonderful Life (1946)
# Goodfellas (1990)
# American Beauty (1999)
# Sunset Blvd. (1950)
# Vertigo (1958)
# Matrix, The (1999)
# Cidade de Deus (2002)
# To Kill a Mockingbird (1962)
# C’era una volta il West (1968)
# Apocalypse Now (1979)
# Pianist, The (2002)
# Third Man, The (1949)
# Paths of Glory (1957)
# Taxi Driver (1976)
# Fight Club (1999)
# Sen to Chihiro no kamikakushi (2001)
# Some Like It Hot (1959)
# Double Indemnity (1944)
# Boot, Das (1981)
# Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
# Singin’ in the Rain (1952)
# Chinatown (1974)
# L.A. Confidential (1997)
# Maltese Falcon, The (1941)
# Requiem for a Dream (2000)
# All About Eve (1950)
# M (1931)
# Bridge on the River Kwai, The (1957)
# Se7en (1995)
# Monty Python and the Holy Grail (1975)
# Saving Private Ryan (1998)
# Rashômon (1950)
# Raging Bull (1980)
# Wizard of Oz, The (1939)
# Alien (1979)
# American History X (1998)

# Sting, The (1973)
# Léon (1994)
# Mr. Smith Goes to Washington (1939)
# Manchurian Candidate, The (1962)
# Vita è bella, La (1997)
# Touch of Evil (1958)
# Treasure of the Sierra Madre, The (1948)
# Finding Nemo (2003)
# 2001: A Space Odyssey (1968)
# Reservoir Dogs (1992)
# Great Escape, The (1963)
# Modern Times (1936)
# Clockwork Orange, A (1971)
# Amadeus (1984)
# On the Waterfront (1954)
# Ran (1985)
# Kill Bill: Vol. 1 (2003)
# Annie Hall (1977)
# Wo hu cang long (2000)
# Jaws (1975)
# Apartment, The (1960)
# Braveheart (1995)
# High Noon (1952)
# Aliens (1986)
# Fargo (1996)
# Strangers on a Train (1951)
# Shining, The (1980)
# Metropolis (1927)
# Blade Runner (1982)
# Sixth Sense, The (1999)
# City Lights (1931)
# Donnie Darko (2001)
# Duck Soup (1933)
# Great Dictator, The (1940)
# General, The (1927)
# Sjunde inseglet, Det (1957)
# Princess Bride, The (1987)
# Dogville (2003)

Jaha, det blev 36 av 100. En hel del kvar att kolla på alltså. Vissa titlar lockar inte alls, men The sixth sense, The pianist och Casablanca känns som filmer jag missat! Kolla er själva nu!

FIF

Jag borde vara helt död vid det här laget! Sov inte mycket eller särskilt bra i natt. När jag hade läst ut boken var jag inte trött alls, försökte spela bubblorna på datorn men inte ens det hjälpte. Måste ha somnat till slut, men innan dess ältade jag en massa skit i huvudet som det inte finns någon lösning på. Nattetid kan tankarna verkligen gå runt runt.

Dagen blev inte helt som jag tänkt mig tidsmässigt, men helt ok ändå. Skön promenad till bilverkstaden, där den lille röde stod nyservad och fin. Åkte till ett IKEA som ännu en gång gjorde mig besviken. Jag var ute efter dessertskålar och hittade jättefina - demoex. Sen gick det inte att uppbringa några som jag faktiskt fick köpa. Blää för ikea.

Stor inhandling på Obs, och sen lagade jag laxmiddag och mufflade till en smaskig dessert. Detta fick föräldrar och syster T njuta av, och min egen familj såklart, och till desserten kom också T:s J. Lite födelsedagsfirande i förskott, och lycklig-resa-middag för föräldrarna som åker till Brasilien i morgon.

Nu är jag mätt och lite trött. Jag hann knappt stänga dörren efter systern så åkte finbyxorna av och pyjamasbyxorna på. Ibland är det bara så skönt. Ses i morgon!

Spagetti för 10

Hej hopp!
Dagens lunch blev verkligen av det där italienska jättefamilj-och-vänner-stuket. E och jag hade först bestämt en enkel fika kl 11 för att vi skulle få prata och våra båda små E skulle få leka. Sen hakade J på, och ville också ses, vilket var trevligt. Då sa vi att vi kan ju lika gärna laga mat, istället för kakor. I sista stund dök också K upp med ett barn och till råga på allt var R:s kompis hos oss över dagen. I runda slängar 10 personer på spagetti och köttfärssås! Kvinnor och barn, härlig ljudnivå alltså! ;)

När alla hade åkt vid 15-tiden säckade jag ihop i fåtöljen med en bok, och där har jag i princip förblivit. Med lite olika avbrott för barns kvällsmat och saga, kaffekokning o dyl. Nu är upplösningen bara några sidor bort (det är Isprinsessan av Camilla Läckberg) så jag kommer att få veta vem mördaren är alldeles strax!

En jobbarkompis till mig har tagit tjänstledigt ett halvår och har precis landat i Sydamerika tillsammans med sin sambo. De skriver en typ av blogg som heter Resedagboken, och så fort de skriver något nytt kommer det till min mail! Mycket praktiskt, fick just veta att de hade passat på att förlova sig över Atlanten! Roligt, de passar verkligen så bra ihop!
Natti natti!

Ledsen över mina kaniner

Jag hade tänkt att vara iväg på min lilla ärenderunda vid 9-tiden, så jag var ändå nöjd med att sitta i bilen kl 10.00, he he. Avd; lovet-gör-mig-slö. Första punkten på listan var ju att lämna kaninerna, som jag hade med mig i en stor papplåda. Det gick väl bra, men jag blev mycket ledsnare än jag hade trott. Satt och grät en stund i bilen. Inte för att jag kommer att sakna dem, men de är ju ändå små mjuka djur, som jag har tagit hand om i flera år.

Resten av listan gick bra. Lyckades tom byta en vinbox på Systemet, som är köpt i Tyskland...Lurigt, men vinet var verligen surt.

Lagade mycket god mat åt mig och barnen, lax med ris och citronsås. Har annars haft en underlig molande gråtig känsla i mig hela dagen. Den släppte inte förrän jag åkte och tränade, det hjälpte faktiskt. Sen har jag sett Kommisarie Lynley på tv och ätit upp rester av en kolaglass som säkert skulle ha blivit gammal om den fått ligga i frysen länge till.......eeeh. And now - go to bed and read!

Idag o nyårsfesten

Nu har vardagen kommit tillbaka litegrann. Jag är ju fortfarande ledig, men maken gick till jobbet i morse. Barnen och jag sov rätt länge...Sen tog jag tag i lite saker, ringde och bestämde med 4H att jag kommer och lämnar kaninerna i morgon tex. Nu får det vara bra med dem, det är ingen i familjen som bryr sig om dem. Förutom jag då, som städar åt dem och ger dem mat.

L ringde och var lite lätt uppgiven, de har verkligen försökt besöka sina kompisar i Stockholm flera gånger under hösten, men det har alltid kommit något i vägen. Nu var de inpackade i bilen, hade kört 3 mil, och då blir P magsjuk! Hon packade ur bilen och körde hit istället. Vi åt stuvade makaroner och köttbullar och satt på golvet och lekte med lilla L.

Nyårsfesten var det ju. Vi var 9 vuxna och 8 barn i ett av J:s  föräldrar lånat stort hus. Träffades redan vid 14-tiden för att duka och laga mat. Eller, vi tjejer blev i princip utkörda ur köket, så när vi hade dukat och klätt oss fina satt vi och målade naglarna och drack öl! Inte så dumt.

Meny: Småkrustader o rosa bubbel till minglet, hummer o champagne, svartrotssoppa o champagne, oxfilé m rött och hallonsorbet t efterrätt. Eftersom vi började tillställningen i god tid hann alla som ville gå ut med barnen och smälla lite innan huvudrätten, och det blev också en liten musiktävling innan tolvslaget. Dans till 3.30, och sen kunde alla bara falla ner i sängarna, för vi sov över allihop!

Så var den festen, mycket kul!!

2007!!

Gott nytt år! Nu är det 2007, och det ska väl bli ett bra år hoppas jag på. Satt och funderade igår, på dagen och försökte summera 2006 lite grann. Det visade sig vara svårt att hitta de där stora händelserna. Verkar ha varit ett ganska vanligt år, härlig sommar med några minnesvärda fester (midsommar, sportfest, personalfest). Lilla E har börjat skolan. Annars har livet liksom glidit på, samma jobb o arbetslag, samma kompisar, samma familj. Två nya bebisar har fötts, L o A. Jag funderar lite till, kanske missar något. Berättar om nyårsfesten i nästa inlägg, nu ska jag se färdigt filmen om jag inte slocknar!

RSS 2.0