Vilken träningshelg!

Nu har jag nog förtagit mig lite som farmor brukade säga. Svettigt spinningpass igår fm och systerns pump idag. Jag ska vara glad om jag kan cykla till jobbet i morgon. ;)

I övrigt har vi varit i Blekinge och firat svärmors födelsedag, hon blev jätteglad för koftan. Alla svågrarna var hemma, så det blev mycket prat och skratt!

Det var lördagen, och idag har jag fikat med syster T. Hon laddade in lite av min musik i sin mp3 också. Ja, sen har jag jobbat lite, lagat mat och pratat i telefon.

Ikväll ska jag på bio! Det är inte helt ofta, men nu ska det bli av. Jag och några av tjejerna ska se Underbar och älskad av alla. Ja, med popcorn och allt!! (Hade hellre haft smågodis, men jag har ju mitt förbud....)


Fredagsshopping

Fredag kväll, min dator och ett glas vin! Har efter ett par dagar hemma hos lilla E varit med mina jobbarkompisar idag. En rolig lära-känna-varandra-i-det-nya-arbetslaget-studiedag har vi haft. En utedag med fiske, yxkastning, lerduveskytte och fyrhjulingskörning blev det. Det var jättetrevligt trots lite grått och blåsigt väder. Jag fick ingen fisk och var kass på yxkast, men oväntat bra på att köra fyrhjulig motorcykel och skjuta lerduvor! Killen som tryckte fram de små duvorna tyckte att jag var en talang...

När jag tinat upp min frusna kropp i ett varmt bad och tvättat bort röklukten från håret var jag redo för en sväng på stan. Ute efter en present till svärmor, och hittade en jättesnygg lång, grå kofta. Ville nästan gå tillbaka och köpa en till mig själv också! Gjorde inte det, men hittade däremot fyra helt olika toppar!! Plus en ny hårinpackning.

På väg hem inhandlade jag världens godaste thaimat, kyckling m röd currypasta o ris.

Nu ska barnen, mannen och jag titta på Idol och äta glass!

Kalmar FF vinner Svenska cupen!!

Ännu en hemmadag. Så olika energi man kan ha, olika dagar. Igår drog jag igång värsta hemmafru-öset med vädring av sängkläder, byte av lakan, dammning o dammsugning. Idag har jag varit mycket tröttare, sov en stund på fm tom. Kom igång sen iaf och vek tvätten som jag också hunnit med att tvätta igår.

Jihoo, precis nu vann Kalmar FF Svenska cupen!

Hoppas, hoppas lilla E är bra imorgon. Jag vill gå till jobbet!

VAB

Ännu en hemmadag med lilla E. Jag borde ha fattat hur det var med honom när jag såg honom på skolgården igår. Så där stilla sitter han aldrig när han är frisk. Ofta sticker jag huvudet i sanden och vill inte se, förrän det är helt uppenbart. Det är väl för att jag är så trött på hans feber, och ledsen för att det inte finns något jag kan göra.

Det är ju alltid det där med jobbet också, jag tycker inte om att andra måste göra mitt jobb. Så är det ju i det här yrket, det går inte att lägga barnen på hög för att ta itu med om ett par dagar! ;) Ska iaf skriva veckobrev och lite sånt här hemma.

Igår var en bra dag i skolan, vi cyklade i solsken till Gymnasten där ungarna fick hoppa av sig ordentligt. Sen hände en lite kul sak, men det hade kunnat bli katastrof. Vi har en sk Smartboard i klassrummet, en stor tavla kopplad till datorn. Allt jag gör på datorn syns alltså på tavlan så att hela klassen kan se, om jag inte har tryckt på knappen Freeze, för då fastnar bilden och jag kan göra saker på datorn som inte barnen ser. Nå, den där knappen glömmer man titt som tätt och upptäcker att alla kan läsa min epost osv. Igår hade jag skrivit instruktioner som  barnen skulle följa, och sen när de börjat jobba skulle jag klicka upp windows mediaplayer och sätta på lite musik. Det var bara det att det senaste någon haft i den kom upp istället....och det var en porrfilmsblooper!! Så där tror jag att jag ska få höra Usher och istället kommer det upp en filmsnutt som inga barn ska se! Snacka om att jag klickade frenetiskt på krysset och att jag var överlycklig att jag faktiskt kommit ihåg Freeze....pust. :) Min kollega U höll på att skratta ihjäl sig, och sen gick jag för att slå till den andre, D, för att han kollar på sånt i den datorn!

Nej, nu ska jag ge min som och mig själv lite frukost!

Bionicle express

Bra dag i skolan, även om en förmiddag själv med 25 maniacs, inkluderande klassråd gör en ganska matt.. Sen blev det lugnare och jag tror att en hel del fastnade i deras huvuden av källsortering och Allemansrätt på em.

När jag kom hem var lilla E vild av glädje. Han hade beställt ett legobygge från lego.com, och nu låg lappen i brevlådan! Så fort bilen kom hem åkte jag upp och hämtade den, försökte också köpa gummistövlar t R, men ingenting i stl 36. Nu byggs det koncentrerat däruppe. Jag ska gå och kolla upp middagen lite, men å andra sidan har jag lyckats fastna i ett gammalt avsnitt av Advokaterna...ska bara se hur det går. :)

Rättning i sol

Härligt väder! Idag fick jag sova, inga underliga funderingar på morgonen. Vaknade 8.30, vilket var bra för jag vill äta frukost ganska länge innan träning. Jag gick på bodypump, bra nytt program. Synd att det inte var syster T som ledde det hela, den här tjejen var lite för hurtig. Dessutom tyckte jag lite synd om de två-tre personerna som aldrig hade gått på pump innan, att visa teknik och vara lite pedagogisk var inget för den här ledaren...

Mitt bidrag till dagens arbete i badrummet var att agera tyngd på en bräda. Jag stod precis där jag blev anvisad ända tills nästa bräda var på plats och cementen kan nu torka på rätt ställe. Tada! Sen blev det kaffe i solen på baksidan, jag pratade med L som också bor här på området. Vi ska ha en liten matlagningsfest om några veckor. Vi bestämde att eftersom det är aningen rörigt hos oss så får vi ha fördrink o snacks (lite mingel funkar). Sen förrätt hos dem, huvudrätt hos H o J och till slut avslutar vi med efterrätt och resten av partyt hos K oF. Det blir nog jättetrevligt!

Ikea idag också, men bara för att hämta lilla E:s keps som han glömde igår.

Rättat matteböcker utomhus, det gick bra. Nu ska jag strax ta beslutet om vi ska grilla hamburgare ute eller steka på spisen. Dessa svåra, svåra frågor i livet.

Oplanerad lördag

Det var liksom meningen att jag skulle ha varit i Skåne hos min gamla högskolekompis idag. Det blev framflyttat några veckor pga någon form av vallningsprov för deras hundar...Alltså blev det en helt oplanerad lördag. Jag har hittills använt den till; morgonpromenad, fika på stan m maken, J o F, golfkurs för ungarna (jag solade och tog några kort), IKEA och Cheapy (renoveringen kräver ett otal såna besök). Som tur var fick vi lite mat på ikea, annars hade jag varit sur nu. Fast till fikat fick jag min favoritchokladmuffin med vit glasyr, så jag var nöjd rätt länge. ;)

Fortsättningen är oviss, men blir nog ganska lugn. Jag vaknade 4.30 i morse av någon anledning och kunde inte somna om. Suck. Det är så drygt när man börjar fundera på allt och inget och kudden är som en cementsäck hur man än vänder och puffar.

Visst har man en massa "jag borde verkligen" i huvudet jämt. En del av de sakerna gör man ju oftare än andra, men ändå. Jag menar saker som Jag borde verkligen..
-klippa barnens naglar/hår
-ringa farfar/morfar/mormor/kompis
-putsa fönster
-vattna
-ta bort penseerna ur utekrukorna
-klippa gräset
-städa ur köksskåpen
-göra en veckomatsedel och storhandla (ha ha)
-rensa ur garderoben
-städa bakom badkaret/spisen/tvättmaskinen

Och så sätter man sig här istället! :)

Sune upphittad!

Nu är Sune återbördad till hemmet å det märkligaste vis. Han kom inte hem på hela natten, så jag klev ur sängen en halvtimme tidigare än vanligt för att leta när det var ljust. Hittade inte honom. Tog med bild till jobbet för att tillverka Har-ni-sett-den-här-katten-plancher. När jag precis skulle ringa in barnen kom det en pojke som bor på vårt område och sa; "Jag tror att er katt är här uppe i skogen". Jag, R och lilla E hann väl dit ungefär samtidigt, och det var mycket riktigt Sune! Hur han hade fått för sig att ta sig just till vår skola är ett mysterium. R:s teori är att han somnade någonstans, vaknade på morgonen och följde efter barn som gick till skolan. Sune är väldigt nyfiken och social som sagt.

Skönt att ha det lilla djuret hemma iaf. Skoldagen var bra, jag trivs så fantastiskt bra på jobbet just nu. Den här eftermiddagen är det tvättid. Inte något som jag brukar ha, men har börjat vänja mig. Min maskin står fortfarande på tidningar på golvet i vardagsrummet.

Barnen ska ut och springa och jag ska kolla middagen!

Sune borta

Nu har jag diskat. Kollegorna M o A gjorde mig sällskap på träningen idag. Det blev cykel på systerns pass och sen core för mage och rygg. Mamsen var också där, jag snodde hennes cykel...Hon har en favoritplats, och den tog jag. Tänkte inte på det, för jag tyckte att vi var så sena så efter oss kunde väl ingen komma. Det kunde det! ;)

Vår lilla Sune är borta. :( Eller, det är ju inte säkert att han är borta, men vi hittar inte honom nu på kvällen iaf. Vi brukar vilja ta in honom på natten, men nu har både maken och jag tagit två rundor var åt olika håll. Tyvärr är han oerhört nyfiken av sig och kan ha gått med vilka som helst och sen inte hitta hem. Eller smitit in i någons förråd när de inte såg och nu sitter han där. Om jag inte hittat honom imorgon ska jag sätta upp lappar på området att folk kan vara snälla och öppna sina förrådsdörrar och kolla om någon katt kommer ut. Suck.

Det är väl bara att gå och lägga sig, med bakdörren öppen.

Stökig röra

Jag övar mig verkligen på att ignorera stökigheten här hemma, för det går inte att göra något åt. Inte så länge badrummet är under renovering. Ibland känner jag iaf total trötthet, jag vill inte vara hemma. Jag blir helt handlingsförlamad och gör bara det nödvändigaste, lagar mat och diskar. Blä. Känner mig allmänt irriterad och det gör uppenbarligen barnen också för de ilsknar till för ingenting. Skriker och härjar på varandra och snäser åt oss.

Det är nästan så att jag hellre är på jobbet. Fast maken tycker jag mycket om, så han och jag kanske skulle vara någon annanstans...;)

Nej, just nu känner jag inte för nånting. Sitter jag här så känner jag att jag tillbringar för mycket tid vid datorn, går jag och lägger mig är jag osocial. Det finns ingenstans att vara om man är inte är vid tvn, köksbordet eller i sängen. Nu regnar det igen till råga på allt. Och inte äter jag godis heller, det hade piggat upp annars. Glömde ett ställe man kan vara på, vid diskbänken. Men så långt har inte tristessen gått just ikväll.

Kroppslig uppryckning?

Jag läste något roligt i en bok av Kajsa Ingemarsson. Det är samlade krönikor från någon tidning som hon skriver i. Hon skrev angående fåfänga, och vad man håller på att fixa och dona med sitt utseende för att det ska bli så bra som möjligt. Liknelsen med en trädgård; när man var i 20-årsåldern la man lite dekorativ sten runt rabatterna och petade bort lite gräs mellan plattorna, sen var det bra. När man närmar sig 40 är det snarare som att försöka få undan snabbväxande gransly från hela tomten med röjsåg! Fniss.

Enligt veckotidningarna finns det verkligen en hel del som man kan (och bör!) göra åt sitt utseende. Tusen olika undersökningar om vilket bronzepuder som ger bäst skimmer eller vilken hårinpackning som ger den mest nyklippta känslan. Ibland får jag panik för att jag varken har ork eller råd att uppdatera mig på alla produkter, och andra gånger struntar jag i vilket och kör på med det hag har och brukar köpa. Den enda produkt som det verkligen lönar sig att slösa reklam på mig är mascara. Jag provar ständigt nya mascaror i jakten på den perfekta. Den där som ska ge mina mediokra ögonfransar längd, volym och böj! Just nu är det Max Factor som har den äran, och den är rätt hyfs.

Idag har jag; tränat pump, lagat och ätit korvstroganoff, hälsat på L o lilla L, diskat, vattnat blommor och jobbat lite.
Jag ska; ringa en kompis som fyller år, städa barnens rum och baka.
Ha en bra söndagkväll!!


Födelsedagskalas

Nu har vi varit på kalas hos Syster T, det var trevligt! Fick träffa morbror G också, och det var ett tag sen. Lilla E låg mest under bordet och försökte på alla sätt att få hunden att leka med honom. vi andra åt smörgåstårta (jag också fantastiskt!) och vanlig tårta och pratade. Syster hade gjort smörgåstårtan själv, och det var ingen majonäs i, så det gick bra att äta.
På förmiddagen var lilla E och jag i stan och köpte presenter, plus gick igenom alla leksaksaffärer som finns.

När vi var i Barcelona blev det lite tråkiga diskussioner en kväll, vissa blev arga och ledsna. Vi löste det, men J kände att hon blev mkt utsatt för klagomål. Hon ringde mig idag och vi pratade nästan en timme. Hon kände sig fortfarande lite ledsen, men det är alltid skönt att prata av sig lite.

Nu ska jag sätta in lite kort i album tror jag.

Long time no see

Hej hopp! Nu var det ett tag sen jag skrev, det har verkligen varit jättemycket på jobbet plus att jag har varit i Barcelona! Resan var verkligen härlig,vilken stad. Jag trivdes verkligen där, hur mycket som helst att se, shopping, vin, tapas, stranden, mat och barer!! Jag hade verkligen velat ha mycket pengar, nu fick jag hålla lite i plånboken för att klara budgeten, men det gick rätt bra. Köpte ett fint partylinne (fast jag egentligen behöver tröjor till jobbet..), halsband och lite presenter till familjen. Och vin förstås!!

Idag fyller söta systern år, och jag hade för en gångs skull tillfälle att äta lunch i stan, så jag bjöd på salladsbuffé. Det var trevligt att få fira lite grann. Vi ska dit på lördag och fira lite till.

Herregud, fortfarande dyker det upp hur många som helst i Idol som absolut inte kan sjunga. Varför???? Det är pinsamt men lite roligt ibland. Nu måste jag verkligen gå och vika de trettio kilo tvätt jag tvättade igår!

Två krassliga i soffan

Hur dum får man bli? Att behandla sin förkylning som något som antagligen försvinner om man ignorerar att man har den? Bara halsontet hade minskat lite var jag ute och gick igår kväll med R på slingan, iförd alldeles för lite kläder. Vad är jag idag? Sämre förstås. Jag blir så arg på mig själv, om två dagar ska jag till Barcelona med tjejerna, hur kul är det att ha ont i hals och bröst och hosta och snora då. Pucko!!

På sätt och vis var det alltså passande att vara hemma med lilla E idag, även om det var planerat redan innan, han fick feber i måndags. Jag har nu strumpor o halsduk och dricker varmt honungsvatten.

På jobbet känns det jättebra, det är lite ovant med helt nytt arbetslag och vi har inte riktigt fått in rutiner med fika och sånt än...men det kommer att lösa sig. Mitt lilla team på tre personer inkl mig funkar kanonbra!

Undras vad jag ska göra av den här hemmadagen, mer än att kurera mig och E. Skriva packlista kanske, måla naglarna. Läsa lite till i min bok. När bilen kommer hem ska jag iväg o hämta kort på Siba, fick äntligen tummen ur och beställde riktiga kort av utvalda delar från digitalsamlingen.

Håll tummarna för vårt tillfrisknande!

RSS 2.0