Aktiv dag

Lördag kväll. Lite omvänd helg den här gången. idag har varit som en blandning av lördag och söndag, och imorgon blir det lite party, och sen en söndag till! Vi rivstartade dagen genom att sitta i bilen, påklädda och klara 9.10. Första anhalten var Obs, och sen in till stan. Systemet och lite superbilliga böcker på Akademibokhandeln. En salig blandning; Dan Brown, Baudelaire och HC Andersen.

När maken köpt tröjor och badshorts blev det fika på vårt gamla hederliga ställe. Som lilla E skulle säga; en klassiker. Stor chokladmuffin och kaffe!

Syster T och jag satt en stund senare och svor vid vår dator. Tyckte att vi var så duktiga till en början och fattade precis hur man kopierade låtar från olika skivor. När vi sen skulle bränna ihop det hela gick det åt fanders. Tur att det finns datasupport i den egna soffan. Det blev en cd till slut, och sen var det middag hos föräldrarna.

Efter middagen (jag vet, det tar aldrig slut idag) hade vi i hemlighet beställt biljetter till Ice Age 2. Ungarna överlyckliga, och filmen var kul!

Ikväll har jag känt mig lite orolig och rastlös. Jag tänker mycket på den show vi ska sätta upp med skolbarnen om ett par veckor. Kommer de att kunna dansen, mail att skriva, program, biljetter, ljud, ljus.....aaah. Skrev en lång lista. Gulaschsoppa och usla Hot shots (filmen, inte drinken). Nu ska jag läsa.

Lite trött och grusig

Nu är begravningen överstånden. Det blev precis som jag trodde, hemskt att se hur ledsna moster, kusiner och kusinbarn var. Mycket gråt, musiken var väldigt fin och välvald, jag menar, nu inser jag ju vilken vacker begravningssång Goodbye my lover, med James Blunt är. Särskilt när morbror L inte hann bli mer än 55 år, och lämnar sin familj mitt i livet.

Begravningar får en att fundera på mycket. Jag och maken satt i bilen och pratade om att vi måste ta tillvara på alla småstunder tex med barnen. Vår släkt är så nära, och man kunde träffas mycket mer, plötsligt är det försent.

Jag känner mig helt slut nu, lite ont i huvudet och grusig i ögonen. I kväll ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Jag och barnen, that is, maken har en seriepremiär att begå. Första matchen, och hemma också. Tyvärr tränar han lag som ligger en bit bort, så hemma blir liksom aldrig riktigt nära ändå. Jag har inga planer på att åka med, det får bli nästa gång. Hörs i morgon!

Gråta av sig själv

Vilken gråvecka! Hoppas på mer sol till helgen! Idag har jag inget planerat efter jobbet. Ibland är det så skönt. Det är klart att det finns saker här hemma som behöver göras, men jag ska inte iväg. Fast kanske ändå...ska ringa L och höra om hon har någon svart kavaj/kostym att låna mig. I morgon är det begravning nämligen. Mosters man. Det blir sorgligt, inte för att jag kan säga att jag är förtvivlad för vi sågs för sällan, men att se kusinerna som förlorat sin pappa...huga. Det kan jag börja gråta åt närsomhelst, för då tänker jag på hur det skulle vara om det var min pappa. Jag har fått mig själv att börja gråta bara genom att  tänka ut hemska saker; typ om jag var hemma och maken och barnen var ute i bilen och någon ringer på dörren och berättar att det hänt en olycka...Undrar varför man gör så.

Lite roligare ska vi väl ha på lördag och söndag har jag tänkt mig. På lördag ska vi överraska barnen och gå på Ice Age 2, och på söndag bär det av till Rottne. Det brukar inte vara någon eld, men roligt sällskap och god mat! Nu ska jag välja på; diska, skriva föräldrabrev, kolla vad vi ska ha till middag.

Hip hop

Min dator har varit så långsam ett tag. Det är tröttsamt att vänta på varje sak som man klickar på! Nu blev det lite bättre. Idag på morgonen var jag så stressad. jag hade 48 saker som snurrade runt i huvudet. Ovanpå det kommer vår (inte så älskade) musiklärare och börjar fippla med musik o körtider. Jag blev budbärare till huset, och det var faktiskt nära att de dödade mig.

Efter hand som dagen gick och jag kunde beta av lite grejer på min lista kändes det bättre. Vi tog buss till Kalmarsalen och såg en kanonbra dansföreställning. Det var hiphop/breakdance, så kanske inte min vanliga musikstil, men de som uppträdde var superduktiga. Synd bara att de är så unga, viga och energiska att man själv känner sig som en stel tant som artigt klappar takten. ;)

M och jag hann åka och handla papper, skrivböcker o dyl. Ett paket kalligrafipennor kändes som extravaganza...ha ha.

Tränat och sålt ett par majblommor till J. Efter kvällsmaten har jag suttit här. Får inget gjort med morgondagens planering, men har iaf styrt upp matinköpen till Valborg. Då blir det traditionsenlig färd till vännerna utanför Rottne!

Socker

Monday, monday. Efter helgens soliga väder vaknade vi till grått och regn. Eftersom det är måndag har jag börjat mitt nya, sunda liv (eller hur Sharona..). Var alltså ute och gick en halvtimme innan frukost. Det var skönt, i morgon sover jag nog lite längre. Helt ärligt så är mitt sockerbehov högt upp under taket nu efter påsk och allt. Det måste sänkas, så nu blir det inga onyttigheter förrän till helgen.

Arbetsdagen blev väl som väntat, måndagar är rätt ok, mkt planeringstid. Sen kände jag ungefär lika mycket för att åka med R till scouterna som för att äta rå bäver. Nu har jag iaf varit där, och det var ju rätt trevligt ändå. Jag lärde de små liven lite om sjukvård.

Barnen har busat med sin far, äter nu kvällsmat och sen sova.Lilla E har utedag med vandring i morgon, hoppas vädret blir bättre. Jag ska nog se A lovesong for Bobby Long, på rek av E (stora E)..

Oxfilé i långa banor

Jag har inte blivit sjuk, men har känningar lite överallt (näsan, halsen..) Ingen träning alltså. Nästa vecka ska jag verkligen ta tag i mig själv. Ikväll har vi varit hos grannarna och grillat!! Det är så trevligt, han jobbar i köttbranschen och kan ringa, som idag, och säga att de har ett par kilo oxfilé, kan vi ta med lite potatis och sallad? Det kan vi verkligen.


R har sålt sin lilla cykel till min kusin, hennes pojke är 6 år och cykeln passade precis! Nu har R 550 kronor, och dem ska han köpa upp på böcker som han redan har sett ut i Dillbergska bokhandeln. Han kommer att stå vid min sängkant i morgon vid 7 och fråga när de öppnar!

Till kaffet ikväll kollade vi på Robert Gustavssons DVD, iallafall delar av den. Han är väldigt rolig. Lilla E sover över hos en klasskompis, och jag är lite orolig för att han inte ska trivas, men de har ju inte hört av sig så....

nys

Hallå där! Här kommer ett inlägg från Prosit. Jag har nyst hur mycket som helst idag. Fråga J, hon fick väl hålla luren en halvmeter ifrån sig! ;)

Annars har det varit mycket jobb och möten de senaste två dagarna. Igår var jag på infomöte om våra bostäder. Hyresrätterna kanske ska ombildas till bostadsrätter.

Nej, det blir inget vettigt det här, jag bara nyser och svettas. Går och lägger mig istället. Natti.

Fira, fira!!

Nu är jag egentligen för trött för att skriva, men det får bli en liten snutt. Sen sist har vi ägnat oss åt att med liv och lust fira pappas 60-årsdag i dagarna tre. I söndags åkte vi, syster T och föräldrarna till trevligt hotell, bastu, relax, god middag och vin, biljard framåt natten. I går morse var ju inte frukostbuffén fy skam heller. Det var en jättemysig tripp, och jag är så glad att jag har så roligt ihop med min familj!

Roligt har jag också med flera av mina andra släktingar, och dem träffade jag idag, på pappas riktiga födelsedag. Så även om jobbet har kört igång idag var det en trevlig eftermiddag och kväll. Mina kärleksmums verkade uppskattade!

För övrigt kan fadern nu öppna blomsteraffär och whiskeydito...

Påsklunch

Påskharen anlände och gömde ett stort ägg med godis i trädgården! Ett till varje familjemedlem, man tackar! Tyvärr var jag inte så godissugen efter gårdagskvällen, utan tog en mycket rask morgonpromenad istället. Men ägget kommer ju inte att gå upp i rök bara för att jag inte äter de första timmarna...

Idag har vi varit på påsklunch hos farfar. Är man 90 år så får man maten körd till sig, så vi kom fullastade med ägg, sill, lax, köttbullar mm o påsktårta. Min lott var väldigt blygsam idag, prinskorv. Mamma o pappa drog det tyngsta lasset, o syster T hade bakat god tårta. Farfar kändes väldigt gammal idag, men det är klart, inte lätt att få en vettig syl i vädret när vi är där allihop. - Det är mycket folk i köket idag, säger han när vi stimmar runt som värst och har alla grytor plus ugnen igång, och skalar allt från räkor o ägg till potatis. :)

Maken o lilla E har verkstad på altanen. De slipar och fixar till utemöblerna i den härliga vårkvällen. Snart dags för lite kvällsmat, och kidsen ska sova. I morgon ska vi på hotell och fira vår 60-åring!

Levande påskägg

Hej! Här sitter jag och känner mig som ett stort påskägg. Har ätit lite för mycket socker för mitt eget bästa. Det trista med att sitta och tugga i sig överblivet påskkärringgodis är att det absolut inte är favvogodiset. Nä nä, jag köpte ju billigt och sött som de små gummorna skulle få i korgarna. Nu finns delar av det i min mage, så jag ska sova på det.

I morse cyklade jag till jobbet, skrev ut lite saker ( vår skrivare är slö), solade och handlade till lunch. Hemma bakade jag fler kärleksmums och tog en inlines-promenad med lilla E. Hans tändsticksben ser ut att gå av vilken sekund som helst med de där knäskydden åtsnörda.

KFF-match med gamla familjen, tyvärr bara en halvlek. Svärmor och svåger anlände, kul att träffa dem! Svåger A provade makens kostym, det är student på gång. Han är absolut ingen kostymtyp och vill inte lägga pengar på sånt.

Barnen och jag såg Madagaskar, jag skjutsade maken till puben och sen har jag som sagt ätit godis och läst. Nu blir det sängen, i morgon kommer ju Påskharen! :)

Glad Påsk!

Dagen började lite halvnere, men bättrade på sig! Jag var lite osäker på upplägget inför kvällen, maken ville gärna spela nätpoker med F, men jag hade bjudit hit fler...Visste inte riktigt hur det skulle lösas, men jag ringde upp J o F och sa som det var, så ville de ha poker fick de komma ett par timmar tidigare. Det ville de, och då fick jag lite brått med städningen, men var glad att allt löste sig. Alla glada.

Kvällen blev lyckad, tre glada par och lite barn. Vi målade ägg och grillade på altanen!!! Ja, eller vi var väl inte därute så mycket, för det regnade ju, men parasollet var uppe och där under stod grillen med kycklingfiléerna! Killarna slog tyvärr ut oss i Geni, men det var inte med många poäng.

Nu har maken och jag gjort tappra försök att se First blood. Det gick inget vidare, för den är dålig.
I morgon håller vi tummarna för Kalmar FF!! Glad Påsk, nu flyger jag!!

Di sma

Såg att jag hade skrivit "medan jag gjorde pannkakor och de små." Oerhört konstig mening, jag hade undrat vad det är för små jag gör till pannkakorna.Ha ha. jag menade "åt de små" syftande på barnen. Totalt ovettigt inlägg, men nu vet ni.

Racerhandling

Det blev lunchträning! Ungarna och jag tog bussen till stan och handlade presenter t morfadern. Sen övertog maken barnen och gick och kollade inlines och keps, plus åt lunch. Då hann jag gå på syster T:s pass, mamma var också där. Barnen kom tillbaka när det var tre låtar kvar, lilla E var rätt fascinerad av oss som lyfte skivstänger. Mosters headset impade också.

Gjorde en racerhandling på Obs. Hade en timme på mig, med körtid. Klarade det nästan, maken stod med träningsväskan och hoppade på parkeringen när jag kom fräsande. Några personer till hade nämligen kommit på att de skulle handla sina ägg och sin lax just idag....Svårt att ens få en kundvagn, jag blev av med min innan jag hade hunnit lasta in sista påsen i bilen!

Kollade dagens Vänner-repris medan jag gjorde pannkakor och de små. Nu fick visst Joey och Rachel till det på hotellrummet!! De här avsnitten har jag aldrig sett, så jag väntar med spänning! Hi hi! Nu ska jag vika tvätt o lägga barn! See U.

Sol på filt

Vilken härlig vårdag! Jag, barnen och R:s kompis cyklade till Skälby med matsäck och filtar. Träffade E m son där, och vi kunde sitta i solen flera timmar medan barnen lekte, kollade på djuren och fikade! Hemma blev det mat och sen påskkortsverkstad.

Just nu är det mindre charmigt med barnen, för de spelar memory på nedervåningen. Det låter oerhört mycket om dem, och jag misstänker att maken snart får ett utbrott och slänger ut dem!

Så fel jag hade, jag hör precis att han pratar lugnt och pedagogiskt med dem! ;)

I morgon ska vi fixa lite på stan, jag kanske tom kan gå på lunchträning!

Klagande granne

Idag är första riktiga lovdagen, men jag steg upp rätt tidigt ändå. Skjutsade maken t jobbet, för att få ha vår fina, röda bil! Åkte ut t L och visade upp den för några av vännerna, lite fika blev det också. Tyvärr blev det som det blir ibland när man fikar ihop med två av dem, de pratar jobb jobb jobb. Och inte läraryrket i allmänhet, utan deras skola och deras jobbarkompisar. Interesting.

Resten av dagen har bara flutit på. Var på bibblan och lånade lite. En deckare, en roman, och så tänkte jag vara lite kulturell och läsa Mrs Dalloway av Virginia Wolf. Timmarna var ju så bra. Började på den när jag kom hem, och jag har kommit 42 sidor. Den är grymt tråkig hittills, så snälla, om någon har läst hela, skriv och säg om den blir mycket bättre!

Såg filmen Sylvia, om Sylvia Plath. Deprimerande historia, men Gwyneth var bra, smal och sorgsen. Man frågar sig hur man kan vara så långt nere på botten av sig själv att man pussar sina sovande barn, stänger deras dörr och tejpar för springorna, och sen gasar ihjäl sig själv i köket.

Vår granne kom in och klagade på att vi parkerar vår bil för nära hans. Fattar han inte att den är ny, jag vill inte skrapa den mot stolpen. Jag vill förstås inte att han smäller upp sin dörr på den heller. Helt enkelt för trånga parkeringsplatser.

Myrjakt mm

Idag har jag haft en riktigt bra lördag. För det första var allt städat och klart när jag vaknade. Åt frukost, duschade osv. Lilla E och jag åkte in till stan, han köpte upp sin veckopeng och lite till på Pokemonkort. Fika m E och L. Lilla L ville inte sova på caféet, men det gick bra ändå. Köpte ett par solglasögon, så nu är jag redo att möta våren!

Hemma, efter maten, gick jag lös på de förbaskade myrorna. De ska inte tro att de kan komma och gå som de vill på min diskbänk! Skurade allt, och sen satte jag dit små, gröna myrhus som jag fått av vaktmästar-Lasse. När jag ändå var igång bytte jag gardiner i köket också. Mycket nöjd.

Promenad med grannen, lugn em med bok och först kaffe, sen rödvin. Föräldrarna kom med pizza, och barnen hade översovning. R hade kompis här och lilla E sov borta. Gin Rummy-spel i tre timmar, som jag vann!! Som sagt, en mycket bra lördag. Nu är jag sömnig, och i morgon kanske det blir en mycket bra söndag!

Städat och klart

Påååskloov!!! Jag gjorde verkligen slag i saken och påskstädade rejält när jag kom hem från jobbet idag. Det är härligt nu när allt är fint och jag har plockat fram lite kycklingar. Riset är på plats, men inte klätt.

Lilla E och jag var nere vid dammen ikväll med håv och hink. Varje år i april kommer vattensalamandrarna fram, och det är lika kul att fånga dem varje år (tycker små pojkar). Han fick tag på ett tiotal och sen släppte vi i dem igen.

Har kollat på en film med Meg Ryan och Russel Crowe. Den var rätt hyfs. Sen blippade vi över på trean, och där hittade vi John McClane, blodig och sotig som aldrig förr. Då gav jag upp, nu är det dags att traggla vidare i min bok som har tagit sig från Bombays slumkvarter till en internatskola i England. I morgon är det lördag, med fika på stan!

P.S. Man vet att man har haft en riktigt tråkig lektion om påskveckans alla dagar när det står "Påsken suger" på tavlan när man kommer tillbaka.....

Heartbreak Hotel

Har just varit på bio med mamma och syster T. Heartbreak Hotel, på min favoritbiograf Saga. Det var verkligen ett uppköp! Jag blev bjuden av söta mamsi, annars kanske jag inte hade gått. Kände mig på något sätt trött på en snorande Helena som ställer till jobbiga scener. Den här filmen innehöll visserligen gråt, men mycket mer skratt! De två tjejerna måste ha haft grymt kul på riktigt, för de smittade verkligen av sig!

Nu har jag 300 böcker att rätta, så jag får nog göra en stor kopp te. I morgon är det dags för äggpickning och äggrullning, och sen är det påsklov! Chefen brukar ställa fram gigantiska påskägg fyllda med godis i personalrummet dagen innan lovet, hoppas hoppas! :)

Målade ägg

Kalmars gladaste cyklist (not) kunde skådas i morse mellan 8 - 8.30. Då cyklade jag i täten för 20 barn allt medan snön föll i stora täta flingor. Vi kom i alla fall fram till simhallen som vi skulle, och sen var allt bra och blött. På hemvägen hade det slutat snöa.

Jag och M har en student just nu. Han kom i måndags, och det var väl en rätt bra dag, men i går var både hon och jag hemma m sjuka barn, och idag har allt varit superhektiskt. Hoppas det lugnar ner sig nu, men han kände sig rätt nöjd ändå som tur var.

Barnen har målat påskägg i kväll. De kom på ung kl19.30 att ojdå de skulle visst ha med sig två målade ägg i morgon. Jaha, det var bara att koka och ta fram vattenfärgerna. Det blir äggrullning i skolan i morgon. Nu är det Lost.

Tisdag i hemmet

Jaha, där rullade några dagar förbi. Ibland hinner jag bara kolla mailen. Lördagens fest hos syster T var himla kul! Vi var några tjejer, som började städat i soffan med lite vin och jättegoda minipizzor, nachos, grönsaker och dip. Kände inte alla, men det var lättpratat. Sen undrar man alltid vid vilken tidpunkt festen ändrar sig från att alla sitter och pratar till att musiken plötsligt är mycket högre, det är drinkar i glasen istället för vin, någon tappar skivfodral, vissa dansar linedance till schlagermusik....ja ni vet. Lägg till en fjäderboa och lite Pontare och partyt är komplett! ;)

Vi försvann ut på stan ett par timmar också, men det var lite halvdött. Vi dansade loss i allafall ett tag, sen hade systern date med hemlig man, och min (inte så hemliga) man dök upp från sitt håll. Det blev mat och taxi. Härlig lördagkväll blir betyget!

Igår var det lång dag hemifrån. Först vanligt jobb 8.00-15.30, sen var vi några som stannade kvar mellan jobb och föräldramöte, och sen var det möte. Hemma 20.30. Då hade maken fixat otroligt goda mackor med räkor och avocado...mmm. Idag är jag hemma med lilla E, fortfarande feber. Solen skiner, så snart ska jag sätta mig ute en stund. Nu vill han bygga en koja, jag tror jag svimmar, det är så himla jobbigt. Men jag får väl hjälpa honom med det! Vi hörs!

RSS 2.0