Sneda tänder?

Rapport från sjukstugan. Febern håller i sig, så jag är hemma idag också. Han har också fått någon slags noja om sina tänder. Frågar 25 ggr om dagen om olika saker angående tänderna; är de lösa, för långa, växer inte som de ska, sneda, har bucklor osv osv. Både maken och jag har verkligen varit pedagogiska och förklarat många gånger, men nu börjar tålamodet med tänderna ta slut! Jag har ringt och beställt en tid hos tandläkaren så kan hon få lugna honom.

Alltså har vi haft det lugnt hittills idag, kollat lite på tv och lekt en lek med ett gäng mjukisdjur. Just idag märktes det att den lille var inspirerad av Starwars för plötsligt hade kycklingarna jedikraft och lasersvärd.....

Visst är det så att vissa dagar oroar man sig för allt. Då måste jag tänka på den globala uppvärmningen, privatekonomin, har verkligen barnen kompisar, vi äter säkert för lite grönsaker, vi borde vara ute mycket mer, herregud pensionsspara ska man också göra...mmm
Andra dagar tänker jag inte på något sånt, då är livet bara lätt och har man bara roligt så ordnar sig resten! Såna dagar är bäst!

Nu ska jag försöka få i den lille sjuke spagetti o köttfärssås, sen får jag nog ta tag i lite arbete som jag har tagit med mig hem. See U!

Orolig o ledsen mamma

Hej i snövädret! Här faller snön sakta och vackert, riktigt juleväder. Jag som trodde att vintern var över. Igår var det alltså skola igen, det gick rätt bra att komma upp iaf. Tyvärr, och den här gången är jag riktigt ledsen över det, är lilla E sjuk igen. Jag blir så orolig för detta, nu är det bara fyra veckor sen. Han har blivit kollad av homeopat och äter naturmediciner morgon o kväll och har gjort det länge. Det blir ju inte bättre!! Usch, idag är jag hemma med honom (det är ju inte usch att vara hemma med honom jag är så orolig  bara). Inbillar mig att han har alla möjliga hemska sjukdomar och ingen hittar något. Har ringt "riktiga" doktorn igen, och de hade skickat remissen t sjukhuset för länge sen! Vi har inte hört nånting, så idag ringer jag och tjatar mig till en tid. Suck.

Bäst att äta lite frukost och se om vi ska läsa någon saga eller nåt. Hoppas på snabb bättring den här gången, vi hörs senare!

Slut på ledigheten

Hallå igen! Där slank helgen förbi, lovet är över och i morgon börjar skolan igen. Igår var vi inne på stan en kall och blåsig runda, köpte födelsedagspresenter till lilla mamma. Middag där på kvällen, mycket god mat och trevligt umgänge! Jag tycker verkligen om mina släktingar.

Trodde nog att jag skulle vara lite segare idag med tanke på vinet i går, men det var helt ok att åka skridskor på fm som vi hade lovat! Många hade samma tanke som vi, att åka i ishallen på Allmänhetens åkning utan klubba. Det gick bra fast det var mycket folk, riktigt skoj även om jag inte är helt stabil på isen. Inga piruetter o dyl med andra ord...;) hem o gjorde en av mina favoriträtter t middag; kycklingenchiladas! Kollade reprisen av melfestivalen.

Träningsnarkoman som jag har blivit under lovet ;) så åkte jag t gymmet på em. Kollega M var också där så jag fick sällskap bland maskinerna. Just nu ser maken någon slags indianfilm som Mel Gibson har gjort, ytterst olagligt nerladdad. Apocalyp..nånting. Hemsk soppa med infödingar som krigar i djungeln, små barn som går övergivna och skriker efter sin mamma o sådant. Inget för mig. Jag ska lägga mig i sängen och ladda mentalt för att stiga upp kl 6 i morgon och arbeta. Godnatt!

Effektiv fm

Nu får ni väl ändå skärpa till er! De där nallarna var ju rätt så poppis i början av 90-talet, någon måste väl äga dem? ;)

Herregud vad jag kände mig effektiv och med på banan idag, när klockan var 10.30 så hade jag skjutsat maken t jobbet, gått på ett cykelpass, duschat, ätit frukost och bakat en sockerkaka! Sen softade jag ner tempot, för E m barn kom på fika. Det var säkert 100 år sen jag bakade just sockerkaka, det blev uppskattat! Lille A hade lärt sig krypa sen han var här sist, så Sixten fick bråttom att smita iväg under soffan! Han är inte vidare förtjust i barn, eller i folk överhuvudtaget förresten. Tur att han inte rivs iaf, han gömmer sig istället.

Ibland avskyr jag det här med matlagning! Kanske inte själva lagandet, utan mer att tänka ut vad vi ska ha och handla in. Nu vet jag att vi ska laga något gott ikväll, så det får bli något lätt till lunch. Tonfiskwraps tycker alla tre om, det får nog bli det. Handling på Obs senare, fre em kan det BLI bättre?? ;)

Vilken trött fantasi de verkar ha ibland på vissa radiokanaler, jag lyssnar mest på 105,4. De verkar ha någon sorts låtlista, och sen rullar de runt på den. Undrar hur många ggr jag har hört Punkrocker den här veckan tex? Den är ju bra, men det kan bli lite tjatigt. Tur att man inte har tid att lyssna så mkt på radio i vanliga fall. För det finns ju ingen avstängningsknapp, eller tuning....;)

Nehe, nu ska ni slippa mig en stund! Jag ska kolla lite andra bloggar och sen är det lunch! Ha det bra!

Nallar sökes!!!

14644-20Hej! Titta på de här söta nallarna. Har du några såna hemma som du vill bli av med/sälja? Eller du kanske vet någon affär där de fortfarande säljs? Saken är den att maken och jag började köpa en nalle för varje år som vi varit gifta, och nu har jag inte kunnat hitta dem i affärerna! Har du några tips om nallarna (de är ca 4 cm höga och gjorda i någon form av keramik) så lämna gärna en kommentar! De har funnits en massa olika, typ golfnalle, badnalle etc

Leta bland prydnadssakerna nu! :)

Fryst kyckling lever??

Få se nu, jag flabbade alltså åt att äta lunch på Kvasten. Det skulle jag aldrig ha gjort, för just så blev det! Och gott och trevligt var det också!  Mamsen fick ett halsband i present av sina barnbarn plus en liten bok med roliga citat och grodor (speciellt särskrivning är kul). Den läste R högt ur och skrattade själv så mycket att vi knappt hörde poängen! :) Håller med min syster, de var eventuellt glada när vi gick eftersom barnen provade sina nya munspel också...

Kaninerna såg ut att må bra, och vi passade på att avlägga visit på barnens gamla dagis Svalan också. De har världens bästa förskollärare där, enligt mig, och hon jobbade idag som tur var. Hon var verkligen båda barnens favorit, så det var kul att prata en stund.

Tränat har jag också gjort, första gången på core. Jag kommer antagligen att ha grym träningsvärk i magen i morgon. Nedervåningen är ockupperad just nu av kidsen med kompis som ser någon av Starwarsfilmerna och äter popcorn. Översovning mitt i veckan är mysigt när det är lov! Jag får hålla mig här på övervåningen med datorn ett tag till. Ha det bra U all!

Ont i nacken

Aj, min nacke! Eller det sitter nog mer neråt skuldran, i den där långa muskeln neråt bakhalsen. Nytt ord kanske! :) Jag måste ha legat helt snett i natt, lilla E kom in vid 3-tiden och la sig mellan oss. Det brukar gå jättebra, han ligger så stilla, men men. Det blir nog bättre snart.

Har nu skrivit ut semlerecept och ska försöka baka de små bullarna när vi kommer hem från stan. Modern fyller år idag, så vi ska äta lunch med henne. Vi får väl se hur flashig restaurang det blir med de där två små kräsna liven jag har med mig. Caféet i Kvasten eller nåt, ha ha!

Först ska vi alltså hälsa på våra fd kaniner på Skälby. Ja, de är ju inte fd kaniner som har förvandlats till något annat djur, men de är inte våra längre. ;) Hoppas de ser ut att ha det bra, annars får jag väl en liknande gråtattack som när jag lämnade dem i mellandagarna.

Jag rapporterar om kaninläget och annat om hur dagen blev senare!

Andra lovdagen

I dag blev det alltså lite mer att göra än igår! Det började redan kl 06.00 när telefonen ringde, maken stod på flygplatsen och hade glömt betalkort o leg hemma...Blev till att dra på sig byxor o mössa och åka dit. Jag kröp dock tillbaka ner i bingen sen och sov till 9. Lunch m kollegorn M o N på Skafferiet medan barnen skrämde upp slottsspökena. Simhallem var som väntat späckad med barn, men det hindrade inte oss från att bada och ha kul! E och jag hann prata en hel del i vattnet och över kaffet. Sen fick jag ju åka vattenrutchbana också, det är jag riktigt snabb på, jag far fram som en snorloska som någon trevlig person sa. ;) Nu har jag sett Vänner och snart kommer maken från Sthlm, lite te kanske!

Lat och skön dag.

Vilken skönt lat första lovdag! Jag brukar bli så rastlös av att inte ha något inplanerat, men det klarade sig idag. Läste ut min bok på fm, åt frukost med barnen och löste några sudokun. En bidragande orsak till att dagen blev bra var att pojkarna var vänner. Det är så skönt när de inte bråkar.

Jag surfade runt lite på nätet och kollade på en presentsida (bluebox.se). Mycket kul saker finns det! De hade lite e-vykort också så jag skickade ett lila pussigt kort till maken på jobbet.

Framåt eftermiddagen bestämde plötsligt barnen och mormodern via telefon att de skulle sova över där helt apropå! Det är ju ändå sportlov, tyckte de. Ja, så då lämpade jag av dem där med pyjamasar och mjukisdjur och åkte och tränade! Maken var också på gymmet med sitt fotbollslag så vi kunde åka hem ihop.

I morgon blir det lite mer aktivt, lunch på stan med några från jobbet och simhallen m E o E. Ungarna ska fortsätta att roa sin mormor ;)  genom att gå på "Fängelsehålavandring" på Kalmar Slott! Låter kusligt...

Sunday afternoon

Nu ska vi strax gå och äta söndagsmiddag hos föräldrarna, och det ska bli gott! Det blir nog älggrytta tror jag. Stavningen på just "grytta" härstammar från en skylt som hängde utanför en restaurang för flera år sen. Där var dagens rätt just älggrytta. Vet inte varför vi tyckte att det var så roligt, men sen dess heter det så och inget annat i vår familj! :)

Maken och jag har samtränat på gymmet idag. Första delen med cykel och andra trampmaskiner klarade jag själv, men sen var det bra att ha någon att turas om med vid maskinerna. Dock inte med samma vikter på...

Igår kväll var vi hos L o P på middag och melodifestival. Våra grannar, fam W var också med. Vårt bidrag till det hela var en potatisgratäng, grönsaker och skysås. Till detta hade L o P rostbiff i ugn. Fru W hade gjort vit chokladmousse m hallon o björnbär till efterrätt. En bra form av knytkalas! Så vann de två låtar vi gillade bäst, även om vi tyckte om kärleksballaden också.

Nehe, lite hårborstning och ett par örhängen så är vi nog redo att gå! Ha en bra söndagseftermiddag.


Mysko test

Gjorde precis ett mycket mysko test som jag fick på mailen, det gick ut på att man fick ett hyfsat lätt tal att räkna ut i huvudet, sen scrollade man neråt och fick svaret, och så fortsatte det så ca 10 tal och alla var rätt och man kände sig duktig. Hux flux kom det en fråga som man var tvungen att välja snabbt på (de första sakerna man kom att tänka på). Scroll scroll och sen fick man veta att 98% av alla tänker på precis de två sakerna!! Varför??

Hämtade ut pengar från sparkontot idag, dumma tandläkaren.

I morgon är det alltså fredag, och efter jobbet är det SPORTLOV!! Oj vad jag ska sporta! ;) Nja, men lite träning får det allt bli. Ligger snön så blir det nog någon utflykt också, vi ska iaf hälsa på kaninerna på Skälby. Undrar om de minns oss? Hahahahahaha! De har säkert blivit hur tama och gosiga som helst, de gillade inte oss helt enkelt! ;)

Hur som helst, nu är det bedtime!

Alla hjärtans dag!

En liten kortis bara..
Idag har det alltså varit Alla hjärtans dag! Denna superromantiska dag, när vi jobbade länge, åt vår iofs mycket goda köttfärslimpa och åkte iväg på olika saker med och utan barn. Hmmm.

Vi åt iaf varsitt vaniljhjärta, och min söta mamma var här med en blomma och två chokladhjärtan! Fick några sms och lite kort o presenter från klassbarnen också. Maken och jag hade bojkottat presenter i år pga halvtaskig ekonomi såhär i mitten av februari, suck.

Men i morgon är en annan dag. En torsdag. Nu ska jag hänga upp en liten del av tvätten; ett par vantar. Resten får anstå till efter jobbet. Godnatt!

P.S. Passar iaf på att skicka ett gäng kramar till er som läser detta, för meningen med AHD är väl ändå att säga till folk att man tycker om dem!

Hej hå hej hå....

Ni skulle ha kollat in i vårt kök idag. Där pågick seriös matlagning, till minst två middagar samtidigt! Jag var präktigare än jag brukar och handlade till flera dagar igår på Obs, så maken och jag fixade fiskgryta m kokt potatis och kokta grönsaker till idag, och en köttfärslimpa m sås till i morgon! Potatisen t morgondagens mos står skalad och skivad i kallt vatten i kylen! Vadan detta? Jo, i morgon har vi en grymt tidspressad eftermiddag med olika aktiviteter, så om inte maten är nästan klar när vi kommer från jobbet så blir det ingen. Fint så.

Inte mycket mer att tillägga. jag har hängt tvätt och badat. Alldeles för varmt, jag blev som en liten kräfta. Nu ska jag leta upp min bok, som måste befinna sig i lägenheten.

Ont i fötterna och äta äppelpaj.

Konstigt med mig, igår hade jag en sån där sällsynt söndag där inget är inplanerat. Absolut ingenting. Ingen ska träna, ingen ska komma och fika/äta, inget barnkalas och inget jobb. Jag tyckte verkligen att det skulle bli superskönt. Det var det också, ligga och dra sig i sängen, köpa frallor, läsa tidningen länge om alla schlagerkläder o dyl, sova lite till. Sen slog rastlösheten till! Jag började gå runt och ringa folk. Ingen svarade. Då tvingade jag varma kläder på alla familjemedlemmar och sen blev det pulkabacken igen.

Som väl var räckte den lilla utflykten plus att åka till J och låna skridskor, för att det skulle vara skönt att slappa igen! :)

Idag har det arbetats igen, vi var i ishallen med ungarna. Det är rätt kul att åka skridskor, men man får hemskt ont i fötterna.

Barnen(mina privata) och jag bakade äppelpaj, det var väldigt gott. Nu har klockan snurrat på again! jag har ju liksom tänkt att jag ska sova lite mer, för att motverka blå ton under ögonen. Det är bara alldeles för trevligt att vara uppe på kvällarna! Läser en mysko bok om ett gäng personer i Paris, det får bli några sidor i den! Godnatt.

Kaloriförbränning

Jag har bränt kalorier hela dagen!  Började med att jag hade tänkt städa övervåningen (fast lite senare på fm), men då är ungarna uppe med tuppen och kör igång och städar!! - Hjälp till mamma, jag vill få det gjort! skriker lilla E. Det var ju bara att gå upp och städa 1,5 timme, sen åkte jag till ett hårt spinningpass. Hem och tog några mackor och sen drog vi iväg till pulkabacken - upp och ner. Hem och städade vidare, och det har jag pysslat med tills nu!

Jag är så nöjd med lösningen på R:s rum. Han har haft en massa spel, pussel och legolådor staplade på golvet, och nu stuvade jag om helt i ett skåp så att allt fick plats där! Tada!

Undras om jag är värd ett glas vin efter allt slit? ;) Tror det. Ikväll kommer föräldrarna hit och äter lasagne. Det blir nog lite melodifestival också, håller stenhårt på The Ark! Hoppas att de ger sig ut på någon form av längre turné nu när skivan är släppt. Det var några år sen jag såg dem live.


Ut med Lasse!

Herregud vad jag har varit dålig på att skriva den här veckan! Ibland fattas bara inspiration, jag tycker inte att det händer så mycket. Jag har känt en viss stress också, när väl lilla E blev frisk så rasade R ihop m feber och halsont och fick vara hemma mån-ons. Han är ju så stor att han klarar lite ensamma timmar, men jag fick åka hem från jobbet och göra lunch och sluta tidigare. Satt och rättade böcker hemma. Maken har varit i Sthlm och jobbat tre dagar den här veckan också, så jag kände att det var skönt igår när alla var friska och jag kunde jobba färdigt och ännu bättre idag när det är fredag!

Syster T har varit här, vi har ätit nachos och dippat grönsaker samtidigt som vi förvånat oss över hur i hela friden Lasse Brandeby kan få lov att vara kvar i danstävlingen!! Otroligt. Flabbade en del åt Hjälp också, det finns ingen som kan vara så elak som Sissela Kyle (skulle vara Susanne Reuter då..).
 
Har satt upp mig på träning i morgon fm, men drar mig lite för det nu. Tänk så skönt att bara såsa runt och lösa melodikrysset....Vi får se hur det blir. Ett uppdrag för morgondagen är iaf städa övervåningen. Här är krigszon, och jag skämtar inte. Nu kom maken hem från jobbpartyt, time for bed!! ;)

VAB-veckan slut

Fredag igen! Idag har jag faktiskt fått jobba hela dagen, vilket inte kan sägas om de andra dagarna den här veckan. Jo, i tisdags var jag där hela tiden. Annars har maken och jag turats om att vara hemma. Lilla E har varit sjuk hela veckan och R hade två hemmadagar.  Lilla mamma ryckte in i går fm så att jag kunde gå på utflykt med klassen i snöslasket..

För tredje fredagen i rad ska nu denna lilla familj äta middag hemma, se på Så ska det låta/Let´s dance och ha glass till efterrätt. Hmm, jag är sugen på att hitta på något kul. Jag vet att jag var ute förra helgen, men jag är ändå lite sådär med att inte göra något skoj på hela helgen. Ska nog ringa runt lite och se om det är några som vill leka i morgon kväll!

RSS 2.0