Ommålning i vardagsrum

Fy vad jag är gnatig och tjatig i dessa dagar. Usch, jag alstrar ingen bra stämning i klassen. Nu när jag har jobbat några år vet jag att de här veckorna innan jul är de värsta för mig (på jobbet alltså). Bäst att försöka rycka upp mig, i morgon börjar adventskalendern. Själv har jag köpt en söt, gammaldags kalender med bara bilder, inget att vinna! Ungarna har förstås TV o choklad.

Simhallen idag igen, lilla E träffade en gammal dagiskompis i Äventyrsbadet och de hade verkligen kul! Jag kunde t o m sitta en stund i bubbelbadet på slutet.

Maken har påbörjat en ommålning i vardagsrummet. Han är sån att om han blir sugen på ett projekt så ska det ske på direkten. Bra iofs, för annars blir det ju oftast inte av. Hur som helst, när vi kom hem från det blöta så var två väggar redan i en helt annan kulör än när vi åkte! Det blir nog fint, fast jag har varit väldigt förtjust i mitt gula rum, och nu blir det dämpat vitt. Får väl piffa upp med kuddar o gardiner.

Min kära syster T och jag har haft oerhörda svårigheter med att få till en dag att träffas på. Först var planen att hon skulle gå på fotvård (födelsedagspres fr mig) fredag em och sen skulle vi äta middag ihop. Den fick vi skrota, det fanns inga såna tider på flera månader. Bara middag då? Nej, det visade sig vara svårt det också. Nu är vi nere på att fika en stund innan träningen i morgon! Ha ha.


I hate vardagsmorgnar

Morgnarna börjar bli snudd på outhärdliga nu. Jag syftar alltså på vardagsmorgnar, som jag inte tycker om därför att det är kallt, mörkt och tidigt. Jag är trött, frusen och inte sugen på att jobba. Barnen är inte heller några höjdare vid den tiden på dygnet. Till råga på allt är det overalltime igen - för ca fyra månader framöver! GNÄLL!!

Hade major uppföra-sig-bättre-för-annars-blir-det-minsann-inget-mys-i-advent-predikan i klassen idag. Får se om det bet. Kollega M och jag satt i alla fall och pysslade ihop en adventskalender till dem, så lite mysigt blir det väl. Måste tillägga här att jag är så glad att jag får jobba med denna underbara människa varje dag! Hon lyser verkligen upp arbetsdagen.

Julbordet var förresten precis så trevligt som jag hade tänkt mig. Blev dock mätt alldeles för snabbt. jag älskar efterrätter såsom ris á la Malta och ostkaka, men det var dåligt med plats för dem i magen. Lite GT och Irish C fick plats, och sen var det pubtime.

Nu ska jag gå ner till soffan och mitt gigantiska bokstavssudoku som jag har hållit på med i flera dagar. Vi får se om det går att lösa överhuvudtaget! Puss o kram!

Adventsstädning

Nu börjar adventstiden, det är så mysigt! Jag håller på med lite städning inför. För en enda gångs skull har jag putsat fönstren precis innan stjärnan ska upp. Annars var jag lite besviken inför den här dagen. Vårt arbetslag har studiedag idag, alltså inga barn. Då passar R på att vara sjuk igen. Kunde gå och jobba ca 3 timmar. Vi började med frukost möte, alla hade med sig något enligt en lista, och vilken frukostbuffé det blev! Gott och trevligt, och sen jobbade vi med olika saker. Men, jag missade ju lunchen på stan och yogapasset på em, :( . Tröstade mig med att fönstren blev putsade innan det blev mörkt.

I morgon är det dags för det traditionella julbordet. Min mamma och pappa bjuder, och det brukar vara supertrevligt! En innovation för i år är att vi äter det lördag kväll. Annars brukar det vara söndagslunch första advent. Svärmor är snäll och hämtar upp barnen efter några timmars ätande, de brukar ha fått nog då. Vi andra kanske är sugna på lite pub efteråt....

Nehe, åter till städlistan. Lilla E:s rum ser ut som om någon har gjort inbrott där och letat efter något värdefullt genom att hälla ut innehållet i alla lådor..

Cykla i snömodd

Jaha, tandläkaren gick ju att betala, men frågan är hur bra det blev. Jag lagade ett hål, men nu gör det ont vid lagningen. Det ska det väl inte?? Får nog ringa igen så de får kolla.

Det här med simskola är kul och bra för lilla E, men det är allt ett litet stressmoment för hans mamma. I måndags var jag med i plurret, och det är himla mysigt när vi väl är där.

Idag gjorde jag en deal som visar exakt hur trött jag är på att ha hemkunskap. Elevens val-gruppen idrott skulle till simhallen, meddelst cykel. De är två vuxna, varav en är höggradigt gravid. Jag erbjöd mig att cykla 6 km i snömodd med ca 20 halvhuliganer (de samlas på något sätt alltid i den gruppen) bara någon annan bakade med min grupp. Det gjorde någon, och jag var i simhallen och sen 6 km hem igen. Glad!

Jag har varit och tränat idag, maken fick bada. Sen hade vi en otrevlig stund i Konsum, båda var verkligen hungriga och trötta och ingen kunde bestämma sig för något i matväg. Diskussionen urartade och till slut ryckte jag åt mig en burk köttsoppa, bröd och mjölk. Ungarna och jag åt det och maken tog överbliven mat sen i söndags. Mätta=glada igen! Nu är det sovdags, eller läsdags.

Fiskdamm

Idag har jag suttit bakom skynket till fiskdammen på scouternas julmarknad. Ingen lyckad position alls för en social person such as myself. Det var bara kul en stund att lägga i små dinosaurier, bollar och bilar i metkorgen, sen var jag tvungen att titta fram rätt ofta för att se om det kom någon jag kände! ;)

När jag blev avlöst där tog jag bilen (ja, som funkar för tillfället) till stormarknaden för att handla. Fick bra parkering och hittade en femma till vagnen. Hann precis tänka "vad smidigt allt går idag", och sen öppnade jag plånboken vid bankomaten. Hade jag mitt visakort med mig? Nejdå, nejdå, det hade maken haft med sig igår och inte lämnar tillbaka. SUCK!! 20 minuter av mitt liv gick därmed till spillo genom att åka hem och tillbaka igen.

I eftermiddag har jag ägnat mig åt lite ekonomiskt oroande. Jag gör det med jämna mellanrum. Av typen: Hur ska det gå nu när jag ska till tandläkaren, barnen behöver nya vinterkläder och det är julmånad?Va va? Dessutom är jag sugen på att köpa en söt top till julkalasen, ny nattcreme och hämta min stövel nån enda gång. Maken orkar inte lyssna, så jag ältar mest inom mig, men ibland bubblar det över. Han är mer av det-löser-sig-det-brukar-det-ju-göra-typen. Tja, det är väl bara att börja med tandis och se om det blir någon top! See U!

Vinterdäck och nya halsband

Visst är vinterdäck en riktig präktighetsgrej!? Vissa på jobbet hade ju på sina så duktigt redan innan den där slafsiga, hala snön föll i onsdags, medan andra kommer att hala ut på det en bra bit in i december. "Jaha, då var vinterdäcken på!" säger grannen hurtigt och borstar snön från domkraften eller vad han nu har använt. Själv har jag aldrig bytt varken till eller från vinterdäck. Det säger en del både om mina långa förhållanden och jämlikheten i desamma. Nu råkar våra iaf vara på, vilket gör oss till riktigt präktiga typer i år, lägg till att vi har presenning på utemöblerna så vet jag inte var vi hamnar...he he.

Igår blev jag riktigt riktigt lycklig och förvånad. Jag hade varit och tränat, kom hem och vi fixade mat. Då halar maken fram en present till mig helt apropå! En vanlig fredagkväll. Två jättefina halsband! Det braiga med mig är att jag inte kräver äkta och dyra smycken, bara det är fina färger och gärna glittrar lite så blir jag jätteglad!

Idag har varit en sån skön lördag. Färska frallor till frukost, melodikrysset (som jag löste, tada), promenad med E plus fika efteråt osv. Lugnt och fint. För ett par helger sen var jag lite mätt på det där med fester, för det hade varit mycket då, men nu är jag lite sugen igen. Nästa lördag blir det julbord, troligen med efterföljande pub! Nu ska jag ringa och höra hur det går för maken i inomhusturneringen i fotboll.

En lätt dag

Torsdag kväll, vad dålig jag har varit på att skriva på sistone! Men det blir ju så när det är mycket annat. Mina hektiska dagar är avklarade. Bokens afton var jättetrevligt när jag väl kom dit och kunde sjunka ner i stolen. Igår var det i ett, jobb hela dagen, sen direkt till simhallen m grabbarna och sen vidare till tjejmiddag hos Mk. Middagen var kul, god mat och vin, och alla nio var där! Det är minsann inte helt lätt att få ihop nio tjejer, varav de flesta är småbarnsmammor!

Idag har varit en sån där lätt dag som kommer ibland. Allt liksom flyter på, saker ligger där de ska, man tar små motgångar med ett leende, det mesta blir bra helt enkelt! Skönt att vara hemma på em och fixa lite här.

Jag måste bara säga hur mycket jag avskyr vardagsmorgnar! idag var ett undantag, eftersom allt har gått lätt, men annars. Ett enda tjatande på barnen, kläder och mat som ska fram och väskor som ska vara packade med hyfsat rätt saker för rätt dag. Jag är en äkta curlingförälder också, har helt gett upp att låta någon packa gympakläderna själv. Jag vet att det inte är bra i längden, men det blir mer stressande för mig att inte veta om det blev ok, än att göra det själv. Mina sämsta sidor kommer helt enkelt snabbt i dagen dessa morgnar. Ser alltså fram emot lördag, lite melodikryss i pyjamasbyxor....mmmm.


Späckad vecka

Det löste sig med Fars dag, fast bara sådär. Jag var rätt så nöjd med min egen pappa, sudokutidning och hans favoritchoklad, men makens två trista tianlotter var väl inte mycket att hänga i julgranen. Men så var han ju knappt hemma på Fars dag heller...

Den här veckan får han verkligen vara far, jag har ett späckat kvällsschema mån-ons. Ikväll har jag haft husmöte med arbetslaget och Steg för steg möte med föräldrar. Hann i allafall nästan hem till Fotbollsgalans början! Lilla E började simskolan idag också, så grabbarna har varit och badat.

Igår hade jag nästan en sån där gråtmild söndag igen! Vad är det med mig? Kände mig stressad över allt och inget och kunde inte slappna av i nånting. Lövräfsningen på fm var väl det närmaste avkoppling jag kom. Jag får passa mig för att göra för många listor med saker att fixa.

I morgon ska jag gå på en tillställning i Kalmarsalen som heter Bokens Afton. Jag är bjuden av föräldrarna, och eg skulle vi gå hela "gamla" familjen (syster T också alltså). Sen kom päronen plötsligt på att de nog skulle ta en tripp till Kanarieöarna, och hinner inte gå med! Har försökt deala ut min extrabiljett till någon av vännerna men det verkar kört. Nåja, systern är ju med.

Nu ska jag lägga mig och läsa Populärmusik från Vittula. I lördags sträckläste jag Martina Haags Hemma hos Martina. Den var rolig! Mycket igenkänning med barnen och katterna! Godnatt!

Fars dag imorgon - gaaah

Hej igen! Den här dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt, pga lilla E:s fortsatta feber. Just nu känns det som att han kommer att vara sjuk i all evighet. R och jag kom i allafall iväg till farfars lilla 90-årskalas på eftermiddagen. Han var osedvanligt pigg och roade hela församlingen med sina historier. Helt otroligt vilket detaljminne den mannen har vad gäller personer, platser, tidpunkter och repliker från förr i tiden. Svårare att minnas är typ våra födelsedagar och vilka räkningar som ska betalas när..

Maken har åkt till fiske-poker-whiskey träff med gamla polarna. J har varit här ett par timmar och diskuterat livet i allmänhet och jobbet i synnerhet. Vi jobbar inte på samma skola, men det finns alltid saker att prata om i alla fall. Ibland är det skönt att få göra det, gagga ohämmat skola alltså, utan att andra kompisar tröttnar och man måste byta ämne.Ha ha.

Har lite presentproblem. I morgon är det ju Fars dag, och jag har varken fixat något från ungarna eller något till min egen pappa. Bilen är två mil härifrån, hur kul presenter får man tag i på Konsum? Nu när jag nämner det där med fordon så kom jag på att min cykel står kvar inne vid träningslokalen. Måste hämta den i morgon på något sätt. Det var verkligen urdåligt på TV i kväll, jag tror att det blir blogg och bok istället. Jag måste ju kolla er bloggisar vars liv jag följer, hi hi!

Lite besviken men ändå lättad

Oj, det blev ett litet uppehåll på några dagar där. Ibland känns det bara inte som att man har något att säga. Idag är jag hemma med Lilla E som har feber, men är på bättringsvägen. Ni ser, det är sjuka familjen den här hösten.

Jag är så irriterad på mig själv som lågprioriterar träningen så. Det behöver inte dyka upp mycket annat för att jag ska avboka pass. Dåligt av mig. Nu har jag satt upp mig på fredag em och söndag fm, och de passen ska jag gå på!!

Jag berättade ju att mina ppiller hade slutat tillverkas, så jag var tvungen att ta reda på vilka jag skulle ha nu osv. Jag gjorde det och köpte nya, men jag var ändå tvungen att vänta med att börja på dem tills nästa mens. Även om det verkade osannolikt så började jag misstänka att jag blivit gravid under den här uppehållsmånaden.... Lite illamående och trött...När mensen inte kom var jag ju helt säker. Fem dagar över tiden gick det, men igår kom den. Det måste ha blivit lite vajsing i kroppen när jag slutade m piller och så. Det konstiga är att även om jag egentligen är helt nöjd m de två barn jag har, så var det någon liten del av mig som blev lite besviken. Jag hade ju börjat tänka i de banorna lite grann. Nåja, det var säkert bäst så här, men lite konstigt känns det.

Är annars lite småtrött på livet i allmänhet. Det känns verkligen som att allt rullar på. Jag brukar annars se avbrott och ljuspunkter som fester, tjejmiddagar, lov osv, men just nu känns de också så lika varandra. Jag har bott på samma ställe, jobbat på samma jobb, haft samma vänner, gjort ung samma saker på fritiden så länge nu. Vill inte alls byta ut något (särskilt inte vännerna) men jag känner ändå att allt upprepar sig. Får fundera på vad jag kan göra åt det. Nu ska jag och lilla E sortera upp hans pärlsamling, det har jag aldrig gjort förut! Ha ha!

En mycket bättre söndag

En kväll kvar i ensamhet (nåja relativ ensamhet), i morgon kommer maken hem. Det har ändå gått ganska fort, men det känns väl alltid så i efterhand. Igår var det ju lördag, och jag hade egentligen lite att pyssla med, städa o baka, men lovade i alla fall att spela Monopol med ungarna. För det är ju roligare än att städa o baka. Det blev ett ganska långt parti. Till slut blev lilla E bankrutt, men det var oerhört jämnt mellan R och mig. Vi fick tidsbestämma-14.20 räknar vi alla tillgångar! Jag vann med 4000 kr! Han tog det ganska bra.

Sen blev det småstressigt, men kl 18 började festen, och jag var på plats med alla lekattiraljer redo. Det blev rätt lyckat. Inget sångglatt gäng tyvärr, jag är van vid lite mer entusiasm när jag tar upp sånger. Lekarna däremot blev succé. På det hela taget en rätt kul tillställning, dansade en del förstås. Gick hem vid 2-tiden till ett helt tomt hus, mkt ovanligt.

Idag har vi krattat löv och grillat korv ute. Höstsolen sken och det var så skönt med frisk luft. Lilla E var på bio m syster T, och sen var det mat. Eftermiddagen har jag fördrivit med att läsa, rätta lite böcker, prata i telefon och så. Såg näst sista avsnittet av Medicinmannen, hur korkad får en kvinna bli??Mamman har betett sig så dumt flera gånger så jag blir förbannad.

Nu är det säng och bok som gäller, läser just nu Skuggorna och regnet av Håkan Nesser. Annorlunda och med underbart språk! Godnatt!

Lista som jag lånat från Sharona

SENASTE PERSON SOM...
Sov i din säng:
jag
Såg dig gråta: Min man
Du gick på bio med: Tjejkompisarna J, L o Å
Du gick på stan med: Syster T
Skällde på dig: Något av barnen kanske
Skickade ett e-mail till dig: Kompis J

HAR DU NÅGONSIN...
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: JA!
Bråkat med ditt husdjur: Jag snäser lite åt katten när han väcker mig.
Drömt något galet som hänt nästa dag: ja, nästan. Det blev inte fullt lika galet, men..

VARIT I...
Norge: ja
Finland: nej
USA: nej
Kina: nej
Tyskland: Ja, några övernattningar på väg..

STUFF...
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Ja
Är du ensam nu: Verkligen inte
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Hooked on a feeling - skumt jag vet
Vill du ha barn: Har redan två sötingar
Tar du droger: NÄJJJJ!!
Dricker du: Ja, till festligheter.
Vem är din bästa vän: Jag har tre (kan man det), J, L och E
Vad är du mest rädd för: Att ngt ska hända barnen
Vilka kläder sover du i: Sov-Tshirt o trosor
Vart vill du gifta dig: Har gift mig i en söt liten kyrka.
Vem hatar du verkligen: Ingen
Varit kär: Flera gånger.
Har du ett jobb: Ja
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja, jag är mycket social!
Är du ett hälsofreak: Nja, det kan man väl inte påstå.


FAVORIT...

Rum i huset/lägenheten: Vardagsrummet
Typ av musik: Winnerbäck, Kent,
Parfym: Emporio Armani, en rund röd flaska
Månad: Maj
Sten: Diamant


DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU...

Gråtit: Nej
Köpt någonting: Nej
Varit sjuk: Nej
Sjungit: Ja, dryckesvisor på festen igår
Sagt "jag älskar dig": Ja
Velat säga till några att du älskar dem: Nej, inte precis.
Träffat någon ny: Några nya personer på kalaset förstås
Saknat någon: Ja, min man som är bortrest.
Kramat någon: Min mamma, mina barn och flera av vännerna.


SENASTE....

Låt du hörde: Något med Aretha Franklin på nattkröken igår.
Film du såg: 'Hundtricket.
Drink du köpte: GT förra helgen
Sak du stal: Den här listan
Mat du åt: Potatismos och kyckling
Gången du åt en 7-Eleven korv: Jag har aldrig ätit en korv från 7 eleven.


Alla helgons....

Hej! Fredag natt, och nyss kändes det riktigt jobbigt att vara ensam hemma. Det har varit lite barn här och skrämts, men de har ju fått godis och blivit glada. Senare hörde jag ljud från altanen. Då gjorde jag precis som en av tjejerna alltid gör i B-skräckfilmer, gick ut och kollade vad det var. Alla som såg filmen satt säkert och höll för ögonen och skrek - Hur dum får man bli??? Men inget monster kom, inte ens katten. Lite antiklimax för tittarna kanske, men skönt för mig.

Skickade ett SMS till maken, precis som om han kunde göra något från Cypern.. Men han ringde strax efter och det var faktiskt lugnande att bara prata lite.

I morgon är det ju lördag, och det ska bli fantastiskt skönt att slippa hala och dra i barnen och se till att frukost är äten och kläder är på vid kl 7.30. Lite melodikryss kanske, och gå ut en runda. Bilen är tillbaka från verkstaden och spinner som en katt! Grannarnas fest är i morgon kväll, vi har varit där och dukat idag. Det känns nästan som min fest. Synd att inte jag får presenterna, ha ha. Nåja, det är ju inte jag som har pyntat för mat och dryck..Det blir nog kul, berättar mer senare! Ni väntar väl med spänning vid datorn! ;)

Inte min mamma såklart!

Den ökända mamman är ju inte min egen privata mamma förstås! Hon är bara snäll och go och alla tycker om henne!

Ökänd mamma

Idag var en ganska bra dag på jobbet. Lektioner där jag kände att det hände något, vi tog tag i saker. Tills en lektion efter lunch, som visserligen bara rörde till sig sista 20 min, men då råkade en förälder dyka upp och sen hade en mamma ringt bitr rektor och sagt att hennes son hade ont i huvudet för att jag hade blivit så arg...suck. Säger man inte ifrån så är det också fel, för det ska ju vara lugnt i klassrummet. Som väl är är bitr rektor M en mycket sansad och vettig person och tog det hela med en påse salt, särskilt som mamman är ökänd på skolan, he he.

R var hemma idag också, mamma var hos honom. Mycket snällt av henne, tur att hon har ett så flexibelt jobb själv. Skoldags för honom i morgon dock. Har pratat lite med maken på MSN, hans Cypern-kurs framskrider. I morgon är det ledig dag. Inte för mig dock, så jag måste nog skriva ut ett litet papper till första passet nu. Fast timmen är sen, för jag orkar inte stiga upp tidigt...See U

Sjuka telefontider

Tisdag har det i alla fall blivit. Konstigt vad man kan sakna någon som bara har varit borta ett par dagar...Värre än i söndags är det ju naturligtvis inte, känns lite småtrist bara. Idag fick jag gå hem från jobbet också, R hade ont i magen. Tråkig höst på det viset, att vi är småsjuka familjen. Jag tror bara att det är maken som har klarat sig. Själv har jag ju inte legat till sängs, men ändå haft en liten förkylning i kroppen flera veckor. Lilla E har fått sina feberattacker en gång i månaden, och nu är det andra gången för R också, suck.

Om någon timme kommer LH hit. Vi ska planera lite inför lördagens kalas. Lite kaffe får det bli också. Av ljudnivån på nedervåningen att döma har tillfrisknandet gått hyfsat fort, hmmm. Jag låter dem hållas tills mitt besök kommer, då får det bli lugnare aktivitet än den rugby som pågår just nu.

Jag har försökt nå kvinnokliniken en tid nu, har bara en enkel fråga angående mina ppiller. Det är minsann inte lätt att komma fram. Olidligt korta telefontider, och alltid när man har lektion. Upptaget en hel del också. Jag har faktiskt kommit fram en och annan gång, men då måste jag alltid kopplas vidare, eller så får jag andra nummer. Idag kom jag äntligen fram och kunde ställa min fråga. Svaret var kort, och hon sa att om det inte funkade kunde jag återkomma. Återkomma!! Visst, säkert.

Nu kommer min mamma! Vi hörs!


RSS 2.0