Gråt-söndag

Usch, jag känner mig verkligen nere just idag. Gråtfärdig mest hela tiden. I går var det kul och jag var jättenöjd med kläderna och festen var rolig. Idag är jag trött och seg, tiden bara sniglar sig fram, maken har åkt till Cypern för att hålla kurs och ungarna bråkar. Suck. Egentligen vill jag ju inte att tiden ska gå fort, för då blir det måndag morgon och allt kör igång igen, men jag har värsta sortens söndagsångest och då är det nästan bättre att det blir måndag. Konstigt.

Bilen har pajat ihop också, och är på verkstaden. Eländes elände. Har börjat styra upp present till grannarna , även om jag sällan har varit så osugen på party som idag. Det blir ju lördag igen, och jag kommer att känna mig bättre. I kväll ska jag se Notting Hill för femte gången och äta allt jag kan hitta i huset som är gott. Nej, inte ens tanken på det hjälpte. Bäst att jag lägger av.


Svartrockare

Så skönt det är att ha lördag nästan utan måsten alls! Hittills idag har jag gått en halvmil i underbart höstväder och handlat färska frallor till frukost. Har också skrivit tipsfrågor till festen nästa vecka. Jag måste erkänna att jag fick lite panik igår kväll. Nästa lördag går ju grannarnas 35-årsfet av stapeln, och LH och jag ska stå för mingel, lekar och sånger. (Ja, gästerna får väl mingla själva, men lite tipsfrågor är aldrig fel!). Ringde LH, och delade upp uppgifterna lite, och nu har jag nästan gjort klart, skönt.

Fick ett ryck igår och tonade håret. Det blev mörkare än vad det brukar bli med samma nyans..Känner mig lite som en svartrockare, ha ha! Nu är det dags för naglarna att få färg, kanske mörkgrönt.....

Nya fina klackskor!!

Oj, vad fint jag har det här hemma nu! Det som började som en liten undanplockning av saker blev till en ordentlig städning! Har också varit och storhandlat, är jag präktig eller??

Innan matinhandlingen var jag i skoaffären..Äntligen kom jag ut från en skoaffär med en påse i handen, fina svarta skor med klack blev det. De ska sitta på mina fossingar på festen i morgon. Köpte också glansiga strumpor, så himla fin jag ska bli. Bara jag får till håret. Jag har verkligen problemhår just nu, visserligen samma frisyr som alltid och så, men jag tycker inte att något blir snyggt. Inga uppsättningar funkar, det är tråkigt. Och konstigt. I somras satte jag upp håret jämt, och det blev alltid ok, hmmm strange.

Har just haft det som så populärt kallas fredagsmys med mina små barn. Popcorn och dinosauriespel. Lilla E och jag var på lag, och det funkade rätt bra, tills han tröttnade och började slänga tärningen jättehårt över spelplanen eller flytta dinosaurierna okontrollerat mellan rutorna. :) Vi lyckades ändå slutföra, och R vann såklart.

Nu ska jag prova stassen inför morgondagen, vika tvätten och invänta make o svärfar som är på travet. Kanske tända ett ljus i höstmörkret....

Personaldans

Igår var det stor personalfest med flera skolor. Först var det lite småstressigt, med hämtning av barnen, fixa till lite här hemma och hitta på något att ha på mig.. Det blev vit skjorta, jeans och mitt nya färgglada halsband. Eftersom regnet fortsatte att rinna så var jag mycket glad att min gravida kollega hämtade upp med bil! Drinkar hos min klassrumssambo L, som är lite äldre och föjdaktligen har råd att att duka upp ett ordentligt drinkbord! Mycket trevligt!

Festen var kul, när vi äntligen blivit av med den loja livemusiken. Två tjejer som sitter på stolar och spelar akustisk gitarr förhöjer inte öset direkt..Sen blev det dans, och likt Askungen sprang vi ut kl 12 till den väntande pumpan och for hem. Tappade inte skon, utan kom hem och sov gott!

Idag har jag haft en perfekt arbetsdag. Jag hann verkligen med allt som jag hade planerat. Pappershögarna är borta från skrivbordet, rättat, insatt, uppsatt you name it - jag hann med det! Köpte fika och tände ljus för lilla R har namnsdag idag. Mysigt, och skönt att vara ledig några dagar.

Jag har blivit helt biten av de gamla Vänneravsnitten de sänder mellan 18 o 19 på 5:an. I reklampauserna sprintar jag upp ur fåtöljen och hänger tvätten el tömmer diskmaskinen, ni vet sånt. Nej, nu är jag hungrig, har ett litet bakissug efter mat som är lite kryddad. Hoppas maken känner det på sig och tar med sig något smaskigt hem! Dagens låt är Fångad av en stormvind, natti natt!

Mitt på dagen!

Mitt-på-dagen-inlägg för en gångs skull när det gäller mig!  Vi har ju höstlov, och då finns det lite pauser som inte existerar när skolbarnen är på plats. Idag har vi fått välja på en massa olika saker, en på fm och en på em. Jag har varit på friskvårdspass och lyft skivstång. Det kändes som att jag skulle vara lite stark, eftersom jag ändå pumptränar med syster T då och då. Det gick bra, och sen lite lugnt i bastun och mat. Tyvärr öser regnet ner, så cyklingarna fram och tillbaka var lite blöta....

Nu ska jag lära mig lite mer om multimedia och olika presentationer, hörs senare!

KFF trea i Allsvenskan!!

KFF vann med 2-0 och kom trea i Allsvenskan! Det är eftermiddagens glädjeämne, vi kommer just från matchen. Föräldrar, syster, maken och jag var på plats och hejade fram. Underbar hösteftermiddag på Fredriksskans.

Har också varit på liten shoppingrunda med E o Å. Har iofs inga pengar, men titta går ju! Igår kväll tittade jag på Alla tiders Schlagerlåt-galan. Kul med festliga klipp från arkivet, tycker jag! Halvtaffligt tacktal från någon form av ABBA-representant i slutet bara.

I morgon är det föreläsningsdags. Det kan bli lite myror i byxorna av att sitta stilla så länge, men jag slipper ju planera något. Jag är en sån typ som lätt hemfaller till halvsyrliga, smått ironiska kommentarer på föreläsningar, för att roa bänkgrannarna. Alltså om det inte är en bra talare, för då är jag tyst.

Nu ska jag spåna lite på kvällsmat. Lite uppstekta kroppkakor kanske...Blir det ev Pretty woman ikväll???

Höstlov

Nu är hösten här! Den riktiga hösten, med en massa löv på marken och så. Idag har det tom regnat. Jag har en teori om att närhelst jag bestämmer mig för att åka till simhallen, så skiner solen. Allt för att riktigt belysa den höst/vintervita kroppen..Idag såg det ju mörkt ut på fm, men lagom tills bilen rullade mot simhallen bröt solen igenom! Teorin håller alltså fortfarande.

Småkillarna övervann sig själva och tog varsitt märke. Lilla E hoppade från trean! Att bara se den tunna lilla kroppen stå där uppe och sen kasta sig ut, huga.

Det är inte bara höst, det är höstlov också!! Inga skolbarn förrän nästa måndag. Jag ska förstås jobba mån-ons, men det är föreläsningar och diverse arbete i klassrummet. Det känns välbehövligt faktiskt. Idag är det middag hos föräldrarna, älgstek. Det ska bli gott och trevligt, inget som måste göras eller skyndas iväg till, bara sitta och prata och mysa.

Nu har Jo F och vi skickat iväg kryptiska inbjudningar till idrottsdag med fest. Några har hört av sig och tyckt att idén är kul! Ska bli intressant att se hur många som kan fixa barnvakt en hel dag, och verkligen kommer. Värt ett försök i alla fall! Ha en bra lördag!

Hälsovårdsnämnden

Den nya versionen är inte särskilt mycket bättre måste jag säga. Jag måste fortfarande snyta mig flera gånger per lektion. Tur i allafall att det håller sig på en nivå så att man kan vara på jobbet. Idag slapp jag laga mat på hemkunskapen också! Vi tog cyklarna och åkte på studiebesök till en restaurang i stan. Kollade kök och förvaringsutrymmen medan ägaren berättade om hur de separerade kött och grönsaker. Kände mig lite som hälsovårdsinspektionen...

Efter läsk och äppelpaj var barnen jättenöjda och vi cyklade hem. Hämtade lilla E hos en kompis, skickade iväg några brev, handlade mat och cyklade hem. Lagade/värmde ärtsoppa medan jag spelade djurmemory med E. Förlorade big time givetvis. Ska man vinna över en 6-åring i memory måste koncentrationen vara på topp! :)

Pratade långsamtal med stora E (gravida E) i telefon. Ungarna sällsynt lugna, ritade och lekte. Vänner -repriser och vikning av gigantisk tvätthög. Känner att vardagen är lite småtrist just nu, men å andra sidan är det mycket kul på gång framöver. Lite mer tid och ork till träning önskas också, ska bli frisk först och sen måste jag kunna få in två pass i veckan!

Hellen 2.0

Hej hopp! Har just skrivit rent en lista som jag lovat mina kollegor, och skickat iväg den på mailen. Det känns skönt när man äntligen gör såna där saker! Annars har jag ännu en jag-slarvar-bort-hälften-av-alla-papper-period. Jag gör antagligen inte det, men det känns så därför att jag har för mycket både på skrivbordet och i huvudet. Annars är det trevligt på jobbet just nu. Snart höstlov, och det behöver både barnen och vi.

Mamsen borta på kurs idag, så jag fick hämta mina telningar själv. Hon är annars väldigt gullig och gör det på tisdagar, för då jobbar jag länge. Kunde kompa lite idag. Trött på min förkylning är jag, blir hängig framåt em och snorar på jobbet. Nu vill jag bli frisk och pigg, och snyggare! Ser ju ut som en snörvlande vanvårdad junkie med röd näsa, supertorra läppar med sår och platt hår. Ha ha, vilken bild! Bäst att jag går och lägger mig så kroppen får vila!

Tillbaka i morgon - i en uppdaterad version bättre och snabbare! ;)

Tränade minsann

Jojomensan, jag for till träningen! Armar och ben känns lite skakiga nu. Har också lyckats laga mat till la famiglia och äta upp den också. Kaffet är strax klart, och jag har planerat upp morgondagens jobb. Fick tyvärr se i almanackan att datagruppen har möte kl 10 i morgon, vilket innebär att min planeringstid ryker...suck. Det ser ut i mitt klassrum, jag mår inte bra av att ha tusen pappershögar. Hade egentligen tänkt åka dit en sväng idag och fixa lite, men det känns tungt att åka dit nu.

Övervåningen är ett städprojekt. Vi piffade till nere rätt bra igår, röjde ett par såna där hörnor som iallafall vi lätt får. Saker som inte ska vara där, men som ändå legat där i månader. Sen kommer nog J o F hit, vi ska skriva lite på vårt lilla idrottsprojekt. Nu är det kaffe och Aftonbladets söndagsbilaga.

Svärfar är snäll

Hej! Idag lättade en sten från mitt hjärta, svärfar vill vara barnvakt om två veckor. Det är en rätt "fin" fest, och vi har betalat in en del pengar till den, så det var kanon att det funkade med passningen! Jag tror att det blir en svart klänning som jag har, om jag fixar fina skor och glittriga örhängen till.

Om ni undrar varför jag skriver så här sent, så har jag varit på middag hos grannarna. De ska ha gemensam 35-årsfest i november. Jag och en av våra andra grannar/kompisar ska hålla i lekar o tävlingar. De var också där, så vi planerade lite. Just nu snurrar mitt huvud lite av vin och GT. Lilla E sover över där borta, och R har storebrodern översovandes här. Maken är och spelar poker någonstans. Jag ska gå och lägga mig nu, har satt upp mig på systerns tuffa pumppass i morgon fm. Vi får se hur förkylningen mår. Eller, ja, vi får se hur hela jag mår....För tillfället är det rätt bra i alla fall. Vill gärna träffa syster T, så jag får nog masa mig dit. Sova. Dagens låt är Rock me lika a hurricane med Scorpions.


hamburgare på fredag

Fredag igen. Ingen tågstation idag. Vanlig cykel hem med två egna barn och ett kompisbarn. Satte mig lite lugnt ner för att lösa en sudoku, men ögonen var inte riktigt med mig, så det blev en liten lur på soffan. Tog en sväng bort till mamma också, hon och systern skulle åka upp till skogarna för att hälsa på pappa älgjägaren. Vi får väl se om de har fått något, det är alltid gott med älggryta!

Annars har väl fredagskvällen förflutit lugnt, såg just färdigt Mitt stora, feta grekiska bröllop.Trevlig film, men igår tittade jag på en av mina topp 5-filmer som går att se om; High Fidelity! Jag älskar filmer med John Cusack och dessutom är det mycket listor i den och musik - there you go!

Provade ett par stövlar idag, de var väldigt fina, lite hög klack kanske. Vi får se. I morgon ska R på övernattning med scouterna för första gången. Det är ju inte säkert att han sover över. Jag läser just nu en lite udda bok, den heter Din tillgivne, av Connie Palmen. Det får bli den och sängen nu!

Tigerkaka o strasshalsband

Oj oj, det jag trodde var lite bakis-och -trött-heshet efter helgen har utvecklats till värsta förkylningen! Det började med halsen, och den låter verkligen fortfarande, men näsan har nu övertaget. Jag avskyr verkligen att vara snorig! Det är jobbigt att sova, och näsan blir illröd.

Bakade tigerkaka med ungarna på hemkunskapen idag. Vi ska ju helst hålla oss till ganska nyttiga saker, men det var så skönt att bara baka en kaka! Inget stekande eller hackande, vi skrev recept, diskade och blandade saft medan tigern stod i ugnen. Sen blev det en liten utefika på slutet, trevligt!

Usch, jag har inget tålamod när jag är så här hängig och tung i huvudet. Lilla E, som egentligen är en gullplutt, kan verkligen också tjata hål i huvudet på en. Jag försökte bara, lugnt och stillsamt, ligga på soffan och titta på en av otaliga Vänner-repriser. Tror ni att jag fick göra det i fred? Nejdå, nejdå. Jag skulle läsa en bok, leta upp ett kort, hämta pennor, hitta på namn som började på olika bokstäver osv. Sista 10 min var det tyst, och när jag vänder mig till honom för att säga att jag kan läsa nu - då sover ungen! Ha ha.

Hittade farmors gamla smycken när jag dammade i sovrummet. Provade ett maffigt strasshalsband, och nu får jag inte av mig det. Maken kommer nog att undra lite när han kommer hem strax...Puss o kram!

Kontrollbehov

Idag fick jag komma tillbaka till mitt arbete. Lustigt, så dubbelt det där är, ibland när jag är på jobbet så är det ju tufft och jag längtar hem, men om jag inte kan gå dit (sjukt barn) så vill jag inget hellre. Förmodligen är det så att jag inte vill sätta jobbarkompisar på pottkanten, och att mitt kontrollbehov säger att jag ska vara hos mina skolbarn varje dag!

Hyfsat bra skoldag i allafall. Lilla E är helt klart på bättringsvägen, och i morgon hoppas jag att han kan gå till 6-års. Det är fotografering på G, och det är ju kul att vara med på klassfotot. Själv ska jag också förevigas imorgon, det är ju sådär. R har varit på kalas, på lasergame. Helt genomsvettig och lycklig hämtades han upp.

Nej, jag känner att jag inte har så mycket intressant att komma med idag. Jag lägger av, rättar lite matte istället. Vi hörs.

Underbar helg

Tillbaka i Sverige! Nersläppt i vardagen igen med sjukt barn och toaletter att städa och blommor att vattna. Helgen har varit mycket trevlig! Ibland blir saker och ting precis som man har tänkt sig. Vi satt förväntansfulla på tåget fredag eftermiddag och barnen vinkade frenetiskt när vi rullade ut från perrongen. Det dröjde väl inte så jättelänge innan vin, nachos och dip kom fram.. En av oss 8, L, är ju gravid men vad vi inte visste var att ännu en satt inne med en liten nyhet! E tog fram en lättöl och drack lite demonstrativt, men ingen fattade något, så hon var tvungen att bjuda L innan någon reagerade! Roligt för dem!!

Fredagkvällen blev kul med sen middag, pub o liveband. Lördagen gick i shoppingens tecken, alla hade små påsar med till hotellrummet. Fest och senare dans. Vi hade tur och hittade ett skoj ställe med riktigt bra musik, jag dansade nog tre timmar i sträck..

Inte så piggt att packa ihop sig igår, fötter o ben var lite ömma. M o Å funderade på om den GT:n som de drack 02.30 egentligen varit nödvändig, he he.

Idag är jag som sagt hemma med E, han har feber igen. Jag blir tokig, snart får vi gå till en annan läkare och ta nya prover. Han blir ju aldrig förkyld, bara feber. Vi ska införskaffa vitaminpiller o antioxidanter, jag har gett honom C-vitamin brus idag. Annars äter han ju en del grönsaker o frukt, men för säkerhets skull. Husmöte ikväll. Pratade m syster T nyss, vi ska ha en systrakväll snart m fotvård, mat o vin. Lite svårt att få tider hos fotvårdaren bara..Dagens låt är To run away fom you (?) med Eurythmics. Sent i lördags natt framfördes en fantastisk mimversion av densamma, på dansgolvet...det var inte jag....jag var bara körtjej..:)

Grönt och glittrigt

Nu har jag äntligen gjort färdigt allt för kvällen. Jag var på stan nån timme förut, köpte upp mig på lite hårprodukter och äntligen, äntligen har jag fått tummen ur och köpt min bästa dagcreme! Här ska smörjas! Lite strumpor till ungarna och en sväng på systemet blev det också. Plus kemtvätt, klockbatteri o tankad bil. Sist och minst och glittrigast blev en liten grön ask från Indiska till lilla E att ha sina tappade tänder i! Hans favoritfärg är grönt, och liksom jag älskar han glitter.

Packningen är hyfsat klar, några saker får åka ner i väskan på morgonen. Sen är det bara att slänga in bagen i bilen och vänta på att arbetsdagen ska ta slut. Tåget går 14.48 och barnen ska vinka på stationen tillsammans med mammi. Det ska bli härligt att bara sitta på tåg flera timmar utan några förpliktelser! Jag skriver på söndag och berättar hur resan blev! Dagens låt är Var ska vi sova i natt, kommer inte ihåg med vilka, men det ska vara skånska! Natti natt!

Halvtaskig dag

Nu gick det att komma in här på bloggen! I går var det hur segt som helst, så jag gav upp. Idag har varit en rätt så dålig dag. Jag har känt mig ledsen och lättirriterad. Mitt i arbetsdagen kunde jag känna att jag inte orkade med resten, men det gick ju det också. Hade föredömligt liten grupp på hemkunskapen i alla fall, flera borta. Ramadan har börjat, så en del av de muslimska barnen äter inget. jag tyckte att det var ren tortyr att sitta och titta när vi åt hamburgare, så det blev något annat att göra för dem.

Vår tjejresa till Köpenhamn närmar sig med stormsteg! På fredag eftermiddag går tåget. I går mailade vi fram o tillbaka hela dagen om viktiga saker såsom vad vi ska ha på oss och vem som fixar snacks och vin...Det ska verkligen bli kul och avkopplande. Tänk hotell två nätter, frukostbuffé och dansk öl! Ska kanske slå en signal till någon av svågrarna, föreslå en kaffe eller så. De har eventuellt tips på bra uteställen också.

Ska strax ta en kopp kaffe och sätta mig och göra en lista över vad jag ska ta med mig, och vad jag ska fixa på stan i morgon. Igår när jag skulle träna och packade upp träningskläderna visade det sig att det jag trott var gråa byxor var ett linne....Det blev rush till Stadium, slet åt mig ett par shorts, provade inte utan snabbt tillbaka och på med dem och upp på cykeln! Pust! Så nu har jag nya träningsbyxor hux flux! Jag hör av mig igen, lite på det! :)

Kingdom of heaven

Nu har maken och svärfar åkt till KFF-matchen. Jag har plockat undan efter maten och skrivit en adresslista till Jo F som jag utlovade igår. På tal om igår. Vi var i simhallen ett gäng, bestående av mig själv o maken, våra kids, tre av R:s kompisar, en av E:s kompisar och hennes mamma. Det var rätt många att hålla koll på, men det gick bra! (behövde inte hålla koll på mamman!) Det var hopptorn, fika, vågmaskin, rutschbana o märkestagning. Hela kitet.

Syster T o jag åkte sen bil till Högsby och hälsade på farfar. Han var på gott humör även om han totalt hade glömt att vi skulle komma... Han var angelägen om att bli av med lite saker i skåpen, sen farmor dog blir det inte så mycket använt. Han bakar inte sockerkaka direkt. Kom hem med tre vaser, en kakform och ett uppläggningsfat.

Kväll hos J o F. God mat, rött vin och en film som var sådär. Kingdom of heaven. Den kändes inte särskilt engagerande, alldeles för många blodiga slag för min smak. Sen är ju aldrig Orlando Bloom fel...Superslö taxichaufför hem, vilket retar mig när taxametern tickar.

Idag har jag varit och tränat Body Pump, systern stod där framme och körde på, så det gick inte att fuska. Jo, jag gjorde det lite ändå, klarade inte riktigt alla hemska tricepsarmhävningar!

Nu ska jag hänga tvätt, baka en äppelkaka och planera upp veckan som kommer. Vi hörs!

RSS 2.0