Förbereder Halloween...

Vilket lustigt humör jag har varit på idag, upp och ner. Jag har skrattat en hel del med kollegorna, just nu är det ju lite lugnare på jobbet. Sen när lilla E och jag var och handlade kände jag mig helt gråtfärdig, undergångsmässig. Det bättrades inte på av att jag fick för mig att vi skulle handla på Maxi, för kanske var godiset billigare där...Vi ska ha Halloweenkalas i morgon, så det behövs en del godis. Jag hittar överhuvudtaget inte på Maxi, har aldrig varit därinne, så det var verkligen toppen att leta sig fram till varenda sak på listan bland allt folk runt 16-tiden. Lilla E var dock ett stort stöd som inte klagade ett dugg, så jag piggade på mig lite framåt snacksen. Det där superviktiga godiset var däremot varken billigt eller särskilt Halloweenlikt. Vi hoppade in på Konsum och köpte bättre!

Jag har tillverkat en tipsrunda till kalaset, lite hemligt sådär, för lilla E ska också gå rundan. Maken har tänkt sig att ligga gömd och skrämmas längs vägen...he he. Hoppas bara att alla de små gästerna stannar kvar, så de inte blir skrämda från vettet!

Nu kommer snart maken hem! Tåget är här kl 23.

GODIS!!!

Ha ha, SY, jag är inte helt dum, jag förstod att den skrikiga typen skulle stå där! Annars hade han väl blivit nerputtad...Jag tyckte nog mest att det var jobbigt att hamna precis vid honom, blev helt trängd av alla som var runt omkring och hans ylande. Sen stämmer inte min peppningsteknik överens med att skrika att folk är usla, men jag kanske ska pröva det i klassen. ;)

Nu är det faktiskt höstlov! Barnen och jag har haft godisstopp i tre månader, så den här veckan är det paus. Halloween är ju inom ett par dagar, och det ville de små inte ha godisfritt! Följdaktligen har jag ätit lite smågodis nu på eftermiddagen, chokladprickar och häxvrål - GOTT!!

Annars har det varit arbete med kursplaner på fm och lite träning på em. Härligt att ha klarat av träningen på arbetstid! Väl hemma började lilla E och jag att karva i vår pumpa. Det var lite svårare än jag trodde, men nu står den på altanen med ögon och mun! Ett gravljus i ger ett vackert sken.

Vad bra Min helande tröst med Lasse är...

SM-silver!!

Jag sitter i soffan med lite glass och filmen Mona Lisas leende.Vet inte riktigt vad jag tycker om den, men det är väl ändå den typen av film som inte kräver så mycket tänk.
Jag har haft en bra helg, lite annorlunda. I fredags var jag discochaufför hela kvällen plus att jag städade här hemma. Båda barnen var på dans i matsalen på olika tider beroende på hur gamla de är.

Igår härjade lilla E och jag runt på stan ett tag, nya kläder till honom, halloweenpynt, pumpa, örhängen och lite klistermärken till skolan. Efter lunch tryckte vi in oss alla tre (maken är ju i London och roar sig, oj förlåt är på kurs..), väskor och en halvstor byrå i bilen. Mot Blekinge, till svärmor. Fika och promenad, sen stannade barnen och jag åkte på fest! Thaimat och vitt vin, mycket prat och skratt, halvsent i säng.

Det viktiga idag har varit den allsvenska slutstriden. Mamma, pappa, syster T, J och jag var på KFF-AIK. 2-0 och SM-silver!!! Härligt med vinst, synd bara att upplevelsen av matchen förstördes lite av en knäpp, skrikig typ som stod precis framför mig. Han verkade tycka att hejaklacken var hans egen personliga, och alla som eventuellt råkade glömma att sträcka upp händerna eller skrika den bokstav som han skrek var usla. Jag var mycket nära att säga en del spydigheter, men han var lite otäck också så jag vågade inte.

Gud vad det är gott med te!! Jag saknar dock min man här i soffan.

Allt möjligt om 25/10.

Allt gick bra med vår sång igår, och dagen blev betydligt trevligare än morgonen. Jag var inte Stevie Wonder, utan möjligen Diana Ross minus 3 kg hår. ;) Lite provsmakning av mat från olika ställen och sen en vild cykelfärd till stan. Där tränade jag....just det-cykling! Ett corepass blev det också, och sen cykel hem. Maken körde skräp till mudden och kom sen hem med min hämtmats-favvo! Kyckling i röd currysås från den lilla thaiholken. GOTT! MUMS!

Idag har jag haft mina två sista utvecklingssamtal!! Jiho! Alla har dykt upp, så det är inga resttider heller. Det var dock nära idag, men den grekiske tolken dök upp som utlovat och ringde hem till familjen som fick kasta sig på cyklarna. Trevlig man för den delen. Förutom när han klumpade ihop oss i ålder (han var kanske i 55årsåldern). "Det är väl i vår ålder det blir sådär" I din ålder, möjligen, var jag sugen på att skrika. Men jag är ganska väluppfostrad.

En irriterande sak just nu är att våra telefoner har dött. De är kanske gamla och helt slut. Fast folk tror nog att vi aldrig är hemma, för det blir en helt vanlig ton när man ringer hit!

Nu ska jag sätta in resterna av middagen i kylen och gå upp till sängen med min nya bok. Maken sitter på ett hotellrum i London och dricker öl. Mycket plats till mig i sängen således. Godnatt!

Grymt tråkigt just nu.

Idag skriver jag på arbetstid. Det gör förmodligen alla andra all the time, men jag brukar inte ha tid till det. Just nu har jag en fruktansvärt tråkig lektion. Barnen har det nog lugnt och skönt, de är bara sex stycken och nu läser och skriver de om djur. Hade jag varit i mitt eget klassrum så hade det  funnits papper att skriva eller något annat, men nu är jag hos någon annan.

Idag är det FN-dagen, och vi ska fira det med sång och musik. Vi vuxna har en liten kupp, vi ska sjunga den gamla hiten We are the world för alla barnen. Svarta kläder, solglasögon och stora hörlurar runt halsen. Synd bara att ingen av ungarna var med när det begav sig med Live Aid och allt. Det blir nog kul ändå, vi ska köra videon på storbild bakom oss, den är helt underbar. Hur många artister som helst, i en 20 år yngre version!

Nu ska jag gå in i det andra rummet och kolla så att de killarna verkligen är inne på djursidor på datorn, och inget annat....

4-husfest

Mycket trevligt kalas igår! Vår del i det hela, alltså drink med tilltugg, var över ganska fort, men var ändå uppskattad! ;) Sen var det runt i husen för olika rätter och olika viner. Framemot sista huset var vi ganska förfriskade och efter kaffet lekte vi fåniga lekar och drack grogg! Det var kul, och i vanlig ordning när man har roligt planerar man upp andra saker som man absolut borde göra tillsammans. Nu får vi se om det blir bowling om några veckor!

Idag har jag haft en underbart social dag. Först simhallen med barn, två av deras kompisar, J o C-T. Efter lunch kom E m sina barn och hälsade på. Vi var ute i det härliga höstvädret och drack kaffe. Sist men inte minst har jag haft min syster här i kväll. Vi har lagat mat och pratat, samt börjat titta på den film som jag fortfarande, Alfie.

Sen är det absolut läggdags!!

Utvecklingssamtal en masse

Nu är jag verkligen inne i min mesta samtalsperiod. Är lite lätt trött på min egen röst ibland, ikväll har jag haft fyra stycken. Alla glada barn och föräldrar, för det var fyra välartade elever utan större problem i skolan. Sen åkte jag till Obs och handlade inför drink och tilltugg i morgon kväll. Ganska skönt att vi är det första huset på festen, men det är svårt också att komma på goda tilltugg som inte mättar alltför mycket. Det är ju förrätt i nästa hus, och sen huvudrätt i det tredje och efterrätt i det sista! Jag får satsa på en hel del på alkohol i drinkarna som en kickstart!!

Vilket konstigt program vi fastnade i just nu! Killen från Kalla fötter är med i någon form av deckare som ballar ur och gör brott själv...


Härlig helg

Söndag kväll, jag har haft en mycket bra helg! Det blev tyvärr ingen fika i fredags eftermiddag för det hade kört ihop sig på makens jobb, men vi fick till en mysig fredagkväll här hemma sen. Lite hamburgare, glass och Idol så är alla jättenöjda!

Igår var jag uppe innan tuppen och satte mig i bilen mot Skåne. Hälsade på mina två kompisar som jag gick på lärarhögskolan ihop med. De bor i Sjöbo och Lund, och vi var hos H som bor på en riktig Skånegård. Det var kul att träffa dem och prata en hel dag. H o K hade fått varsin liten flicka sen vi sågs sist, så det var roligt att få se dem.

H har alltid gillat djur och haft fåglar som flugit lösa i lägenheten när vi pluggade osv. Nu var det hur mycket djur som helst, katter och hundar överallt inomhus. Tyvärr var renligheten inte av högsta klass, djurhår överallt. K och jag är mer lika där, vi tyckte nog att det var lite läbbigt med katter som åt på bänken där vi lagade mat..

Idag fick jag värsta rycket vid diskbänk, spis, mikro, fläkt och kakel. Bara för att jag tyckt att det var så skitigt hos henne igår så skrubbade jag loss i köket. Nu glänser det verkligen, det är rätt skönt! Sen har det varit kalas hos mormor, alltid lika trevligt att träffa sina släktingar. Mina kusinbarn börjar växa till sig också, det är goa ungar.

Nu ska jag gå till tvättstugan och byta tvätt (nej vi är fortfarande inte klara med badrummet..)

Fika eller inte?

Här sitter jag och väntar på bilen. Ja, maken är väl i den, men det är bilen jag vill åt just nu. Han lät ju så hoppfull när jag pratade med honom vid 15-tiden, jodå han skulle nog vara hemma till 16. Just det. Nu har jag slitit som en iller och diskat, dammsugit, städat badrummet och plockat undan. Jag är klar och vill åka till E och fika! Annars blir det så kort stund, för sen är det mat och sånt.

I morgon ska det äntligen bli av att åka och hälsa på mina gamla studiekompisar i Skåne. Jag kör bil tidigt på morgonen, det ska bli riktigt avkopplande att sitta själv i bilen och lyssna på musik. Kul också att träffa H o K igen, det är säkert tre år sen nu. K har bott i USA ett tag.

Om jag klär på mig jacka och skor kommer han nog. Eller om jag påbörjar något helt annat kanske....vi får se. Nej, nu ser jag två busungar som stoppar ner Sune i en papperskorg, Det måste stoppas!


Lasse är bra!

Nu har jag också Lasses nya cd i öronen! Den är som sagt lite melankolisk och gråtmild, men bra.
Idag har varit en hektisk dag där allt har gått i ett. Avslutade med att sätta igång larmet i ett av husen på skolan. Jag låste upp en av ytterdörrarna utan att kolla om huset var larmat...Det tjöt fint, tur att vaktmästare D hjälpte mig att få tag på Securitas fort som bara den! Om de hinner komma så kostar det pengar.

I dessa dagar har vi här hemma stora problem med vad vi ska äta till middag. Jag vet inte varför, men fantasin är ganska dålig just nu. Idag blev det iaf lax, nudlar och wokgrönsaker. Det var gott.

Rosa vinterkläder

Idag kändes det verkligen som måndag, vi var ju lediga igår. Hade en solig härlig dag, med lite uteröj i trädgården och långpromenad. R var på lasergamekalas och samtidigt lekte lilla E med en kompis, så jag passade på att titta i lite affärer. Det blev en rosa mössa och matchande halsduk, så sköna! Ett par stickade leggings inhandlades också, men de var inte riktigt skolmässiga upptäckte jag i morse...Lite väl mycket nätstrumpekänsla, men de blir fina vid ngt annat tillfälle.

Blev lite ledsen av ett mail från en förälder igårkväll. Hennes pojke ska plötsligt sluta i klassen, för vi har så tråkig undervisning och han har så dåligt självförtroende. Vilket vi enligt henne har skapat genom att inte se honom ordentligt. Jag kan uppenbarligen inte förklara matte heller. Konstigt att få kritik enbart för sånt som jag har fått beröm för genom åren (förklara matte så barn förstår och att ha bra kontakt med varje elev). Mysko.

Idag har iaf varit en bra dag på jobbet, och när jag kom hem röjde jag upp lite i skohyllan. Där samsades just nu alla årstider från flipflop till vinterkängor. En låda ut till förrådet. Nu ska jag diska och rätta böcker!

Modevisning på gång

Helt otippat orkade jag ta mig iväg till träningen i förmiddags. Jag hade inte anmält mig, för jag tänkte att drinkarna kanske skulle kräva att jag låg kvar i sängen. Men kl 8.15 ringde en man som hade sett vår lilla kisse (jodå han har varit borta igen). Upp på cykeln och vi hittade honom! Sen var jag pigg och körde alltså på m pump.

Fick en liten tröttdipp i eftermiddags och sov lite. Annars har det varit solig höstpromenad och pizza. Ikväll blir det modevisning. Syster T är med och visar frisyr för en salong. Mamsen och jag ska gå. Det känns så himla skönt att vi är lediga i morgon också. En extradag sitter perfekt nu, såklart eftersom jag jobbade i går.

Drinkkväll

Nu har vi haft vår skolinvigning. Allt gick bra, M och jag oroade oss lite för att vi skulle ha glömt något superviktigt, men så var det inte. Många barn och vuxna på plats.
I går kväll träffades vi ett gäng från jobbet hemma hos D och drack drinkar. Skoj med lite nya recept på drickbart, mycket prat och skratt!

Fredagsmys

Har haft en grym vecka på jobbet. Jag har haft fullt upp med det vanliga arbetet, plus att jag har fått en ny student, börjat med utvecklingssamtal och är delansvarig för nyinvigningen av skolan imorgon. Pust. Nu är det fredagkväll och jag ska alltså jobba i morgon bitti, det är ju sådär men det blir säkert en bra invigning. Vi har sprungit på stan i eftermiddag och köpt jacka och stövlar t R, mössa o handskar t lilla E. Sen blev det Obs, Systemet och Blomsterlandet.

Nu har vi ätit middag och sitter och tar det lugnt. Jag tror att alla kommer att vilja se Idol om en liten stund, och då blir det nog lite glass också!

RSS 2.0