Öland trots molnen.

Idag kände jag verkligen inte för att vara kvar hemma hela dagen. När solen sken på morgonen bestämde jag mig för att vi skulle till stranden, kosta vad det kosta ville! Väskan var packad, mackor o kex i kylbagen och kaffe i termosen, ungarna satt i bilen och då rullade molnen in. Jag ignorerade och körde över till Öland. När vi klev ur bilen blåste det kallt och snålt, och jag gav upp. Barnen hoppade på studsmattan medan jag, via mobilen, fiskade efter efter ett alternativt utflyktsmål. Min jobbarkompis M, som bor på Öland, var lyckligtvis hemma och ville ha dit oss! Fika bland kor och katter, mycket trevligt.

Snart ska jag åka och träna, bara maten ville sjunka undan i magen. Laxpytt. Tur iaf att det är styrketräning och inga hopp! ;) Sen blir det Allsång och Midsomer, och det sista godiset på ett tag. Jag har blivit övertalad att sympatisluta med godis när resten av familjen gör det. Hela vårterminen hade barn o make godisstopp, men jag var inte med. Nu hänger jag på. Får se hur det går när chokladsuget sätter in, då kommer väl såna där fusklösningar som att baka världens kladdigaste kladdkaka osv, he he.

Änglar och demoner

Det funkade alldeles utmärkt att grilla och kubba hos föräldrarna igår! Solen sken på oss nästan hela tiden, och på grillen låg en god blandning av lax, kyckling och korv. Sen var det bara att välja vilket man ville ha till potatissallad och andra tillbehör. Kubbmatcherna förlorade mitt lag dessvärre. Jag var en millimeter ifrån att ge oss segern i första, men missade kungen och sen vände det. Så kan det vara i kubb och i livet som någon klokt sa igår. ;)

Idag har jag haft en att-göra-lista. Det var flera dagar sen nu, och jag var rätt så effektiv. Solen tittade fram lite och jag läser en mycket bra bok som jag fick av mina skolbarn i sommarpresent, så jag låg ute på altanen i omgångar också! Det är Änglar och demoner av Dan Brown, och jag förstår att alla andra redan har läst den, men den var ny för mig! Nu är den slut, och jag är redo att börja på Skumtimmen. Har lånat den av modern.

En av sakerna på listan idag var att åka till stan och köpa en ny almanacka, leggings, mascara, bodylotion och gå på Systemet. Det var en av de bästa punkterna, och jag snabbtittade lite på kläderna i reaställen också. Måste nog åka tillbaka ganska snart, när jag inte har eld i baken för att barnen är själva hemma..

Ikväll hjälper jag grannarna. De ska ut och äta med lite släktingar, så jag har ett av deras barn i förvaring över natten. Det kan gå lite vilt till när han är här, så jag sa snabbt ja till att de får spela X-box. Nu är det lugnt en stund!

Nu kör matchen igång mellan KFF o Gefle. Jag håller tummarna!

Sommarlista check!

Kollade av min lilla sommarlista, och det mesta har jag gjort, och en del kul förstås som inte är på listan! Dock finns det en del saker som det absolut har varit för lite av, typ SOL. Det där med att vara på Öland en hel del har man ju fått stryka, och badat vid bryggan har jag ju, men inte på långa vägar så mkt som jag brukar. Det som fanns kvar på listan var bl a konsert med The Ark, vilket kommer på onsdag, kräftskiva hos E o J (misstänker att de kommer att banga på den..), grill o kubb hos föräldrarna. Det sista blir idag! Vi bestämde att det inte går att vänta på den perfekta dagen, utan nu hoppas vi på uppehåll och grillar på  i eftermiddag.

På förmiddagen idag har jag varit ute på långwalk, en timme. Sen gjorde jag tappra försök att få lite sol på kroppen, med en filt att dra över mig när molnen kom!

Maken är svårt bakis och tittar på en film som heter Alphadog, och som efter vad jag hör kan sammanfattas med ett ord: fuck. Nu ska jag diska! Ha en bra söndag!!


Räfsa fårbajs...

Heja alla duktiga idrottsmän och kvinnor som springer förbi mitt hus idag!! Innan de har tagit sig hit har de simmat 3-4(?) km och cyklat 18 mil. Väl här kutar de runt ett maraton, jag är så imponerad! Har en gammal jobbarkompis som deltar, funderar på att gå ut och se om jag har tur och får heja lite på honom.

Jaha, annars på sommarlovet då? Pappa, jag och ungarna åkte till farfar i torsdags. Han var hyfsat pigg, men jag blev lite förskräckt när han meddelar att nu är det lunch (för honom alltså) och öppnar en burk köttbullar i sås och ska börja sleva i sig med en gaffel. Kall, utan potatis eller grönsaker och ingen tallrik... Där stoppade pensionärsförfallet tyckte vi och jag värmde i gryta och la upp det, sen fick han äta med lite bröd till. Pust.

I torsdags kväll var maken och jag på Eldkvarns konsert. E o J plus J o F var med. Mycket soft och skönt, picknick i gräset och go musik! (Hoppas dock att nästa veckas The Ark-spelning blir lite "hoppigare")

Igår åkte vi till Blekinge hela familjen och byggde på släkthuset. Själv stod jag mest i köket, diskade, fixade mat och bakade paj. Det är också ett viktigt jobb när det är 10-15 personer som lägger tak och målar fönster! Idag har jag jobbat utanför huset, sorterat och burit stora stackar med strå till taket samt räfsat fårbajs.

Nu är vi hemma, maken har fotboll med fest, och jag ska vara här och ta det lugnt. Efter att ha träffat olika människor konstant sen i onsdags kväll så känns det helt ok!

Hann hoppa i bikinin!!

Ha! Idag hann jag ut i bikini en timme! Sen har det varit omväxlande väder kan man väl säga. Jag har verkligen inte gjort nånting idag. Ja, eller, det har man väl alltid. Jag har ju läst en bra bit i min bok, fastnat vid datorn, lagat en mkt mysko hopplockad lunch (orkade inte åka t affären), diskat, hängt tvätt och nu lyssnar jag på Eldkvarn. Cyklade faktiskt till en bankomat och affär också. Jag var lite nyfiken på hur det såg ut på kontot, kan jag äta överhuvudtaget ikväll? ;) Jodå, det ska nog gå bra, det kan nog tom bli ett par glas vin. Ska ut på lokal med min "tjejsekt" och äta grillbuffé!

I morgon blir det besök hos farfar och konsert!!

Uttråååååkad!!

Är det någon mer än jag som är lite smått uttråkad? Grått väder, febrig unge, ingen bil och ingen man. Intalar mig naturligtvis att det ju är mycket bättre att vara ledig i gråväder än att jobba. Trots detta är jag rastlös. Ungarna och deras kompisar sitter på vardagsrumsgolvet och spelar Kalmarmonopol, vilket är trevligt så länge de inte ilsknar till på varandra. Vi kan väl säga som så att de tolkar reglerna lite olika ibland...

Tog en tidig träning innan maken åkte till Blekinge för takläggning. Det var en del folk på gymmet faktiskt, så det är väl andra som också behöver något att göra på semestern. Jag har märkt att jag är mycket mer aktiv med hemarbetet när jag är själv. Slappandet går bättre när maken är hemma. Alltså har jag diskat, dammsugit, vattnat blommor, bytt lakan och satt på en tvätt.

Nu måste jag tyvärr komma på vad vi ska äta. Om jag vill komma undan med så lite jobb som möjligt så värmer jag spagetti och köttfärssås från igår.

Irriterande sak igår; jag la ner flera timmars jobb på att göra en mapp med korten från Italien, både J:s och mina. Döpte om dem så att de skulle hamna i rätt ordning, vilket funkade bra de första 150 korten. Sen vägrade plötsligt datorn att flytta om korten! Inte ens maken förstod vad felet var. Ilandsproblem, jag vet, men det stör ändå.

See U!

13 år som gift par!

Ha ha, jag såg nog din kommentar, syster! Självklart var det ingen som hoppade stav. Spjut däremot kastade flera stycken!

Idag har jag fortfarande lite ont i musklerna, men jag tog en promenad i regnet iaf. Skönt att mjuka upp sig och sen lite stretch. Köpte bröd och så blev det sen frukost hemma med varm choklad och tända ljus i rusket. Maken och jag har nämligen bröllopsdag idag!! Så det gäller att mysa till det man kan.

Vi har varit iväg och kollat kakel till badrummet igen. Nu har vi nog hittat färg och form, ska bara se så att vi hittar till ett bra pris! Lite inhandling på obs blev det också, och sen hämtade vi lagtröjorna hos J o F. De ska tillbaka till Nickebo i kväll.

Nu ska vi bröllopsdagsfika! Det blir prinsessbakelse, precis som i bröllopstårtan! :)

Sportfest!!

Jag är helt slut idag. Verkligen trött. Men det är inte konstigt alls när man betänker hur jag har stått i de två senaste dagarna! I går gick den stora idrottsdagen av stapeln, med efterföljande fest! Fredagen var ett enda förberedande med inhandling, matlagning och dukning.

Maken o jag, J o F samt 35 av våra vänner samlades på idrottsarenan på fm för friidrott. Sex lag, och grenarna var 60 m, kula, längdhopp, stav, höjdhopp och stafett. Det var kul att prova på, de flesta har ju inte friidrottat sen skolan! Mitt lag låg ganska illa till, men gjorde värsta upphämtningen i stafetten och kom tvåa till slut!

God lunch, öl o vatten, och sen var det dags för beachvolleyboll i två timmar! I år var jag med och kastade mig i sanden. Inte för att jag var lysande direkt, men vi hade kul i laget, och till slut kom vi tvåa där också. Festen på kvällen blev rolig, mycket dans!

Efter en dag av sport och en natt av dans är min kropp öm i varenda muskel. Idag har vi städat lokalen och sen inte mycket mer. Jag har börjat sortera korten från Italien i datorn. Syster T o J var här o åt lite lunch. Nu tittar maken o jag på Pirates of the C. Tyvärr kommer jag nog inte att orka hålla mig vaken hela filmen...

Förflyttad flera gånger på ett dygn.

Värderingskvinnan var inte särskilt scary, riktigt trevlig. Men så var hemmet fint också! Jag var helt slut, så när hon gick satte jag mig i solen med en bok. Dusch och ombyte och vips så satt jag på bussen till stan. Därifrån åkte vi till Öland för middag och trevligt umgänge med jobbarkompisarna! Väl tillbaka i stan blev det något glas vin till och sen övernattning hos en av kollegorna, för jag var ju gräsänka och tåget skulle gå 9.08 på morgonen.

Tåg alltså till Emmaboda, upphämtad av make och barn. Ut t husprojektet mitt i skogen där maken och hans bröder rustar upp. Jag fick en pensel i handen och befann mig plötsligt högst upp på taknocken...lite ruggigt.

Ikväll har min kompis M från Göteborg varit här och fikat. Trevligt att ses, trist bara att ungarna hade en dryg period just då. Nu ska vi äta glass!!

Watch out - värderingskvinnan kommer!!

Så fort jag hade kommit ut i blåbärsriset igår, så kom jag ihåg varför jag plockar blåbär så sällan. Jag tycker inte att det är roligt!! Två år tar det tydligen för mig att glömma den lilla detaljen. Man river sig på benen, är ett frestande byte för fästingar, får spindelväv på armarna och blir illblå på fingrarna. De positiva sakerna är att det känns bra i själen att plocka bär medan ens barn bygger en koja bredvid, mil från dataspelen liksom. Sen blev ju blåbärsmuffinsen mycket goda också!

Grillkvällen igår var väldigt trevlig! God mat och mycket vin och drinkar. Ungarna hade kul ute tills det mörknade, sen blev det film.

Att jag bloggar just nu är ett slags uppskjutande av det oundvikliga. Jag måste helt enkelt städa. Kl 14.30 idag måste hemmet vara skinande och hemtrevligt. Värderingskvinnan kommer!!! Huga. Ska hon tycka att det är fint nog för att få låna lite till pengar? Vi är rätt sugna på att fixa till kök och badrum nu när vi har vårt eget lilla place. Hur är det nu, jag ska lägga fram frukt och blommor, samt gärna baka bullar så att det luktar gott...eller har jag sett för många inrednings-sälja lägenheter-tvprogram?

Wish me luck, nu går jag igång med kvasten!

Blåbär??

Jaha, man ska tydligen aldrig tänka ut något. Min plan var att ta med mig barn och ev mor till stranden på Öland idag. Den känns inte helt genomförbar när man tittar ut på småregnet. Var uppe rätt tidigt och gick morgonpromenad idag (tidigt = 8) och då var det jätteskönt ute! Tog ett dopp vid bryggan i helt stilla vatten. Lagom till att vi hade avslutat frukosten på altanen började det droppa så vi fick kasta in tallrikar och badkläder!

Frukostunderhållningen i vår trädgård idag var två roliga katter! Den ena var vår Sixten och den andra hans randiga kompis. De smög på varandra och hoppade rakt upp i luften. Brottning och bus!

Tror faktiskt att jag ska ge mig ut och kolla blåbärsrisen i skogen. Ungarna har gått till sin "hemliga" koja, så jag kan ju smyga på dem, ha ha!

Ikväll blir det iaf grill hos J o E. Min snälla pappa kör oss både dit och hem, så den arbetande maken också kan ta lite vin till maten!

Ont i magen, men i bikini!

Det har blivit lite bikinisolande idag! Låg lite på altanen på förmiddagen. Sen tog vi en tripp till Ikea allihop, vi spanade på kakel t badrum o kök, plus anslagstavla och lite annat. Slutade med två ugnsfasta formar, fyra diskborstar och en paket servetter till festen!

Jag mår inte särskilt bra idag, i magen. Vi tog visserligen några glas vin igår kväll, och provade drinkblandningen inför festen, men ändå. Det här hade jag inte beställt, och jag förtjänar det inte! Äta på ikea var inte att tala om för mig, men nu har jag ätit lite hemma.

Det hade varit trevligt med en bra film ikväll, men det ser riktigt dåligt ut på tv. Hur fantasilösa är tv4? Jag menar, Beck?? Again.

Skönt att svettas!

Jag är dokumenterat sjuk. Tyckte att det var skönt att komma igång och träna idag! ;) Åkte bussen in till stan och tränade cykel/pump på fm, snabb dusch och mötte sen två kollegor för fika. Kaffe på Skafferiet, och uppdatering om våra respektive första sommarveckor. En av oss har varit ute och rest ett halvår i Sydamerika och hade mkt att berätta! Maken och barnen kom och hämtade mig och sen blev det lördagsgodisinhandling och lunch.

Nu har vi kommit hem. Hittade sista delen i bokserien om Roms portar som vi läser båda två! Jag är snart färdig med tvåan och maken är klar med trean. Kaffe blir det nog här strax!

Komprimerad utekväll

Hallå i fredagskvällen! Klockan är 22 och min utekväll är redan över ;). Det var planerat så också, barnen och jag tog bussen till stan och gick m syster T ner t J:s bar och goda hamburgare. När de var uppätna fick kidsen äran att vara hundvakter och titta på film i systerns lägenhet medan hon o jag gick på uteservering och drack rosédrink! Av våra skrattanfall att döma trodde nog folk att vi hade druckit betydligt fler än en! Sen blev det kaffe och hundpromenad innan hemfärden. Mycket trevligt att få prata o skratta lite (och titta på folk..). Som sagt en komprimerad utekväll med mat, drink och kaffe inom 2,5 timmar.

I övrigt har jag varit mest hemma idag, bakat lite till sportfesten, bytt lakan, läst min bok, handlat och sånt. Barnen har lekt varierade lekar med grannbarnen; ninjor, klä ut sig till små tanter och ringa på hos folk de känner (som tur var), vattenkrig och onlinespel på tre olika datorer i två olika hus!

Måste avsluta med ett bisarrt telefonsamtal som jag deltog i idag. Jag ringde upp Fredriksskans för att kontrollera bokningen nästa lördag, och då börjar de att fråga vad vi har tänkt göra på den här sportdagen. Det var ju relevant, för att veta vilka redskap som ska fram. Märkligt nog verkar de här vaktmästarna tycka att allt jag säger är mycket lustigt, springa, hoppa höjd, längd...allt! Höjdhopp - på en friidrottsarena? Så befängt! Till slut får de sig ett gott skratt till när jag försiktigt frågar om det går att spela musik, typ koppla in en dator till högtalare. Ho ho, ni kan väl sätta på radion! Då sa jag adjö och tänkte att jag fixar det på plats.

I morgon är det träning på förmiddagen, det var ett tag sen jag såg insidan på gymmet!

..and the rain..

Idag har jag utövat den gamla sommarsporten minigolf! Det var längesen. Jag fick ett ryck i förmiddags och drog med mig barn och mamma till minigolfbanan. Det känns så trist att sitta hemma bara för att det inte är strandväder. R var lite skeptisk, men cyklade med till slut. Vi hade kul, även om båda barnen har lite svårt för att ta motgångar...själv vann jag det hela och var förstås nöjd. Glass blev det också, och vädret var tröja av, tröja på, regnjacka av, regnjacka på.

Efter lunch kom E o L m barn hit på fika. Det är full rulle när de kommer, med varsin pojke på lite mer än 1 år! Alla saker i mitt hem verkar ligga i rätt höjd för dem att dra ner. Jag har ju kommit förbi det där att ömtåliga saker måste ligga minst 2 meter över golvnivå ;). Nåja, vi hann prata en del mellan spring efter barn. De större leker bra. Lilla L blev tyvärr stucken eller biten av något mot slutet när vi var ute, och han är väldigt känslig för sånt. Hoppas det gick bra, han har visst varit väldigt svullen förut.

Torsdag kväll, maken är nere i Blekinge och hjälper sina bröder att lägga tak. Jag har haft gäster tre dagar i rad nu, det ska faktiskt bli skönt att bara sätta sig själv med en bok eller en film! Har lovat lilla E en översovningsgäst, men hoppas lite på att det inte blir av.

Here comes the sun!

Hej! Idag skiner ju solen! Härligt att vakna till det. Har varit ute och gått och badat vid bryggan. Bättrar på solbrännan på altanen. Jag var i valet och kvalet om stranden, men ungarna ville leka hemma, maken var inte sugen alls och det kommer gäster vid 15-tiden...så det blev hemmasol.

Igår var stora delar av makens brödraskara + mamma här på middag. De är i Sverige några veckor nu, och vill passa på att äta typisk svensk mat. Alltså fick de önska middag, och då blev det stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar! Kändes lite annorlunda att laga det som en bjudrätt, även om jag också tycker att det är gott. :) Till efterrätt blev det rabarber/vinbärspaj, också uppskattad även om de flesta var lite för mätta.

I eftermiddag blir det iaf grill. Jag har haft rätt långa listor att göra mån-tis, inför sportfesten, men idag ska jag bara ta det lugnt. Den person som jag behöver prata med på kommunen kommer tillbaka i morgon, så det måste vänta. Alltså, ut i solen igen med ett kaffeglas och min bok!

Hemma igen!

Jaha, då har 2,5 veckor gått och Italienresan är över! Jag har haft det kanonbra! Underbart vackert i Toscana, tänk er stora fält med blommande solrosor! Mycket gott vin och god mat har det blivit också.Vi bodde bra, så det blev en hel del egen matlagning faktiskt. Särskilt första veckan, för v2 bodde vi mer inne i en liten stad, och då faller det ju sig lättare att gå ut och äta...

En bra mix av utflykter till olika städer och sol o bad, tycker jag. Jag är full av kul minnen och har åtminstone en liten solbränna..

Idag har jag packat upp, tvättat, handlat, träffat föräldrar och fikat med syster T o J. När man har varit iväg är det skönt att bara gå runt lite hemma, sitta vid datorn, ringa kompisar och sånt!

Ikväll är det tjejmiddag, ska bli kul att träffa alla igen!

RSS 2.0