Homestyling

Nu har maken och jag tagit kort och lagt ut lite gamla saker på Tradera. Hoppas på några hundralappar! Jag har varit med föräldrarna och gjort sista homestylingen på farfars hus innan försäljningen. Det tog oss sammanlagt två arbetsdagar att få ordning på det, och då har vi slängt nästan två stora containrar. Nu står det kvar lagom mycket möbler för att inte se ödsligt ut vid visning.

I går kväll, som skulle ha blivit en lugn familjekväll, var vi istället spontana och ringde ett par kompisar. De kom och det blev grillning och en hel del vin! Mycket trevlig kväll som avslutades hos dem, för vi har ju inget bord inomhus....Planering av resa, vilket lät som en kul idé, hoppas att det blir av!

Ska nu läsa lite och ha ett halvt öga på fotbollen. Somnar antagligen ganska snabbt!

Trappnos - vad är det?

Stackars min lilla mormor. Hon har cancer och går just nu på cellgiftsbehandlingar. Skulle hälsat på idag, men morfar sa att hon var alldeles för yr och trött. Jag får ringa på måndag och se hur hon mår.

Morgonpromenad och frukost på altanen, sen fick jag med mig hela familjen in till stan! Det var förstås olika saker som drog, maken skulle hämta de nya trappnosarna (japp det är ett ord), barnen skulle få varsin pilbåge inför indianfesten plus lördagsgodis och för mig hägrade Kicks med en ny underlagskräm, hårmousse, och vips så hade ett ljuslila nagellack och ett läppglans halkat med i köpet! Ovanpå detta hittade vi ett par shorts till R och lite attiraljer t indianutstyrslarna, såsom fjädrar (inte påsk), läderband och dyl.

När vi lämnade city upptäckte vi att vi var hungriga och behövde en ny kran till köket =IKEA. Den kranen fanns inte inne, men köttbullar och lax hade de!

Vår eftermiddag har hittills innehållit en hel del kaffe och dagens renovering. För makens del; sätta skivor och spackla i trappan, för min del; slipa, tvätta och måla elementen vita. Jag har klarat av ett, två kvar.

Gårdagens lilla After work på uteserveringen höll på att gå i stöpet. Jag stod på torget och väntade, men ingen J dök upp. Efter 10 min ringde jag henne, då väckte jag henne....;) Föredömligt snabb var hon iaf, jag hann ta en soffa och beställa ett glas rosé så dök hon upp! Mysiga timmar med vin och prat, sen bussade jag hem mig.

Ikväll blir det lugnt här, kanske grilla lite korv. Folk vi känner är gone, en är på möhippa, två är på bröllop, två är på väg t Dalarna, två är på väg hem från Danmark, två hade andra planer osv. Så vi får nog klara oss på egen hand, och det funkar ju det med!

Algutsrums marknad

Dagens renovering: beställt 14 liter väggfärg som maken ska hämta upp på väg från jobbet, och beställt kakel till köket! Det lät visst inte så jobbigt, men det är så skönt att vi äntligen har bestämt oss, det var sjätte provburken färg.
I morgon kanske det kan bli lite målande!

Jag har en grym träningsvärk i mage och rygg. Får såklart skylla mig själv som inte går till gymmet på ett par veckor och sen slår till på två pass efter varandra i går morse....

Idag har syster T och jag varit på marknad. Det var ganska trevligt, alltid träffar man några man känner. En ganska normal marknadsskörd fanns med hem också; godispåse, brända mandlar, polkagrisklubba, vykort, ring, klistermärken, bröd och en Kalle Anka-pocket. Märk väl att barnen hjälpte mig att göra av med pengarna på detta.

J och jag ska ha en After work idag, fast vi har sommarlov. Det borde inte sätta käppar i hjulet att man är ledig. ;) Jag har ingen barnvakt, maken spelar fotboll och J är gravid, så det blir perfekt med ett par timmar på uteservering! ska nog faktiskt ta mig ett glas kallt vitt här hemma om en stund!

SATC!

Sex and the city....en riktigt bra film! How about that! Jag visste inte att det kunde bli en så bra avslutning på en tvserie! Syster T, två av mina jobbarkompisar och jag var på bio ikväll, och det var väldigt många tjejer där! En hel del av dem hade gjort en liten grej av filmen och klätt upp sig ordentligt i klänningar och högklackat...:)

I övrigt har jag och kidsen varit på stranden idag, det blev tre timmar. Lite blåsigt, jag badade inte. Men lite sol på kroppen och en rätt bra bit i min bok, det är helt ok.

Fick en leverans från cdon idag, vad snabba de är! Tre böcker för 99 kr, det är bra nu för sommarläsningen. Nu ska jag ägna kvällen åt att undvika att få i mig alltför mycket av makens godis, ska ju träna i morgon!

Allsången is back!

Egentligen gillar jag mest Allsången som företeelse, men ibland är det ju rätt ok artister där. Håkan ser gul och söt ut t ex. Sitter i min säng/soffa och styr upp lite saker med telefon o sms. Idag har jag nog slagit smsrekord, för mig själv alltså. Ska bara höra med min mor o far om de kan titta till mina barn lite i morgon, jag har blivit tillfrågad om en bio! Det var så länge sen, och jag är sugen på att se SATC!

Dagens renovering: har målat pelaren för andra gången. Jag är så nervös för att göra något som kan skada det fina, mörka golvet, så jag darrade på penseln av bara den anledningen. Som tur var hade jag följt makens råd o plastat in golvet runt...

Undrar just hur många som kommer att gå åt i Midsomer idag!

Första lediga måndagen

Idag kändes det verkligen att sommarlovet började. Måndag, maken steg upp supertidigt och åkte till Sthlm och jag kunde ligga kvar! Det känns som att den här veckan efter midsommar brukar ha lite halvknackigt väder av någon anledning. Jag har varit ute och gått, badat och fikat hos en jobbarkompis. Passade på att köpa avmaskningsmedel till katterna också.

Lunchen tillagades hos mamma o pappa, vi har fortfarande inte någon spis. Diskade upp de sista grytorna och bunkarna från midsommar också. Liite besvärligt att få ner potatisgrytor i toaletttvättstället. ;) Sen tröttnade jag på att vara duktig och kröp ner i lilla E:s säng ihop med honom och lyssnade på Loranga, Masarin och Dartanjang. Han har lite feber, stackarn, så nu sover han.

Själv tänker jag ta tag i lite måleriarbete på nedervåningen. Jag tänker mig att om bara en sak blir avklarad varje dag med renoveringen så kommer det att bli färdigt. Ska bara försöka få in Coldplays senaste album i min ipod, så jag har något att lyssna på när jag målar.

Hur mycket skräp kan man ha?

Den här våren har jag verkligen lärt mig att det kan slängas hur mycket som helst ur ett hem. Vi har bott här i 8 år, och nu när vi renoverar undervåningen så tömde jag alla skåp och alla lådor, garderober, badrum och allt. Ingen aning om hur många svarta sopsäckar som har åkt iväg till containern, men många var det.

För att då komma till den här dagen, så var det dags att tömma farmors o farfars hus. De hade inte bott där i 8 år, utan i 60 år....och det är inte en liten bostadsrätt på 4 rum o kök, det är ett stort tvåvåningshus med källare och vind. Gaaah!!
Snacka om att det fanns saker där. Vi ägnade hela dagen, fyllde en stor container och är inte klara. Det blir så många beslut som ska tas hela tiden, ska det kastas, sparas, är det värt något, minnen? Osv osv. Ibland fastnar man ju i en eller annan fotohög eller gamla brev och blir sentimental. Hittade ett brev från mig själv, 4,5 år, till farmor. Jag skrev med stora bokstäver att jag saknade henne och att det var "förajlit" att vi inte kunde ses varje dag. Lillgammal?

Ikväll är det bästa att det är söndagkväll och i morgon går jag inte till jobbet, för det är sommarlov!! :)

Midsommardag, trött trött

Idag är jag lite smått sliten. Jag vaknade vid 8.30 och kände mig helt ok, städade upp i trädgården, fick undan allt skräp, flaskor o burkar. Sen kom ösregnet och jag var glad både åt att skräpet var borta och att gårdagen hade så mycket bättre väder!
Vi återupplivade traditionen m midsommarfest här efter förra årets uppehåll. Mitt i vår renovering drog vi hit 17 vuxna och 15 barn...det fick bara inte regna! Det blev en jätterolig fest, en av mina bättre midsomrar faktiskt. Barnen lekte så bra, lunch, dans runt stången, fotbollsmatch vuxna-barn,bad, jordgubbar o glass, musiktävling o rosévin, kubb, grill och dans till sena natten!! Inte så konstigt att jag är trött idag!

Städning och disk tog större delen av förmiddagen, och sen har vi ätit, vilat och jag har tagit ett fotbad och filat lite. Maken konstaterade att när vi hade varit på bryggan med barnen och druckit kaffe fanns det liksom inget annat alternativ än att vila lite till!

Jag hade kunnat tänka mig en bra film ikväll, men nu har vi bara en tv och Italien-Spanien skojade man inte bort..
Min sommarlista framskrider på ett bra sätt, nu är det check på släktpicknick, utekväll på Byttan och Midsommarfest. I morgon blir det full fart, men kanske inte så kul; röja ut farfars hus inför försäljningen. :( 
Nu ska jag lägga in bilderna från igår!

Sommarlista-08

Aha! Lagom till att sommarlovet börjar så dyker jag upp här igen. Kollade sommarlistor från föregående år, och här kommer 2008 års lista:

Jag ska:
¤ Ha släktpicknick
¤ Utekväll på Byttan
¤ Midsommarfest
¤ Grillkväll hos E o J
¤ Lasse-konsert
¤ Semester m släktingar i Danmark, inkusive makens 40-årspartaj!
¤ Utomhusteater
¤ Cowboyfest..(?)
¤ Tälta på Öland
¤ Utekväll med M från Gborg

Jag vill också:
¤ Äta o fika med vännerna
¤ Dricka vin på uteservering
¤ Bada vid de tre haven
¤ Dricka kaffe och bada vid bryggan
¤ Kräftskiva
¤ Grilla och kubba med föräldrarna

Dessutom vill jag att Sverige vinner fotbollsEM! Vi har faktiskt redan betat av Stockholm och Gröna Lund!  Vi får se hur mycket som blir av!

RSS 2.0