Halloween


Fredag och ledig utan något att fixa. Skönt! Barnens klassfest igår blev rolig, alla flög högt på sockerchock efter godisbord och läsk..Mycket svarta mantlar och masker, som synes nedan. Ikväll får man väl se om det kommer några och busar, det har blivit mindre och mindre med det där tycker jag. Emil och hans kompisar ska ta sig en liten runda i grannskapet iaf, det finns inget som får slarvas över vad gäller olika högtider tycker Emil.

Rasmus säljer just nu plastpåsar för att få ihop pengar till klassresa till våren. Låter kanske lite udda, men alla behöver väl fryspåsar?

Har varit och klippt mig  idag. Fast inte något revolutionerande den här gången heller, lite kortare och skönt att bli av med det slitna.

Här kommer några bilder från festen innan jag listar höjdpunkterna;



Stora delar av det hemska gänget samlat.



Bästa kompisen mular in godis.



Emil med flickvän.

Ikväll ska jag gå ut en liten runda med syster, äta och prata och titta på folk! Blir trevligt! Visstja, höjdpunkterna;

Igår: # Att festen blev lyckad
        # Somna, jag var så otroligt trött.
Idag: # att sitta stilla och någon kammar och grejar med håret i en halvtimme.
          # Lunch m hela familjen på en fredag!

Tre fina fester!

Hej!
Nu är jag trött igen. Får återigen skylla mig själv, för igår var det firmafest! Jag älskar det ordet. Det var den andra av mina tre fester i skolans lokaler den här veckan, och eftersom de andra två är barnfester så var gårdagen den enda där jag kunde partaja loss lite! ;) 

Det blev mycket lyckat om jag får säga det själv, vi fick till en mysig dukning med höstblommor, småpumpor och fina servetter. God drink, och cateringfirman hade skött sig också, så maten smakade bra! Sen la vi till lite fjantiga lekar och bra musik - häpp - en rolig fest! Det är faktiskt inte helt fel när man framåt två-tiden befinner sig i någons klassrum med bra låtar från Youtube på smartboarden,vilt dansande! Mina ben känner av dans i stövlar med klack...:)

Snart är det time för den tredje och sista. Halloween är temat ikväll, och det är Emils klass som kommer. Jag ska alldeles strax plocka ihop sakerna och åka upp till skolan och fixa till det! Återkommer med en eller annan bild!

Höstlov

Nu har jag genomlidit en dag av vårt erbarmerliga höstlovsprogram. Nej, faktiskt är det så att själva ämnet är helt ok, det är bara lite för lång tid. I morgon också, sen är det bättre på onsdag. Malin och jag håller på för fullt och fixar inför personalfesten på onsdag, de fräcka människorna på cateringfirman hade höjt priset med 10 kr per person sen sist vi beställde där! Vilket fick till följd att den summa pengar som folk har betalat in inte riktigt räcker till det vi tänkte oss (läs: sprit och läsk till drink). Det kommer förhoppningsvis att lösa sig under morgondagen, chefen kan ju inte sponsra alkohol, men ett litet bidrag till maten ska vi nog kunna pressa ut!

Gårdagen var lång som ett maratonlopp, tänk vad en ynka timme kan göra. Iofs skönt med en lugn och degig dag, men det kan bli för mycket av det goda också. På kvällen såg vi Sex and the city-filmen. Anders hade inte sett den. Jag tyckte nog att den gjorde sig bättre på bio, eller så var den inte tillräckligt bra för att ses om så pass snabbt.

Höjdpunkter under denna måndag, inte helt lätt;

# En tyst timme här hemma efter jobbet med bra bok som jag har lånat av modern; Berlinerpopplarna.

Det var nog det. Fast om 5 min är det dubbelavsnitt av Vänner!

Myskläder i regnet

Idag är jag riktigt trött. Men ibland är det skönt att bara gå runt hemma i myskläder och vara trött. Jag har absolut ingenting planerat heller, och regnet faller. Alldeles nyss satt jag med en stor kopp te, en röd katt i knät och tittade på Miami Ink..Det plus någon annan konstig serie med pålagda skratt har fått flyta förbi framför ögonen. Nu tröttnade jag dock på tv och tog nästa skärm! ;)

Gårdagens party var kul, därav tröttheten. Vi var här först och tog några drinkar och spelade Buzz o Singstar. Ett par oförglömliga versioner av Fångad av en stormvind och sen var det taxi in till stan. Mycket mycket god mat, tack till Tessa o Jimmy för det presentkortet! Vidare till annan lokal, fler drinkar. Tyvärr fick jag inte dansa, för mitt lilla gäng var så mätta....hmmm. Rolig kväll hursomhelst!

Undrar om mina barn är sugna på något lagom lugnt sällskapsspel, eller om de fick sin dos hos mormor o morfar igår. Barndomsminnen när de berättade att de hade spelat Ponnyspelet och Försvunna diamanten! 

Lite kaffe kanske piggar upp lite lagom, jag vill ju inte bli för pigg! ;)


Äntligen fredag!!

Äntligen, äntligen fredag eftermiddag! Som jag har längtat. Onsdag-fredag har varit en enda lång sträcka av saker som ska bockas av från listor och ta sig igenom. Kanske inte allt, för det som har anordnats har blivit bra, men jag har varit väldigt trött och lite småstressad. Klassfest och FN-dagsfirande är därmed i hamn!

Riktigt trevliga saker ons-fre (so far);

# Tjejmiddag hos Linda o Eva! Indisk mat och gott rödvin, plus en klassisk dajmglass m hallon till efterrätt. Mycket prat och skratt som vanligt.

# Lekarna på klassfesten, barnen var så glada och det funkade bra.

# Makens hemgjorda pizza när utvecklingssamtal o skolfest var över.

# Att komma hem från jobbet idag och sätta sig ner i tystnad. ;)

Hoppas att resten av fredagen blir lugn och skön, och imorgon blir det party!!!



Chokladpinnar

Tisdag kväll och jag har ätit lite för många chokladpinnar (nån sorts kakor som ser ut som pinnar och finns i en burk). Skolveckan har kört igång som vanligt ungefär, lite intensivare kanske med flera sjuka och jag ordnar tre fester inom 8 dagar!! Det blir en del pengar att samla in och aktiviteter att hitta på. Det första partajet är på torsdag em, höstfest för klass      3-4B. Ska göra en tipsrunda,fixa musik och inhandla godis, snacks, frukt och läsk för 700 spänn i morgon.

Höjdpunkter mån-tis;

# Rolig halvtimme med kollegorna i slutet av dagen igår.
# Maken hade hämtat mat och mamma kom med bullar efter utvecklingssamtalen igår.
# Dubbelavsnitt av Vänner.

Det är sådär på två dagar, men så är det. Även om det är helt ok på jobbet och trevligt hemma så kan det inte räknas som höjdpunkter hela tiden...
Vi får se om tjejmiddagen imorgon blir en höjdare, hoppas det! 

Underbar söndag


Vilken bra söndag det här har varit! Jag tycker att det har varit lugnt och avslappnat, men ändå har jag hunnit med mycket. Tränade på fm, och sen var jag på bebisfika! Tillåt mig presentera de nya medlemmarna i vårt gäng:



Alma Nilsson ligger här och sover sött!



Sigge Svensson har just ätit och rapat.

Vilka sötnosar! Men namnen skulle kunna vara tagna från namnskyltarna på hemmet...;) Så är det ju med namnen på barn just nu, riktigt gamla! Men det är gulligt.

I övrigt har jag gått en jättelång promenad med man och barn, följt av varm choklad och bullar. Detta plus att de nu är nyduschade och det är rena lakan i sängarna gör gott i mammahjärtat! Det känns som en bra söndagkväll, sen att jag var tvungen att åka till jobbet en sväng är smällar man får ta.

Söndagens bästa alltså:

# Träningen - hårt pass med Ulrika
# Bebisfika, tysta snälla barn och god äppelpaj
# Höstpromenad m familjen

Hoppas veckan som kommer blir lika bra!

Det gick sådär för KFF...

Den matchen slutade väl inte helt rättvist... Tyckte iaf inte vi som hejar på KFF. Ca tusen målchanser som gick utanför och över. Baah!
Det var hur som helst kul att gå på match, och när vi kom hem var vi så glada att soppan var förberedd, så det var bara att krydda, värma, steka bacon och grilla vitlöksbröd! Barnen, som inte uppskattar fotboll, hade haft det skönt hemma utan tjatiga föräldrar. ;)

Vi har nu hyrt filmen "The Bucket list" på tips från flera jobbarkompisar. Det ska bli kul att se vad det är för något. 

Höjdpunkter idag:

# Löste melodikrysset.
# Fika på Skafferiet m en man som inte läste tidning, utan pratade med mig! (obs-min egen man)
# Fotboll, trots resultat.
# God middag.

Återkommer med recension av filmen! Ha en mysig lördagskväll!

Snart Kalmar FF!!

Igår var det konstigt nog mycket skönt att det var fredag em, fast jag inte hade jobbat så mycket som jag brukar! Tog ett morgonpass på skolan, det behövdes folk till cykling. Resten av dagen var jag hemma med lilla E. Tog fram ett gammalt recept som jag inte har bakat på jättelänge, chokladfudge. Den blev god nu också!

Syster var här och fikade, mysigt att prata länge och dricka mycket kaffe! :) Sen var det lugn fredagskväll med mat och Idol. Thomas kom framåt kvällen.
 Höjdpunkter igår:

# Glada barn på Gymnasten
# God o mysig fika
# Promenad/joggingtur med Rasmus i skymningen. Man pratar bra när man är ute.


Nu ska maken och jag åka på Kalmar FF-match. Han skulle egentligen ha varit i Blekinge och lagt tak, men hans kära bröder kunde plötsligt inte, så han är hemma. Jag blev inte ledsen!

Torsdag 16/10


Feber idag också. Jag var hemma hela förmiddagen, och det var en trött liten kille som låg på soffan. Igår kväll var han lite piggare, då kunde vi spela skitgubbe. Efter lunch var han lite bättre, innan jag gick till jobbet körde vi ett par omgångar Mario Chart, bilspel på Wii som jag är hopplöst usel på. ;) Skönt för honom, en lätt vinst!

Hade eftermiddagslektionerna och sen hem igen, åkte t affären o apoteket och sen hem igen, åkte t skolan och hade samtal och sen hem igen. Tur att Rasmus var här och sällskapade Emil. Lite fläskpannkaka hann det bli emellan.

Tittar på Heroes och sen blir det nog bok. Måste läsa ut Flyga drake.

Höjdpunkter idag:
# Lugn stund på fm, Emil såg barn-tv och jag läste i fåtöljen med frukosten.
# Mario Chart - konstigt nog

Det var magert, men det är inte någon vidare skojsig vecka. Mycket jobb och ingen man hemma.


VAB-fast länge sen nu

Jag har varit i skolan på fm, det fattades folk för utedagen. Nu dök de upp, så jag har gått hem till lilla Emil som har feber. Det var faktiskt ett tag sen nu, över 6 veckor. Det är egentligen inget större problem, men just nu kändes det bara så jobbigt att ställa om sig i huvudet med grejer som skulle ha fixats osv. Jag var lite gråtfärdig redan på morgonen av någon anledning, dagen kändes så lång med utvecklingssamtal och bara att tänka på vad vi ska äta till middag blev rena döden.

Nu borde jag njuta av att vara hemma med Emil istället för att oroa mig för saker som inte blir gjorda.

Igår fick Jennie och Fredrik en liten pojke! Han ska nog heta Sigge, vilket är gulligt tycker jag. Jag ska försöka gå och hälsa på dem i helgen. Jag tar med kameran då.

Höjdpunkterna igår;

# Gick en runda på stan med Anna, vi köpte present t lilla Alma, från jobbet.
# Fick ärtsoppa och pannkakor hos modern.
# Pratade jättelänge i telefon med Jennie på kvällen, fick höra allt om förlossningen och fick också ältat lite annat som behövdes.

Idag har det inte varit några höjdpunkter direkt. Ja, det skulle vara att det blev riktigt bra väder för utedagen då, förra gången öste regnet ner. Nu tror jag att jag går och lägger mig en stund bredvid den lille sjuke.

Måndag i klänning

Rubriken åsyftar att jag tog på mig en klänning i morse som jag inte har tyckt att jag passar i förut. Plötsligt hade jag ändrat mig! Det var kanske bara idag, vissa kläder måste man verkligen känna för, det måste vara rätt känsla. Tur att man har de där andra plaggen också, som man alltid trivs och känner sig snygg i.

Maken vimsade runt och hade totalt glömt bort att han var tvungen att åka till Köpenhamn redan idag, för vidare färd mot Trondheim i morgon. Packning och biljetthämtning innan jag ens hade åkt t jobbet!

Måndagens bästa;
# Läste ut en rolig berättelse i klassen, både de och jag skrattade i princip hela tiden!
# Om något som gör ont kan hamna på bästalistan så gör träningspasset det. ;) Mycket bra musik och svettigt!
# Mysig och glad middag med ungarna. Alla gillade maten.
# Vänner-alltid.

Ska fika med syster på fredag, en trevlig sak att göra! Vet inte om det blir trevligt, men jag har iaf gett barnen i klassen en inbjudan till höstfest nästa vecka! Snart - Kobra!

Helgen som gick

Ok, då var det dags att sammanfatta helgen. Lördagens höjdpunkter;

# Morgonpromenad med höstig känsla och radion i min nya mobil fungerade bra!
# Kort påhälsning hos vän som fyllde år, hon blev glad.
# God middag med föräldrarna, trevlig kväll.

Ja, det var nog det. Det var helt ok att fika hos mormor o morfar också, men jag saknade syster och kusiner. 

Idag låg jag faktiskt kvar i sängen lite längre än jag brukar, det var skönt. Andra bra saker;

# Rejält höströj i trädgården, jag gick bärsärkagång och slet upp gamla risiga växter!
# Vädret. Soligt och rätt många plusgrader.
# Äppelpaj och promenad m Eva.

Maken har fått dit en tröskel in till badrummet också, det var dagens renoveringsjobb. Nu har jag läst lite för Emil och måste väl ta tag i tvättvikning och matteboksrättning....Ha en bra söndagkväll!

Höjdpunkter

Jag har haft en riktigt låg period ett tag nu, känt att inget kul händer och allt är likadant hela tiden. Jag måste ta tag i mig själv, och dels fixa lite roliga saker dels tänka på de bra och trevliga stunder man faktiskt har varje dag. Starting with gårdagens höjdpunkter (behöver inte vara stora saker, jag hade en gråtig dag);

# kollega som alltid känner av hur jag mår, kram och en bra pratstund.
# glada barn när jag snurrade hopprepet 20  min.
# en klarinett som lät så roligt att skrattattack inombords framkallades (stackars barn, tur att jag inte skrattade högt)
# sitta på en pall vid köksön med ett glas vin och prata med make som lagade mat.
# mys i soffan med bra film

Roliga saker som jag ska hitta på;
Vet inte än, men idag kommer föräldrarna på middag, det blir nog trevligt!
Återkommer med fler höjdpunkter! 

Jag kan se min övervåning!

Vilket ryck jag har tagit på övervåningen idag. 10 lådor med olika saker har minskat till 4. Det är så skönt att kunna gå ut från toa utan att kliva på ett trägevär eller en rullgardin. Vi får se om det blir något mer gjort i morgon. Lite synd att jag inte kom iväg på fika med några av tjejerna på jobbet, men det kändes inte som att det var läge att börja duscha, klä om och åka in till stan just när vi var igång med röjandet som bäst. Några timmar tar det ju alltid. 

Undrar vad det är med min kompis Eva. Hon kan aldrig hänga med på något längre, alltid något annat som ska göras. Jag messade henne tidigare och frågade om de skulle med t simhallen i morgon, men det gick inte. förrförra helgen var det något annat, och gå med ut och äta om tre veckor gick inte för då gjorde hon något dagen innan. Suck. Jag försökte ringa förut, men ingen hemma. Måste ta reda på om det är mycket på jobbet, eller om det är jag som är bortprioriterad.

Nu ska jag sova. Egentligen är jag inte jättetrött, men jag såg på mig själv i spegeln att jag behövde sova...;)
Ska läsa lite i Flyga drake först, godnatt!

RSS 2.0